X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Dziewczyny, a jak wygladaja wasze piersi ? Moje sa dalej lekko obolałe, aczkolwiek juz troche mniej niz wczesniej, żyłki tez są bardiej widoczne,ale np. nie zauważyłam powiekszenia rozmiaru,ani ciemniejszych brodawek..

bolą, są większe o ok. rozmiar, brodawki większe i ciemniejsze, zyłki wodoczne.

i od tyg jest u mnie widoczna linea nigra.
    w pierwszej ciązy tez tak mialam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa nienajlepsze tzn? póki co to chyba najlzejszy z jakich znalałam, tylko okrycia na nózki w spacerówce nie ma tylko trzeba by założyć spiworek,
    Szukam takiego wózka zeby po roku dziecko mogło jeszcze zimę przejezdzic nastepna

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A tak z innej beczki - umawiacie juz wizyty polowkowe genetyczne??? Bo ja dzis popoludniu jade po wyniki testu Pappa i przy okazji chce umowic wizyte polowkowa, chcialabym isc do tego samego lekarza, ktory robil badanie ostatnio, dodatkowo interesuja mnie godziny wieczorne wiec mysle, ze to dobry czas zeby o tym pomyslec??

ja już się umówiłam na 31.03.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    ale to prenatalne robiłaś w innej klinice, prywatnie, tak?

ja mam tak ze chodziłam prywatnie do mojej lekarki, ale teraz wskakuję do niej na wizyty funduszowe - mam nadzieję ze połówkowe mi sama wyznaczy.

Ciaze prowadze prywatnie, ale chodze tez na nfz i gin z przychodni dal mi skierowanie na prenatalne i poprosilam o skierowanie do konkretnej kliniki, ktora znam i tam tez robia prenatalne na nfz i to jedno skierowanie obowiazuje, na te 3 badania prenatalne

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kkarolinaaaa nienajlepsze tzn? póki co to chyba najlzejszy z jakich znalałam, tylko okrycia na nózki w spacerówce nie ma tylko trzeba by założyć spiworek,
    Szukam takiego wózka zeby po roku dziecko mogło jeszcze zimę przejezdzic nastepna

Znajoma miala taki, to mówiła ze to straszny klekot i ze jak idzie z tym wózkiem to ma wrazenie ze sąsiadów pobudzi :P

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że tak patrzę na ten swój brzuch codziennie i nic nie widzę. Generalnie schudłam, piersi mi się powiększyły, mogłabym spokojnie paradować w stroju kąpielowym i nikomu by do głowy nie przyszło, że mogę być w ciąży. Ciekawe kiedy mi wywali brzuch... Ponoć od 1 tygodnia II trymestru powinno się przybywać na wadze ok 0,5 kg tygodniowo. Zobaczymy jak to będzie u mnie...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,5 kg tygodniowo?????

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    0,5 kg tygodniowo?????

matko, oby nie....... w przeciwnym razie będą mnie dźwigiem niedługo podnosić..............:-/

niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=598

Tu jest to fajnie opisane ;)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    0,5 kg tygodniowo?????

40 tygodni - 13 tygodni (czyli 1 trymestr) = 27 tygodni.
    27 tygodni *0,5 kg = 13,5kg - tyle mniej więcej tyle się w zdrowej ciąży (wiadomo +/- jakieś odchylenie)

Tu jest tak napisane: http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-13.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:36

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa gdzie 1 trymestr? gdzie za norme uznaje sie 1-3kg? czyli jakby 16kg ? :O nie to cyhba przesada..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurde, rzeczywiscie tak jest :O

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziewczyny, nie wolno uśredniać, bo w każdym trymestrze przybiera się na wadze w różnym tempie...
    własnie fajnie pokazuje to artykuł, do którego link podała niecierpliwa

ku pokprzepieniu dodam, ze ja jestem drobna osóbka, przed pierwszą ciązą ważyła 47 kg (wzorst 162), w ciązy przytyłam 21 kg (dodam ze w pierwszym trymestrze schudłam 1,5 kg przez poranne wymioty).najszybciej przybierałam na wadze w II trymetrze i na pocztaku III - pod koniec ciązy juz sie nie tyje, tylko często puchnie (organizm zatrzymuje wode)...
    zaraz po porodzie spadło mi 10 kg, potem przez kolejne trzy miesiące 4 kg, a resztę musiałam zgubić dietką - ale pod 2 mieisacach dietki wróciłam do wagi 49kg.
    fakt ze w tej mojej wadze 21 kg było bardzo duzo wody, była spuchnięta, bo w ciazy chodziłam w NY i w okresie lata (córcie urodziłam w połowie pażdziernika) - tak jest duża wilgotnosc powietrza i starszna duchota latem,w domu nie mozna wytrzymac bez klimatyzacji...

zobaczymy jak bedzie w tej ciąży, w innym klimacie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:45

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemożliwe z tą wagą :)
    Ja do tej pory przytyłam niecałe 0.5kg.
    Aż się zastanawiam czy wszystko ok, bo brzuszek jest, piersi większe a tu nic. A jem bardzo dużo i nie wymiotuję. Zawsze miałam dobrą przemianę materii, ale bez przesady. Mam niecałe 50kg przy 164cm.

Z synkiem z podobną wagą wyjściową przytyłam chyba 16-17kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 12:47

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 trymestrze przybralam 3 kg a teraz pogniewalam sie z waga i wejde dopiero przed wizyta tj. za 10 dni :D

zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)
    ja tez mam wizyte 26.02 i liczę że poznam kto tam w brzuszku siedzi ;) ja mam wizyte dopiero na 19:30.. także cały dzień w nerwach.
    jakiś pomysły co by tu zjeść ?

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka spokojnie, to nic, ja schudłam 3kg i waga stoi w miejscu, w piątek na genetycznych pytałam czy to normalne, a lekarz powiwedział ze taka moja uroda,brzuszek rosnie, dzidzia rosnie tez idealnie (pokazywał mi na wykresie) wec nie ma co sie martwic ;)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam na obiad golabki, ale od paru dni najchetniej jadla bym kanapki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi sa wieksze, zylki widoczne ale nie sa tak obolale jak na poczatku. Poki co chyba nie rosna wiecej.

Mnie lekarz umowil 9go marca to bedzie koncowka 17tygodnia, potem kolejne w 22tc (przerwa swiateczna tak by bylo w 20tc).

Ja dzisiaj sie czuje jakbym sie nie czula... tzn. spiaca, potwornie zmeczona, bez sil... znowu mialam atak zgagi - mleko pomoglo. No i czuje ze zaczyna mnie glowa bolec :(

Pytalam sie wczotaj ginekologa o te bole glowy a on powiedzial ze tak sie dzieje przez zmiany cisnienia w ciazy, jak mocniej boli wziac paracetamol.

Ciagle mnie ph moczu zastanawia, normy sa od 5 a ja mam 4?
    Spotkalyscie sie kiedykolwiek z czyms takim? Bo ja juz przekopalam google i nic nie znalazlam.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    witajcie dziewczyny :)
    ja tez mam wizytę 26.02 i liczę że poznam kto tam w brzuszku siedzi ;) ja mam wizytę dopiero na 19:30.. także cały dzień w nerwach.
    jakiś pomysły co by tu zjeść ?

ooo to jest nas już trzy wizytujące w tym samym terminie :-)
    macie już typy co do płci?
    powiem szczerze, ze podczas ostatniej wizyty jak gin pokazał mi dupkę dzieciaczka do dołu i rozłożone nóżki, i nic tam nie odstawało, to coraz częściej myslę ze to moze byc dziewczynka ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ