SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja lubi mężowi suty wykręcać jak ją nosi i robi to tak mocno że mąż się purpurowy robi. I dobrze niech mu pokaże, troche nerów miałam w ciąży przez niego więc niech mu odda za mamusię
Niecierpliwa aż się boje podawać normalnego jedzenia, chyba do 18 będzie tylko mleko ewentualnie kaszkaa pomyśleć sobie jak są takie niejadki jak mój brat (21 lat) moja mama do tej pory robi dla niego inny obiad bo on nie będzie jeść kotleta, zupy tylko jakies farmazony.
Maja znów poszła spać, może w końcu zacznie przesypiać te 14 godz na dobę tyle ile dziecko w jej wieku powinno. Teraz pewnie drzemka 30 min. Przynajmniej zdążę sie wylaszczyć i rybę natrę ziołamiZetka lubi tę wiadomość
-
Mamasia i co leci małż na Dominikane? Mój do mnie dziś dzwonił że mają wyjazd z pracy na narty na 4 dni w marcu... najpierw zrobiłam się czerwona ze złości ale w sumie mnie już na narty nie wyciągnie a zabraniać mu czegoś co kocha... wziełam 3 wdechy powiedziałam że pojadę w tym czasie do mamy albo ona przyjedzie to może pojedziesz.
mamasia, aaaaga lubią tę wiadomość
-
A ja robie lasagne z brokułem,łososiem, takim sosem beszamelowym z koperkiem i mozarella
jeszcze 30 min pieczenia mmm
Niecierpliwa-hahahah
Ja dla Poli dzisiaj dałam dynie, ogolnie jje ladnie, ale jak dałam jej akurat jedzonko do buzki to kichneła prosto na moja twarz..no tak..trzeba sie przyzwyczajacmagda sz, niecierpliwa, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość
-
Moja Pola w ciagu dnia zawsze ma jedno spanko ok 11 2-3h, potem jeszcze z godzine a pózniej ma drzemki po 20-30min, ostatnia jest ok 18 i idzie spac o 21;30-22 i pobudka o 7-8
(oczywiscie w nocy sa pobudki ale chwilowe)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 14:47
-
my po pierwszej próbie brokuła
byłam pewne że nie podpasuje a tu jeszcze większa ekstaza niż przy marchewce
aż się boje co będzie przy owocach ...
0na88, magda sz, jesslin87, Paula_071, niecierpliwa, Zetka, aaaaga, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość
-
przyszedl szumis - narazie spia , zobacze czy ten crysensor zadziala
ja probowalam dac dzis brokul ale sprobowala 1/3 lyzeczki , skrzywila sie i wyplula wiec nie katowalam jej dalej , podalam za to delikatne jarzynki ( marchewka , pietruszka , seler) - i wcinala az jej sie uszy trzesly .
Ziemniaczki ze szpinakiem tez mam ale po opowiadaniach niecierpliwej troche poczekam ahahaniecierpliwa lubi tę wiadomość
-
oo ja mam tez dla Poli delikatne jarzynki, skoro takie pyszne to po jutrze jej dam bo na jutro jeszcze dynia zostala
Dla mnie pediatra poleciła robic tak ze :
Jednego dnia 2 łyzeczki do herbaty czegos,na drugi dzien to samo, na trzeci dzien cos innego i na 4 to samo co dnia 3, i ze wszystkim tak próbowac i patrzec czy nic małej nie bedzie.
No i jak nic jej nie jest po marchewce to ile na raz jej tego dawac? -
Dziewczyny, padłam podczas karmienia po 9 i spałysmy razem na kanapie do 13. A młoda jeszcze dospała pół godziny. Wyspałam się z cycem na wierzchu, brala kiedy chciała, ale spala. Kocham ją. A teraz trzeba by się pozbierać i polecieć coś na obiad kupić, bo nic nie ma
0na88, Paula_071, Martucha86, niecierpliwa, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość
-
lys wrote:A ja ostatnio mam bardzo duży problem ze skórą. Zawsze miałam suchą skórę, ale odkąd zaczęłam leczyć tarczycę to było lepiej. Teraz od kilku tygodni jest masakra, mam tak suchą szorstką skórę, że aż mnie boli, wierzchy dłoni mnie pieką - umyłam lustra płynem do szyb to dostałam takiego podrażnienia, że nie mogłam rąk do ciepłej wody włożyć, do tego łokcie czerwone i białe jednocześnie od suchej skóry, wystarczy że podeprę się na łokciu podczas karmienia i już mnie napieprza równo. Rogowacenie mieszkowe też mi się nasiliło.
Nie wiem o co chodzi, robiłam badania tarczycowe ostatnio i są ok, balsamu też używam codziennie tego co wcześniej.
Mam to samo od kiedy mróz się zaczął. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą ani ze skóra, a w tym roku dłonie masakra. -
0na88 wrote:Karolina jak jej nic nie jest i jej smakuje to ja bym dala poki sama bedzie chetnie buzie otwierac , Zoska jak juz nie chce to zamyka szczelnie usta , albo zaczyna wypluwac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:06
-
hmmm to u mnie by wtrąbił cały słoik i jeszcze wołał
gdzie tam zamykanie ust
ja narazie ograniczam pol sloika na jeden raz a jak cos nowego to 1 sloik na 3 razy dziele a po jedzeniu dojada cycem do syta ..... nie wiem od kiedy dawac mu tak caly sloiczek zeby pelny posilek mial hmmm myslalam ze po 6 miesiacu ale to jeszcze kupa czasu...
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Byliśmy 2 godziny na spacerze, wróciliśmy w śniegu jak bałwany, fajnie jest, śnieg sypie, temperatura -3 - bardzo przyjemnie. Po drodze kupiliśmy sobie pierożki dim sum - pyszne były, właśnie zjedliśmy. Teraz czas na kawę i zabawy z dzieckiem.
Lubię, jak mąż ma urlop.
lys, Paula_071, Martucha86, Zetka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość