WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić ze 8 lutego minęły 2 lata od kiedy nie pale! Nigdy nie sądziłam, że to mi się uda :)
    I zgodnie z zapowiedzią zrobiłam skalpel II.

Pulpecja, jesslin87, niecierpliwa, Paula_071, AgaSad, Agaata, magda sz, aaaaga, Katarka, Maniuś, lys, Weridiana, zabka11, Amberla, Zetka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminkab brawo Ty!!! :)

witaminkab lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa miała Wam powiedzieć, że dzięki Wam dowiedziałam się, że jest coś takiego jak skalpel. Nigdy wcześniej o tym nie słyszałam :P

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać Paula nigdy nie potrzebowałas :)

AgaSad, Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    U nas tez bez spaceru mlody spal 3 godziny zanim zjadl obiadek troche sie pobawilismy i bylo juz za pozno jutro szczepienie na meningo i do wrzesnia spokój

A my ze szczepieniami jesteśmy baaaardzo do tyłu, właściwie to po pierwszych miała NOPa i od tamtej pory Lidka nie była szczepiona. Jutro za to idziemy na pierwsza wizytę do Konsultacyjnego Punktu Szczepień, gdzie młoda będzie miała ustalony indywidualny harmonogram szczepień, no i być może znowu zostanie zaszczepiona. Szczerze mówiąc to na samą myśl o jutrze już boli mnie brzuch.

chcebycmama co u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 21:19

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mi też pediatra nic nie mówiła o DHA ale w książeczce mam wbite zalecenie ze szpitala - żeby podawać po 6 miesiącu więc będę się tego trzymać.

U nas plan jedzenia mniej więcej wygląda tak:
    7 - śniadanie - cyc
    ok 10.00 - oswajanie z glutenem więc tutaj wejdzie jakiś deserek
    ok 11.00 - cyc
    14.00 - warzywka więc tu będzie obiadek
    15.00 - cyc
    18.00 - 18,30 - cyc
    19.30 - kąpiel i spać więc tutaj pewnie dorzucę jakąś kaszkę czy cuś

Mi pediatra mówiła że mamy dążyć żeby była kaszka na śniadanie, deserek, obiad, deserek czy tam jakieś warzywka i kaszka na kolację.

Dziś poszła druga marchewa i super zjadł.. mam dynię, brokuł, pasternak więc jutro coś z tego popróbujemy..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz tlumacze :) skąd u nas obiad na śniadanie :D :D :D
    Tak się stało dlatego ze kolo południa idziemy na spacer,a po butki wiem ze mogę spokojnie iść na 2-3 godz bo Maly jest najedzony,a po sloiczku czasem jest różnie... :) i tylko dlatego,ale jak mówicie żeby zmienić to zmienię to może jakos :) sprobuje przynajmniej :)

niecierpliwa, witaminkab, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula mi też pediatra nic nie mówiła o DHA ale w książeczce mam wbite zalecenie ze szpitala - żeby podawać po 6 miesiącu więc będę się tego trzymać.

U nas plan jedzenia mniej więcej wygląda tak:
    7 - śniadanie - cyc
    ok 10.00 - oswajanie z glutenem więc tutaj wejdzie jakiś deserek
    ok 11.00 - cyc
    14.00 - warzywka więc tu będzie obiadek
    15.00 - cyc
    18.00 - 18,30 - cyc
    19.30 - kąpiel i spać więc tutaj pewnie dorzucę jakąś kaszkę czy cuś

Mi pediatra mówiła że mamy dążyć żeby była kaszka na śniadanie, deserek, obiad, deserek czy tam jakieś warzywka i kaszka na kolację.

Dziś poszła druga marchewa i super zjadł.. mam dynię, brokuł, pasternak więc jutro coś z tego popróbujemy..

Aga, czyli tylko 4 karmienia z piersi? Trochę mało mi się wydaje jak na ten wiek dziecka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn o 19.30 tez jest cyc. Więcej w ciągu dnia nie chce za to w nocy je ok 23, 2 i ok 4.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Tzn o 19.30 tez jest cyc. Więcej w ciągu dnia nie chce za to w nocy je ok 23, 2 i ok 4.

Aaa skoro w nocy też jest, to ok. Myślałam, że w nocy już nie i wydało mi się zbyt mało.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie chciałabym przenieść te nocne karmienia na dzień tylko nie nam sił walczyć☺

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najkorzystniej i dla mnie i dla dziecka to by było gdyby póki co zostało jedno nocne karmienie. U mnie tak było i dla mnie było super, a teraz się budzi ze 3 razy i niezbyt się wysypiam...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę tak zrobić żeby karmić go ok 23-24 a później dopiero rano.. pewnie wszystko do zrobienia ale nie mam weny.. czekam na cud:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

A jaki preparat planujesz dawać?
    Agaata wrote:
    Chyba najkorzystniej i dla mnie i dla dziecka to by było gdyby póki co zostało jedno nocne karmienie. U mnie tak było i dla mnie było super, a teraz się budzi ze 3 razy i niezbyt się wysypiam...

U mnie też tak się zrobiło. Chociaż nie ma reguły, czasami raz się budzi a czasami 3.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Zazdroszcze, u mnie ostatnio snu w ciagu dnia łącznie nie wiecej niż dwie godziny.
    u nas dziś młody poszedł na rekord od 7 rano miał drzemkę o 10 (30minut) i o 13 (25 minut) i nie spał do 20. W jego życiu jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego długiego okresu aktywności! chyba mi chłopak dorośleje :P

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    u nas dziś młody poszedł na rekord od 7 rano miał drzemkę o 10 (30minut) i o 13 (25 minut) i nie spał do 20. W jego życiu jeszcze nigdy nie mieliśmy takiego długiego okresu aktywności! chyba mi chłopak dorośleje :P

Właśnie dzisiaj myślałam o Tobie:) Jak idzie basen?

Ofka, rozszerzasz dietę czy czekasz aż małemu przejdą zmiany skórne?

mamasia lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro podam marchewkę, zobaczymy, czy może ten smak podejdzie... Z jednoskładnikowych mam jeszcze brokuła, cukinię i pasternak. Później już pomieszane warzywa, może z tego coś podejdzie. Póki co tylko woda mu smakuje...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Agata ja poki co nie mysle o odstawieniu od smoka. Jak do czasu kiedy bedzie bardziej komunikatywny, sam nie odrzuci, mysle max do 1,5-2 lat, to zrobimy rytulal pozegnania - zakopania smoczkow w ogrodku. Cos na tym miejscu posadzimy, od takie pozegnanie :p

Chyba dzis nie nadrobie fb - cos probowalam spojrzec z doskoku, podczas karmienia, ale jednak sie nie dalo, siostrzency, co rusz podchodzili i zagadywali mnie. Ani chwili spokoju ;)
    Nasza miała smoka ciut ponad dwa lata. Ale na samym końcu tylko do spania albo czasem do wyciszenia. Ale widać było, że się już wstydziła, bo widziała ze dzieci nie noszą. Odzwyczaiła ją babcia jak była kiedyś u niej na weekendzie. powiedziała, że piesek zjadł smoczka. Było trochę płaczu przez dwa dni. Ale naprawdę niewiele. Jakoś gładko to poszło ;) Do tej pory jak czasem jej się przypomni to mówi, ze piesek jej zjadł smoczka ;)

Martucha86, Maniuś, 0na88, niecierpliwa, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, magda sz, mamasia, zabka11, Zetka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam niedawno o koleżance która urodziła 34 tc. Stan dziecka był kiepski bo nie wykształconych było sporo narządów, była jedna noc gdzie stan krytyczny...ale dziękować Bogu pojawili się lekarze którzy nie dali małemu zejść. (Szpital na Kasprzaka). No a teraz powiem Wam jak to się stało że urodziła. Pomijając że miała stresów bo w styczniu tata jej zmarł i ledwo się trzymała to jak miała ostatnie usg w 34 tc lekarz najprawdopodobniej za bardzo nacisnął głowicą. Jak koleżanka wstała to pęcherz pękł i łożysko się odkleiło..cesarka 30 min pozniej. Mega szczęście że skoro ten worek płodowy był taki delikatny to była w szpitalu na badaniu pod opieką. Z tego co opowiadała to nie tylko ona była w takiej sytuacji i że to się często zdarza a ja się jarałam każdym usg.... w następnej ciąży nie będę zesrana na każde usg wiedząc jak to się może skończyć.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    U nas tak jest codziennie ;-) chyba, że idziemy na spacer to o 13 śpi 2 godziny.. Dlatego załamuje mnie ta paskudna pogoda :(

‹‹ 3239 3240 3241 3242 3243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ