X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31052014 wrote:
    Ja idę na usg w poniedziałek i mam nadzieję że już zobaczę serduszko. :)
    Serduszko widać i słychać dopiero około 6-7 tygodnia. Raczej u Ciebie bedzie za wcześnie...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny a co myślicie o takiej tabelce jaka jest na lipcóweczkach 2015? :) byłybyście zainteresowane czymś takim? :)
    Jestem jak najbardziej za:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • klaudia. Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki a chodzicie do ginekologa prywatnie czy na NFZ??

Ja w pierwszej ciązy chodziłam prywatnie i po za kosztami wszystko mi się podobało:)
    Teraz w drugiej ciązy zapisałam się na NFZ... jak czesto robią USG?

Z gabinetu prywatnego miałam duzo zdjęć USG

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • klaudia. Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam córeczkę, więc teraz chciałabym mieć synka :)8

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na NFZ :)
    Znalazłam fajną gin, dała mi wczoraj zdjęcie z usg, zrobiła bezbolesną cytologię. Raczej będę chodzić z NFZ jednak bo jestem zadowolona :)

To jutro rano zrobię taką tabelkę :) nie wiem czy się wpisywać u Was na listę bo niby termin mam na 29.07.2015, ale po wczorajszym usg gin obatawia że termin to raczej 02.08.2015. I wiszę na liście lipcówej, także nie wiem.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Edka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nie było mnie od rana, tak jakoś zleciało, najpierw długi późno poranny spacer z psem, potem kąpiel, a potem sprzątaliśmy z mężem w przedpokoju, tam w szafie mieliśmy masakrę, po remoncie wrześniowym wszystko było porozwalane, nie było wcześniej czasu na to by to porządnie ogarnąć :) Potem obiad i bach już 18, płaczki mam dalej, chyba bym wolała z głowa w kiblu siedzieć, bo takie emocjonalne stany gorzej znoszę niż czysto fizyczne. Lecimy na jakieś zakupy. Pewnie odezwę się dopiero jutro :)

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka baw się dobrze na zakupach i nabierz dobrego humoru :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, jeden dzień tu nie zaglądałam a tu tyle nowych postów i nowych osób! Super :)
    U mnie nastrój ok, wczoraj była tragedia. Brzuch pobolewa, co oczywiście jak dla wszystkich jest stresujące, jeszcze w dodatku dziś jak wracałam do domu to nie zauważyłam stopnia i prawie się wywróciłam. Już dawno się tak nie zestresowałam z powodu głupiego potknięcia.
    A z objawów to jeszcze megaaaaa apetyt, zjadłam normalne danie, po czym zamówiłam mega wielką sałatkę i też całą wszamałam, a teraz siedzę na kanapie i mam ochotę na coś do jedzenia, tylko nie wiem co :D

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys ja też tak mam, jak nie mam mdłości to mam mega apetyt :P
    Ja teraz mandarynki wcinam, polecam :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy ginekolog moze dac mi skierowanie na tsh,prolaktyne czy robic na wlasna reka....

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny na pewno uda nam się szczęśliwie donosić te ciąże :)

A na co liczycie? Wolałybyście chłopca czy dziewczynkę? Ja zawsze marzyłam o parce - najpierw syn, potem córka. Dlatego mam nadzieję że traz jest chłopiec :) oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie :)
    Mam dwoch chlopcow licze na core:-)

Cassie lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik chyba może, ale nie jestem pewna.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej dziewczęta.
    Ale dziś dzień... od 8 rano mdłości dwie godziny w toalecie, no i musiałam do pracy jechać taksówką bo autobusem nie przejechałabym nawet przystanku.
    Zjadłam dwa sucharki, po południu avokado rozmemłane i teraz 2 mandarynki.
    Mdli okrutnie.

Madzik, poproś gin. mi przepisała.

Ale nas dużo ...

Sana, ja do tej pory chodziłam prywatnie ale zaczęłam podliczać i już mnie to kosztowało ok. 1300 zł a jestem dopiero w 6tygodniu! Zapisałam się do NFZ na 19.12 i jak mi się gin. spodoba to tam zostanę, niestety do endo. raczej prywatnie bo terminy NFZ są na za 2-3 mieś. a muszę kontrolować tarczycę.

8599hqvkfbce0bon.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    lys ja też tak mam, jak nie mam mdłości to mam mega apetyt :P
    Ja teraz mandarynki wcinam, polecam :)

Ja od wczoraj też podjadam mandarynki ;)

Sana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziś dziewczyny.
    U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
    Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/

• Amberla Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam :) teraz tez będę! :)

qska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat wizyt sie nie wypowiem bo w Niemczech jest inaczej niz w PL.
    Ja za wizyty i badania hormonow poki co nie musialam nic placic.

Odnosnie plci marzy mi sie corcia.
    Ale oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe ;)

Glowa mnie boli...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:59

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie, więc wszystkie wizyty i badania mam bezpłatne. Miałam tam szczęście, bo trafiłam tam na moją starą ginekolożkę, do której wcześniej chodziłam prywatnie i której ufam, więc na razie na pewno u niej zostaję, zobaczymy jak będzie dalej:)

Jeżeli chodzi o płeć, to ja bym wolała córeczkę, ale w gruncie rzeczy wszystko jedno, jak u nas wszystkich, byle zdrowe było:)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • qska Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, super info. Mam konto w mbanku więc już się wczytuję. Dzięki.

Amberla wrote:
    Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam :) teraz tez będę! :)

8599hqvkfbce0bon.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa wrote:
    Witam się dziś dziewczyny.
    U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
    Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/
    Ja też mam plamienia brązowe, biorę duphaston 3 razy dziennie i myślę że to od niego, w pt mam wizytę i tez troszkę się martwię, ale wierzę że będzie wszystko ok:)

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ