SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaa, właśnie, chyba kupię pianinko... Dzisiaj byliśmy u znajomych i Hubert jak się dorwał do pianinka to myślałam, że oszaleje
Jej córka się w ogóle tą zabawką nie interesuje, a Hubert z siebie prawie wyszedł, stukał w to pianinko z 20 minut z wielką radością. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak to nabyć
lys, 0na88, apaczka, Paula_071, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Hej. Mam od kilku dni problem. Mam mniej mleczka w jednej piersi i mała nie chce jej ssać, złości się. Jak daję jej drugą to jest OK. Ale wtedy coraz mniej ssie tę słabszą i zamknięty krąg. Nie chcę stracić laktacji w jednym cucuszku
Próbowałam pociągnąć laktatorem, ale nic nie poszło. Macie jakieś pomysły?
Magda sz - miałaś kiedyś jakiś namiar na mleczną sektę. Dasz?Amberla lubi tę wiadomość
-
Hermiona, u mnie już od jakiegoś czasu jest tak, że Młody duuużo chętniej ssie jedną pierś a przy drugiej się wkurza. Ale ja tego nie wiążę z tym, że mam tam mniej mleka. Właściwie nie wiem co go tam wkurza, ale wtedy przekładam go do tej lepszej piersi, a na koniec wracam do tej gorszej.
Hermiona lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Może ząbki? Dawalaś jej coś?Zetka wrote:Lys, może podaj pedicetamol albo viburcol?
nie nic jej nie dawałam, a dentinox się skończył, chwilowo jest lepiej, więc na razie się wstrzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 23:25
-
A u nas narazie spokoj, albo cisza przed burza... oby niee
Male pytanko: czy tyko ja nie posiadam prawka ? Kurna nigdy mnie do tego nie ciagnelo, teraz mnie wszyscy naciskaja zeby robic bo przy dziecku mi sie przyda, tylko czy ja to zdam jak ponoc te testy teraz chore.. i czy wogole odwaze sie jezdzic ? -
Migotka, ja mam ale w Polsce jeździłam ostatnio w 2000 roku na egzaminie. Poza tym tylko w USA raz na parę lat. Ale tam drogi lepsze, ludzie uprzejmi a samochody z automatyczną skrzynią. Nie mam zamiaru jeździć samochodem póki co. Boję się tu jeździć.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:A u nas narazie spokoj, albo cisza przed burza... oby niee
Male pytanko: czy tyko ja nie posiadam prawka ? Kurna nigdy mnie do tego nie ciagnelo, teraz mnie wszyscy naciskaja zeby robic bo przy dziecku mi sie przyda, tylko czy ja to zdam jak ponoc te testy teraz chore.. i czy wogole odwaze sie jezdzic ?
ja mam prawko ale jak je zrobiłam 3 lata temu to później może ze 5 razy za kierownicą siedziałamjakoś nie mam odwagi jezdzić....
-
Dziewczyny mam krople d devikap i mam pytanie kiedy najlepiej je podawac?
Ja podaje po kapieli i nie wiem ale mecza go potem gazy i tak wywnioskowalam ze to chyba te krople?
Ja dzien babci zrobie poduszki ze zdjeciem, magnes na lodowke i kartki do tego. Koszt jednego pakietu okolo 30 zl takze ok.
Dzieki ofka za info.
Ja kiedys widzialam takie ze bylo zdjecie na otwarciu pudelka. Potem mozna wyciac i schowac a takir malutkie to co tez zostawic papierki z wnukiem no bo co chyba wnuka nie wyrzuca do kosza hehheZetka lubi tę wiadomość
-
Migotka ja juz mam prawko 8 lat. Kocham jezdzic moglabym miec prace jako kierowca. Odpreza mnie to do tego ulubiona muzyczka i heja w droge. Faceci co ze mba jezdza mowia ze jezdze jak facet, bez stresu na lajcie i dobrze. Takze ja sobie cenie ta umiejetnosc. A z rzeczy praktycznych nie bedziesz do nikogo uwiazana. Zawsze jak bedziesz chciala gdzies pojechac z dzieckiem to raz dwa do samochodu i jedziesz a tak to bedziesz zalezna od innych. Taka namiastka wolnosci
Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Jak mnie ucho napierdala. Zarazcwyjde z siebie. Ogolnie sie lepiej poczulam, wyszlismy na godzine z mslym na spacer, zeby dorzucic sie do puszki. Mialam czapke, mozliwe, zeby mimo wszystko mnie zawialo. Wyjde z siebie zaraz.
Niecierpliwa pisala chyba kiedys, ze nie ma prawka. Ja mam i nie wyobrazam sobie nie miec.
Hermiona przystawiaj ja przy kazdym karmieniu do tej cycki. Przed karmieniem mozesz ja delikatnie rozmasowac - dlonie plasko jedna na dole druga na gorze i tak jakbys rolowala ja, gorna reka w prawo, dolna w lewo. Pozniej jeszcze "spacer" paluszkami po piersi. No i jak juz sie malenka wije w pozycji klsycznej, to przystaw ja do niej z pod pachy, pewnie jeszcze chwile bedzie ssala. Jak zacznie sie wic znowu, to dopiero zmien piers. U mnie sie to sprawdzilo.
Mam nadzieje, ze to co napisalam ma sens, bo ciezko mi sie skupic przez ten bol. -
Griszanka wrote:Jak mnie ucho napierdala. Zarazcwyjde z siebie. Ogolnie sie lepiej poczulam, wyszlismy na godzine z mslym na spacer, zeby dorzucic sie do puszki. Mialam czapke, mozliwe, zeby mimo wszystko mnie zawialo. Wyjde z siebie zaraz.
Niecierpliwa pisala chyba kiedys, ze nie ma prawka. Ja mam i nie wyobrazam sobie nie miec.
Hermiona przystawiaj ja przy kazdym karmieniu do tej cycki. Przed karmieniem mozesz ja delikatnie rozmasowac - dlonie plasko jedna na dole druga na gorze i tak jakbys rolowala ja, gorna reka w prawo, dolna w lewo. Pozniej jeszcze "spacer" paluszkami po piersi. No i jak juz sie malenka wije w pozycji klsycznej, to przystaw ja do niej z pod pachy, pewnie jeszcze chwile bedzie ssala. Jak zacznie sie wic znowu, to dopiero zmien piers. U mnie sie to sprawdzilo.
Mam nadzieje, ze to co napisalam ma sens, bo ciezko mi sie skupic przez ten bol.
Griszanka, jak byłam w ciąży, to miałam zapalenie ucha - lekarz zapisał mi krople Cetraxal, zadziałały błyskawicznie. -
Agata zapisze sobie i jak dowleke sie do lekarza, to zasugeruje.
Spalam dwie godziny, maz rano musi isc do pracy, ale wyskoczy na przerwie, zeby zawiezc mnie do lekarza. W drugim samochodzie wyladowany akumulator, wiec sama nigdzie nie pojade. W sumie jestem tak przytlumiona, ze balabym sie wsiadac za kolko. Mamunia odpowiedziala na moje nocne sms i przyjedzie do mnie jednym z pierwszych pociagow, pewnie bedzie po 7-mej, to zajmie sie Karolem. Jak do 11-tej nie wytrzymam, to bede blagac sasiadow, zeby ktorys ze mna podjechal do przychodni.
Jak to strasznie boli, oby ominelo to nasze dzieciaki, bo bedziemy plakac razem z nimi. Ja stara, a lzy same leca. -
Czesc
Griszanka wspolczuje cale liceum nie bylo roku zebym nie miala zapalenia ucha srodkowego czy jakos tak bol okropny
Ja mam prawko od 3 lat i sobie chwale samodzielnosc i bycie niezależną od meza hihi
Agaata opisz to prawidlowe karmienie lyzka jestem ciekawa bo ja gdzies kiedys slyszalam tylko zeby nie wycierac lyzki o gorna warge dziecka
Wczoraj mialam kiepski dzien mlody slabo pospal w dzien przez to byl marudny u dziadkow dal popis a ja sie nasluchalam "dobrych rad " maz tez dorzucil 3 grosze tak wiec skonczylo sie na klotni