X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałyscie mocno eksploatować:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nieszczegolnie

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Nie wiem czy któraś pobije naszą temperaturę w nocy było -18 st. Teraz pokazuje termometr -9,5 st. Brrrrrr ale na spacer i tak się wybierzemy za jakieś dwie godzinki. :-)

Paula pochwal się pokoikiem! Ja też urządzam, ale na razie mam tylko karnisz i zasłonki i pomalowane ściany na kolor morska bryza. Szukam inspiracji na dodatki. Do tego już mam dużą czarną komodę. Podoba mi się styl skandynawski i jakoś tak urządzę. Teraz czas na kupienie plakatu Aniele Boży, może któraś już ma? Bardzo ładny polecam. :-)

Mój syn ma teraz drzemkę w wózku, pośpi myślę tak do wpół do 12.

Powiem Wam, że niestety zaczęłam rozszerzanie diety od owoców i mój syn teraz nie chce się chwycić warzyw... :-/ jedynie co to jabłuszko z marchewką. No ale myślę, że mu to przejdzie.

A dziewczyny kp czy Wasze dzieci nauczyły się pić z butelki? Moje dziecko nie akceptuje butli... :-/ Próbuje już od dwóch miesięcy i tylko łeee....

A powiedzcie mi czy któraś z Was ma Kurę Babci Dany? Chciałabym kupić, bo mi się strasznie podoba, przyda się jak będzie drugie dziecko no i teraz też syn będzie mógł się nią bawić.

Używam nadal rożka i dziś zakupię nowy, bo obecny jest w opłakanym stanie, a zawsze po kąpieli do karmienia zawijam dziecko i potem lulam parę minut i odkładam do łożeczka. Polecacie jakieś rożki które się za szybko nie zużywaja?

Dziś robie sernik na spodzie brownie. Pycha!! W weekend odpuszczam sobie troszkę z dietą. Od tematu odchudzania na forum, a było to gdzieś chyba półtorej tygodnia temu schudłam 2 kg :-) Czyli jeszcze 7 kg i będę chudzielcem :-D W czerwcu morze więc czas się odchudzać. :-) Tylko oprócz diety muszę wdrożyć jakieś ćwiczenia bo widzę że czas nadszedł na ujędrnianie. :-)

No to chyba byłoby na tyle.

Miłego weekendu życzę i jak macie jakieś ciekawe pomysły na pokój maluszka to podeślijcie. :-)

Edit. A co do przewijaka to ja już zdemontowałam, bo nóżki bardzo wystawały i widziałam, że jakoś już niewygodnie dziecku było. Teraz przebieram gdzie popadnie ;-) Najczęściej na kanapie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 11:03

jesslin87, małaMyszka, Weridiana, Paula_071, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Chyba u nas zaczyna sie akcja zabki.. 2 noc z rzędu Pola budzi sie z wiskiem :/ a ostatnio bylo tak ze szla spac o 22, o 4 cyc i do 7 spała. Ostatnie 2 noce to 3 pobudki z przerazliwym płaczem,az sie wyginała..przy cycku sie uspokajała i spała dalej..nie wiem o co chodzi, podejrzewam ząbki bo non stop cos gryzie.

Ja mieszkam w miasteczku 10 tys ludu i bardzo je lubie :) Wszedzie dojde piechotą, nie ma korków. Rok mieszkałam w Białymstoku jak studiowalam to mialam dosc i wolalam codziennie dojezdzac 40km niz tam mieszkac :P Jestem małomiastowa,to nie dla mnie :P Wiejska baba haha :P

Magda- piekna panorama :)

Migotka/Lys- moglabys podać linka do tego spiworka :)?

My dzisiaj mamy wychodne, idziemy na bal o 19, moi rodzice przychodza do nas i beda siediec z Polą :) Z nimi to ona czuje sie bardzo dobrze, nigdy nie ma problemu. Jak to dobrze ze pije z butli..moge poszalec :) ale pewnie sie stesknie za nią !

Wczoraj zrobilam bezy, Boze kochany jakie dobre :o kruche na zewnatrz,klejkie w środku mniam mniam :P

jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przewijaka, ja mam taki drewniany tego typu jak z ikei i na nim przejwiak, podkładam pieluszke pod Polaczka jak jets chłodny,a jak ciepły (najpierw dotykam reka) to nic nie podkładam, mam chusteczki nawilzone dezynfekujące, wiec jak sie zetknie z pupką to przecierem:)
    Wygląda jak nowy, ale juz ciezko sie na nim ją przewija bo sie wigina,obraca sie na bok itp. czesto ją przewijam w salonie na kanapie :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się milion razy budzi w nocy. Zawsze o 3 się rozbudza na pogaduchy. Pobryka i później przewala się na bok i zasypia. Ale chyba nawet przyzwyczailam się to budzenia w nocy. Karmie ją z 4 razy? Chyba jakoś tak, bo robię to na pół spiaco i trace rachubę i specjalnie nawet tego nie licze. I od urodzenia jest u nie pewną zależność . jak zasnie na spacerze to potrafi ciągnąć 5 h!!! Wstawiam ją do domu i tyle śpi . ( w nocy nigdy jeszcze tyle nie spala:P) ale jak nie zasnie na spacerze , albo nie wychodzimy to śpi tylko po 15 min. I zauwazylam jeszcze jedną rzecz. Że jak jej czyszcze uszy to śmiesznie nieruchomieje. Fika fika a tylko zblize się do ucha to jakby ktoś wcisnal jej przycisk off. Śmiesznie to wygląda.
    Chce jej dzisiaj dać pierwsza marchewkę. I nie wiem czy ugotować, czy zapodac ta ze sloiczka. A jak że sloiczka, to ją się podaje na ciepło? I ile na pierwszy raz?

v40cu9h.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja kleik daje w dzień i łyżeczka co jeszcze srednio nam wychodzi, wiec moja nie jest w stanie dużo zjeść nieraz połowę porcji z 50 ml a wczoraj prawie połowę porcji ze 100 ml.
    Chcebycmama my mamy rożek Ceba uzytkujemy go cały czas bo ja go składam na pół i na nim mała jest noszona a po zaśnięciu odkładana do łóżka. Jest prany co ok 3 dni i wciąż dobrze wygląda.

chcebycmama lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer- mozna w temp pokojowej ale ja zawsze podgrzeam, temp ok 36-40* :) Ja na początek dawałam 2 łyzeczki do herbaty, teraz po pół słoiczka daje bo wiecej nie zje :)

ainer85 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 a jak czyścisz uszka córeczce?

Uszy można tylko przemywać z zewnątrz podczas kąpieli.

Syn, roczek.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Polunia jest prześliczna! :-)

Kkarolinaaaa lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uszka poli czyszcze tak ze owijam palec gazikiem i wtedy objezdzam jej, gazik ładnie zbiera :)

chcebycmama lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak lekarz nie zmienił antybiotyku tylko jeden syrop. Zobaczymy. Mam cholernego stresa bo zawsze przy tych wysypkach alergicznych boję się wstrząsu.

Maz zadzwonił sam z siebie do teściów że ich nie zawiezie :) i tak będzie na mnie :)

Ja przewijam na rogówce. A z mlekiem ze starszym to robiłam jak Migotka, z żółtkiem też.

Mój na KP też nie tyka butli ani smoka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 12:31

małaMyszka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od początku przyzwyczajony do butli - na szczescie wiec mimo KP dwa razy dziennie jadł moje z butli dzisiaj dostał na probe kleik ryżowy większość wyplul ale i tak jestem z niego dumna za 3 łyżeczka załapał ze trzeba buzie otwierać hehe

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Karola Polunia jest prześliczna! :-)

Dziekuje :)

No moja mimo kp załapała butle, ale przez tydzień kazdego dnia dawalam jej, na poczatku nie chciala, az w koncu załapała :) troche trzeba bylo powalczyc ..
    Smoka tez ciąga :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Jeszcze teściowie mnie wkurzyli, bo idą na koncert i zazyczyli sobie żeby mąż ich zawiózł na 19sta i chyba odebrał. W jedną stronę będzie miał jakieś poltorej godziny conajmniej, bo najpierw po nich a potem do Sopotu. I kuźwa pewnie jak się skończy. A ja tu armagedon sama, każdemu inhalacje, leki, gluty, kolacja, kapanie, usypianie, a oni mają wszystko w dupie bo teściowi się samochód zepsuł.. Wrrrr
    Zetka będzie dobrze. Przejdzie im w końcu. Mąż powinien chyba jednak powiedzieć, że nie da rady...
    A czym robisz inhalacje?
    Dobrze, że sam z siebie odwołał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 13:12

Zetka lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robicie na swoim mleku kadze czy cos bo mleka z piersi sie cjyna nie gotuje to jak...oswieccie mnie pliz...

Ogladam gole zdjecia Amberli na fb i zalapalam dola, z tego dola zjadlam milke cala i teraz mi niedobrze wszystko przez Amberle...

Niby sie ucze ale co chwila pisze do meza jak Iwko. Zawsze tesciowa daje mu moje mleko, dzis mm, bo nie odciagnelam nie bardzo chce jes spal 3 h i zjadl 40 ml a przed drzemka 80 tylko...malo nie?

małaMyszka, magda sz, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, apaczka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ppchwale sie, przetrwalam Skalpel 2. Ale nie bylam w stanie zrobic pompek na tym krzesle - chyba jestem uposledzona, bo nie umiem zgiac wtedy lokci hehe. Mowie do meza, ze tego sie nie da zrobic, to mi pokazal, wiwc utwierdzilam sie w przekonaniu, ze cos jest ze mna nie tak ;). To cwiczenie odpuscilam i robilam w to miejsce brzuszki :) Bylam cala mokra, koszulke i sppdnie mozna bylo wykrecac, wlosy cale mokre. Wskoczylam pod prysznic i czuje sie bosko.
    Maz kupil paczka do kawki, wiec zakasilam cwiczonka hehehe.
    Moj bobas sie przygladal wyczynom mamy z bujaczka i sie smial ze mnie, ale tez twardo machal raczkami i nogami.

Katarka, Zetka, Pulpecja, małaMyszka, jesslin87, 5ylwia, magda sz, Weridiana, Paula_071, Maniuś, mamasia, apaczka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wkładam patyczka do środka, raczej polega to na osuszaniu małżowiny po kąpieli. chyba ze widzę jakiegoś wyłażącego babola to go zgarniam .
    wkurzona jestem, bo myslalam ze przy sobocie cos porobimy fajnego razem, to zadzwonili z pracy i pojechal o 10;00 i zaginął ....

dziewczyny szukam jakis godny uwagi zestaw do robienia hybrydy. Polecicie cos?

nawet nie mam nic słodkiego w domu żeby zażreć złość.

niedlugo pon. ciekawe czy zacznę ćwiczyć :P

zabka11 lubi tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka zrobiła szarlotkę dla dziadków, bo dzisiaj po południu się wybiera z tatusiem :-) jak się skończy piec, to może cyknę fotkę.
    Synuś zabrał najmlodszą na spacer, mąż mówi, ze już wyjeżdża z pracy, to za godzinkę będzie. A ja dla młodej ugotowalam zupkę, bo widzę, ze słoiczki u niej nie przejdą. Zobaczymy czy zupkę zje. Mi bardzo smakuje :-) najwyżej sama zjem.

lys, Zetka, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    nie wkładam patyczka do środka, raczej polega to na osuszaniu małżowiny po kąpieli. chyba ze widzę jakiegoś wyłażącego babola to go zgarniam .
    wkurzona jestem, bo myslalam ze przy sobocie cos porobimy fajnego razem, to zadzwonili z pracy i pojechal o 10;00 i zaginął ....

dziewczyny szukam jakis godny uwagi zestaw do robienia hybrydy. Polecicie cos?

nawet nie mam nic słodkiego w domu żeby zażreć złość.

niedlugo pon. ciekawe czy zacznę ćwiczyć :P

Lakiery semilac :) lampa obojetnie, byle miala zarówki na około :)
    Mam tez lakiery shelac ale one są droższe a semilac wcale nie jest gorszy :)

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 3107 3108 3109 3110 3111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ