X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ona sto lat!!!
    Czyli urodziny swietujesz co 4 lata?? ;)

dzieki :) swietuje co roku , raz 28 lutego a innym razem 1 marca :) ale za to jestem wiecznie mloda hehe w tym roku stuknie mi pelne 7 lat :)

Pulpecja, apaczka, zabka11, lys, aaaaga, Aska87, Maniuś, Paula_071, mamasia, AgaSad, jesslin87, Zetka, witaminkab, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dzieki :) swietuje co roku , raz 28 lutego a innym razem 1 marca :) ale za to jestem wiecznie mloda hehe w tym roku stuknie mi pelne 7 lat :)

To kiedys Zoska Cie przegoni ;)

0na88, zabka11, Paula_071, jesslin87, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona88, wszystkiego najlepszego :-) fajna data urodzin.

0na88 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 7latko :) zawsze chciałam poznać kogoś kto urodził się 29 lutego :) dużo zdrówka, radości z córci, z męża, CZASU DLA SIEBIE-DUŻO! i spełniaj się kobieto we wszystkich rolach jakie sobie wymarzysz :*

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc babolki

Wstaliśmy godzinkę temu,zjadłysmy śniadanko,teraz dopijam kawkę,mała bryka w bujaku.
    Dzis na obiad robie pulpety z kurczaka,a dla Klary cos z cukinia muszę zrobic.
    Po drzemce i obiadku idziemy na spacero-zakupy -muszę kupić małej mleko i spozywke do domu.

Julcia dzis pierwszy dzień szkoły po feriach-wstawała jak z krzyża zdjęta,taka nieszczęśliwa ;)

Waga idzie w dół :)dzis zaczęłam 4tydzien i 2 kg mniej :)

Migotka- okropna historia z ta winda...całe szczęście ze nie byłaś sama z dzieckiem.

Jesslin- i jak??robilas test??:)

mamasia- pytałaś jak nauczyłam mała zasypiać w łóżeczku.na noc zawsze zasypia sama, ale w dzień zawsze bujalam w bujaku i jak zasnęła to przekladalam do łóżeczka.od czwartku mam obniżone łóżeczko i z odłożeniem byłby problem, wiec stwierdziłam ze czas oduczyć bujaka. Po prostu poczekałam aż będzie śpiąca, położyłam pod kocykiem ze smokiem do łóżeczka,zaciągnęłam rolety i włączyłam suszarkę.wprawdzie troszeczkę marudzi na początku,ale po 5-10 min zasypia.do tego włączam karuzelkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 10:12

magda sz, mamasia, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że ja od środy popielcowej nie jem słodyczy, poza tym jem wszystko normalnie. No i 2,5 kilo spadło. Jak do świąt zrzucę jeszcze ze 3 to będzie super. Oczywiście wolałabym więcej, ale zadowolę się nawet tym ;-)

zabka11, 0na88, aaaaga, Paula_071, mamasia, Maniuś, Martucha86, AgaSad, jesslin87, Zetka, witaminkab, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Też tak zawsze robię :P
    A ja wczoraj upiekłam ciasto pleśniak i już go nie ma...mąż zjadł 4 kawałki a ja resztę :/ niech mnie ktoś walnie młotkiem, nie gumowym. Teraz piję mietę bo coś mi ciężko na żołądku :D

A co to za ciacho???poprosze przepis :)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, zauwazyłam że od wczoraj mój Szymko jak spręzyna, zaczyna sie wyginać w bujaku, wogole na leżaco też coraz więcej

Ona wszystkiego co najlepsze, zadowolenia z córy, z męza, spełnienia najskrytszych marzeń :) wiecznie młoda będziesz haha, pozazdrościć:) u mnie wczoraj waga pokazała 65:) a było prawie 66:) ale zauwazyłam że po czerwonej herbacie bardzo poprawiła mi się przemiana materii, i nie ma problemów z wypróznianiem codziennie, a wczesniej było co 2-3 dni, tak ze dla mam nie kp polecam:) mi się marzy zrzucić 4 kg, waga 61 będzie mi odpowiadac:)

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona- hehe fajnie tak co roku urodziny innego dnia:) będziesz wiecznie młoda!!sto lat mamuśka!

Migotka- ooo to idzie wam drugi ząbek-trzymam kciuki za wizytę dzisiejsza,daj znać !

0na88 lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona 100 lat :) W tym tempie to jeszcze Ci trochę zajmie ;)

Żabka proszę :)

PLEŚNIAK
    Składniki:
    • 200 g masła
    • 4 duże jajka lub 5 małych (osobno białka i żółtka)
    • 3 szklanki mąki pszennej
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2/3 szklanki (do bezy) + 2 łyżki drobnego cukru (do ciasta)
    • szczypta soli
    • 2 łyżki kakao
    • słoik gęstego dżemu (najlepiej z kwaśnych owoców) - użyłam 1/2 dżemu z czarnej porzeczki i dorzuciłam 200 g świeżych owoców czarnej porzeczki
    Zimne masło posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia, 2 łyżkami cukru, szczyptą soli, 4 żółtkami. Szybko zagnieść ciasto (będzie bardzo kruche i sypkie, ale dacie radę ;). Podzielić je na 3 części, jedną z nich zagnieść z kakao. Uformować 3 kule i włożyć do lodówki do stwardnienia.
    Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając 2/3 szklanki cukru.
    Blachę 24 x 32 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzone jasne ciasto zetrzeć na tarce na dno formy. Posmarować grubą warstwą dżemu (lub dżemu z owocami). Na to zetrzeć ciemną część ciasta i ułożyć na niej pianę z białek. Na wierzch zetrzeć ostatnią, jasną część ciasta.
    Piec około 40 - 50 minut w temperaturze 180ºC. Kroić najlepiej po całkowitym ostygnięciu.

zabka11, magda sz, 0na88, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz waże 76 :-) a było prawie 79, tyle co przed ciążą. Przed ciążą może nawet więcej... jakbym do 70 zeszła to już by było ok, a każde kilo mniej to już marzenie...

zabka11, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie rodziców które miały komunie, możecie powiedziec ile Wasze dzieciaki dostały na komunie od zwykłch gości i od chrzesnych?
    Ja mam w maju 2 komunie, jedna chrzesniaka druga u bratanka, z zoną brata nie utrzymujemy kontaktów, ona nie była u nas na chrzcinach ani u siostry, brata akurat wtedy nie było w POlsce, tak naprawde nie mam ochoty wogóle iść na ta druga komunie..
    W czerwcu mamy wesele, zapowiada się cięzko.. napewnonie będe działać w myśl zasady " zastaw się a postaw sie" , bo dla mnie to chore..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka to chyba ciasto z lubelskiego co? pierwszy raz usłyszałam o nim kilka dni temu z bloga mojego kolegi-sąsiada zza płota z Chełma. Muszę kiedyś zrobić :)
    polecam bloga, smaczne rzeczy mają
    http://grubywalek.pl/2016/02/22/plesniak/

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może ile się gotują bataty?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Apaczka to chyba ciasto z lubelskiego co? pierwszy raz usłyszałam o nim kilka dni temu z bloga mojego kolegi-sąsiada zza płota z Chełma. Muszę kiedyś zrobić :)
    polecam bloga, smaczne rzeczy mają
    http://grubywalek.pl/2016/02/22/plesniak/
    Nie wiem Magda, ja o jego istnieniu dowiedziałam się podczas odwiedzin u swojej bratowej z okolic Warszawy. Ale kto wie, kto wie :) Ciacho jest bardzo dobre, ja daję dżem porzeczkowy, palce lizać.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje e-cioteczki za zyczenia :)

u mnie na wadze jakies 0,5 kg dopiero mniej, ale zawsze juz "mniej" - ograniczylam jedzenie , i dopiero zaczelam przygode z rowerkiem - pomalutku do celu. Na urodziny Zosi beda sexi mama - a co !

niecierpliwa, lys, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona najlepszego kochana
    Pulpecja za to twoja nadrabia rano a moj to ranny ptaszek hihi
    Uwaga uwaga odpalilam dzisiaj skalpel bo wstyd sie przyznać ale maz mnie dopadl w lazience i widzialam siebie w lustrze i stwierdziłam stop musze byc sexi mama bo zaczynam zle wyglądać i od dzisiaj weglowodany tylko do 16 wiecej warzyw kaszy jasne pieczywo odpada no i postaram sie cwiczyc 3 razy w tygodniu zobaczymy czy beda efekty 3majcie kciuki laski pliss

0na88, niecierpliwa, Pulpecja, magda sz, zabka11, Paula_071, mamasia, Maniuś, AgaSad, Martucha86, jesslin87, witaminkab, Weridiana, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Mamusie rodziców które miały komunie, możecie powiedziec ile Wasze dzieciaki dostały na komunie od zwykłch gości i od chrzesnych?
    Ja mam w maju 2 komunie, jedna chrzesniaka druga u bratanka, z zoną brata nie utrzymujemy kontaktów, ona nie była u nas na chrzcinach ani u siostry, brata akurat wtedy nie było w POlsce, tak naprawde nie mam ochoty wogóle iść na ta druga komunie..
    W czerwcu mamy wesele, zapowiada się cięzko.. napewnonie będe działać w myśl zasady " zastaw się a postaw sie" , bo dla mnie to chore..
    Migotka, ja co prawda dziecka po komunii nie mam, ale wsrod znajomuch i rodziny, zbtego oczywiscie co mowili, to dzieciaki od gosci dostawaly od 50-300 zl, najczesciej jednak 150-200, a od chrzestnych 300-1000, w zaleznosci od grubosci portfela. Choc wedlug mnie tysiak to juz przesada.
    Ja tez w tym roku tydzien po tygodniu komunia i slub kuzynki. U mnie ostatnio sie nie przelewa i mysle, zeby na komunie dac 100, a na wesele 300, do tego jeszcze ubrac siebie i dziecko, na szczescie meza garnitur jest ok, wiec zostanie tylko kupic nowa koszule i buty.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaga, ja to bym wolała żeby mi maż powiedział "weź sie za siebie" a nie chodzi i gada że przesadzam, może wtedy by to na mnie podziałało i w koncu bym sie tak naprawdę wzieła za siebie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dylemat pt "ile". W czerwcu slub szwagra, a tydzien pozniej kolezanka meza. Maz swiadkiem u brata nie jest, mysle, ze jak damy 700 to bedzie ok, a na to drugie chyba 400-500. Maz garniaka nie ma, nas ubrac, to wole nawet nie myslec. W czerwcu jeszcze przeglad i ubezpieczenie auta, takze ladnie nas pociagnie.

‹‹ 3343 3344 3345 3346 3347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ