X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, najlepszego!

Agata, mojego pediatra oglądał i mówi że ok.

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, może podaj pedicetamol albo viburcol?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, właśnie, chyba kupię pianinko... Dzisiaj byliśmy u znajomych i Hubert jak się dorwał do pianinka to myślałam, że oszaleje :-) Jej córka się w ogóle tą zabawką nie interesuje, a Hubert z siebie prawie wyszedł, stukał w to pianinko z 20 minut z wielką radością. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak to nabyć :-)

lys, 0na88, apaczka, Paula_071, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam od kilku dni problem. Mam mniej mleczka w jednej piersi i mała nie chce jej ssać, złości się. Jak daję jej drugą to jest OK. Ale wtedy coraz mniej ssie tę słabszą i zamknięty krąg. Nie chcę stracić laktacji w jednym cucuszku :( Próbowałam pociągnąć laktatorem, ale nic nie poszło. Macie jakieś pomysły?

Magda sz - miałaś kiedyś jakiś namiar na mleczną sektę. Dasz?

Amberla lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, u mnie już od jakiegoś czasu jest tak, że Młody duuużo chętniej ssie jedną pierś a przy drugiej się wkurza. Ale ja tego nie wiążę z tym, że mam tam mniej mleka. Właściwie nie wiem co go tam wkurza, ale wtedy przekładam go do tej lepszej piersi, a na koniec wracam do tej gorszej.

Hermiona lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Może ząbki? Dawalaś jej coś?
    Zetka wrote:
    Lys, może podaj pedicetamol albo viburcol?

nie nic jej nie dawałam, a dentinox się skończył, chwilowo jest lepiej, więc na razie się wstrzymam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:25

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam 2 kalendarze, jutro je tylko dopieszczę, spadam spać...

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas narazie spokoj, albo cisza przed burza... oby niee

Male pytanko: czy tyko ja nie posiadam prawka ? Kurna nigdy mnie do tego nie ciagnelo, teraz mnie wszyscy naciskaja zeby robic bo przy dziecku mi sie przyda, tylko czy ja to zdam jak ponoc te testy teraz chore.. i czy wogole odwaze sie jezdzic ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja mam ale w Polsce jeździłam ostatnio w 2000 roku na egzaminie. Poza tym tylko w USA raz na parę lat. Ale tam drogi lepsze, ludzie uprzejmi a samochody z automatyczną skrzynią. Nie mam zamiaru jeździć samochodem póki co. Boję się tu jeździć.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    A u nas narazie spokoj, albo cisza przed burza... oby niee

Male pytanko: czy tyko ja nie posiadam prawka ? Kurna nigdy mnie do tego nie ciagnelo, teraz mnie wszyscy naciskaja zeby robic bo przy dziecku mi sie przyda, tylko czy ja to zdam jak ponoc te testy teraz chore.. i czy wogole odwaze sie jezdzic ?

ja mam prawko ale jak je zrobiłam 3 lata temu to później może ze 5 razy za kierownicą siedziałam :/ jakoś nie mam odwagi jezdzić....

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam krople d devikap i mam pytanie kiedy najlepiej je podawac?

Ja podaje po kapieli i nie wiem ale mecza go potem gazy i tak wywnioskowalam ze to chyba te krople?

Ja dzien babci zrobie poduszki ze zdjeciem, magnes na lodowke i kartki do tego. Koszt jednego pakietu okolo 30 zl takze ok.

Dzieki ofka za info.

Ja kiedys widzialam takie ze bylo zdjecie na otwarciu pudelka. Potem mozna wyciac i schowac a takir malutkie to co tez zostawic papierki z wnukiem no bo co chyba wnuka nie wyrzuca do kosza hehhe

Zetka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie posiadam prawka :) mam niby robić w tym roku.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawko, kiedyś sporo jeździłam, ale teraz baaardzo rzadko - w Warszawie ciężko mi się jeździ. Ale zamierzam wrócić do jazdy, bo brakuje mi często samochodu i nie chce mi się męża za każdym razem prosić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja juz mam prawko 8 lat. Kocham jezdzic moglabym miec prace jako kierowca. Odpreza mnie to do tego ulubiona muzyczka i heja w droge. Faceci co ze mba jezdza mowia ze jezdze jak facet, bez stresu na lajcie i dobrze. Takze ja sobie cenie ta umiejetnosc. A z rzeczy praktycznych nie bedziesz do nikogo uwiazana. Zawsze jak bedziesz chciala gdzies pojechac z dzieckiem to raz dwa do samochodu i jedziesz a tak to bedziesz zalezna od innych. Taka namiastka wolnosci ;)

Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ucho napierdala. Zarazcwyjde z siebie. Ogolnie sie lepiej poczulam, wyszlismy na godzine z mslym na spacer, zeby dorzucic sie do puszki. Mialam czapke, mozliwe, zeby mimo wszystko mnie zawialo. Wyjde z siebie zaraz.
    Niecierpliwa pisala chyba kiedys, ze nie ma prawka. Ja mam i nie wyobrazam sobie nie miec.
    Hermiona przystawiaj ja przy kazdym karmieniu do tej cycki. Przed karmieniem mozesz ja delikatnie rozmasowac - dlonie plasko jedna na dole druga na gorze i tak jakbys rolowala ja, gorna reka w prawo, dolna w lewo. Pozniej jeszcze "spacer" paluszkami po piersi. No i jak juz sie malenka wije w pozycji klsycznej, to przystaw ja do niej z pod pachy, pewnie jeszcze chwile bedzie ssala. Jak zacznie sie wic znowu, to dopiero zmien piers. U mnie sie to sprawdzilo.
    Mam nadzieje, ze to co napisalam ma sens, bo ciezko mi sie skupic przez ten bol.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z rana :-)

Weridiana lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Jak mnie ucho napierdala. Zarazcwyjde z siebie. Ogolnie sie lepiej poczulam, wyszlismy na godzine z mslym na spacer, zeby dorzucic sie do puszki. Mialam czapke, mozliwe, zeby mimo wszystko mnie zawialo. Wyjde z siebie zaraz.
    Niecierpliwa pisala chyba kiedys, ze nie ma prawka. Ja mam i nie wyobrazam sobie nie miec.
    Hermiona przystawiaj ja przy kazdym karmieniu do tej cycki. Przed karmieniem mozesz ja delikatnie rozmasowac - dlonie plasko jedna na dole druga na gorze i tak jakbys rolowala ja, gorna reka w prawo, dolna w lewo. Pozniej jeszcze "spacer" paluszkami po piersi. No i jak juz sie malenka wije w pozycji klsycznej, to przystaw ja do niej z pod pachy, pewnie jeszcze chwile bedzie ssala. Jak zacznie sie wic znowu, to dopiero zmien piers. U mnie sie to sprawdzilo.
    Mam nadzieje, ze to co napisalam ma sens, bo ciezko mi sie skupic przez ten bol.

Griszanka, jak byłam w ciąży, to miałam zapalenie ucha - lekarz zapisał mi krople Cetraxal, zadziałały błyskawicznie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zapisze sobie i jak dowleke sie do lekarza, to zasugeruje.
    Spalam dwie godziny, maz rano musi isc do pracy, ale wyskoczy na przerwie, zeby zawiezc mnie do lekarza. W drugim samochodzie wyladowany akumulator, wiec sama nigdzie nie pojade. W sumie jestem tak przytlumiona, ze balabym sie wsiadac za kolko. Mamunia odpowiedziala na moje nocne sms i przyjedzie do mnie jednym z pierwszych pociagow, pewnie bedzie po 7-mej, to zajmie sie Karolem. Jak do 11-tej nie wytrzymam, to bede blagac sasiadow, zeby ktorys ze mna podjechal do przychodni.
    Jak to strasznie boli, oby ominelo to nasze dzieciaki, bo bedziemy plakac razem z nimi. Ja stara, a lzy same leca.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Griszanka wspolczuje cale liceum nie bylo roku zebym nie miala zapalenia ucha srodkowego czy jakos tak bol okropny
    Ja mam prawko od 3 lat i sobie chwale samodzielnosc i bycie niezależną od meza hihi
    Agaata opisz to prawidlowe karmienie lyzka jestem ciekawa bo ja gdzies kiedys slyszalam tylko zeby nie wycierac lyzki o gorna warge dziecka
    Wczoraj mialam kiepski dzien mlody slabo pospal w dzien przez to byl marudny u dziadkow dal popis a ja sie nasluchalam "dobrych rad " maz tez dorzucil 3 grosze tak wiec skonczylo sie na klotni

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona moze maly zastój Ci się zrobił wtedy slabo leci i córka nie chce tak chętnie ssac bo to wymaga więcej wysiłku

Hermiona lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 2975 2976 2977 2978 2979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ