X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mam to samo, chyba ze bluze zakladam bo wtedy nie widac mojej fałdyyy, legi najlepsze bo dobrze ściaskają

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak więc babeczka zdezynfekowała mi pierś, wzięła igłę (i jeszcze mi pokazuje, że mała, żebym się nie stresowałaaaaa) i dłubała w niej wyciągając zbite grudki mleka. Nie bolało. Nawet powiedziała, że jak będzie bolało to mam mówić, bo ma nie boleć. Ponoć oprócz niej tylko 3 inne osoby zajmują się takimi rzeczami we Wrocławiu. Jaka ulgaaaaaaa.

Ja mam płaski brzuch, wystają mi gości biodrowe. Ale mam brzydki, rozciągnięty pępek, a przed ciążą miała taki malusieńki:(

A Wasze dzieci mają jakieś pieprzyki? Bo Tomek nie ma nic, żadnych czerwonych ani brązowych znamion i tak się zastanawiam, czy to nie wyjdzie później.

edit. I powiedziała, że to pewnie dlatego, że Tomkowi wyszły zęby/ząb, zmienił sposób jedzenie, je płycej i to od tego. Ona też jest zdania, żeby karmić piersią do 6 msc, ale żeby chociaż minimalnie wprowadzić w gluten, łyżeczka kaszki raz w tygodniu albo skórka dobrego chleba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 17:51

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula płaski brzuch, Bozeeeeeeeee zazdraszczam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ani jednego pieprzyka, ale to raczej wychodzi z czasem.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Glowa mnie dzisiaj napieprza. Rano nie wypilam kawki, z mezem i siostrzencem m wyskoczylismy do Wroclawia z rana, bo mlody prosil, mial egzamin na prawko. Bylismy przed czasem, zribilismy sobie godzinny spacerek. Moze bede w tv, bo krecili tam jakis program hehe. Pozniej skoczylismy odwiedzic siostrzenice na nowym mieszkaniu, troche zlecialo. A od ok 14 mlody byl tylko chwile aktywny, a tak to spi, jak sie przebudza marudzi. Niedawno zjadl i dalej spi. Wtf. Mam nadzieje, ze bedzie chcial spac w nocy.
    Do nawilzenia skory z calego serca polecam kremiki biodermy. Ja to sie nie rozdrabniam, biore taki 500ml z pompka i jak trzeba, to i wysmaruje cialko. No i nadaje sie, zeby wysmarowac buziaka na mrozy :)
    http://m.ceneo.pl/27632089#mh=y8H6RStH62008bioderman18BeTWkFdwVvQudnOMeUyEkyhOQpTqyNkvrL1oBLrGNj7Eqo2CyxB60Mw2MbBDBQd3jEED9X0Uq6QcV57zVySwLua6jlLaL44irsxHkDRXMb-0NBhTRITNFKpzzsnWvv73Tp9TJ9rU7e4rBV6cRuVDzH0ulF3Ujm-sfv1_sW3ROTLNfJ2MVIJKB9LCHHNGK0
    O taki i oplaca sie kupowac w necie, w aptekach stacjonarnych sa drogie, za ten raz zaplacilam 110 zl, wiec roznica zacna, a zapas kremu mam na pol roku :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula całe szczęście że już koniec Twoich męczarni.

Niecierpliwa mój też robi kupę tylko wtedy jak odepnę mu pampersa na przewijaku i tak kilka razy przejadę chusteczkami po tyłku, nie wiem na ile mu w tym pomagam bo w sumie sam robi tylko chyba tak się przyzwyczaił.. może Twoja traktuje to jako "rytuał" jak z kąpielą:) rytuał robinia kupy, ale to brzmi:)

Boże niech ten dzień się już kończy! zawsze po powrocie od rodziców mały daje czadu, ostatnio myślałam że to szczepienie ale on chyba tak reaguje na zmianę, no oszaleć można, a jeszcze nie poszliśmy na spacer to już wogóle jest wkurzony bo śpiący a oczywiście w domu spać nie potrafi.. nie wiem o co mu chodzi bo biorę do karmienia to wyje, bije mnie po cyckach, łapie za sutka a za chwile puszcza i wkłada piąstkę.. kurde zęby czy co..

Wogóle jakiś ch.. mam dziś dzień, rozbierałam choinkę i wkładałam pudło z bombkami do szafy, spadło mi i wszystkie bombki pobiłam.. kij z tymi bombkami bo piękne nie były ale ile sprzątania, chyba nawet w majtkach mam brokat..

Jestem Matka Roku - mały tak wył że co.. włączyłam TV.. niech ogląda bo oczywiście cisza jak makiem zasiał.. nie mam już sił po całej nocy i dniu:(

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula- o jaa..ale ci zazdroszcze płaskiego brzucha..

Griszanka- o dzieki ! Zamówie go :) kurcze to różnica w cenie ogromna :o

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ale dupeczke masz ładną :P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dobrze wiedzieć że jednak można

Ofka na plażę to może jakiś strój, piankę dla maluszka i chusteczka na głowę

co do porodów miałam dwa sn i po pierwszym masakra, po drugim rewelacja. Rodziłam w pl a teraz uk. Nie wiem czy w UK lepiej dla mnie tak było, inne podejście.

Gaz bardzo sobie chwalę, słyszałam ze niektórym jest niedobrze ale na mnie podzialal super, zero mdłości, a czulam się jak po kielichu , taka zdystansowana , do tego działał szybko ale krótko więc na polecenie położnej wdychalam przy skurczach , kazala mi odstawić dopiero jak mialam przeć.

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofka - oglądała wszystkie sezony Szerloka, bardzo mi się podobało. Teraz w kinach będzie "wydanie specjalnie":)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Amberla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Nie, nie ja nie zakladam, ze nie bedzie smakowac, ja po prostu zle wspominam przeprawe z kp i chce sobie oszczedzic nerwow. Ja po prostu uleglam presji kp, ciaglemu naciskowi, a od poczatku mialam mieszane uczucia i jednak rozwazalam mm, ale nie chcialam byc "gorsza" i byc postrzegana jako zla matka, dlatego potem wisialam na laktatorze, co mi zabieralo pol dnia, wsciekalam sie na mloda, ze nie daje mi spokojnie sciagac, potem to podejrzenie alergi, no i nakladki od samego poczatku i tak teraz sie sobie dziwie, ze wytrzymalam ponad 4 miesiace, chociaz z perspektywy czasu niezmiernie mi zal tego czasu, ktory stracilam, bo zamiast poswiecac go Julce, ja zazynalam sie na laktatorze lub gonilam ja z cycem na spiocha i wnerwialam sie, ze nie chce jesc, a tak naprawde katowalam ja tym moim mlekiem w imie kp, bo sobie usralam, ze to najlepsze co jej moge dac.
    Miałam prawie to samo z Paula tyle Ze do 7 msc. Też się dziwię ze wytrzymałam tyle odciagajac ;) z Drugą chciałam tylko KP albo tylko mm. Mam KP i tez nie jestem szczęśliwa. Uwiazana, niewyspana , Itp.
    Nie dogodzisz kobiecie ;)
    Kurde ile razy zostanie mi 17, 15, 10 stron to produkujecie na wyścigi. Jestem na tym poście i 20 stron do tylu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:40

Weridiana lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ty zamawialas kaszki przez neta. Moglabys przypomniec jakie i gdzie?
    Ja chcialabym malemu kupic rozne, ale najlepiej bezmleczne i bez dodatkow smakowych.jakos mi sie kojarzy, ze ty takie wlasnie kupowalas. W moch okolicach z bezmlecznych, to widzialam tylko kleik ryzowy - slabo.
    Tak czytam Wasze wpisy i skojarzylam, ze zapisywalam sie na rozne probki, a jak dotad dostalam tylko z bobovity, nie dostalam nic z hippa, wczesniej z bebilonu tez nic nie dotarlo. Ciekawe, czy nasz listonosz, to nie oszukista? Z Bobovity dotarla, ale jak byl inny listonosz na zastepstwie. Jakies pomysly jak to sprawdzic?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja nic nie dostałam jeszcze:(

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś małemu podałam waniliową i dodałam 2 lyzeczki deserku jabłko banan:) deserki pyszne, zupy bleeeee

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie dostałam a też w szpitalu wypełniałam ankietę.. tylko na maila przychodzi mi Twój Hipp - nowinki o ich produktach ale nie wiem czy to z ankiety czy z karty z Rossmana..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

bylam dzis na tym rezonansie- oczekalysmy sie 2 godziny.. na szczescie Klarunia dala rade, troche na rekach, troche w foteliku i wytrzymala.
    godzine pozniej dzownili do mnie, ze sa juz wyniki i zebym sie raczej jeszcze dzis po nie zglosila.
    juz mnie zmrozlo, wiec na pelnym gazie jechalam po ich odbior.
    wyniki mnie zwalily z nog...z badania wynika ze Julcia ma maleńką macice, radiolog ocenil ją pod względem wzrostu na etap noworodkowy, a ponoc powinna mic ok 3-4cm.
    jajniki są dobrze wykształcone i widac w nich pęcherzyki, ale macica jest maleńka i co jeszcze jest niepokojące to pochwa...od wejscia jest ok, ale w punkcie gdzie łączy sie z macica jej praktycznie nie widac - pęcherz moczowy na zdjęciu styka sie z jelitem grubym, a pomiedzy nimi powinna byc widoczna pochwa.
    radiolog , ktory dzis opisywał mi wynik rezonansu, mnie podłamał - wg niego jest to amomalia rozwojowa i nie da sie tego hormonalnie wyprostowac bo odstepstwo od prawidlowych wymiarow jest zbyt duze...wg niego Julcia nie bedzie miesiaczkowac i co za tym idzie nie bedzie mogła byc mamą :-( :-(

jestem załamana, ale otuchy dodaje mi fakt, ze ginekolog dziecieca, ktora na na ten rezonans kierowała, po zrobieniu usg na ktorym nie widziala macicy uspokajała mnie mowiac, iż w tym wieku macica u dziewczynki moze byc wielkosci mojego paznokcia palca wskazującego, wiec to ze jej nie widac, nie oznacza, ze jej tam nie ma.
    i tego sie trzymam - zadzownilam i umowilam sie do naszej gin n przyszła srodę,sa tam juz tez wyniki badan labolatoryjnych, czyli hormony plciowe, tarczycy i masa innych zleconych badan. wiec zyję nadzieją ze gin powie mi jest ok, a jesli faktycznie macica jest zbyt mała, to ze uda sie to wyprowadzic lekami.

:-( :-( :-(

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, a ty pisalas, ze jakie kaszki bedziesz podawac Iwkowi?
    Tak patrzylam na alledrogo i zastanawiam sie nad tymi kaszkami Holle. Jakies opinie?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Musi być.

Paula, super. A nie boli Cię już? Bo mnie trochę boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 18:22

zabka11 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka- Jezu kochany... mam nadzieje ze to się dobrze skończy..

zabka11 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-( :-(

maz zawiozl Juleczkę na tańce, Klara drzemie w bujaku a ja siedzę i ryczę jak bóbr...:-(:-(:-(
    po prostu w to wszytsko nie wierzę !!!! :-(:-(

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 2881 2882 2883 2884 2885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ