X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Apaczka, jutro się przejadę z małą, 150 to fajna cena bo zwykle 300-400 takie chodzą. W którym CH byłaś? Ja planuje do Arkadii bo najbliżej.

Myszka ja miałam takie fazy na początku jak połog i zero bzykania, Ciebie teraz dopadły. A jak między Wami? Seksik jest? no kurcze po co ja pytam kupił Ci diamenta na urodziny więc myślę że możesz spać spokojnie :)

małaMyszka, apaczka, Weridiana, Laura, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry my za chrzest daliśmy 200 zl koleda 50 zl a za slub w innym kościele z tego co pamietam 400plus 100 organista i chyba 200 pani od dekoracji kościoła
    Moj ma faze i wola Ee jak cos go mega zainteresuje i wyciaga lapki no do kotow czy jak dzisiaj samojezdzacego odkurzacza
    Tesciowa uslyszala ze mlody wczoraj posmakowal z lyzeczki pierwszy raz kaszke i powyciagala mi sloiczki jakie juz mu kupila z wolowina i owoce z jogurtem i kaszka czy cos w tym stylu i ze nastepnym razem jak przyjedzie to mu damy no to się kobieta zgarbila jak powiedzialam ze to z glutenem za miesiac ale ma w sobie jogurt wiec chyba nawet pozniej a mieso tez naraziw odpada bo zaczynam od warzyw samych a potem dwuskladnikowe potem owoce i następnie miesko jej mina bezcenna hehehe potem uslyszalam ze tesciu u nich w sklepie miesnym już prawie zamowil cielecine dla mlodego

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co te kobiety maja w glowie mowie ogolnie o tesciowych jedne daja ciastka inne herbatę poslodzona moja to jeszcze spoko bo pokazala a nie odrazu dala nie rozumiem tego
    Myszka nie wkrecaj sobie tak jak dziewczyny mówią diamenta dostałas foty ci pokazywal nie ukrywal przejedz sie z synkiem do jego pracy i zrobcie mu scene meega milosci. No wiesz zaznacz swoj teren hihihi

magda sz, apaczka, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Laura, jesslin87, Aska87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo Aga dobrze mowi zaznacz swoj teren, ja juz dawno zaznaczylam haha.

Aga jakie masz sloiczki? Ja mam sama marchewke, marchewke z ziemniakiem ,ziemniak z dynia, jablkonz dynia, jabluszko, zupka jarzynowa, szpinak z ziemniakiem i jakies deserki ale to jeeeszcze sobie postoi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszukałam mu też samochód... Ale nie dałam rady i mu powiedziałam, że coś mi się uroiło, nie wiem co się dzieje, chce mi pomóc, ale nie wie jak...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mózg mi padło i teraz mam

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Dzięki Apaczka, jutro się przejadę z małą, 150 to fajna cena bo zwykle 300-400 takie chodzą. W którym CH byłaś? Ja planuje do Arkadii bo najbliżej.

Myszka ja miałam takie fazy na początku jak połog i zero bzykania, Ciebie teraz dopadły. A jak między Wami? Seksik jest? no kurcze po co ja pytam kupił Ci diamenta na urodziny więc myślę że możesz spać spokojnie :)
    My byliśmy w Blue City, trochę jeszcze tych szmat było chociaż jak byliśmy 2 tyg temu w Wola Park było dużo więcej. Choć teraz ceny lepsze no ale na tym polega ta gra ;-)

Myszka mi się wydaje, że tylko szczera i spokojna rozmowa wchodzi w grę.

Natalka załapała obroty z brzucha na plecy także teraz jest samowystarczalna jeśli chodzi o akrobacje ;-)

Weridiana, Paula_071, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, nie nadrobię Was w życiu :( ledwo fb ogarniam... A tu tyle treści leci na bierząco ze wymiękkam...
    Jak Wy to ogarnięcie wszystko? Jestem pełna podziwu i zazdroszczę bardzo bo ja ostatnio czasu dla siebie nie mam prawie w ogole :(

Od ponad tygodnia mamy wielka aferę ząbkową! W nocy pobudki co godzinę albo pół nawet z wielkim płaczem. Pomaga troche bujanie i cyc. Ale od 4-5 juz prawie nie śpimy, czasem pół godzinki w międzyczasie do 9 kiedy to zalicza krótka drzemkę przy cycu albo na moich rękach. Kolejne spanie na spacerze koło 12 i wtedy spać idzie koło 20. Wiec śpi chyba troche za mało ale nie mam metody zeby go uspac. 90% jego aktywności to stękanie e e e e ... No boli go ewidentne, humoru nie ma, marudzi. Smaruje mu dziąsełka tak często jak mozna ale ulga na chwile - przeważnie wtedy zasypia. Juz nie wiem jak mu pomoc, jestem wrakiem, nie mam juz miejsca na nowe wory pod oczami :/ mąż wraca z pracy 19-20 wiec pomoc żadna. W weekendy stara sie pomagać jak moze ale cyca mu przecież nie da. Ehh cholerne zęby.
    Do tego chyba lęk separacyjny, Julek jak mnie nie widzi to ryczy w niebogłosy wiec nie ma mowy o wyjściu i odsapnięciu.
    W zeszły pt zrobiliśmy sobie z mężem wychodne do kina to jak przyszliśmy to mały cały mokry, czerwony, zaryczany, teściowa to samo, zgrzana z łzami nas powitała bo sie nim zajmowała...wiec dupa, uziemiona jestem.

Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:00

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja mam marchewkę , dynie , marchew z ziemniakiem , dynia z ziemniakiem brokuł pasternak delikatne jarzynki delikatny krem z warzyw marchew z jabłkiem i owoce które troche poczekaja
    Kazdego po 2 sloiki a nie sorry brokul i pasternak po jednym

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po zlej noc dużo lepsza. Klusik śpi i za chwilę idziemy na spacer.
    Gianna współczuję nocek, pomysl ze to przejściowe. A próbowałas camilie? Może coś pomoże.
    Myszka najważniejsze że powiedziałaś mężowi razem coś poradźcie na pewno!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba niezle zabalowala?:-) :-)

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U nas noc hmm średnia. Hubert obudził się o 23.30 na karmienie i później zasnął ale tak lekko, cały czas jęczał, stękał, rzucał się. Wzięłam go do nas i zasnęliśmy, o 1.00 mnie obudził, bo kopał w łóżko, zobaczył mnie obok i chciał się bawić, śmiał się i ciągał mnie za włosy... No to przełożyłam go do łóżeczka i o dziwo zasnął natychmiast. On chyba nie może spać z nami, bo mu się niegrzeczność włącza :-) O 4.00 karmienie, o 6.00 pobudka - znowu zabrałam go do nas, o 6.30 karmienie, o 7.00 pobudka - mąż go zabrał a ja spałam do 9.00 ale i tak łeb mnie boli i jestem niedospana. Teraz położyłam się z Młodym i zasnęłam na 10 minut to mój mąż zaczął kuchnię sprzątać - stukał wszystkim, wkładał naczynia do zmywarki, szeleścił czym się da, przekładał rzeczy na blacie, składał laktator... Ja pieprze, ale mnie wkurzył. No i teraz siedzę obrażona. Nic mnie to nie obchodzi, on zajmuje się Młodym do wieczora i w nocy będzie miał pobudki. On chyba nie czai, że taki przerywany sen to nie sprzyja dobremu samopoczuciu w dzień i ma w dupie, że ja zasnęłam. Ech, niech idzie do pracy, bo nie potrzebuje takiej pomocy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie karmiace piersią. Ile razy w ciagu doby wasze dziecko je? Ja juz zaczelam jej dawac warzywa i kaszki bo pol roku skonczyla. A piers je 3 razy w dzien i ze 3-4 razy w nocy.

• Agaata Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia u mnie mniej wiecej o takich porach (ale to orientacyjnie, bo nie karmię na godziny)
    9.00, 12.00, 15.00, 17.00, 19.30, 23.00, 3.00, 6.00 i dość często jeszcze jakieś karmienie ekstra się wkrada :-)

Póki co jeszcze bez warzyw i kaszek, tylko kp. Mniej więcej tak to się rozkłada w ciągu doby.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaga, Ty się ciesz że coś kupują, ja musze czasami oddawać za benzynę teściowi, no jak byliśmy na wakacjach i przyjeżdżał nam kwiaty na tarasie podlewać :) dodam że to samo miasto :)

U nas armagedon ciąg dalszy. Michał gorączkuje w okolicach 38,5. Dziś wysrał czapka ibum, pedicetamol wyplul. I co mu podać? Już od tych czopkow wodniste pierdki.
    Starszemu wysypka znika. Ale martwię się o to zapalenie krtani że przerwana kuracja.

Jutro kardiolog z małym, a potem z jednym i drugim będziemy się wpychac do lekarza.

Myszka, musicie pogadać. I też odwiedź go w pracy jak dziewczyny piszą. Też jestem zazdrosna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 11:49

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    Mamusie karmiace piersią. Ile razy w ciagu doby wasze dziecko je? Ja juz zaczelam jej dawac warzywa i kaszki bo pol roku skonczyla. A piers je 3 razy w dzien i ze 3-4 razy w nocy.

U mnie karmienia wyglądają tak tak: 5-6, 9, 12, 15, 17, 20. Oczywiście są przesunięcia o pół godziny w jedną, albo drugą stronę:) Teraz też po jedzeniu o 12 daję jej warzywka, ale to dosłownie 2-3 łyżeczki.

iv09gu1r9swezozr.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malagosia wrote:
    ja raz dziennie podaję warzywa, a karmię mniej więcej - 6, 8, 11, warzywka potem i czasami po warzywkach troszkę piersi, 16, 19, 21, 24, 2, 4.

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, jeszcze Ci powiem jedno. W biurze, sama wiesz, są różne relacje. Śmiechy, niewinne flirty które nic nie znaczą. Sama wiem po sobie, pracuje w biurze proj. gdzie większość to faceci. Mam jednego kolegę, mój kierownik nota bene kiedyś, że sobie różne głupoty gadaliśmy, nawet przy moim mężu bo z nim w kosza grał. Z innymi też gadanie na kawie, śmiechy, durne teksty na luzie. Ale to wszystko nic nie znaczy. Zdaje sobie sprawę że mąż w pracy ma podobnie. Ale wiem że to nie takie proste żeby to zaakceptować z drugiej strony:) na początku jak zmienił pracę, to w sklepie zapoznałam się z jego koleżanka i okazała się BARDZO ŁADNA! :)
    Już miałam wtedy focha :) tym bardziej że jakoś podczas rozmowy mąż ja jakoś po ramieniu poklepal i widać było że sie lubią :) już miałam dzień zjebany :) i za jakiś czas mieli jakiegoś firmowego grilla. No to co ja zrobiłam? Przypadkiem tego samego dnia umówiłam się z moim kolegą na ploty :) z kolegą o którego mąż był zazdrosny kiedyś. No i na tym grillu nie policze ile smsów od męża dostałam :) hehe.
    Teraz mam już na to wywalone póki co, przeszło mi szybko :)

Jak robiłam prawko 3 lata temu to mój instruktor, fajny facet ale za bardzo do mnie świrowal. No i wtedy widziałam że mój mąż przegląda mi tel.. Nawet po czasie teściowa mi mówiła że mąż się martwił czy go nie zdradzam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 12:46

Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Ja nie wiem co te kobiety maja w glowie mowie ogolnie o tesciowych jedne daja ciastka inne herbatę poslodzona moja to jeszcze spoko bo pokazala a nie odrazu dala nie rozumiem tego
    Myszka nie wkrecaj sobie tak jak dziewczyny mówią diamenta dostałas foty ci pokazywal nie ukrywal przejedz sie z synkiem do jego pracy i zrobcie mu scene meega milosci. No wiesz zaznacz swoj teren hihihi
    Ja się wczoraj dowiedziałam od babci mojego męża, że cukier jest niezbędny do życia :) była bardzo zaskoczona, że nie podaję dziecku wody z cukrem albo przynajmniej słodkiej herbatki :) skomentowała, że biedny ten Oliwier jego organizm ma zapotrzebowanie na cukier, a ja mu nie daję :) hmm widzę, że cała rodzinka to specjaliści od żywienia :)

aaaaga, Martucha86, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja się wczoraj dowiedziałam od babci mojego męża, że cukier jest niezbędny do życia :) była bardzo zaskoczona, że nie podaję dziecku wody z cukrem albo przynajmniej słodkiej herbatki :) skomentowała, że biedny ten Oliwier jego organizm ma zapotrzebowanie na cukier, a ja mu nie daję :) hmm widzę, że cała rodzinka to specjaliści od żywienia :)
    Sylwia, bo taka jest prawda, że cukier jest niezbędny do życia. Przecież większość z nas nie jest w stanie funkcjonować bez wafelka, czekolady, albo - tak jak ja - bez lodów :-)

niecierpliwa, apaczka, mamasia, Paula_071, witaminkab, jesslin87, Aska87, magda sz, małaMyszka, Katarka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3112 3113 3114 3115 3116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ