SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki a chodzicie do ginekologa prywatnie czy na NFZ??
Ja w pierwszej ciązy chodziłam prywatnie i po za kosztami wszystko mi się podobało:)
Teraz w drugiej ciązy zapisałam się na NFZ... jak czesto robią USG?
Z gabinetu prywatnego miałam duzo zdjęć USG
-
Ja chodzę na NFZ
Znalazłam fajną gin, dała mi wczoraj zdjęcie z usg, zrobiła bezbolesną cytologię. Raczej będę chodzić z NFZ jednak bo jestem zadowolona
To jutro rano zrobię taką tabelkę nie wiem czy się wpisywać u Was na listę bo niby termin mam na 29.07.2015, ale po wczorajszym usg gin obatawia że termin to raczej 02.08.2015. I wiszę na liście lipcówej, także nie wiem.
Julia 07.2015 -
Hej Nie było mnie od rana, tak jakoś zleciało, najpierw długi późno poranny spacer z psem, potem kąpiel, a potem sprzątaliśmy z mężem w przedpokoju, tam w szafie mieliśmy masakrę, po remoncie wrześniowym wszystko było porozwalane, nie było wcześniej czasu na to by to porządnie ogarnąć Potem obiad i bach już 18, płaczki mam dalej, chyba bym wolała z głowa w kiblu siedzieć, bo takie emocjonalne stany gorzej znoszę niż czysto fizyczne. Lecimy na jakieś zakupy. Pewnie odezwę się dopiero jutro
-
Wow, jeden dzień tu nie zaglądałam a tu tyle nowych postów i nowych osób! Super
U mnie nastrój ok, wczoraj była tragedia. Brzuch pobolewa, co oczywiście jak dla wszystkich jest stresujące, jeszcze w dodatku dziś jak wracałam do domu to nie zauważyłam stopnia i prawie się wywróciłam. Już dawno się tak nie zestresowałam z powodu głupiego potknięcia.
A z objawów to jeszcze megaaaaa apetyt, zjadłam normalne danie, po czym zamówiłam mega wielką sałatkę i też całą wszamałam, a teraz siedzę na kanapie i mam ochotę na coś do jedzenia, tylko nie wiem co -
Sana wrote:Dziewczyny na pewno uda nam się szczęśliwie donosić te ciąże
A na co liczycie? Wolałybyście chłopca czy dziewczynkę? Ja zawsze marzyłam o parce - najpierw syn, potem córka. Dlatego mam nadzieję że traz jest chłopiec oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie
Cassie lubi tę wiadomość
-
Hej hej dziewczęta.
Ale dziś dzień... od 8 rano mdłości dwie godziny w toalecie, no i musiałam do pracy jechać taksówką bo autobusem nie przejechałabym nawet przystanku.
Zjadłam dwa sucharki, po południu avokado rozmemłane i teraz 2 mandarynki.
Mdli okrutnie.
Madzik, poproś gin. mi przepisała.
Ale nas dużo ...
Sana, ja do tej pory chodziłam prywatnie ale zaczęłam podliczać i już mnie to kosztowało ok. 1300 zł a jestem dopiero w 6tygodniu! Zapisałam się do NFZ na 19.12 i jak mi się gin. spodoba to tam zostanę, niestety do endo. raczej prywatnie bo terminy NFZ są na za 2-3 mieś. a muszę kontrolować tarczycę. -
nick nieaktualnyWitam się dziś dziewczyny.
U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/ -
Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam teraz tez będę!
qska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa temat wizyt sie nie wypowiem bo w Niemczech jest inaczej niz w PL.
Ja za wizyty i badania hormonow poki co nie musialam nic placic.
Odnosnie plci marzy mi sie corcia.
Ale oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe
Glowa mnie boli...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 20:59
-
Ja mam z pracy pakiet w Luxmedzie, więc wszystkie wizyty i badania mam bezpłatne. Miałam tam szczęście, bo trafiłam tam na moją starą ginekolożkę, do której wcześniej chodziłam prywatnie i której ufam, więc na razie na pewno u niej zostaję, zobaczymy jak będzie dalej:)
Jeżeli chodzi o płeć, to ja bym wolała córeczkę, ale w gruncie rzeczy wszystko jedno, jak u nas wszystkich, byle zdrowe było:)
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Amberla, super info. Mam konto w mbanku więc już się wczytuję. Dzięki.
Amberla wrote:Dziewczyny, które chciałyby chodzić prywatnie. Jak macie konto w Mbanku - możecie kupić pakiet medyczny - rozszerzony. Nie wiem - chyba ze 150 zl miesięcznie... musiałabym sprawdzić... macie wszystkie badania, wizyty u wszystkich specjalistow = np. tez endokrynolog, diabetolog ( który często jest w ciąży potrzebny przy cukrzycy ciążowej). Ba! W cenie jest USG prenatalne. Korzystałam w 1 ciąży i byłam super zadowolona. Bez kolejek, super sprzet, mnóstwo placowek. Gorąco polecam teraz tez będę! -
czekoladowa wrote:Witam się dziś dziewczyny.
U mnie niestety dziś kiepsko w nocy ból brzucha budził,a niedawno tak jakby jajnik kłuł...No i wszystkie bóle przeszły jak pojawiło się plamienie:(
Pojechałam do szpitala,ale nic się nie dowiedziałam bo ponoć na tym etapie nie można nic powiedzieć,trzeba czekać...Jedyne co wiem to że pęcherzyk urósł od 2 grudnia z 3 mm na 10mm. W czwartek kolejna wizyta,ech ja to się mam:/