X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje zwykla wode przegotowana :)

Lys super!

lys, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio przy okazji zakupów w tesco kupiłam tą:
    jest dla ciężarnych i niemowląt

http://babyzdroj.pl/o-wodzie.html

edit: i sprzedają ją tez w małych buteleczkach 250 ml z ustnikiem niekapkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:49

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa... i znów Was nie lubię, bo za owczym pędem kupiłam hule kule i bumbo :-) na szczęście kula prawie za darmo wyszła (bo wymieniłam punkty payback), a siedzisko na olx :-P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no to wszystko wyjaśnia, kochana nie jesteś swiruską, mąż Cię zawiódł wiec nic dziwnego, ja bym tak samo zareagowała. Niech sie wykręca z tego wyjazdu ale z drugiej strony może być kiedyś sytuacja że będzie musiał gdzieś jechać i nie ma zmiłuj i co wtedy. Skoro mu wybaczyłaś, jesteś ponad to nie możesz ciągle go trzymać przy nodze, właśnie w takich sytuacjach on może Ci udowodnić że jest warty tej szansy.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, super!!! co jadła ostatnio że tak ładnie poszło? moja je codziennie troszkę pałki kukurydzy i kupy sa boskie :)

lys lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka hmm no dziewczyny dobrze mowia zaznacz teren a mu powiedz zadnych miskow do siebie w smsach. Ja rozumiem zarty miedzy pracownikami ale takie misiowanie sie to hy u mnie nie przeszlo. Ja to choleryk jestem, zazdrosnik i umiem walczyc o swoje.

Wy tu o braku seksu. A my tydzien temu bez gumki bez niczego. Ponioslo nas a maz stwierdzil ze wie kiedy wyjsc. A ja przy kp nie mam jeszcze okresu to chyba dla pewnosci za miesiac zrobie test ciazowy.

Ofka ja moje mleko podgrzewam do 40 stopni. Mam podgrzewacz. Ale dalam mu tez mus z jablek to mam miseczke z miejscem na wode do ocieplenia i wlewam wrzatku i po 5 minutach mus byl cieply.

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Lys, super!!! co jadła ostatnio że tak ładnie poszło? moja je codziennie troszkę pałki kukurydzy i kupy sa boskie :)
    Madzia gdzie kupujesz ta palke? Mało bystra chyba jestem; ) bo zastanawiam się o co chodzi hehe.

5fo2vs9.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.voxfm.pl/radio/artykul-polecany/126671/karnawal-na-bogato-z-vox-fm. Trawny nuemer do tej kasy z voxu tamten byl zly

74diqps6a69lyc94.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha takie coś http://www.prazynki.pl/galeria/paleczki.JPG na stoisku bezglutenowym w każdym sklepie jest.

Migotka hah dobrze pamiętałaś jutro mama przyjezdza. Mąż jeszzce dobrze do domu nie wszedł a już chciał się godzić. Podszedł do mnie w kuchni i się przytulił, powiedział że następnym razem powie mi co jest grane a nie będzie się psychicznie wyżywał, że mam racje że powinien jak człowiek porozmawiać jak coś mu nie pasuje a nie takie akcje i żebym zapomniała o tym co wczoraj mówił.. Zapomnieć ciężko bo ja mu takich przykrości nie gadam. 30 stycznia mamy rocznice 5 lat, ciekawe czy będzie pamiętał. Lepiej niech pamięta :)

Martucha86, zabka11, Zetka, Migotkaa, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja dzisiaj ma jakiś wściek, od rana siada, ciagle się wieci, mate ciagle demoluje, jak wcześniej przerwacała się z pleców na brzuch raz na kilka dni i to ze 2-3 razy dziś co ją położyłam na plecy to ona na brzuchu i kilka razy udało jej się samej na plecy wrócić. Spocić się można jak się z nią bawi. Agata jakieś wspomagacze bierz bo pewnie Hubi daje wycisk :)

Agaata lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dałyście czadu od mojego wyjścia, tyle nadrabiania.
    U młodej się tylko wk.... bo okazuje się, ze dwóch chłopców rozpieprza lekcje, pedagog, psycholog dyrektor na nich już nie działają. Wściekłam sie bo tatuś jednego z nich usiłował wszystkim wmówić, ze jego syna inni prowokują, ze on zna te sytuacje z innej strony itd. Powiedziałam, że raczej ma po prostu niewychowane dziecko i dlatego jest jak jest, to się strasznie oburzył, ze on sobie nie życzy. Wychowawczyni też powiedziałam,że mojemu dziecku powiem, ze może rozmawiać, chodzić po klasie itd, bo dlaczego inni mogą, a ona nie a potem i tak kara dla wszystkich. No może wredna jestem, ale dla mnie te wszystkie dyrdymały nie przemawiają, ze dziecko nerwowe, porywcze, adhd i sranie w banie.

magda sz, lys, Paula_071, zabka11, witaminkab, Maniuś, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    A jak robicie na swoim mleku kadze czy cos bo mleka z piersi sie cjyna nie gotuje to jak...oswieccie mnie pliz...

Ogladam gole zdjecia Amberli na fb i zalapalam dola, z tego dola zjadlam milke cala i teraz mi niedobrze wszystko przez Amberle...

Niby sie ucze ale co chwila pisze do meza jak Iwko. Zawsze tesciowa daje mu moje mleko, dzis mm, bo nie odciagnelam nie bardzo chce jes spal 3 h i zjadl 40 ml a przed drzemka 80 tylko...malo nie?

O jezu Ofka.... kurde, usuwam zdjęcia, i nie dodaję więcej ;) Swoją drogą ja właśnie wsunęłam Knoppersa. Jezu, przed ciążą słodkie mogły nie istnieć.... a w ciąży i po niej jak nie zapodam cukru to jestem chora....

Edit: a i wypraszam sobie gołą :P miałam bieliznę... Prawie jak na plaży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:58

• Agaata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Maja dzisiaj ma jakiś wściek, od rana siada, ciagle się wieci, mate ciagle demoluje, jak wcześniej przerwacała się z pleców na brzuch raz na kilka dni i to ze 2-3 razy dziś co ją położyłam na plecy to ona na brzuchu i kilka razy udało jej się samej na plecy wrócić. Spocić się można jak się z nią bawi. Agata jakieś wspomagacze bierz bo pewnie Hubi daje wycisk :)

Już śpi od ponad godziny. Dzisiejszy dzień chyba zapiszę do kalendarza - po przesranym dniu, gdzie nawet nie dało się go przewinąć, zjadł SPOKOJNIE wieczorem - pierwszy raz od niepamiętnych czasów i zasnął przy piersi. Ja pierniczę, myślałam, że takie coś jak spokojne jedzenie, to nie występuje w naturze.

Generalnie jest szaleństwo. Ostatnio pisałam o przewijaku, ale chyba z niego zrezygnuję ze względu na bezpieczeństwo. Dzisiaj sobie wymyślił i się tak napinał i skakał jak jakaś żaba normalnie, żeby dosięgnąć chusteczek, które w kartonowym pudełku stały obok przewijaka. Zaczął je wyjmować i później do buzi pchać, jak mu zdejmę ubranie i położę obok przewijaka to dopada do niego, robi przegląd, skarpetki wypieprza na podłogę, bodziak do paszczy i szczęśliwy... Frida jest teraz dobrą zabawką, jak się uda dorwać, bo rurkę można gryźć. Jeszcze tydzień temu było duużo spokojniej, a teraz szaleństwo, normalnie nie nadążam. Dzisiaj żeby podać 2 krople Dicofloru to spociłam się jak nie wiem co. Poza tym mężowi wyrywa z ręki telefon, rzuca się na zegarek, bo chce go ugryźć, itd. Zwariował normalnie.

No cóż, teraz czas na odpoczynek. Wstawiłam pranie, zostanie tylko wywiesić i więcej nic dzisiaj nie robię.

magda sz, zabka11, Paula_071, jesslin87, Katarka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

W sumie to hmm wczoraj i przedwczoraj delikatne jarzynki, a dziś dynia z ziemniakiem.

magda sz, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu.Prezes waży 8,100 i mierzy 71cm. Nawet poszło choć Zobaczymy jak Noc.A i znowu walczymy z plesniawkami- będą nawracać w związku z zabkowaniem :/
    Pozazdroscilam Niecierpliwej i zmieniłam avatarka:)

magda sz, lys, niecierpliwa, zabka11, Paula_071, jesslin87, Katarka, Migotkaa, witaminkab, mamasia, Maniuś, Weridiana, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer, jaka to osoba?:) Mąż robił porządki w znajomych i zostawił takich co faktycznie zna a nie takich co jeden raz widział ;)
    ainer85 wrote:
    haa!! nie mogę wejść w jej galerie :P ale za to odkryłam, że mam wspólna znajomą z jej mężem. ale co najśmieszniejsze to osoba z mojego forum ciążowego z Blanką. Ale ten świat mały

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ranyy, szogun :) Ty od malego go temperuj bo pozniej bedziesz miala na wywiadowkach pogadanki z taka mama Pulpecja :) zartuje oczywiscie.

Pulpecja wiadomo ze kazdy rodzic broni swojego dziecka bo dziecko swiadczy o rodzicu jakby nie bylo. Mysle ze tlumaczenie sie ze inni prowokuja to moze sobie wsadzic on jest od tego aby nauczyc dziecko ze nie reaguje sie w pewnych sytuacjah bo ktos moze to robic specjalnie. Ja mysle ze powinni wprowadzic kary i nagrody. Za dobry miesiac jakas nagroda typu zabaka ksiazka albo np wyjscie do kina. A jak ktos byl niegrzeczny caly miesiac to musi zrobic dla szkoly np sprzatanie sali, przygotowanie tablicy w klasie na dany temat. Moze nie ze kara ale obowiazek. Jakas pierdola ktorej dziecko nie znosi tak jak dla 3 latka karny jez gdzie te 2 min to cala wiecznosc. I to mialoby wyjsc ze strony szkoly a nie ze rodzice. Rodzice ewentualnie mogliby na te kino dac czy cos.

Agaata, zabka11, Pulpecja, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    O ranyy, szogun :) Ty od malego go temperuj bo pozniej bedziesz miala na wywiadowkach pogadanki z taka mama Pulpecja :) zartuje oczywiscie.

Dżizas, ja mam nadzieję, że mu to przejdzie! I to wcześniej niż w czasie, kiedy będzie trzeba do szkoły iść :-D

Mąż twierdzi, że to po mnie temperament, bo on był i jest spokojny bardzo. Boże, tylko nie po mnie, bo będą przejścia.... :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:11

Weridiana lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Amberla w życiu Was tam nie znajdę!!!!!

Ooooo chyba że wypiłaś właśnie duszkiem browara hahaha hahaha hahaha
    Hahaha ;)

Duszkiem nie piłam, ale wypiłam sobie Radlera ;) Tyle że my wysoko siedzieliśmy wiec mogło nas nie filmować :P Hahaha ;)

• Ofka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    O jezu Ofka.... kurde, usuwam zdjęcia, i nie dodaję więcej ;) Swoją drogą ja właśnie wsunęłam Knoppersa. Jezu, przed ciążą słodkie mogły nie istnieć.... a w ciąży i po niej jak nie zapodam cukru to jestem chora....

Edit: a i wypraszam sobie gołą :P miałam bieliznę... Prawie jak na plaży ;)
    Ty chyba na plaxy nie bylas!!!

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 3136 3137 3138 3139 3140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ