X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka , Zosia to tak w sumie "podjada" to inne jedzenie - nie zastepuje jej to jeszcze jednego posilku mlecznego.

Zetka lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dopiero teraz zobaczyłam akcja dziąsła, chyba zastosujemy u Dominisia hehe ;)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podzielę się z Wami wspomnieniami i pamiątką dla Dominisia :)

https://www.youtube.com/watch?v=DpJ6_YNvmvs&feature=youtu.be

niecierpliwa, jasmine89, 5ylwia, małaMyszka, mamasia, Martucha86, Katarka, Weridiana, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zetka specjalnie dla Ciebie ;)

Ona ja wieczorem robie 120ml mleka i daje butle jak wypija calosc to kaszke juz w lozeczku dostaje z butelki i wtedy na 90ml wsypuje niepelna miarke od mleka, a jak z tej butli nie zjada wszystkiego tylko np wypije 80ml to do reszty dosypuje kaszki na oko i podaje lyzeczk, wczoraj np musialamdorabiac, wypila 80ml i 80ml kaszki lyzeczka.

Zetka u nas sloik najada na ok 2h, u nas jest tak, ze Julka zjada z butli 90ml, ale tak co 2h i nie da sie jej przetrzymac, zeby zjadla wiecej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 17:11

Laura, 0na88, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam młodej dawać warzywka. Mam wrażenie, że zanim się nauczy jeść z łyżeczki to będzie miała pół roku. Zaciekawiona jest, ale jedzenie to trochę za dużo powiedziane żeby opisać to co robi :-) Mialam czekać, ale stwierdziłam, ze chrzanię. Przez to jej jedzenie co 1,5 - 2 godziny mam ciężką ochotę dać jej mm najlepiej z dużą ilością kaszy tylko boję się jak brzuch zareaguje na mm, czy trafię w odpowiednie.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zje pol sloiczka to na godzinke jej starcza

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura super filmik, wzruszylam sie przy malym ssaku, a wyjscie ze szpitala jak w amerykanskich filmach, super :)

Laura, Weridiana lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj jadłam szpinak i dziś Maja sra tak jakby sama go zjadła bezpośrednio, z resztą jak z miesiąc temu zjadłam to też były takie zielone kawałeczki niestrawionego szpinaku. Skoro to co zjemy nie ma wpływu na pokarm to weźcie mi to jakoś wytłumaczcie logicznie.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też w nocy są częste pobudki, w dzień je co 2h. Zmęczona jestem tym okrutnie ale cierpliwie czekam, zęby zagryzam i może się doczekam chwili kiedy mała pośpi od 19 do tej min 3. Ale to pewnie nastąpi dopiero jak się zapcha na noc kaszą. W ogóle ostatnio ciężko u nas, jak już pisałam częste pobudki w nocy, w dzień problemy z zasypianiem a jak już zaśnie to śpi max pół godziny. Jedynie na spacerze i po nim potrafi dłużej pospać. A jak nie śpi to domaga się uwagi non stop. Piąty miesiąc nam idzie i nic się nie zmienia :-/ wiem, że macierzyństwo to nie luksusowe wakacje tylko raczej orka na ugorze ale ja tam raczej twarda jestem a ostatnio mam dość.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, nie ma prawa Maja mieć szpinaku w kupie, bo go fizycznie nie zjadła - w Twoim mleku nie pływały kawałeczki szpinaku, żeby ona tym kupę robiła :-D Te zielone kawałeczki to zielony śluz po prostu, z tego co wiem może być przy kp od czasu do czasu taka kupa i to nic złego.

apaczka, niecierpliwa, chcebycmama, magda sz, jasmine89, Paula_071, witaminkab, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja mam te. Są fajne, ale dla maluchów w naszym wieku już bym ich nie kupiła, bo jednak są małe elementy.

http://allegro.pl/puzzle-piankowe-mata-zwierzeta-kostka-i5715316019.html

Gdybym teraz kupowała to kupiłabym te:

http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-figury.html
    http://www.babyono.com/puzzle-piankowe-6szt-cyfry.html

Mysza chyba je ma.
    Tak zamówiłam u dziadków i cioci Sebastiana, ale one oczywiście musiały po swojemu zrobić i mam zwierzęta z babyono 10 szt i jakieś inne cyferki, które się nie łączą. Wściekła jestem jak osa. Dokupie komplet babyono cyferki, bo szlag mnie trafia, a te inne będą np. Na wyjazdy, czy jak do kogoś pójdziemy...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    U nas też w nocy są częste pobudki, w dzień je co 2h. Zmęczona jestem tym okrutnie ale cierpliwie czekam, zęby zagryzam i może się doczekam chwili kiedy mała pośpi od 19 do tej min 3. Ale to pewnie nastąpi dopiero jak się zapcha na noc kaszą. W ogóle ostatnio ciężko u nas, jak już pisałam częste pobudki w nocy, w dzień problemy z zasypianiem a jak już zaśnie to śpi max pół godziny. Jedynie na spacerze i po nim potrafi dłużej pospać. A jak nie śpi to domaga się uwagi non stop. Piąty miesiąc nam idzie i nic się nie zmienia :-/ wiem, że macierzyństwo to nie luksusowe wakacje tylko raczej orka na ugorze ale ja tam raczej twarda jestem a ostatnio mam dość.

U nas noce są ok w miarę, dzisiaj dla przykładu inna noc niż zazwyczaj - pobudki o 23.00 (WTF??) i o 5.30 ale ze spaniem w dzień to już nie ogarniam. Nie poszliśmy na spacer więc nie ma spania za bardzo. Rano pospał 40 minut, jak pojechaliśmy do CH to w drodze spał całe 5 minut i od tamtej pory ma humorek wyśmienity i ani myśli o spaniu. Wczoraj po całym dniu padł dopiero o 15.00 i pospał półtorej godziny. Wydaje mi się, że to trochę za mało jak na dziecko niespełna pięć miesięcy.
    Apaczka ważyłaś Natalkę?

Zetka później wkleję zdjęcie specjalnie dla Ciebie :-)

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa hehe sobie tak robie z ustami żeby rozsmieszyć małą ale jej nie robiłam musze przetestować :D

Laura piękna pamiątka, właśnie nawrzeszczałam na męża że nie nagrał pierwszych słów Mai i w ogóle gdyby nie ja to byśmy żadnego zdjęcia nie mieli bo na porodówce stał jak słup jak Maja wyszła :) przy następnym dziecku sama zadbam żeby nakręcić film jak już wyjdzie, ustawie statyw hahaha :D

Laura, niecierpliwa, 0na88, jasmine89, jesslin87, Katarka, Katarka, sylwucha89, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura super filmik, wzruszylam sie przy malym ssaku, a wyjscie ze szpitala jak w amerykanskich filmach, super :)
    Dziekuję to pomysł mojego męża żeby nakręcić ten filmik :)
    Ja zawsze się wzruszam na tym momencie to był ten moment zaraz po narodzinach :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny bo ja nie mam dywanow , tylko parkiety i plytki.. czy jak rozloze te puzzle piankowe na parkiecie to bedzie to miekkie i w razie czego zaamartyzuja opadajaca glowke ?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Iwo mial 5 punktow ktores dziecko mialo mniej?
    Dlaczego 5 pkt?

Doczytałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 18:02

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - podasz mi linka do tych animacji co kiedys wrzucalas ? dalam do ulubionych ale tak dodalam ze za nic nie moge znalesc... pliss :)

chcebycmama, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciagu dnia sa 3-4 drzemki po max 40 minut i tak juz od dawna, ostatnio w swieta u tesciow znowu zrobila z nas debili, bo w domu jak spi na palcach chodzimy i glosniej pierdnac nie mozna, a tam spala 2h, w pokoju, w ktorym byla impreza, a tak od poczatku bylo dobrze, bo w szpitalu do sasiadki przychodzila rodzina i na sali bylo glosno i przez pierwsze 2 miesiace bylo mozna zrobic wszystko jak spala, a teraz to jak juz ja sie odezwe to oczy jak 5 zl, wkurza mnie to strasznie

• apaczka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    U nas noce są ok w miarę, dzisiaj dla przykładu inna noc niż zazwyczaj - pobudki o 23.00 (WTF??) i o 5.30 ale ze spaniem w dzień to już nie ogarniam. Nie poszliśmy na spacer więc nie ma spania za bardzo. Rano pospał 40 minut, jak pojechaliśmy do CH to w drodze spał całe 5 minut i od tamtej pory ma humorek wyśmienity i ani myśli o spaniu. Wczoraj po całym dniu padł dopiero o 15.00 i pospał półtorej godziny. Wydaje mi się, że to trochę za mało jak na dziecko niespełna pięć miesięcy.
    Apaczka ważyłaś Natalkę?

Zetka później wkleję zdjęcie specjalnie dla Ciebie :-)
    Jeszcze nie. Zważę przy kąpieli. Nie było nas ponad tydzień a w tym czasie mieszkanie się wychlodziło, dzisiaj rano temp 19 st C a całą noc kaloryfery chodziły na maxa więc już jej nie chciałam na golaska trzymać. Wyobraźcie sobie, że śpi w wózku ponad godzinę ;-) wsadziliśmy w gondolę i bujanko. W końcu paniusia na spacerze :-D Moja mama wychowała 3 dzieci a Natalia to jej piąta wnuczka ale takiej aparatki nie widziała ;-) no ja nie wiem czy się cieszyć czy martwić ...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    jakbym o mojej czytala. Do tej pory jakoś nie zwracałam na to uwagi, dawalam radę i dalej daje, ale uświadomilam sobie, że za chwile pól roku a ona ma dobę jak miesięczne dziecko. Jedynie na spacerze może być dlugo bez jedzenia i zabawiania.A wczoraj i dzisiaj nie byłam na dworze bo bardzo mroźno jest, to caly dzień zabawianie i rączki. No i przy cycu chwilę bo niby bardzo głodna, ale po trzech minutach już nie chce. Smoczek i niby śpi ale tylko na rączkach.
    Wlaśnie ksiądz od nas wyszedł :-) tak z biegu przyjmowaliśmy, bo myślałam że od 16 zaczyna, a o 16 to on już był na samej górze. A z glowy.

apaczka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 2862 2863 2864 2865 2866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ