X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Apaczka, jutro się przejadę z małą, 150 to fajna cena bo zwykle 300-400 takie chodzą. W którym CH byłaś? Ja planuje do Arkadii bo najbliżej.

Myszka ja miałam takie fazy na początku jak połog i zero bzykania, Ciebie teraz dopadły. A jak między Wami? Seksik jest? no kurcze po co ja pytam kupił Ci diamenta na urodziny więc myślę że możesz spać spokojnie :)

małaMyszka, apaczka, Weridiana, Laura, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry my za chrzest daliśmy 200 zl koleda 50 zl a za slub w innym kościele z tego co pamietam 400plus 100 organista i chyba 200 pani od dekoracji kościoła
    Moj ma faze i wola Ee jak cos go mega zainteresuje i wyciaga lapki no do kotow czy jak dzisiaj samojezdzacego odkurzacza
    Tesciowa uslyszala ze mlody wczoraj posmakowal z lyzeczki pierwszy raz kaszke i powyciagala mi sloiczki jakie juz mu kupila z wolowina i owoce z jogurtem i kaszka czy cos w tym stylu i ze nastepnym razem jak przyjedzie to mu damy no to się kobieta zgarbila jak powiedzialam ze to z glutenem za miesiac ale ma w sobie jogurt wiec chyba nawet pozniej a mieso tez naraziw odpada bo zaczynam od warzyw samych a potem dwuskladnikowe potem owoce i następnie miesko jej mina bezcenna hehehe potem uslyszalam ze tesciu u nich w sklepie miesnym już prawie zamowil cielecine dla mlodego

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co te kobiety maja w glowie mowie ogolnie o tesciowych jedne daja ciastka inne herbatę poslodzona moja to jeszcze spoko bo pokazala a nie odrazu dala nie rozumiem tego
    Myszka nie wkrecaj sobie tak jak dziewczyny mówią diamenta dostałas foty ci pokazywal nie ukrywal przejedz sie z synkiem do jego pracy i zrobcie mu scene meega milosci. No wiesz zaznacz swoj teren hihihi

magda sz, apaczka, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Laura, jesslin87, Aska87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Aga dobrze mowi zaznacz swoj teren, ja juz dawno zaznaczylam haha.

Aga jakie masz sloiczki? Ja mam sama marchewke, marchewke z ziemniakiem ,ziemniak z dynia, jablkonz dynia, jabluszko, zupka jarzynowa, szpinak z ziemniakiem i jakies deserki ale to jeeeszcze sobie postoi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam mu też samochód... Ale nie dałam rady i mu powiedziałam, że coś mi się uroiło, nie wiem co się dzieje, chce mi pomóc, ale nie wie jak...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mózg mi padło i teraz mam

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzięki Apaczka, jutro się przejadę z małą, 150 to fajna cena bo zwykle 300-400 takie chodzą. W którym CH byłaś? Ja planuje do Arkadii bo najbliżej.

Myszka ja miałam takie fazy na początku jak połog i zero bzykania, Ciebie teraz dopadły. A jak między Wami? Seksik jest? no kurcze po co ja pytam kupił Ci diamenta na urodziny więc myślę że możesz spać spokojnie :)
    My byliśmy w Blue City, trochę jeszcze tych szmat było chociaż jak byliśmy 2 tyg temu w Wola Park było dużo więcej. Choć teraz ceny lepsze no ale na tym polega ta gra ;-)

Myszka mi się wydaje, że tylko szczera i spokojna rozmowa wchodzi w grę.

Natalka załapała obroty z brzucha na plecy także teraz jest samowystarczalna jeśli chodzi o akrobacje ;-)

Weridiana, Paula_071, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nie nadrobię Was w życiu :( ledwo fb ogarniam... A tu tyle treści leci na bierząco ze wymiękkam...
    Jak Wy to ogarnięcie wszystko? Jestem pełna podziwu i zazdroszczę bardzo bo ja ostatnio czasu dla siebie nie mam prawie w ogole :(

Od ponad tygodnia mamy wielka aferę ząbkową! W nocy pobudki co godzinę albo pół nawet z wielkim płaczem. Pomaga troche bujanie i cyc. Ale od 4-5 juz prawie nie śpimy, czasem pół godzinki w międzyczasie do 9 kiedy to zalicza krótka drzemkę przy cycu albo na moich rękach. Kolejne spanie na spacerze koło 12 i wtedy spać idzie koło 20. Wiec śpi chyba troche za mało ale nie mam metody zeby go uspac. 90% jego aktywności to stękanie e e e e ... No boli go ewidentne, humoru nie ma, marudzi. Smaruje mu dziąsełka tak często jak mozna ale ulga na chwile - przeważnie wtedy zasypia. Juz nie wiem jak mu pomoc, jestem wrakiem, nie mam juz miejsca na nowe wory pod oczami :/ mąż wraca z pracy 19-20 wiec pomoc żadna. W weekendy stara sie pomagać jak moze ale cyca mu przecież nie da. Ehh cholerne zęby.
    Do tego chyba lęk separacyjny, Julek jak mnie nie widzi to ryczy w niebogłosy wiec nie ma mowy o wyjściu i odsapnięciu.
    W zeszły pt zrobiliśmy sobie z mężem wychodne do kina to jak przyszliśmy to mały cały mokry, czerwony, zaryczany, teściowa to samo, zgrzana z łzami nas powitała bo sie nim zajmowała...wiec dupa, uziemiona jestem.

Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:00

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam marchewkę , dynie , marchew z ziemniakiem , dynia z ziemniakiem brokuł pasternak delikatne jarzynki delikatny krem z warzyw marchew z jabłkiem i owoce które troche poczekaja
    Kazdego po 2 sloiki a nie sorry brokul i pasternak po jednym

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po zlej noc dużo lepsza. Klusik śpi i za chwilę idziemy na spacer.
    Gianna współczuję nocek, pomysl ze to przejściowe. A próbowałas camilie? Może coś pomoże.
    Myszka najważniejsze że powiedziałaś mężowi razem coś poradźcie na pewno!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba niezle zabalowala?:-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U nas noc hmm średnia. Hubert obudził się o 23.30 na karmienie i później zasnął ale tak lekko, cały czas jęczał, stękał, rzucał się. Wzięłam go do nas i zasnęliśmy, o 1.00 mnie obudził, bo kopał w łóżko, zobaczył mnie obok i chciał się bawić, śmiał się i ciągał mnie za włosy... No to przełożyłam go do łóżeczka i o dziwo zasnął natychmiast. On chyba nie może spać z nami, bo mu się niegrzeczność włącza :-) O 4.00 karmienie, o 6.00 pobudka - znowu zabrałam go do nas, o 6.30 karmienie, o 7.00 pobudka - mąż go zabrał a ja spałam do 9.00 ale i tak łeb mnie boli i jestem niedospana. Teraz położyłam się z Młodym i zasnęłam na 10 minut to mój mąż zaczął kuchnię sprzątać - stukał wszystkim, wkładał naczynia do zmywarki, szeleścił czym się da, przekładał rzeczy na blacie, składał laktator... Ja pieprze, ale mnie wkurzył. No i teraz siedzę obrażona. Nic mnie to nie obchodzi, on zajmuje się Młodym do wieczora i w nocy będzie miał pobudki. On chyba nie czai, że taki przerywany sen to nie sprzyja dobremu samopoczuciu w dzień i ma w dupie, że ja zasnęłam. Ech, niech idzie do pracy, bo nie potrzebuje takiej pomocy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiace piersią. Ile razy w ciagu doby wasze dziecko je? Ja juz zaczelam jej dawac warzywa i kaszki bo pol roku skonczyla. A piers je 3 razy w dzien i ze 3-4 razy w nocy.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia u mnie mniej wiecej o takich porach (ale to orientacyjnie, bo nie karmię na godziny)
    9.00, 12.00, 15.00, 17.00, 19.30, 23.00, 3.00, 6.00 i dość często jeszcze jakieś karmienie ekstra się wkrada :-)

Póki co jeszcze bez warzyw i kaszek, tylko kp. Mniej więcej tak to się rozkłada w ciągu doby.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaga, Ty się ciesz że coś kupują, ja musze czasami oddawać za benzynę teściowi, no jak byliśmy na wakacjach i przyjeżdżał nam kwiaty na tarasie podlewać :) dodam że to samo miasto :)

U nas armagedon ciąg dalszy. Michał gorączkuje w okolicach 38,5. Dziś wysrał czapka ibum, pedicetamol wyplul. I co mu podać? Już od tych czopkow wodniste pierdki.
    Starszemu wysypka znika. Ale martwię się o to zapalenie krtani że przerwana kuracja.

Jutro kardiolog z małym, a potem z jednym i drugim będziemy się wpychac do lekarza.

Myszka, musicie pogadać. I też odwiedź go w pracy jak dziewczyny piszą. Też jestem zazdrosna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:49

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Mamusie karmiace piersią. Ile razy w ciagu doby wasze dziecko je? Ja juz zaczelam jej dawac warzywa i kaszki bo pol roku skonczyla. A piers je 3 razy w dzien i ze 3-4 razy w nocy.

U mnie karmienia wyglądają tak tak: 5-6, 9, 12, 15, 17, 20. Oczywiście są przesunięcia o pół godziny w jedną, albo drugą stronę:) Teraz też po jedzeniu o 12 daję jej warzywka, ale to dosłownie 2-3 łyżeczki.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    ja raz dziennie podaję warzywa, a karmię mniej więcej - 6, 8, 11, warzywka potem i czasami po warzywkach troszkę piersi, 16, 19, 21, 24, 2, 4.

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, jeszcze Ci powiem jedno. W biurze, sama wiesz, są różne relacje. Śmiechy, niewinne flirty które nic nie znaczą. Sama wiem po sobie, pracuje w biurze proj. gdzie większość to faceci. Mam jednego kolegę, mój kierownik nota bene kiedyś, że sobie różne głupoty gadaliśmy, nawet przy moim mężu bo z nim w kosza grał. Z innymi też gadanie na kawie, śmiechy, durne teksty na luzie. Ale to wszystko nic nie znaczy. Zdaje sobie sprawę że mąż w pracy ma podobnie. Ale wiem że to nie takie proste żeby to zaakceptować z drugiej strony:) na początku jak zmienił pracę, to w sklepie zapoznałam się z jego koleżanka i okazała się BARDZO ŁADNA! :)
    Już miałam wtedy focha :) tym bardziej że jakoś podczas rozmowy mąż ja jakoś po ramieniu poklepal i widać było że sie lubią :) już miałam dzień zjebany :) i za jakiś czas mieli jakiegoś firmowego grilla. No to co ja zrobiłam? Przypadkiem tego samego dnia umówiłam się z moim kolegą na ploty :) z kolegą o którego mąż był zazdrosny kiedyś. No i na tym grillu nie policze ile smsów od męża dostałam :) hehe.
    Teraz mam już na to wywalone póki co, przeszło mi szybko :)

Jak robiłam prawko 3 lata temu to mój instruktor, fajny facet ale za bardzo do mnie świrowal. No i wtedy widziałam że mój mąż przegląda mi tel.. Nawet po czasie teściowa mi mówiła że mąż się martwił czy go nie zdradzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:46

Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ja nie wiem co te kobiety maja w glowie mowie ogolnie o tesciowych jedne daja ciastka inne herbatę poslodzona moja to jeszcze spoko bo pokazala a nie odrazu dala nie rozumiem tego
    Myszka nie wkrecaj sobie tak jak dziewczyny mówią diamenta dostałas foty ci pokazywal nie ukrywal przejedz sie z synkiem do jego pracy i zrobcie mu scene meega milosci. No wiesz zaznacz swoj teren hihihi
    Ja się wczoraj dowiedziałam od babci mojego męża, że cukier jest niezbędny do życia :) była bardzo zaskoczona, że nie podaję dziecku wody z cukrem albo przynajmniej słodkiej herbatki :) skomentowała, że biedny ten Oliwier jego organizm ma zapotrzebowanie na cukier, a ja mu nie daję :) hmm widzę, że cała rodzinka to specjaliści od żywienia :)

aaaaga, Martucha86, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja się wczoraj dowiedziałam od babci mojego męża, że cukier jest niezbędny do życia :) była bardzo zaskoczona, że nie podaję dziecku wody z cukrem albo przynajmniej słodkiej herbatki :) skomentowała, że biedny ten Oliwier jego organizm ma zapotrzebowanie na cukier, a ja mu nie daję :) hmm widzę, że cała rodzinka to specjaliści od żywienia :)
    Sylwia, bo taka jest prawda, że cukier jest niezbędny do życia. Przecież większość z nas nie jest w stanie funkcjonować bez wafelka, czekolady, albo - tak jak ja - bez lodów :-)

niecierpliwa, apaczka, mamasia, Paula_071, witaminkab, jesslin87, Aska87, magda sz, małaMyszka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3112 3113 3114 3115 3116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ