X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Laura Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba kupie to http://allegro.pl/wielofunkcyjne-krzeselko-do-karmienia-mamakids-i5663308395.html?bi_s=ads&bi_m=p2,1&bi_c=63304

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu fotelików znacie jakiś model 9-36 który się rozkłada choć troszkę? Tak żeby dziecko mogło pospać wygodnie?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja uzywam tylko alantanu zielonego. A wlasciwie to rzadko bo my do wszystkiego olej kokosowy. Na mroz, na dupke, na cialko, na wloski zeby nie bylo ciemieniuchy.

Nie wiem czy to od oleju ale Iwek nigdy nie mial potowki, odparzenia, ciemieniucha jeden dzien i zniknela po posmarowaniu. Zadnych skornych problemow.

Ofka, kupiłam ten olej. Mój ciemieniuchy już prawie nie ma, ale ma łojotokowe zapalenie skóry na czole policzkach i bokach głowy. Znika i wraca. Myślisz żeby tym spróbować?

Nie wiem czy mi nie umknęło, ale mogłabyś podać przepis na tą wolowinke?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka a próbowałaś Zinadermin na to? moja miała to z tyłu głowy

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda- bedziesz kupować 9-36 ? ja na początku tez o takim myslalam ale wszędzie mówią ze bezpieczniejszy jest 9-18 i raczej bedziemy kupować romer king II

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    I mówią, że sn lepsze dla dziecka.. Oli po takim porodzie urodził się z naczyniakiem ma karku i z wielkim krwiakiem na główce.. w pierwszym tygodniu życia musieliśmy jechać do Warszawy do szpitala na zabieg :( byłam przerażona widząc te wszystkie chore dzieci i załamanych rodziców.. Bałam się zarazków bo takie maleństwo w takim miejscu to strach.. Strasznie płakał podczas zabiegu, a ja razem z nim! Na szczęście wszystko dobrze się skończyło :) zdrowie jest jednak NAJWAŻNIEJSZE!
    A zszedł juz ten naczyniaczek? Bo u Piotrusia cały czas jest :-/

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy naczyniak z tyłu główki.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Zetka a próbowałaś Zinadermin na to? moja miała to z tyłu głowy
    No właśnie przeczytałam że Wam pomogło. Ale miałaś takie pomarańczowe połączone skupiska krostek?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My też mamy naczyniak z tyłu główki.
    I my :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma płaski naczyniaczek u nasady nosa, a starsza miala na głowie po lewej stronie jakby kciuk odciśnięty. Tamtej zniknął już całkowicie, ale nawet nie wiem kiedy dokładnie, bo jak go włosy przykryły to nie zwracałam uwagi.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny pomocy od czasu tych problemow z kupa pomagalismy Julce ja zrobic metoda kciuka, jak nie robila 2 dni po tym przejsciu na mm i wprowadzeniu pokarmow stalych i teraz tak sie wycfanila, ze robi tylko jak sie jej zegnie nogi rozszerzy poslady i wtedy zrobi. Wczesniej cisnie, cisnie i nic a tylko ja poloze na przewijak i ciach kupa i usmiechy od ucha do ucha, a wczesniej az bordowa. Kupa nie jest twarda i kuzwa nie wiem jak ja tego oduczyc, bo ciagle sobie obiecuje, ze nie bedziemy jej pomagac, ale jak przychodzi co do czego to i tak jej pomagamy, bo jak nie zrobi to w nocy sie prezy, cisnie a i tak nie zrobi. Juz byl okres, ze robila sama, a teraz zas.

niecierpliwa - Zoska robi kupe ostatnio tylko na bujaczku jak wibracje wlaczam ;-) moze to przypadek.... ale ostatnio sie sprawdza

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma jeszcze :) lekarz powiedział, że to uszczypnięcie bociana ;-) może się utrzymać nawet 3 lata.. Na oczku też ma ale mało widoczne, oczywiście ja znam każdy cm jego ciałka to widzę :)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma na czole między oczami małego naczyniaczka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma z tylu glowy i na czole pomiedzy brwiami z tego co mi mowili w szpitalu ma zniknac a ten z tylu głowy ma podobno prawie kazde dziecko

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ofka, kupiłam ten olej. Mój ciemieniuchy już prawie nie ma, ale ma łojotokowe zapalenie skóry na czole policzkach i bokach głowy. Znika i wraca. Myślisz żeby tym spróbować?

Nie wiem czy mi nie umknęło, ale mogłabyś podać przepis na tą wolowinke?

przepis na zajebista wołowinke w sosie hoisin:
    zastosowalam sos hoisin gotowy, jak ktos nie ma ponizej przepis na domowy (nie robilam)

skladniki:
    3 zaby czosnku
    2 lyzeczki startego imbiru
    1 papryka
    1 marchewa
    200 gram wolowiny (uzywam steka antrykot lub rosbef z biedronki)
    150 gram fasolki szparagowej (uzylam pol paczki tej mrozonej z biedronki)
    10 pieczarek
    4 lyzki sosu hiusin
    2 lyzki sosu sojowego
    ryz lub makaron ja lubie ten wyciagniety z zupki chinskiej bez przypraw i tego tluszczu lub ryzowy

Rozgrzac najlepiej woka, na rozgrzanego lutnac oleju i rozgrzac jeszcze. wrzucis na pere sekund czosnek i imbir ( jak spalicie czosnek na brazowo to wyjdzie spierdolina bo bedzie gorzkie)

dorzucic papryke w paski i marchewke w male cienkie slupeczki, pieczary w cwiartki. Smazyc jak to chinszczyzne, na najwiekszym ogniu, caly czas mieszajac az zmieknie. wyjac z woka ciutnac oleju i wrzucic pokrojona w cieniutkie polcentymetrowe paseczki wolowine. Wazne, wolowina jak na steki musi byc smazona krotko i mocno bo bedzie twarda. wiec dwie góra trzy minuty z zegarkiem w reku. Dodac sos sojowy i hoisin zamiąchać, dorzucic warzywa i fasolke i smazyc jeszcze sekunde (az fasolka bedzie git a to szybko). doprawic na ostro chili.

sos hoisin:
    3 lyzki sosu sojowego
    1 lyzeczka miodu
    1 lyzka powideł sliwkowych
    2 lyzeczki octu ryzowego (opcjoalnie winy lub jablkowy)
    1 zab czosnku
    1 lyzeczka oleju sezamowego
    chili
    pieprz
    opcjonalnie lyzka masla orzechowego lub pare orzeszków ziemnych drobniutko posiekanych

zmieszac (jak maslo lub orzechy to zmiksowac)

mi to baaardzo smakuje, najlepsze z nowosci ktore gotowalismy ostatnio bo makaron pad thai to eeee

Weridiana, Zetka, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, my akurat nie mamy z tyłu głowy, tylko na czole jeden.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Ja uzywam tylko alantanu zielonego. A wlasciwie to rzadko bo my do wszystkiego olej kokosowy. Na mroz, na dupke, na cialko, na wloski zeby nie bylo ciemieniuchy.

Nie wiem czy to od oleju ale Iwek nigdy nie mial potowki, odparzenia, ciemieniucha jeden dzien i zniknela po posmarowaniu. Zadnych skornych problemow.
    jaki używasz?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    jaki używasz?
    no smaruje... po kapieli na mokro to robie tak lepiej nawilza podobno. a tak to na sucho ciapie. on nie jelczeje nie musi stac w lodowce na postac miekkiego smalcu.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uzywam oleju kokosowego, w archelanie kupuje, na ciemieniuche był najlepszy.

A do racuchów jaki dobry.. :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    jak Wy to robicie że Wasi męzowie tak z dziećmi zostaja?
    mój jak już jest w domu i chce go wykorzystać to po 5 min dziecko wraca do mnie... raz jeden na spacer go samego wysłałam to po 15 min byli spowrotem, mimo ze mały spał w wózku bo jemu się nie chciało dłużej chodzić wrrrr marzy mi sie tak kiedyś rano jak bedzie miał wolne wyjśc po kryjomu i na cały dzien do krk pojechac połazić po galeriach itp... niech zobaczy jak to jest byc samym z dzieckiem ale chyba bym z tesknoty za małym umarła i nawet do przystanku autobusowego nie doszła jakbym juz wracała
    ja w wigilię wysłałam moich chłopaków i psa do teściowej, żeby prezenty zostawić, bo ja nie miałam najmniejszej ochoty, to przez 10 min darłam ryja, skakałam, tańczyłam, biegałam, śpiewałam... ogoliłam nogi, wzięłam prysznic, paradowałam w samej koszuli i pończochach... po 2 godzinach zaczęłam się denerwować, jak mijała trzecia, to zapytałam teściowej czy oni głodni nie są, to odp że już wracają...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
‹‹ 2879 2880 2881 2882 2883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ