X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Kiedy sie rejestrowalas do hippa? Ja ze 2 miesiace temu i nic nie przyszlo

oj ja chyba ze 3 miesiace temu, a z bobovity nic nie dostałam

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ze mama zrobila fasolke po bretonsku to nie musze dzis robic absolutnie nic, ale na fb faktycznie mi jest przynajmniej ciezko, bo czesc nie wiem kto jest kto

małaMyszka lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 5 miesięcy potwora o 10L15 wody mi odeszły :) pamiętam jak dziś te super uczucie jakbym wypiła baniak 5l i zlała się pod siebie a chwile pozniej takie skurcze że gryzłam poręcz łóżka na przedporodowej. Zapytałam wtedy położnej-za jakie grzechy? na co ona- ja Ci po wiem za co, za 30 sek przyjemności a nawet i mniej :)

Moja też drapie okropnie, budzi się i szuka mojej buzi i sobie drapie na dzien dobry.

Jestem za Jurą

Migotka ja sama katarkiem robie na różnych mocach i dużej różnicy nie odczuwam bo to redukuje moc. To przytyka na chwilę, nie da się oddychać ale po fridzie tak samo, jak wciąga się przez nos to nie da się oddychać wtedy. nie ma się czego bać :)

Jesslin ja biorę Desette ale podejrzewam że to jest to samo 75 progesteronu.
    Nie bój się że sobie nie poradzisz jak się dziecko zaniesie, to jest taki instynkt że z automatu wiesz co robić. Płacze się jak już dziecko do siebie dojdzie a wtedy z Ciebie emocje. Kobiety są dzielne :)

niecierpliwa, jesslin87, Pulpecja, lys, Zetka, Martucha86, Katarka, witaminkab, Paula_071, Laura, apaczka, zabka11, Maniuś, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, Magda dołączyłam do fb.. ale ja też Was nie lubię.. teraz to już wogóle przepadnę w tej sieci..

U nas nocka super, wczoraj dałam małemu Viburcol na noc i jeszcze posmarowaliśmy go Aromactive i w końcu lepiej pospał, raczej był wymęczony niż zadziałały te rzeczy no ale liczy się efekt.. a najlepsze było że nie jadł od 2 do 7, przebudził się tylko o 4 to mu zmieniłam pieluchę i zasnął bez karmienia.. pewnie ta jedna noc musi mi wystarczyć na kolejny miesiąc :)

Ja rejestrowałam się w hippie dawno temu i też nic nie dostałam..

Zetka ale fajna niespodzianka. Ja mam właśnie S5 i jestem zadowolona, tylko zepsuł mi się głośnik ale to pewnie od tego że 100 razy spadł mi na podłogę, ciągle nie mam czasu podjechać gdzieś i go naprawić.

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    długo mnie nie było ponieważ z Fabienkiem wylądowaliśmy w spzitalu. wszystko potoczyło się nagle dzień wcześniej jeszcze wszystko było dobrze. a nocy o 1 obudził się z krzykiem. myślała że zabki i tak spał płakala do rano rano zaczeła się biegunka szybko do szpitala pojechaliśmy bo nasz dr miał dyżur w szpitalu zaczoł wymiotować i gorączke dostał po badaniu okazało sie że uszy szybko do laryngologa okazało się ropne zapalenie ucha pobrali wymaz w wymazie wyszły dwie bakterie gronkowiec i jakaś na M coś menukleoza czy coś takiego. czyli dwa antybiotyki bo nie ma jednego na dwie bakterie przez kolejny tydzień jeszcze gorączka wymioty biegunka potem pojawiły się dosłownie dwie kropni na brzuchu wieczorem rano już była caly wkropkach a pod wieczór wyglądał jak by ktoś go kwasem oblał oczywiście zgłaszałam to lekarzom oni wmawiali mi ze to wirusówka. ale jak w nocy był już cały "oblany kwasem" tak wyglądał i doszedl suchy kaszel wymioty - szybko podali sterydy do żylne okazalo się że uczulenie na antyniotyki co gorsze na dwa antybiotyki..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze Olinka jakie przezycia. Nie moge sobie wyobrazic takiego stresu... a teraz juz jest dobrze?

Wkurza mnie taka olewka ze strony lekarza!

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko, olinka to niezle przezycia mieliście. Ale już jest dobrze? K... że też lekarze tak olewają. Zamiast sprawdzić to wmawiają że nic się nie dzieje :-/

201508091565.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz tak.. musimy obserwować skóre i uszko..
    powiem wam ze przez ten szpital stałam sie nad wrażliwa.. co chwiel małego oglądałc myje setki razy zabawki dziennie

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka straszne. Jak się teraz czuje mały? ?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja! Dziękuję :)
    Mówiłam że źle sobie wyobrażałam. Myślałam że masz włosy do ramion w kucyku :) no i Twoje pseudo nie wiem skąd się wzięła i wykreca las nas żeś Pulpecja :) :)

Magda, dziękuję za maila. Jak ogarne chłopaków to wyskoczy na fb.

Aaaaga, dzięki że pytasz. Już lepiej ale 2 pierwsze doby były ciężkie do zbicia. Teraz za to kaszel i katar. Ale najważniejsze że osluchowo ok. Walczymy.

Pulpecja, aaaaga lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Olinka.. przerażające:( ale już lepiej tak?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurnaa, dopiero zasiadłąm przy sniadaniu, noi wez tu jedz regularnie...

ja pierdu znowu trzeba pomyslec co na obiad, wkurza mnie to że ciągle to na moejj głowie, mój P to by jadł codziennie ziemniaki, siłą rzeczy ja tez musze bo nie chce mi sie dwóch obiadów robic..

Fasolka po bretonsku, zjadłabym:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka współczucia.

Aga, takie pancerne etui kup sobie i szybke to żaden upadek go nie zniszczy chyba :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj schab duszony w sosie musztardowym. Prosto i szybko.
    http://kobieceinspiracje.pl/24457,schab-w-sosie-musztardowym.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:39

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka, współczuje, chyba bym się posrała ze strachu, duzo zdrówka dla WAs:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjjjjj kiedy ja mam fb nadrobić? !

Pulpecja, niecierpliwa, magda sz, Katarka, jesslin87, Laura, małaMyszka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, jeszcze jakiś czas temu miałam kucyk :-) i może jeszcze wrócę do dłuższych wlosów. nawet na fb mam jeszcze fotkę z dlugimi włosami. A co do Pulpecji... hmm apetycik i skłonności do tycia, a jak zakładalam konto to już byłam zaokrąglona :-) teraz jeszcze z 10 kilo do zrzucenia, ale lodami się chyba ie odchudzę

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak już teraz jest ok powiem wam że ja po tym szpitalu ledwo zyje ciągle mi się spać che no i odrazu mam stracha ze ciąża.. bo ta sennosć

49d65f8aff.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka wspolczuje przezyc, masakra :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:51

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nadrobie Was :(

lece sprzatac mieszkanie , maz pojechal z mala do swojej matki - jestesmy pokloceni na maxa - wiec dobrze ze ja zabral bo jeszcze troche i bym mu patelnia przywalila :)

momentami rozumiem zbrodnie w afekcie moze mam zapedy psychola ? autentycznie rozumiem morderstwa w furii bo jeszcze troche i wlasnego meza bym wykonczyla. ;-)

ale wdech , wydech... :)

niecierpliwa, Pulpecja, aaaaga, Zetka, Paula_071, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3060 3061 3062 3063 3064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ