X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka rewelacyjne plany, my też uwielbiamy góry i ciągle łamię się czy góry czy morze za którym obydwoje nie przepadamy.. przeczytałam właśnie Twoje plany mężowi, usiadł naprzeciwko i mówi " to co robimy podobnie?" - ja jestem za :) no tyle że aż tyle wolnego nie mamy a na ten pierwszy raz to raczej Bieszczady bo mało ludzi.. w Tatrach w sierpniu można oszaleć..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Zetka, ja właśnie zamówiłam sukienkę na chrzciny na bonprix i powiem, ze jestem zadowolona. Taka:
    http://www.bonprix.pl/style/sukienka-zakardowa-282200841/?category=114&type=image&return=ref&source=2
    ja wzięłam jasnoróżową
    Ładna :) A nie jest mocno krótka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:51

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Zetka rewelacyjne plany, my też uwielbiamy góry i ciągle łamię się czy góry czy morze za którym obydwoje nie przepadamy.. przeczytałam właśnie Twoje plany mężowi, usiadł naprzeciwko i mówi " to co robimy podobnie?" - ja jestem za :) no tyle że aż tyle wolnego nie mamy a na ten pierwszy raz to raczej Bieszczady bo mało ludzi.. w Tatrach w sierpniu można oszaleć..

My byliśmy w Karkonoszach i w Tatrach 2 lata temu. Na tych popularnych szlakach faktycznie dużo ludzi. Ale my robiliśmy z Jaskiem po 8-12h dziennie, to na takich szlakach tyle ludzi aż nie było. Teraz z Miskiem wiadomo nie będziemy aż tak dreptac. Choć ja mam niecny plan zostawić chłopaków z mężem na dole któregoś dnia i powodować sama na tak długo na ile cyc pozwoli :)

Pierwszy urlop już mamy porezerwowany i zaliczkowany. Teraz musimy ogarnąć drugi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 15:55

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju młody ma dziś jakieś turbo baterie.. od rana spał niecałą godzinę, nabuzowany taki że zaraz chyba zacznie chodzić.. co ja mówię.. chodzić, biegać!

O to widzę że byśmy się dogadały na wakacjach hehe.. my jak wyjeżdżamy to też od rana do nocy w górach no ale z małym wiadomo, bez szaleństw.. najlepszy urlop jaki mieliśmy to w Tatrach Słowackich, tam to dopiero pustki na szlakach były.. aż dziwnie nam się chodziło, a że było to przed wejściem Słowacji do strefy euro to ceny były normalne, teraz ponoć cenią się jak w Alpach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 16:01

Zetka, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ładna :) A nie jest mocno krótka?
    Wiesz co, ja mam jakieś 168 cm wzięłam 42,żeby się w biuście zmieścić to mam do połowy kolana. Nie jest na mnie opięta, przypuszczam, ze 40 byłaby bardziej na mnie obcisła, ale bym wlazła. Kierowałam się opiniami na stronie ;-)

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej się czyta... Teraz już chyba nie zawiodę i będę na bieżąco...
    Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić:-(

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łooo od 14 mały strasznie gledził wiec obiad jedlismy na raty, najpierw maz potem ja, raczki raczki tylko raczki, poszedł spac przed 16, moze po spaniu bedzie lepiej

Lys teraz doczytałam, dobrze ze w restauracji, jakos dacie rade:) w domu bylo by krepujaco i dla Ciebie i dla gosci bo nie wiedzieliby co robic w razie placzu Lily

Z bonprixa nic nigdy nie zamawiałam bo nie wiem jaka rozmiarówka

lys, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem głodna lodówka pusta nie ma obiadu a ja od 1.5h leżę z Lily bo ona śpi z nogami na mnie na boczku i musze ja tulic bo inaczej ryk. Jak tu deprechy nie mieć.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak długo podaje się gluten?

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    łooo od 14 mały strasznie gledził wiec obiad jedlismy na raty, najpierw maz potem ja, raczki raczki tylko raczki, poszedł spac przed 16, moze po spaniu bedzie lepiej

Lys teraz doczytałam, dobrze ze w restauracji, jakos dacie rade:) w domu bylo by krepujaco i dla Ciebie i dla gosci bo nie wiedzieliby co robic w razie placzu Lily

Z bonprixa nic nigdy nie zamawiałam bo nie wiem jaka rozmiarówka

Ja mam dużo z bon prixa. Kiedyś zamawiałam, a potem siostra wyczaila i allegro że tam za grosze sprzedają i kupowałysmy dosłownie ilości hurtowe sobie sukienek za grosze (czasem kieckę mniej niż 10zl nowe).
    A rozmiar jest taki że jak normalnie 36 nosisz to większość rzeczy bierz na 32/34, jak 38 to max 36 itd.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jestem głodna lodówka pusta nie ma obiadu a ja od 1.5h leżę z Lily bo ona śpi z nogami na mnie na boczku i musze ja tulic bo inaczej ryk. Jak tu deprechy nie mieć.

Mam zwykle to samo, najczęściej wymiekam i wstaje bo prawie sikam w gacie. Chyba sobie pieluchy zacznę montować. Wtedy oczywiście się budzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 18:47

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jak długo podaje się gluten?

Ja podawałam 6 tyg do obiadku.

A żółtko jak długo co drugi dzień?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka to juz teraz nie dajesz manny do obiadku??

Ona, jak ostatnio pisalas, ze Zoska tak chlustala po kaszce, w ktorej juz bylo mm to uswiadomilam sobie, ze u nas to bylo najprawdopodobniej po kaszy mannej z bobovity, ktora miala mm w skladzie

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam i wielki szacun dla Was, ze dalej karmicie piersia. Ja sobie nawet w stanie tego nie jestem wyobrazic, bo czasem ciezko mi butelke utrzymac jak podczas jedzenia wali w nia smoczkiem czy piescia. Na prawde Was podziwiam szczerze, bo mnie na sama mysl o kp oblewa mnie zimny pot

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 19:59

Zetka, Agaata, jesslin87, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mam zwykle to samo, najczęściej wymiekam i wstaje bo prawie sikam w gacie. Chyba sobie pieluchy zacznę montować. Wtedy oczywiście się budzi.

Jak dobiłam do 2h to też wymiękłam, bo mi się słabo z głodu zrobiło - oczywiście mała się obudziła. A szkoda bo tak dobrze spała.

Zetka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czytam i wielki szacun dla Was, ze dalej karmicie piersia. Ja sobie nawet w stanie tego nie jestem wyobrazic, bo czasem ciezko mi butelke utrzymac jak podczas jedzenia wali w nia smoczkiem czy piescia. Na prawde Was podziwiam szczerze, bo mnie na sama mysl o kp oblewa mnie zimny pot

Tak, jest ciężko, przynajmniej u nas, bo nagle wszystko ją rozprasza, podczas jedzenia trzyma się za nogę i ją na przemian prostuje i zgina (jakaś gimnastyka czy co...) jednocześnie drugą ręką szarpie mnie albo za cycka, albo koszulkę albo ściska mi skórę i wykręca, do tego trzyma mocno sutka dziąsłami i odwraca głowę. No i śpi z cycem w buzi, jak zabiorę to się budzi.
    Męczy mnie to strasznie i chciałabym już jakiejś swobody, no i wyspać się przede wszystkim, ALE to i tak jest lepsze od tego co było u nas na początku z karmieniem.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Zetka to juz teraz nie dajesz manny do obiadku??

Ona, jak ostatnio pisalas, ze Zoska tak chlustala po kaszce, w ktorej juz bylo mm to uswiadomilam sobie, ze u nas to bylo najprawdopodobniej po kaszy mannej z bobovity, ktora miala mm w skladzie

Nie, a powinnam? Dawałam chyba 6,5 tyg. Najpierw pół łyżeczki, potem trochę więcej niż pół. Nic się nie działo więc chyba wszystko ok z glutenem. Ale czy powinnam wtedy codziennie podawać dalej?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Nie, a powinnam? Dawałam chyba 6,5 tyg. Najpierw pół łyżeczki, potem trochę więcej niż pół. Nic się nie działo więc chyba wszystko ok z glutenem. Ale czy powinnam wtedy codziennie podawać dalej?

No wlasnie nie wiem, ja ciagle daje po lyzeczce do obiadku

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys u nas przy butli jest to samo lapanie szczebelkow, mojej reki i wszystkiego co jest w zasiegu, ale ta ciekawosc swiata test dla mnie rozbrajajaca

• Agaata Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:

Agaata a z bananem nigdy nie jadłam, tak zwyczajnie robisz pastę czy plasterki?

Weridiana, jeśli dla nas, to koktajl z banana, awokado, soku z cytryny i np. nasion chia.

Hubertowi zblendowałam banana z awokado na gładką, dość gęstą masę.

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3354 3355 3356 3357 3358 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ