X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja pije Karmi czasami. A wino ze dwa razy mi się zdarzyło ale to mniej niż 100ml i wyliczyłam dobie ile tam godzin nie mogę karmić.
    A ile nie mogłaś? Bo ja z takiej normalnej lampki to może 1/3 wypije więcej nie będę ryzykować

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Czy któraś matka karmiąca pije wińsko?

Myszka ja parę razy wypiłam pół lampki wina po wieczornym karmieniu, z tym że moja śpi do 5-6 rano bez karmienia, więc byłam pewna, że wyparuje:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Czy któraś matka karmiąca pije wińsko?

Takie coś kiedyś znalazłam w necie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b6b73d02cf6.jpg

Zetka - dużo zdrówka dla synka.

Zetka, ainer85, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ile placilyscie w kościele za chrzest? Mi ksiądz powiedział ze nic się nie płaci ale jeżeli czujemy taka potrzebę to możemy dać co łaska podczas mszy bo zbierają na remont. Ja nie mam zielonego pojęcia ile się daje za chrzest :-P pomóżcie :-)

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A ile nie mogłaś? Bo ja z takiej normalnej lampki to może 1/3 wypije więcej nie będę ryzykować

Ja sobie liczyłam tutaj.
    http://www.kazdypromil.pl/alkomat/

Apaczka, proszę o radę. Mój starszy ma zapalenie krtani, od środy antybiotyk klacid. Od dziś rano pokrzywka, lekarz odstawil pneumolan bo od wczoraj go podawałam. Ale się mocno nasililo i teraz byli i lekarz odstawil klacid i dał jakąś maść i zastrzyk ale antybiotyku nie dał. I teraz mam pytanie, bo Jaś brał klacid od środy wieczór do dziś rano (6dawek co 12h). Miał brać jakoś 7-8dni. I teraz nie wiem czy mu nic do pn nie będzie bez tego antybiotyku? Bo w pn do naszego lekarza idziemy. Jeszcze kaszle mocno ale o wiele mniej niż w środę. Help plis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2016, 21:05

małaMyszka lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Kochane ile placilyscie w kościele za chrzest? Mi ksiądz powiedział ze nic się nie płaci ale jeżeli czujemy taka potrzebę to możemy dać co łaska podczas mszy bo zbierają na remont. Ja nie mam zielonego pojęcia ile się daje za chrzest :-P pomóżcie :-)

Ja 5 lat temu 500zl. Ale mieliśmy dodatkowa mszę w sobotę.

Aga89 lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    My daliśmy dwieście złotych :-)

Aga89 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga my też 200 zł.
    Ja czasem sobie pozwolę na więcej. Ale jak mam jakikolwiek wątpliwości to odciagam i wylewam. Wole tak niż się zastanawiać :/

Aga89 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 ja dalam 50 zl. Moj proboszcz powiedzial to samo, ze ofiara jest dobrowolna i on takowej nie wymaga, ktos ma ochote moze dac, nie to nie. Za slub placilam 200 zl, bo powiedzial, ze cieszylby sie z darowizny w takiej kwocie ile placimy za goscia w lokalu.

Aga89 lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://nieperfekcyjnamama.pl/2015/10/31/nie-ubieraj-chlopca-na-czerwono-bo-zostanie-homoseksualista-3/
    pamiętacie, jak pisałyśmy o przesądach dotyczących ciąży i dzieci?

201508091565.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak przesądy :) do dziś teściowa mi wypomina, że prosiła mnie żebym nie nosiła łańcuszka bo dziecko będzie okręcone pępowiną.. Nie posłuchałam i Oliwier był okręcony!
    Zapewne to przez ten łańcuszek ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    O tak przesądy :) do dziś teściowa mi wypomina, że prosiła mnie żebym nie nosiła łańcuszka bo dziecko będzie okręcone pępowiną.. Nie posłuchałam i Oliwier był okręcony!
    Zapewne to przez ten łańcuszek ;-)
    najgorsze, ze na niektóre rzeczy już za późno ;-)

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer, ja mam właśnie taką z 4 żarówkami, zakupiona za 50 zł na allegro, spisuje się do tej pory, siostra posiada taką samą, teraz wymieniałą żarówki bo ona więcej eksploatuje:)

Tak najpierw dajemy bazę, potem lakier i na to top, mi sie osobiście podoba mega błysk więc mat u mnie odpada:)

aaa zazdroszcze dziewczynom wypadów na noc, my nie bylismy jeszcze nigdzie .. nie bardzo ma nam kto zostać z małym, moja mama żadko kiedy ma w sob wolne, a pracuje w systemie 4-brygadowym, teściowa cukrzyk boję się ją samą zostawić z małym.. moż ejak podrośnie to zostawię u teściów, w czerwcu mamy wesele to będzie zagrycha..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga my też daliśmy 50 zł, to miała byc dobrowolna ofiara na składce:)

A sipne sobie drinka z pomaranczowego martini:)

Aga89 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Was po nadrabiać, próbowaliśmy zrobić odcisk gipsowy ale kuzwa nie ogarniam tego gipsu, jutro kupie w rosmanie takie cos specjalne.

Zrobiłam dziś pad thai ale takie okropne że to nawet nie przypomniało pad thai :/ następnym razem pojdziemy do restauracji, może tam będzie choć troszkę przypominało oryginalne.

Laura wysłałam Ci wczoraj zaproszenie a przed chwilą przypomnienie, sprawdz na mailu w różnych zakładkach.

Karolina koleżanka ma bd enjoy spacerówkę.

Maja zaczeła mi spać na brzuchu i mam stracha bo ona cały łepek wpycha w poduszkę :/

Laura lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mój zaczął spac na boku, ale tylko na jednym i wtulony cała twarza w ta poduchę, poduszkę z tamtej strony ściągnęlam i się chlopakowi odwidziało:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My daliśmy 150 i niech się cieszą.

Chcebycmama ja mam Kurę Babci Dany i sprawdziła się super dla małej do karmienia tak do 2-3 miesiąca, pozniej przerosła kurę :) teraz lubi grzywę kury gryzc i się do niej przytulać a mi służy jako podpórka pod plecy czy głowę także polecam :)

Jedziemy jutro do Ikei co polecacie kupić? chcę ten śliniako-płaszcz, kosz na zabawki, półki na zabawki, jakieś hity mają?

Weridiana, Aga89 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja sobie liczyłam tutaj.
    http://www.kazdypromil.pl/alkomat/

Apaczka, proszę o radę. Mój starszy ma zapalenie krtani, od środy antybiotyk klacid. Od dziś rano pokrzywka, lekarz odstawil pneumolan bo od wczoraj go podawałam. Ale się mocno nasililo i teraz byli i lekarz odstawil klacid i dał jakąś maść i zastrzyk ale antybiotyku nie dał. I teraz mam pytanie, bo Jaś brał klacid od środy wieczór do dziś rano (6dawek co 12h). Miał brać jakoś 7-8dni. I teraz nie wiem czy mu nic do pn nie będzie bez tego antybiotyku? Bo w pn do naszego lekarza idziemy. Jeszcze kaszle mocno ale o wiele mniej niż w środę. Help plis.
    Najlepiej byłoby gdyby dokończył kurację innym antybiotykiem. Ale spokojnie, obserwuj go, inhaluj (pewnie robicie?). Nadal gorączkuje? Przypuszczam, że dostał steryd w zastrzyku więc jest zabezpieczony ale gdyby coś Cię niepokoiło, pojawiła się duszność to oczywiście przyspiesz wizytę u lekarza.

My byliśmy dzisiaj na zakupach z Natalią. Kupiłam sobie płaszcz na wiosnę i oczywiście małej parę ciuszków. Album dziecka w Empiku, który bardzo mi się podoba i nie mogę się doczekać kiedy zacznę go wypełniać. W poniedziałek lecę do papierniczego po jakąś farbke żeby zrobić odcisk rączki i stópki, wiecie co najlepiej się do tego nadaje? No i muszę wywołać zdjęcia :-)
    Kupiłam też w Mothercare fajne łyżeczki do karmienia (marki Mothercare, wyprodukowane w PL). Płytkie, dosyć wąskie i twarde. Jutro wrzucę na fejsa zdjęcie. Okazało się, że przy zakupie 2 produktów do karmienia 3 jest za 1 grosz więc wzięłam jeszcze jakieś miseczki też spoko.

A teraz oglądałam 'Dziką drogę', całkiem spoko ale jednak książka o wiele lepsza :-)

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za chrzest chcialam dac 50zl, ale matka i maz mnie zrugali i wsadzili w koperte 100zl. Ja to jednak sknera jestem. Na kolede dalam 20zl ksiedzu i 10zl ministrantom. Za slub dalam 300zl, ale glupio bylo dac mnjej niz za dekoracje (platne u ksiedza). Czarni i tak kasuja za kazdy sakrament, intencje i ciagle wyciagaja reke na wszystko, a jak trzeba pomoc komus w potrzebie, to nagle robia sie slepi. Dlatego skapie :p Poza tym nie spie na pieniadzach niestety...
    Mojemu Karolowi cos sie porobilo i jak jest zmeczony, to musi miec mnie w zasiegu wzroku, bo inaczej jest ryk i histeria. Sporadycznie zostawiam go kumus pod opieka, ale wczoraj musialam zostawic go tacie doslownie na pol godzinki, jak wracalam, to juz na klatce slyszalam, ze placze. Wbieglam na d
    2p, rozplaszczylam sie w mgnieniu oka i go wzielam. Taki zaplakany bidusia byl i rozzalony, ze szok. W 5 minut sie uspokoil i zasnal, ale dobre pol godziny nie moglam go odlozyc, bo budzil sie z piskiem. Cos okropnego.
    Dzisiaj po kapieli, mial swietny nastroj, "gadal" z tatusiem i nic nie zapowiadalo, ze przez najblizsza godzine zasnie, wiec poszlam na pietro przegladnac ciuszki i wrzucic do prania te na juz i na za chwile. Slyszalam jak sie chichral, nagle nie wiedziec skad przerazliwy ryk. Oczywiscie zaraz zbieglam, bo sadzilam, ze cos sie stalo, uderzyl sie, spadl albo co gorszego. Mezu mowi, ze mlody nagle sie rozejrzal, nie zobaczyl mnie i sie rozplakal. No i uspokoil sie dopiero w moich ramionach, po kilku minutach. Ewidentnie byl rozzalony, po polikach takie grochy plynely, az trudno uwierzyc. Czy to lek separacyjny?

Aga89 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka, właśnie miałam pisać że to pewnie lęk

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3110 3111 3112 3113 3114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ