X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Mamasia jakie nie, ja też Cię widziałam :) swoją drogą to trzeba by się wybrać znowu na spacerek kiedyś :)
    Jestem za :-)

Ewa123 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla a dlaczego tak się spieszysz z tą pracą, to nie zając ;-) jeśli nie musisz to spędź czas z dziećmi jak najdłużej bo to nigdy nie wróci. Mówię tak ze swojej perspektywy i doświadczenia.

co do odchudzania to koleżanki mąż pracuje z domu , czasem jakas delegacja ale wiadomo brzuszek rośnie. Chodził na siłownię i nic . Dopiero jak urządził w domu taką mini siłownię i do tego worek do boksowania to zauważył efekty, chyba boksowanie najbardziej sobie chwali. On akurat ma możliwości w domu ale myślę że jakiś garaż , piwnica itp też niezły pomysł.

Paula_071, magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja oddzielilam mięsko od kosci i samo gotowalam. Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle, ale nie powinno sie dla dzieci gotowac mięsa z koscia.

Faktycznie, na śmierć zapomniałam,już dupa zbita

Paula_071 lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sobote tez mam wychodne , spotkamy sie w knajpce z mezem i ze znajomymi, a nawet sobie pozwole na dwa piwa a co ! dziecko zostawiam swojej mamie wiec bede spokojna - jakos bardziej jej ufam, choc nie mam podstaw zeby nie ufac tesciowej. Co mama to jednak mama ;-)

Weridiana, Paula_071, niecierpliwa, jesslin87, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc

ale mam dzis zakrecony dzien - pokłociłam sie ostro z mezem z samego rana, potem przygotowałam spacerówkę (gondola czeka na wiosnę, zeby ją wyprac), do tego pranie, odkurzanie, niespodziewanie przyjechał dziadek meza, potem tesciowie.....
    przez to ze jestem mega wkurzona na meza sama sie wziełam za obnizenie łóżeczka, wynalazlam w piwnicy jakies a'la srubokrety. oczywiscie jedna sruba mi cos sie nie chce wkręcic, ale dam radę, nie ma mowy zebym go prosiła o pomoc, o nieeeee! zreszta jest w pracy do 23.
    teraz usypiam mala na drzemke w bujaku i mam nadzieje ze dokoncze to łózeczko. wieczorkeim was nadrobie.

magda sz, jesslin87, Migotkaa lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka trzeba było teścia poprosić z tym lozeczkiem ;-) mogłabyś powiedzieć ze męża doprosic się nie możesz

0na88, zabka11, Paula_071, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) my dzisiaj jesteśmy po szczepieniu, ale na razie wszystko ok. Michalinka od dwóch dni zaczęła ładnie jeść. Rano (około 10) je kaszkę łyżeczką, potem pierś gdzieś tam w międzyczasie i ok 14 obiadek. Ładnie otwiera buzię i je. Tak niewiele, a tak cieszy :-) Ja blendera nie używam, bo widzę, ze jak jest gładkie, to jej nie wchodzi, musi czuć jedzenie czyli gniotę widelcem.
    Mnie w ogóle dopada przesilenie, wiosna idzie jak nic, bo mam tak co roku. Byliśmy dzisiaj w kancelarii poprosić o pozwolenie na chrzciny poza naszą parafią no i musimy do soboty poczekać, bo proboszcza nie ma... i znów zaproszeń nie zamówię, chociaż wydaje mi się, że nie powinno być problemu , prawda?

Weridiana, lys, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Żabka trzeba było teścia poprosić z tym lozeczkiem ;-) mogłabyś powiedzieć ze męża doprosic się nie możesz

teśc wiecznie obolały i zmęczony, więc nie wiem czy bym zniosła te jego wzdychania ;-)

coż, moja gwiazdka nie chciała spac, zatem szorujemy do kapieli i mam nadzieje ze za godzinę padnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:06

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka polubiłam bo ja nawet nie pomyślałam żeby sama się zabrać za obniżenie łóżeczka a mężowi jak widać się nie śpieszy więc podziwiam że się udało :)

Pulpecja wg pogoda winna bo śnieg, słońce, deszcz i tak w kółko to można zwariować. Ja mam depreche jak jesień i zima idzie a jak wiosna czy lato to mogę wszystko. Powera dostaje jak widzę że robi się zielono :)
    a z chrztem w innej parafii to nie wiem ale tego zażądali w tej innej parafii?

Pulpecja lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dziekuje za zaproszenie :-)

magda sz lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś tikka masala z ryżem jaśminowym, do tego jogurt z bananem zmiksowany bo mango nie było. Mogłabym kuchnię indyjską jeść na każdy posiłek.
    aaa właśnie Jasmine się dawno nie odzywała

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wlasnie mi przypomnialas o Jasmine. od slubu sie nie odezwala, mam nadzieje ze wszystko ok.

dzisiaj Emka dostala zmiksowany makaron z mieskiem i troszke masla, wcinala pomimo ze makaron nie byl rozdrobniony na papke. do popicia woda z kubeczka

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Żabka polubiłam bo ja nawet nie pomyślałam żeby sama się zabrać za obniżenie łóżeczka a mężowi jak widać się nie śpieszy więc podziwiam że się udało :)

Pulpecja wg pogoda winna bo śnieg, słońce, deszcz i tak w kółko to można zwariować. Ja mam depreche jak jesień i zima idzie a jak wiosna czy lato to mogę wszystko. Powera dostaje jak widzę że robi się zielono :)
    a z chrztem w innej parafii to nie wiem ale tego zażądali w tej innej parafii?
    Tak, my mamy obok domu kościółek garnizonowy, tam braliśmy ślub, chrzciliśmy Tosię no i teraz też chcemy. Ale to trzeba ze swoim proboszczem właśnie załatwić (pewnie o kopertę za jakieś zaświadczenie - pozwolenie chodzi, bo na chrzcie będą stratni :-)

Na mnie właśnie chyba ta zmienna pogoda na przedwiośniu tak działa, co roku tak mam, że jestem ciągle zmęczona, nic mi się nie chce, a jak się unormuje pogoda to wraca energia i dobry humor :-) po prostu wiosny mi trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 18:26

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

To Maja sama juz siedzi a lozeczko ma wysoko? Nie boisz sie, ze wypadnie?

Ja mam problem z ta wysokoscia lozeczka. Prawie mi dziecko wypada jak je odkladam i się wybudza. Jak Wy sobie radzicie?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To Maja sama juz siedzi a lozeczko ma wysoko? Nie boisz sie, ze wypadnie?

Ja mam problem z ta wysokoscia lozeczka. Prawie mi dziecko wypada jak je odkladam i się wybudza. Jak Wy sobie radzicie?

Czyli jednak, ciężko odłożyć na ten nizszy poziom? :/ :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, u nas łóżeczko to eksponat, od nowego roku 2 razy w nim leżała jak już prawie spała i ktoś czuwał obok, ale właśnie chcę ją nauczyć spać w łóżeczku dlatego trzeba obniżyć bo samej w pokoju nie zostawie jej

Paula_071 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Ciezko, oj ciezko. A moj wazy 1kg mniej niz Lily...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Trudniej, ale bez przesady - dla mnie jest ok.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Trudniej, ale bez przesady - dla mnie jest ok.

ale Hubert chyba sam zasypia, nie musisz odkładać na śpiocha?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ale Hubert chyba sam zasypia, nie musisz odkładać na śpiocha?

Dokladnie. I Hubert tez wazy mniej, to latwiej.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3325 3326 3327 3328 3329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ