X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka - straszne jest to co piszesz , zdrowka dla synka!

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z kawka

wstalysmy z mala o 9, dalam warzywka i dzis ladnie zjadla - wnioskuje ze usze dawac jej warzywa rano, jak jest wyspana i zadowolona, bo im pozniej, tym nastoj gorszy ;-)
    uspałam ja na drzemkę i zasiadłam na chwilkę z kawką.

wstyd sie przyznac ale wczoraj zrobiłam jedynie 2x 6-minutówkę z chodakowską. ale dzis juz pełne 30min. sobie obiecuję ;-)

widze ze nasze fb zyje pełną parą :-)-zajrzałam na chwilkę, później was poczytam, lece nastawic zupę kalafiorową, póki mala śpi ;-)

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was moje kochane :-) bardzo za Wami tesknilam :-) miło mi ze o mnie pamietalyscie :-) nie było mnie długo ale to dlatego że mi dziecko zwariowalo. Po moim pobycie w Warszawie moja mama tak mi rozpiescila Natalke ze później nie mogłam iść nawet do toalety :-( później święta w grudniu to znów do warszawy pojechaliśmy. Później mieliśmy drugie święta w styczniu to na Podlasiu byliśmy i tak ciągle w rozjazdach i młodej chyba pomylił się dzień z nocą. Do zeszłego tygodnia chodziłam jak zombie. Przy okazji świąt poklocila się z połowa rodziny. Bo każdy na rączki chciał brać i nie rozumieli ze później będę miała problem. Do tego wkrzalo mnie robienie zdjęć z fleszem, ciągle sadzenie Natalii i eszcze głupia gadanina żeby dać jej coś lepszego do jedzenia a nie tylko to mleko i mleko. Bardo se ciesze ze mam już to za sobą ale trauma pozostała.

Sylwestra spędziliśmy sami w domu. Całkiem uroczo było :-) Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku :-) trochę spóźnione ;-)

Czytałam ze ostatnio pisałaś cie o potrafią wasze dzieciaczki to moja Natalia ma podobnie. Od jakiegoś miesiąca obraca się z pleców na brzuszek a dziś nauczyła się (chyba świadomie bo robiła to kilka razy ) z brzucha na plecy i turlala mi się po salonie. Umie tez pelzac do tylu i jak lezy na brzuszku bardzo wysoko podnosi się na rączkach i czasem jej się udaje nawet tyłem w górę poderwać :-) jest bardzo żywym dzieckiem i juz się boje jak to będzie jak zacznie raczkowac i chodzić :-P

Od zeszłego tygodnia zaczęłam rozszerzać jej dietę. Na początku podałam kleik ryżowy ale były problemy z kupa i juz jej nie daje. Natomiast z warzyw na pierwszy ogień poszła dynia a później dynia z ziemniakami :-) małej bardzo smakowało i aż w szoku byłam ze tak chce jeść :-) dziś po raz pierwszy chce podać marchewkę Ale boję się że ja zatka i znów będzie płacz na kupę :-( przetestowalam sporo łyżeczek w poszukiwaniu tej odpowiedniej i powiem Wam ze najlepiej nam idzie jedzenie metalowa łyżeczka do herbaty. A i z metalowej łyżeczki lepiej smakuje niż z plastiku czy silikonu ;-) Natalka nie chce mi pić wody z butelki wiec kombinowalam na różne sposoby żeby chociaż trochę jej picia podawać i wykorzystalam kubeczek od butelki Lovi. I to był strzał w 10 :-) z tego kubeczki tak chętnie pije ze potrafi na raz po 30-60 ml :-)

a ja przed świętami ładnie spadałam z wagi. Było nawet 2 kilo mniej niż przed ciążą :-) a w święta tak sobie pozwoliłam ze mam na plusie 2 kilo i co najgorsze ze teraz nie chce juz spadać ta waga :-(

Niestety wsszykiego mi się nie udało nadrobić ale jestem na bieżąco od dwóch dni. Także widzę ze ozyl wątek na Facebooku to zaraz i tam wpadnę to wrzucę jakieś foto ;-)

Pozdrawiamy z Natalka wszystkie forumowe ciocie i dzieciaczki :-)

A i jeszcze jedno zęby jeszcze młodej nie urosły :-P sorry za taki bałagan w tym moim poście ale pisze z telefonu ;-)

Martucha86, Pulpecja, niecierpliwa, lys, magda sz, aaaaga, mamasia, Paula_071, jesslin87, Laura, apaczka, Maniuś, zabka11, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły puzzle, ale są super, w końcu mały wyląduje na dobre na podłodze:)

U nas jakaś dziwna akcja z kupami, wczoraj zrobił 2 luźne, dziś rano też jedną, taką strzelającą.. dziwna sprawa bo nic nowego nie jadłam raczej.. ech zawsze coś.

A jeszcze odnośnie ciuchów to ja ostatnio kupiłam trochę na tych wyprzedażach w smyku i cocodrillo , wczoraj dostałam paczkę ze smyka - 5 rzeczy kupiłam za 120 zł (body, 2 fajne bluzy i 2 koszulki z dł rękawem) więc myślę że ceny ok. W Cocodrillo są już fajne ceny np czapek na wiosnę bo oni mają bardzo fajne tylko nie wiem czy dobrze wstrzelę się w rozmiar..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:09

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zbieram dupę sie ogarniać i mieszkanie, co by dziś nie być hu*ową Panią domu, jeszcze rpanie na suszarce patrzy na mnie i woła " weź mnie i wyprasuj" eh.. łeb mnie boli z tego niewyspania

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy trzy miejsca
    1. Wrocław - Ofka
    2. Wałbrzych - Ofka
    3. Jura krakowsko-czestochowska - witaminkab, Amberla, chebycmama, magda sz

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mamy trzy miejsca
    1. Wrocław - Ofka
    2. Wałbrzych - Ofka

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)!
    Olinka zdrowia dla Synka!!
    Pobrałam Młodemu mocz do badań o 15 wynik. Jestem dobrej myśli bo już nie ma podwyższonej temperatury i humor zdecydowanie lepszy.
    Jeśli będzie nam dane być na zlocie to wybieram Wrocław :) (w sierpniu mąż ma operacje nogi w związku z czym nie będziemy mobilni). Na dzień dzisiejszy nie deklaruje naszej obecności ale ostatecznie potwierdzę.
    Biorę się za jakąś robotę póki Staś śpi :)!

Buziaki!

małaMyszka lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga sad, rozmiary czapek są raczej zawyżone, ja mam rozmiar 40 to dosyc duza, pewnie teraz by była dobra, ale już sprzedałam bo to była wiosenna:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka a moze w tej grupie na facebooku zrobic ankiete ? tam jest chyba opcja ankiety - kazda kliknie w co jej pasuje , a tak sie namordujesz z tym zbieraniem glosow

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    To mamy trzy miejsca
    1. Wrocław - Ofka
    2. Wałbrzych - Ofka

Ja tez wybralam 3 ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem za Wro lub okolice:) a taka wygodna będę, a co..

Migotka zamówiłam 1 na próbę i zobaczę.. a to już ta ostatnia wyprzedaż jest?

Paula_071, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile sniegu na laptopie u mnie, męzowi to nic nie przeszkadza, chyba musiało by liter nie widać.. czasem mam ochotę go strzelić w łeb!

0na88, jesslin87, apaczka, małaMyszka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Ja też jestem za Wro lub okolice:) a taka wygodna będę, a co..

Migotka zamówiłam 1 na próbę i zobaczę.. a to już ta ostatnia wyprzedaż jest?

Ostatnia będzie w środę najprawdopodobniej (jutro) to wstrzymać sie :)

apaczka, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie. Laura od okolic świąt budziła się w nocy koło 2, potem koło 6 i potem jeszcze spała. Wcześniej budziła się tylko koło 5, nawet czasem koło 6 dopiero, a koło świąt doszła właśnie ta pobudka ok 2. W niedzielę wieczorem dałam Jej butelkę z moim odciągniętym mlekiem i jak to zjadła to jeszcze pierś i obudziła się dopiero po 5 ;) Wczoraj zrobiłam to samo i dzisiaj też się obudziła dopiero po 5 ;)

lys, aaaaga, Zetka, jesslin87, apaczka, Paula_071, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ostatnia będzie w środę najprawdopodobniej (jutro) to wstrzymać sie :)

Mówisz o cocodrillo?

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Mówisz o cocodrillo?
    tak:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, dobrze wiedzieć :) Może coś wyhaczę :D

lb17w98.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to może jeszcze coś dokupię

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do cocodrillo to jakość materiału to jest super ale trochę jestem zawiedziona bo juz w drugim body tej firmy po 1-2 użyciu poszły mi te zatrzaski -napy :-( w body czy pajacach innych firm nic takiego mi się nie zdarzyło :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 3061 3062 3063 3064 3065 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ