SIERPNIÓWCZKI 2015
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Hej mamuśki a chodzicie do ginekologa prywatnie czy na NFZ??

Ja w pierwszej ciązy chodziłam prywatnie i po za kosztami wszystko mi się podobało:)
 Teraz w drugiej ciązy zapisałam się na NFZ... jak czesto robią USG?

Z gabinetu prywatnego miałam duzo zdjęć USG

- 

Ja chodzę na NFZ 
 Znalazłam fajną gin, dała mi wczoraj zdjęcie z usg, zrobiła bezbolesną cytologię. Raczej będę chodzić z NFZ jednak bo jestem zadowolona 

To jutro rano zrobię taką tabelkę nie wiem czy się wpisywać u Was na listę bo niby termin mam na 29.07.2015, ale po wczorajszym usg gin obatawia że termin to raczej 02.08.2015. I wiszę na liście lipcówej, także nie wiem. nie wiem czy się wpisywać u Was na listę bo niby termin mam na 29.07.2015, ale po wczorajszym usg gin obatawia że termin to raczej 02.08.2015. I wiszę na liście lipcówej, także nie wiem. 
 Julia 07.2015 07.2015
- 

Hej Nie było mnie od rana, tak jakoś zleciało, najpierw długi późno poranny spacer z psem, potem kąpiel, a potem sprzątaliśmy z mężem w przedpokoju, tam w szafie mieliśmy masakrę, po remoncie wrześniowym wszystko było porozwalane, nie było wcześniej czasu na to by to porządnie ogarnąć Nie było mnie od rana, tak jakoś zleciało, najpierw długi późno poranny spacer z psem, potem kąpiel, a potem sprzątaliśmy z mężem w przedpokoju, tam w szafie mieliśmy masakrę, po remoncie wrześniowym wszystko było porozwalane, nie było wcześniej czasu na to by to porządnie ogarnąć Potem obiad i bach już 18, płaczki mam dalej, chyba bym wolała z głowa w kiblu siedzieć, bo takie emocjonalne stany gorzej znoszę niż czysto fizyczne. Lecimy na jakieś zakupy. Pewnie odezwę się dopiero jutro Potem obiad i bach już 18, płaczki mam dalej, chyba bym wolała z głowa w kiblu siedzieć, bo takie emocjonalne stany gorzej znoszę niż czysto fizyczne. Lecimy na jakieś zakupy. Pewnie odezwę się dopiero jutro  
- 

Wow, jeden dzień tu nie zaglądałam a tu tyle nowych postów i nowych osób! Super 
 U mnie nastrój ok, wczoraj była tragedia. Brzuch pobolewa, co oczywiście jak dla wszystkich jest stresujące, jeszcze w dodatku dziś jak wracałam do domu to nie zauważyłam stopnia i prawie się wywróciłam. Już dawno się tak nie zestresowałam z powodu głupiego potknięcia.
 A z objawów to jeszcze megaaaaa apetyt, zjadłam normalne danie, po czym zamówiłam mega wielką sałatkę i też całą wszamałam, a teraz siedzę na kanapie i mam ochotę na coś do jedzenia, tylko nie wiem co   
- 

Mam dwoch chlopcow licze na core:-)Sana wrote:Dziewczyny na pewno uda nam się szczęśliwie donosić te ciąże 

A na co liczycie? Wolałybyście chłopca czy dziewczynkę? Ja zawsze marzyłam o parce - najpierw syn, potem córka. Dlatego mam nadzieję że traz jest chłopiec oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie 
  Cassie lubi tę wiadomość Cassie lubi tę wiadomość
- 

Hej hej dziewczęta.
 Ale dziś dzień... od 8 rano mdłości dwie godziny w toalecie, no i musiałam do pracy jechać taksówką bo autobusem nie przejechałabym nawet przystanku.
 Zjadłam dwa sucharki, po południu avokado rozmemłane i teraz 2 mandarynki.
 Mdli okrutnie.

Madzik, poproś gin. mi przepisała.

Ale nas dużo ...

Sana, ja do tej pory chodziłam prywatnie ale zaczęłam podliczać i już mnie to kosztowało ok. 1300 zł a jestem dopiero w 6tygodniu! Zapisałam się do NFZ na 19.12 i jak mi się gin. spodoba to tam zostanę, niestety do endo. raczej prywatnie bo terminy NFZ są na za 2-3 mieś. a muszę kontrolować tarczycę.
- 
                        nick nieaktualnyWitam się dziś dziewczyny.
 U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
 Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/
- 

Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam teraz tez będę! teraz tez będę!   qska lubi tę wiadomość qska lubi tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualnyNa temat wizyt sie nie wypowiem bo w Niemczech jest inaczej niz w PL.
 Ja za wizyty i badania hormonow poki co nie musialam nic placic.

Odnosnie plci marzy mi sie corcia.
 Ale oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe 

Glowa mnie boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:59 
- 

Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie, więc wszystkie wizyty i badania mam bezpłatne. Miałam tam szczęście, bo trafiłam tam na moją starą ginekolożkę, do której wcześniej chodziłam prywatnie i której ufam, więc na razie na pewno u niej zostaję, zobaczymy jak będzie dalej:)

Jeżeli chodzi o płeć, to ja bym wolała córeczkę, ale w gruncie rzeczy wszystko jedno, jak u nas wszystkich, byle zdrowe było:) 

5tc [*] 04.2015
 10tc [*] 01.2015
- 

Amberla, super info. Mam konto w mbanku więc już się wczytuję. Dzięki.

Amberla wrote:Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam teraz tez będę! teraz tez będę! 
- 

Ja też mam plamienia brązowe, biorę duphaston 3 razy dziennie i myślę że to od niego, w pt mam wizytę i tez troszkę się martwię, ale wierzę że będzie wszystko ok:)czekoladowa wrote:Witam się dziś dziewczyny.
 U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
 Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/

[/url]
[/url]