SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Ona sto lat!!!
Czyli urodziny swietujesz co 4 lata??
dzieki
swietuje co roku , raz 28 lutego a innym razem 1 marca
ale za to jestem wiecznie mloda hehe w tym roku stuknie mi pelne 7 lat
Pulpecja, apaczka, zabka11, lys, aaaaga, Aska87, Maniuś, Paula_071, mamasia, AgaSad, jesslin87, Zetka, witaminkab, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

-
0na88 wrote:dzieki
swietuje co roku , raz 28 lutego a innym razem 1 marca
ale za to jestem wiecznie mloda hehe w tym roku stuknie mi pelne 7 lat 
To kiedys Zoska Cie przegoni
0na88, zabka11, Paula_071, jesslin87, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Czesc babolki
Wstaliśmy godzinkę temu,zjadłysmy śniadanko,teraz dopijam kawkę,mała bryka w bujaku.
Dzis na obiad robie pulpety z kurczaka,a dla Klary cos z cukinia muszę zrobic.
Po drzemce i obiadku idziemy na spacero-zakupy -muszę kupić małej mleko i spozywke do domu.
Julcia dzis pierwszy dzień szkoły po feriach-wstawała jak z krzyża zdjęta,taka nieszczęśliwa
Waga idzie w dół :)dzis zaczęłam 4tydzien i 2 kg mniej
Migotka- okropna historia z ta winda...całe szczęście ze nie byłaś sama z dzieckiem.
Jesslin- i jak??robilas test??
mamasia- pytałaś jak nauczyłam mała zasypiać w łóżeczku.na noc zawsze zasypia sama, ale w dzień zawsze bujalam w bujaku i jak zasnęła to przekladalam do łóżeczka.od czwartku mam obniżone łóżeczko i z odłożeniem byłby problem, wiec stwierdziłam ze czas oduczyć bujaka. Po prostu poczekałam aż będzie śpiąca, położyłam pod kocykiem ze smokiem do łóżeczka,zaciągnęłam rolety i włączyłam suszarkę.wprawdzie troszeczkę marudzi na początku,ale po 5-10 min zasypia.do tego włączam karuzelkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:12
magda sz, mamasia, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Powiem wam, że ja od środy popielcowej nie jem słodyczy, poza tym jem wszystko normalnie. No i 2,5 kilo spadło. Jak do świąt zrzucę jeszcze ze 3 to będzie super. Oczywiście wolałabym więcej, ale zadowolę się nawet tym
zabka11, 0na88, aaaaga, Paula_071, mamasia, Maniuś, Martucha86, AgaSad, jesslin87, Zetka, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Też tak zawsze robię

A ja wczoraj upiekłam ciasto pleśniak i już go nie ma...mąż zjadł 4 kawałki a ja resztę
niech mnie ktoś walnie młotkiem, nie gumowym. Teraz piję mietę bo coś mi ciężko na żołądku 
A co to za ciacho???poprosze przepis
-
A wiecie co, zauwazyłam że od wczoraj mój Szymko jak spręzyna, zaczyna sie wyginać w bujaku, wogole na leżaco też coraz więcej
Ona wszystkiego co najlepsze, zadowolenia z córy, z męza, spełnienia najskrytszych marzeń
wiecznie młoda będziesz haha, pozazdrościć
u mnie wczoraj waga pokazała 65:) a było prawie 66:) ale zauwazyłam że po czerwonej herbacie bardzo poprawiła mi się przemiana materii, i nie ma problemów z wypróznianiem codziennie, a wczesniej było co 2-3 dni, tak ze dla mam nie kp polecam:) mi się marzy zrzucić 4 kg, waga 61 będzie mi odpowiadac:)
0na88 lubi tę wiadomość
-
Ona 100 lat
W tym tempie to jeszcze Ci trochę zajmie 
Żabka proszę
PLEŚNIAK
Składniki:
• 200 g masła
• 4 duże jajka lub 5 małych (osobno białka i żółtka)
• 3 szklanki mąki pszennej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 2/3 szklanki (do bezy) + 2 łyżki drobnego cukru (do ciasta)
• szczypta soli
• 2 łyżki kakao
• słoik gęstego dżemu (najlepiej z kwaśnych owoców) - użyłam 1/2 dżemu z czarnej porzeczki i dorzuciłam 200 g świeżych owoców czarnej porzeczki
Zimne masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 4 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto (będzie bardzo kruche i sypkie, ale dacie radę
. Podzielić je na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do lodówki do stwardnienia.
Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 2/3 szklanki cukru.
Blachę 24 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu (lub dżemu z owocami). Na to zetrzeć ciemną część ciasta i ułożyć na niej pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.
Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC. Kroić najlepiej po całkowitym ostygnięciu.
zabka11, magda sz, 0na88, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Mamusie rodziców które miały komunie, możecie powiedziec ile Wasze dzieciaki dostały na komunie od zwykłch gości i od chrzesnych?
Ja mam w maju 2 komunie, jedna chrzesniaka druga u bratanka, z zoną brata nie utrzymujemy kontaktów, ona nie była u nas na chrzcinach ani u siostry, brata akurat wtedy nie było w POlsce, tak naprawde nie mam ochoty wogóle iść na ta druga komunie..
W czerwcu mamy wesele, zapowiada się cięzko.. napewnonie będe działać w myśl zasady " zastaw się a postaw sie" , bo dla mnie to chore.. -
Nie wiem Magda, ja o jego istnieniu dowiedziałam się podczas odwiedzin u swojej bratowej z okolic Warszawy. Ale kto wie, kto wiemagda sz wrote:Apaczka to chyba ciasto z lubelskiego co? pierwszy raz usłyszałam o nim kilka dni temu z bloga mojego kolegi-sąsiada zza płota z Chełma. Muszę kiedyś zrobić

polecam bloga, smaczne rzeczy mają
http://grubywalek.pl/2016/02/22/plesniak/
Ciacho jest bardzo dobre, ja daję dżem porzeczkowy, palce lizać.
-
dziekuje e-cioteczki za zyczenia

u mnie na wadze jakies 0,5 kg dopiero mniej, ale zawsze juz "mniej" - ograniczylam jedzenie , i dopiero zaczelam przygode z rowerkiem - pomalutku do celu. Na urodziny Zosi beda sexi mama - a co !
niecierpliwa, lys, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

-
Ona najlepszego kochana
Pulpecja za to twoja nadrabia rano a moj to ranny ptaszek hihi
Uwaga uwaga odpalilam dzisiaj skalpel bo wstyd sie przyznać ale maz mnie dopadl w lazience i widzialam siebie w lustrze i stwierdziłam stop musze byc sexi mama bo zaczynam zle wyglądać i od dzisiaj weglowodany tylko do 16 wiecej warzyw kaszy jasne pieczywo odpada no i postaram sie cwiczyc 3 razy w tygodniu zobaczymy czy beda efekty 3majcie kciuki laski pliss
0na88, niecierpliwa, Pulpecja, magda sz, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, AgaSad, Martucha86, jesslin87, witaminkab, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Migotka, ja co prawda dziecka po komunii nie mam, ale wsrod znajomuch i rodziny, zbtego oczywiscie co mowili, to dzieciaki od gosci dostawaly od 50-300 zl, najczesciej jednak 150-200, a od chrzestnych 300-1000, w zaleznosci od grubosci portfela. Choc wedlug mnie tysiak to juz przesada.Migotkaa wrote:Mamusie rodziców które miały komunie, możecie powiedziec ile Wasze dzieciaki dostały na komunie od zwykłch gości i od chrzesnych?
Ja mam w maju 2 komunie, jedna chrzesniaka druga u bratanka, z zoną brata nie utrzymujemy kontaktów, ona nie była u nas na chrzcinach ani u siostry, brata akurat wtedy nie było w POlsce, tak naprawde nie mam ochoty wogóle iść na ta druga komunie..
W czerwcu mamy wesele, zapowiada się cięzko.. napewnonie będe działać w myśl zasady " zastaw się a postaw sie" , bo dla mnie to chore..
Ja tez w tym roku tydzien po tygodniu komunia i slub kuzynki. U mnie ostatnio sie nie przelewa i mysle, zeby na komunie dac 100, a na wesele 300, do tego jeszcze ubrac siebie i dziecko, na szczescie meza garnitur jest ok, wiec zostanie tylko kupic nowa koszule i buty. -
Ja tez mam dylemat pt "ile". W czerwcu slub szwagra, a tydzien pozniej kolezanka meza. Maz swiadkiem u brata nie jest, mysle, ze jak damy 700 to bedzie ok, a na to drugie chyba 400-500. Maz garniaka nie ma, nas ubrac, to wole nawet nie myslec. W czerwcu jeszcze przeglad i ubezpieczenie auta, takze ladnie nas pociagnie.