X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka , Zosia to tak w sumie "podjada" to inne jedzenie - nie zastepuje jej to jeszcze jednego posilku mlecznego.

Zetka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dopiero teraz zobaczyłam akcja dziąsła, chyba zastosujemy u Dominisia hehe ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z Wami wspomnieniami i pamiątką dla Dominisia :)

https://www.youtube.com/watch?v=DpJ6_YNvmvs&feature=youtu.be

niecierpliwa, jasmine89, 5ylwia, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Katarka, Weridiana, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zetka specjalnie dla Ciebie ;)

Ona ja wieczorem robie 120ml mleka i daje butle jak wypija calosc to kaszke juz w lozeczku dostaje z butelki i wtedy na 90ml wsypuje niepelna miarke od mleka, a jak z tej butli nie zjada wszystkiego tylko np wypije 80ml to do reszty dosypuje kaszki na oko i podaje lyzeczk, wczoraj np musialamdorabiac, wypila 80ml i 80ml kaszki lyzeczka.

Zetka u nas sloik najada na ok 2h, u nas jest tak, ze Julka zjada z butli 90ml, ale tak co 2h i nie da sie jej przetrzymac, zeby zjadla wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 17:11

Laura, 0na88, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam młodej dawać warzywka. Mam wrażenie, że zanim się nauczy jeść z łyżeczki to będzie miała pół roku. Zaciekawiona jest, ale jedzenie to trochę za dużo powiedziane żeby opisać to co robi :-) Mialam czekać, ale stwierdziłam, ze chrzanię. Przez to jej jedzenie co 1,5 - 2 godziny mam ciężką ochotę dać jej mm najlepiej z dużą ilością kaszy tylko boję się jak brzuch zareaguje na mm, czy trafię w odpowiednie.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zje pol sloiczka to na godzinke jej starcza

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura super filmik, wzruszylam sie przy malym ssaku, a wyjscie ze szpitala jak w amerykanskich filmach, super :)

Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jadłam szpinak i dziś Maja sra tak jakby sama go zjadła bezpośrednio, z resztą jak z miesiąc temu zjadłam to też były takie zielone kawałeczki niestrawionego szpinaku. Skoro to co zjemy nie ma wpływu na pokarm to weźcie mi to jakoś wytłumaczcie logicznie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w nocy są częste pobudki, w dzień je co 2h. Zmęczona jestem tym okrutnie ale cierpliwie czekam, zęby zagryzam i może się doczekam chwili kiedy mała pośpi od 19 do tej min 3. Ale to pewnie nastąpi dopiero jak się zapcha na noc kaszą. W ogóle ostatnio ciężko u nas, jak już pisałam częste pobudki w nocy, w dzień problemy z zasypianiem a jak już zaśnie to śpi max pół godziny. Jedynie na spacerze i po nim potrafi dłużej pospać. A jak nie śpi to domaga się uwagi non stop. Piąty miesiąc nam idzie i nic się nie zmienia :-/ wiem, że macierzyństwo to nie luksusowe wakacje tylko raczej orka na ugorze ale ja tam raczej twarda jestem a ostatnio mam dość.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie ma prawa Maja mieć szpinaku w kupie, bo go fizycznie nie zjadła - w Twoim mleku nie pływały kawałeczki szpinaku, żeby ona tym kupę robiła :-D Te zielone kawałeczki to zielony śluz po prostu, z tego co wiem może być przy kp od czasu do czasu taka kupa i to nic złego.

apaczka, niecierpliwa, chcebycmama, magda sz, jasmine89, Paula_071, witaminkab, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja mam te. Są fajne, ale dla maluchów w naszym wieku już bym ich nie kupiła, bo jednak są małe elementy.

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-mata-zwierzeta-kostka-i5715316019.html

Gdybym teraz kupowała to kupiłabym te:

http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-figury.html
    http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-cyfry.html

Mysza chyba je ma.
    Tak zamówiłam u dziadków i cioci Sebastiana, ale one oczywiście musiały po swojemu zrobić i mam zwierzęta z babyono 10 szt i jakieś inne cyferki, które się nie łączą. Wściekła jestem jak osa. Dokupie komplet babyono cyferki, bo szlag mnie trafia, a te inne będą np. Na wyjazdy, czy jak do kogoś pójdziemy...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    U nas też w nocy są częste pobudki, w dzień je co 2h. Zmęczona jestem tym okrutnie ale cierpliwie czekam, zęby zagryzam i może się doczekam chwili kiedy mała pośpi od 19 do tej min 3. Ale to pewnie nastąpi dopiero jak się zapcha na noc kaszą. W ogóle ostatnio ciężko u nas, jak już pisałam częste pobudki w nocy, w dzień problemy z zasypianiem a jak już zaśnie to śpi max pół godziny. Jedynie na spacerze i po nim potrafi dłużej pospać. A jak nie śpi to domaga się uwagi non stop. Piąty miesiąc nam idzie i nic się nie zmienia :-/ wiem, że macierzyństwo to nie luksusowe wakacje tylko raczej orka na ugorze ale ja tam raczej twarda jestem a ostatnio mam dość.

U nas noce są ok w miarę, dzisiaj dla przykładu inna noc niż zazwyczaj - pobudki o 23.00 (WTF??) i o 5.30 ale ze spaniem w dzień to już nie ogarniam. Nie poszliśmy na spacer więc nie ma spania za bardzo. Rano pospał 40 minut, jak pojechaliśmy do CH to w drodze spał całe 5 minut i od tamtej pory ma humorek wyśmienity i ani myśli o spaniu. Wczoraj po całym dniu padł dopiero o 15.00 i pospał półtorej godziny. Wydaje mi się, że to trochę za mało jak na dziecko niespełna pięć miesięcy.
    Apaczka ważyłaś Natalkę?

Zetka później wkleję zdjęcie specjalnie dla Ciebie :-)

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe sobie tak robie z ustami żeby rozsmieszyć małą ale jej nie robiłam musze przetestować :D

Laura piękna pamiątka, właśnie nawrzeszczałam na męża że nie nagrał pierwszych słów Mai i w ogóle gdyby nie ja to byśmy żadnego zdjęcia nie mieli bo na porodówce stał jak słup jak Maja wyszła :) przy następnym dziecku sama zadbam żeby nakręcić film jak już wyjdzie, ustawie statyw hahaha :D

Laura, niecierpliwa, 0na88, jasmine89, jesslin87, Katarka, Katarka, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura super filmik, wzruszylam sie przy malym ssaku, a wyjscie ze szpitala jak w amerykanskich filmach, super :)
    Dziekuję to pomysł mojego męża żeby nakręcić ten filmik :)
    Ja zawsze się wzruszam na tym momencie to był ten moment zaraz po narodzinach :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny bo ja nie mam dywanow , tylko parkiety i plytki.. czy jak rozloze te puzzle piankowe na parkiecie to bedzie to miekkie i w razie czego zaamartyzuja opadajaca glowke ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Iwo mial 5 punktow ktores dziecko mialo mniej?
    Dlaczego 5 pkt?

Doczytałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:02

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - podasz mi linka do tych animacji co kiedys wrzucalas ? dalam do ulubionych ale tak dodalam ze za nic nie moge znalesc... pliss :)

chcebycmama, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciagu dnia sa 3-4 drzemki po max 40 minut i tak juz od dawna, ostatnio w swieta u tesciow znowu zrobila z nas debili, bo w domu jak spi na palcach chodzimy i glosniej pierdnac nie mozna, a tam spala 2h, w pokoju, w ktorym byla impreza, a tak od poczatku bylo dobrze, bo w szpitalu do sasiadki przychodzila rodzina i na sali bylo glosno i przez pierwsze 2 miesiace bylo mozna zrobic wszystko jak spala, a teraz to jak juz ja sie odezwe to oczy jak 5 zl, wkurza mnie to strasznie

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U nas noce są ok w miarę, dzisiaj dla przykładu inna noc niż zazwyczaj - pobudki o 23.00 (WTF??) i o 5.30 ale ze spaniem w dzień to już nie ogarniam. Nie poszliśmy na spacer więc nie ma spania za bardzo. Rano pospał 40 minut, jak pojechaliśmy do CH to w drodze spał całe 5 minut i od tamtej pory ma humorek wyśmienity i ani myśli o spaniu. Wczoraj po całym dniu padł dopiero o 15.00 i pospał półtorej godziny. Wydaje mi się, że to trochę za mało jak na dziecko niespełna pięć miesięcy.
    Apaczka ważyłaś Natalkę?

Zetka później wkleję zdjęcie specjalnie dla Ciebie :-)
    Jeszcze nie. Zważę przy kąpieli. Nie było nas ponad tydzień a w tym czasie mieszkanie się wychlodziło, dzisiaj rano temp 19 st C a całą noc kaloryfery chodziły na maxa więc już jej nie chciałam na golaska trzymać. Wyobraźcie sobie, że śpi w wózku ponad godzinę ;-) wsadziliśmy w gondolę i bujanko. W końcu paniusia na spacerze :-D Moja mama wychowała 3 dzieci a Natalia to jej piąta wnuczka ale takiej aparatki nie widziała ;-) no ja nie wiem czy się cieszyć czy martwić ...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    jakbym o mojej czytala. Do tej pory jakoś nie zwracałam na to uwagi, dawalam radę i dalej daje, ale uświadomilam sobie, że za chwile pól roku a ona ma dobę jak miesięczne dziecko. Jedynie na spacerze może być dlugo bez jedzenia i zabawiania.A wczoraj i dzisiaj nie byłam na dworze bo bardzo mroźno jest, to caly dzień zabawianie i rączki. No i przy cycu chwilę bo niby bardzo głodna, ale po trzech minutach już nie chce. Smoczek i niby śpi ale tylko na rączkach.
    Wlaśnie ksiądz od nas wyszedł :-) tak z biegu przyjmowaliśmy, bo myślałam że od 16 zaczyna, a o 16 to on już był na samej górze. A z glowy.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2862 2863 2864 2865 2866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ