SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaga jeju, zabić takiego gnoja to za mało, 30 lat ciężkich robót chyba też..
Ale zadyma na tym fb, ja już za wami nie nadążam, chyba wolę Belly
Psioszka chyba musiałabyś nie mieć z nim kontaktu w tym czasie ale wcale nie jest powiedziane że musi się zarazić.. moi znajomi np mieli obydwoje a dziecko nie..
chcebycmama, 0na88 lubią tę wiadomość
-
Wystawiłam ciuszki małego na olx razem z rożkiem, otulaczem i kombinezonem. Babka napisała, że kupi ode mnie wszystko, a mi się łezka zakręciła...
Pulpecja, 0na88, Migotkaa lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Laura ale Ci świetnie z tym spaniem!
obrałam system o 6tej butla i o 7mej juz spichnamy i tak do 10tej 11tej czasami
no ale co sie dziwic dziecku jak tata i mama to spichywitaminkab lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa non stop majstruje przy awatarku
tak chciałam donieść jakby ktoś nie zauważył.
My wróciłśmy z rehabilitacji i spacerku. Pogoda fajna choć prowadzić wozek w tym nieodgarniętym śniegu to dobre ćwiczeniePrzy okazji odwiedziłam koleżanki w pracy. Obydwie w ciąży 12-14 tydzień. Aż się boję co będzie jak ja zimą wrócę do pracy bo ich nie będzie a jeszcze pozostałe 2 koleżanki planują ciążę. Powiem Wam, że sama zaczynam się zastanawiać czy może latem nie ruszyć że staraniami o bobasa nr 2 żeby tylko nie wracać do pracy kiedy nikogo nie będzie. Mój szef nie zrozumie, że mam dziecko. Trochę się zaczęłam martwić. A jeszcze wszyscy się mnie pytają kiedy wracam bo nie ma komu dyżurować
świetnie
lys, magda sz, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Wystawiłam ciuszki małego na olx razem z rożkiem, otulaczem i kombinezonem. Babka napisała, że kupi ode mnie wszystko, a mi się łezka zakręciła...
tak jak sprzedawałam suknię ślubną... ;-(małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Od jakiego wieku mogę nosić dziecko w nosidełku Tula?
Nosidełko Tula jest przeznaczone dla dzieci od ok 7 kg. W naszym nosidełku ergonomicznym można nosić, gdy tylko dziecko zacznie trzymać sztywno główkę, zwykle dzieje się to między 4. a 6. miesiącem życia. Ważne jest także, aby nóżki dziecka od kolan wystawały swobodnie poza panel nosidełka. Dziecko powinno mieć rozstaw nóżek - od kolanka do kolanka w pozycji żabki - mierzący 37 cm, tyle ile wynosi szerokość panelu naszych nosidełek. Dziecko nie musi samodzielnie siedzieć, aby można było nosić je w nosidełku ergonomicznym, nie jest to konieczny warunek. Pozycja żabki jest korzystna zarówno dla prawidłowego rozwoju stawów biodrowych jak i kręgosłupa maluszka.
Dzieci poniżej 7 kg powinny być noszone w specjalnie zaprojektowanej wkładce Tula dla niemowlaka. Pomimo tego, że nosidełko Tula jest zaprojektowane by pomieścić dzieci do 6 lat rekomendujemy noszenie w nim maluchów o wadze do ok. 20 kilogramów.
Czyli co mogę kupować?Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Pisalam, ze odpuscilam spacer, bo Julka zasnela, otoz to byla 20 minutowa drzemka, wiec dalam butle, szybkie ubieranie i do wozka, zasnela dopiero po 40 minutach, spala ponad 30 wiec dupa mi niezle zmarzla
Teraz zjadlysmy deserek i czekamy na tate
Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama my jakiś czas temu rozkminialismy to nosidełko. I tak: ta wkładka o której piszą podobno jest tragiczna i może zaszkodzić. A samo nosidlo jest ok z tymże musisz zmierzyć odległości jaka ma Twoje dziecko od wewnatrz od kolanka do kolanka bo moje 37 cm nie ma.
chcebycmama lubi tę wiadomość
-
Laura mój kot oprócz krzesełka uzytkuje tez łóżeczko. Do tego przywlaszczyla sobie jedną gumowa zabawkę do kąpieli i oczywiście odgryzla ucho tej zabawce. A jak nikt nie patrzy to się rozkłada na macie. Wózek tez próbowała jak stal w mieszkaniu.
apaczka, Laura, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
U nas dziś dzień z serii: mama ma być przy mnie cały czas! I najlepiej jak mnie nosi.. Nawet siku nie mogę zrobić bo jest histeryczny krzyk... może to zęby? Byliśmy na spacerze i w rossmanie po słoiczki
mamy spore zapasy
Jak widzę ilość powiadomień na fb to aż boję się tam wejść
małaMyszka, niecierpliwa, lys, jesslin87, Zetka, Migotkaa, Amberla lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o nosidełko to my będziemy wypożyczać, jak to w eurobanku teraz. Wypożyczasz wypożyczkę heheheeheh
Raz, że koszt jest spory, dwa nie wiem czy młodemu się spodoba, trzy ile razy wykorzystam... Teraz jak pójdzie na nogi to bardziej się przyda lekką spacerówka, a mi się marzy babyzen yoyo...jesslin87 lubi tę wiadomość