X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nieeeeeeeeeee nie mam mleka do kawy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas chyba zęby idą. Najpierw był etap ślinotoku, potem się skończył, był chwile spokój i teraz są zrywy, widać że ją boli i trze po dziąsłach wszystkim czym się da. trochę pomaga dentinox, ale nie chcę za często używać. A tych durnych zębów nie widać :-/
    Mała się przebudziła, pogaworzyła, pokręcila się i znów poszla spać. Czas na kawkę :-) Jest u mnie moja chrzestna, obiecala pomóc mi dzisiaj odgruzować pokój Tośki i przejrzeć jej ubrania, bo sama przy Miśce raczej nie dam rady, a tam jest jakby huragan przeleciał. No i urosła przez zimę, trzeba odłożyć za małe ciuchy.
    Jakby ktoś nie miał pomysłu, ja dzisiaj robię leczo, a młodej cukinię z ziemniaczkiem i marchewką i może kawalek mięska jej dorzucę. W przyszłym tygodniu już mam mieć krzesełko do karmienia, to będzie latwiej. Pochwalę się jak przyjdzie :-) Miłego dnia.

Weridiana, magda sz, aaaaga, mamasia, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Szymon przegryzł ten smoczek czy nakładkę jak zwal tak zwał przy kubku niekapku, ciekawe czy to sie kupuje wymienne czy trzeba cały kubek, skubańcuch we do czego służą zęby haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Wczoraj Szymon przegryzł ten smoczek czy nakładkę jak zwal tak zwał przy kubku niekapku, ciekawe czy to sie kupuje wymienne czy trzeba cały kubek, skubańcuch we do czego służą zęby haha
    można dokupić :-) nazywa się ustnik

201508091565.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś chrapaniem obudziłam syna i siebie :-) dobrze jest sobie pochrapac :-)

0na88, Pulpecja, Zetka, niecierpliwa, Paula_071, magda sz, jesslin87, aaaaga, witaminkab, mamasia, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Dzień dobry. U nas chyba zęby idą. Najpierw był etap ślinotoku, potem się skończył, był chwile spokój i teraz są zrywy, widać że ją boli i trze po dziąsłach wszystkim czym się da. trochę pomaga dentinox, ale nie chcę za często używać. A tych durnych zębów nie widać :-/
    Mała się przebudziła, pogaworzyła, pokręcila się i znów poszla spać. Czas na kawkę :-) Jest u mnie moja chrzestna, obiecala pomóc mi dzisiaj odgruzować pokój Tośki i przejrzeć jej ubrania, bo sama przy Miśce raczej nie dam rady, a tam jest jakby huragan przeleciał. No i urosła przez zimę, trzeba odłożyć za małe ciuchy.
    Jakby ktoś nie miał pomysłu, ja dzisiaj robię leczo, a młodej cukinię z ziemniaczkiem i marchewką i może kawalek mięska jej dorzucę. W przyszłym tygodniu już mam mieć krzesełko do karmienia, to będzie latwiej. Pochwalę się jak przyjdzie :-) Miłego dnia.
    U nas to samo zębów brak a objawy takie jak u Was :-)

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dzięki:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hmmm raczej nie..... tak mu wypływa ale nawet 2h po jedzeniu i smierdzi tak wymiotami raczej
    wczesniej az tak nigdy nie bylo..... myslalam ze sie przejada ale zmniejszylam porcje i dalej bylo wiec chyba nie to

U mnie to samo od 2 dni. Wcześniej tak nie było, wczoraj kilka razy.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a patrzyłyście czy któres dziąsełko pęknięte? U nas od pękniecia do pojawienia się zęba minęło 4 dni:)

Martucha86 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Dziewczyny a patrzyłyście czy któres dziąsełko pęknięte? U nas od pękniecia do pojawienia się zęba minęło 4 dni:)
    mojej nawet ciężko zajrzeć :-/

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka u nas średnia. Poklocilam się z mężem :) On chce kupić buty za 750zl w góry, za 2 pary to 1500zk uważam że to przesada :/ poza tym w tym mcu wydaliśmy tyle kasy, że masakra.

Mały jeszcze smarka, ale gorączki nie ma. A starszy ostatni dzień ferii.

Ja polecam Murzynka co podawała Migotka. Szybko i pysznie. Robiłam już kilka razy.

Weridiana, zapodasz linki jakie te lampy kupiłaś i wszystko do tych pazurów?

Miłego dnia :)

Weridiana, Ewa123 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja u nas tez tak było, za chiny nie dał zajrzeć do buzi, tatus wypatrzył:)

aaa u mnie dzis spagetti i to z torebki bo mój mąż takie uwielbia, wiec obiad tak jakby z głowy, jak mały usnie to ugotuje mu zupkę i cos ogarne moze nawet troche pocwicze bo jak wczoraj sie przeglądnęłam w bieliznie w lustrze to katastrofaaaaa, wszystko sflaczałe

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzieki dziewczyny, rozwialyscie moje watpliwosci. Tez pierwsza mysl, to wlasnie te a'la jeansy i koszulobody (napisalam koszula, a je mialam na mysli ;) ) Potem druga mysl, moze bardziej wypada garniturek. I tak Agata, szyja garniturki na takie szkraby ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja jakbys pisala o moim Karolu. A jeszcze wczoraj taki marudny. W sumie od kilku dni wiecej spi w dzien, tak jakby chcial przespac ten bol. Teraz juz spi 1,5 godz, nawet od kilku minut na brzuchu ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie odnośnie rozszerzania diety typu - czy Wasze dzieci ;)

Otóż u nas nowe smaki spotykają się nawet z akceptacja, nie ma plucia itp, co najwyżej krzywienie się ale nadal ilość, którą mała zje jest niewielka np 1/3 słoiczka 125g czy z 10 -15 łyżeczek kaszki a później zaczyna się marudzenie, odruch wymiotny. Nie wiem, tylko u nas tak jest, że tak mało je? Kurde chciałabym żeby jadła jednak więcej...nowe jedzenie daję z reguły ok godzinę, półtora po piersi.

No i druga sprawa. Natalka często miewa odruch wymiotny, wygląda to jakby trzymała jedzenie w buzi i za bardzo nie wiedziała co z nim zrobić. U Was też tak jest/było?

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka u nas do tej pory czasem jak sie zamyśli przy jedzeniu to go pociągnie jak ma napakowane w buzi:)

apaczka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, S-maxa polecam.

Amberla lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odruch wymiotny jest jak w skladzie jest cos co Julce nie smakuje i jak dostaje duze kawalki to czasem sie pojawia.

Apaczka to moze podaj jej z 2-2,5h po piersi, zeby zdazyla wyglodniec

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona daj znac, co powiedzial lekarz odnosnie tych wymiotow

• Zetka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, u nas na początku to było po pół obiadku 125g, teraz cały, ale ostatnie 1/3 to już niezbyt chętnie. Owoce, pochwalił go ze zaczął jeść, a teraz znów regres. Ze 2 łyżeczki, czasem w ogóle, czasem mu wetkne kilka. Kaszki nie chce.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3328 3329 3330 3331 3332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ