X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja juz sierpniowki... Dzuewczyny pamiętam ja dziś jak dołączyłam do sierpniowek 2014 jak ten czas leci mam już 4,5 miesięcznego synka niestety urodził się 4 tyg przed terminem... Gratuluję kazdej z Was spokojnych 9 miesięcy... Obyscie tak się zzyly jak my z sierpnia. 2014 Całuski :-*

Cassie, Pati Belgia, Kropka_1 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 851 - na pewno będzie OK :) fajnie, że serduszko już słyszałaś :) Chyba mega wzruszające to musi być...

Sana - ale cudnie :) Jejku, ja w piątek pewnie dużo nie zobaczę.. nie będę mogła doczekać się kolejnej wizyty :)

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki.
    Właśnie sie obudziłam bo mnie jakiś niemoc trzyma od rana... Zupek juz ugotowałam rano i zaraz biorę sie za drugie danie. Jesli chodzi o bóle brzucha pisałam wczoraj, ze dopóki nie ma krwawień to wszystko jest ok ale jesli sie martwicę to oczywiście najlepiej zadzwonić do gina. Ja czuje sie dzis gorzej ale wydaje mi sie, ze ma na to wpływ progesteron, który biorę od wczoraj 3rwzy dziennie na podtrzymanie...

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Witam nowe koleżanki.
    Właśnie sie obudziłam bo mnie jakiś niemoc trzyma od rana... Zupek juz ugotowałam rano i zaraz biorę sie za drugie danie. Jesli chodzi o bóle brzucha pisałam wczoraj, ze dopóki nie ma krwawień to wszystko jest ok ale jesli sie martwicę to oczywiście najlepiej zadzwonić do gina. Ja czuje sie dzis gorzej ale wydaje mi sie, ze ma na to wpływ progesteron, który biorę od wczoraj 3rwzy dziennie na podtrzymanie...

oj wszystko mozliwe ja brałam dupka 2 tygodnie i odstawiłam go bo czuje się po nim mega strasznie ...a w sumie teraz nie biore i nic mi nie dolega w piątek zobaczymy co lekarz powie...ale mam nadzieje ze juz nie bede musiała tego jesc

• Paulina27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Pozwolicie że do Was dołączę? Mam termin niby na 29.07.2015, ale wczoraj gin powiedziała, że całkiem możliwe, iż maluch jednak urodzi się w sierpniu.

To moje maleństwo :) ma ciut ponad 6 mm, cudownie bije mu serduszko - wczoraj widziałam i słyszałam :)

ay705_PicsArt_1418117720896.jpg

Pozdrawiamy :)

Sana witaj suuper fota..ja mam już jedną kolekcje syna piekna pamiątka

Sana lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja dwa tygodnie temu widziałam pęcherzyk ciążowy 2 mm :)
    Coś tam zobaczysz na pewno.

Kropka_1, Cassie lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem ciągle śpiąca, wczoraj jak wróciłam z pracy to tylko zjadłam i zaraz zasnęłam jak kamień... Dzisiaj obudziałam się pełna energii, ale już czuję spadek formy i nie wiem, jak doczekam do 17 w pracy:)

Mam nadzieję, że jakoś mi się to unormuje do połowy stycznia, bo mam wtedy w pracy bardzo ciężkie dwa tygodnie (zamknięcie roku), a na zwolnienie teraz nie mogę iść, jeżeli mi zależy na tej pracy - a zależy, lubię ją:(. Więc jak dobrze wszystko pójdzie to chciałabym iść na zwolnienie dopiero w maju lub czerwcu, a wcześniej tylko jak się nie daj Boże naprawdę coś dramatycznego będzie działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:47

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Pozwolicie że do Was dołączę? Mam termin niby na 29.07.2015, ale wczoraj gin powiedziała, że całkiem możliwe, iż maluch jednak urodzi się w sierpniu.

To moje maleństwo :) ma ciut ponad 6 mm, cudownie bije mu serduszko - wczoraj widziałam i słyszałam :)

ay705_PicsArt_1418117720896.jpg

Hej Sana:) Super dzidziuś:) mi wychodzi na ok 6 sierpnia:) w pt mam kolejna wizytę:)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:

Sana, cudne zdjęcie! Ja już się nie mogę doczekać, kiedy zobaczę i usłyszę moje maleństwo:) Na razie cały czas ta ciąża jest dla mnie trochę nierealna:)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka_1 wrote:
    Kate 851 - na pewno będzie OK :) fajnie, że serduszko już słyszałaś :) Chyba mega wzruszające to musi być...

Sana - ale cudnie :) Jejku, ja w piątek pewnie dużo nie zobaczę.. nie będę mogła doczekać się kolejnej wizyty :)
    Oj tak mega wzruszenie:) jestem po poronieniu w czerwcu i podwójnie się boje ale wierzę że będzie wszystko ok:) dzwoniłam do gina pytać o te plamienia ale mówił ze mogę poczekać do pt do wizyty, myślę że to od dupka

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na pewno uda nam się szczęśliwie donosić te ciąże :)

A na co liczycie? Wolałybyście chłopca czy dziewczynkę? Ja zawsze marzyłam o parce - najpierw syn, potem córka. Dlatego mam nadzieję że traz jest chłopiec :) oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie :)

Cassie lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina27 wrote:
    oj wszystko mozliwe ja brałam dupka 2 tygodnie i odstawiłam go bo czuje się po nim mega strasznie ...a w sumie teraz nie biore i nic mi nie dolega w piątek zobaczymy co lekarz powie...ale mam nadzieje ze juz nie bede musiała tego jesc
    Ja niestety odstawić nie mogę. Przy problemach z pierwsza ciąża brałam do 17 tygodnia ciąży. Ciekawie ile teraz....

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dziewczyny na pewno uda nam się szczęśliwie donosić te ciąże :)

A na co liczycie? Wolałybyście chłopca czy dziewczynkę? Ja zawsze marzyłam o parce - najpierw syn, potem córka. Dlatego mam nadzieję że traz jest chłopiec :) oczywiście, bez względu na płeć, będę kochać maluszka całym sercem. Najważniejsze jest zdrowie :)
    Sama ja mam synka w domu wiec po cichutku liczę, ze bedzie córeczka... Chciałabym sukienki kupować i kucyki czekać ;-) ale oczywiście najważniejsze, żeby zdrowe było:-)

Cassie lubi tę wiadomość

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama świetna fotka, jak znalazł do pokazania przy wigilii :D

v40cu9h.png
  • Kropka_1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracając na chwilę do listy, to myślę, że nic straconego byśmy ją umieściły na pierwszej stronie :)
    Wystarczy, że jedna z nas, która ma jakikolwiek wpis na właśnie pierwszej stronie wyedytuje go i przeklei listę. Voila :) Wtedy nie będziemy tego sto razy kopiować!

Kropka_1
    Udało się :)
    2nn33e3k155iq1q1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Hej:) ja też jestem po poronieniu niecałe pół roku, biorę duphaston od razu 3 razy dziennie, mam od kilku dni plamienia ale wierzę że będzie wszystko ok:) w czw widziałam serduszko i dzidzia miała ponad 4 mm:)
    Ja jak narazie bez plamień. Jedynie lekkie pobolewanie podbrzusza. Musimy wierzyć że tym razem będzie dobrze. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na usg w poniedziałek i mam nadzieję że już zobaczę serduszko. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim sierpniówkom życzę spokojnych ciąż!!! :) <3

Cassie lubi tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o takiej tabelce jaka jest na lipcóweczkach 2015? :) byłybyście zainteresowane czymś takim? :)

Pati Belgia, Kropka_1 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Z dużą dozą nieśmiałości proszę o dopisanie mnie na 17.08.2015 :) Dziś zobaczyłam dwie kreseczki na teście, po raz pierwszy w ciągu niemal dwóch lat starań! Od razu poszłam na B-hcg i progesteron (brałam duphaston i odstawiłam po 10 dniach, nie wiem czy do niego wracać) - niedługo powinny być wyniki :) Ogólnie jestem lekko oszołomiona, w sumie spisałam ten cykl na straty, można powiedzieć, że intuicja mnie zawiodła ;) Pozdrawiam Was serdecznie :)

Pati Belgia, Sana, Cassie, Kropka_1 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ