X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czytam i wielki szacun dla Was, ze dalej karmicie piersia. Ja sobie nawet w stanie tego nie jestem wyobrazic, bo czasem ciezko mi butelke utrzymac jak podczas jedzenia wali w nia smoczkiem czy piescia. Na prawde Was podziwiam szczerze, bo mnie na sama mysl o kp oblewa mnie zimny pot

Ja w sumie teraz nawet polubiłam kp. Hubert je 2-3 minuty i po sprawie ;-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tęsknie za kp :/ z racji tego że mleko jeszcze w cyckach jakieś jest to nie raz mnie kusi żeby młodego przystawić ..... ale walczę ze sobą że jak już podjęłam decyzje (a raczej Patryk ją podjął)to tego się trzymać
    mi brakuje tej bliskości :( bo moje dziecko to nie przepada ogólnie za przytulaniem pfff

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa muszę nagrać to Ci pokaże ja to wygląda...na początku przeklinałam w myślach ale teraz już ze stoickim spokojem leżę a ta odwala poł godziny aż się zmeczy i w koncu zasypia z cycem w buzi..

niecierpliwa lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Niecierpliwa muszę nagrać to Ci pokaże ja to wygląda...na początku przeklinałam w myślach ale teraz już ze stoickim spokojem leżę a ta odwala poł godziny aż się zmeczy i w koncu zasypia z cycem w buzi..

Czekam na film :)

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja w sumie teraz nawet polubiłam kp. Hubert je 2-3 minuty i po sprawie ;-)

Taki ekspress z niego?:) moj to pijak, od poczatku karmienia moze z max 5 razy sam skonczyl karmienie, a tak to ja to robie. Ciekawa jestem ile wazy. W piatek idziemy do pediatry to zobacze. Wydaje mi sie, ze jest szczuplejszy, pewnie dlatego ze się wiecej rusza.

Dzisiaj tesciowa mi odradzala podawanie ryb Tomkowi. Niby mają duzo alergenow i zebym nie narazala na razie Tomka na walke z nimi. A ja dzisiaj dalam mu pierwszy raz dorsza. Musi maz poczytac amerykanskie publikacje.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego od razu amerykańskie? Polskie czy choćby europejskie też są dobre ;-) A w nich piszą żeby nie opóźniac wprowadzania alergenów.

niecierpliwa, Agaata, jesslin87, zabka11, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziewczyny czytam i wielki szacun dla Was, ze dalej karmicie piersia. Ja sobie nawet w stanie tego nie jestem wyobrazic, bo czasem ciezko mi butelke utrzymac jak podczas jedzenia wali w nia smoczkiem czy piescia. Na prawde Was podziwiam szczerze, bo mnie na sama mysl o kp oblewa mnie zimny pot

Dla mnie kp jest bezproblemowe pomimo tego że mój tez wyczynia cuda przy cycu.. przy butelce pewnie byłoby tak samo a więcej roboty..no tyle że ja karmię co 3-4 godz, mały je max 5 - 10 min i już nie zasypia z cycem w buzi więc da się przeżyć..

Gdzieś czytałam że gluten powinno się wprowadzać 2 miesiące, po tym czasie można dawać pełne porcje kaszek ale chyba nie trzeba.. ja dalej nie daję kaszek młodemu, wczoraj zamówiłam 2 rodzaje z Holle robione na wodzie więc będę dawać z deserkiem.. jestem chora jak mam ściągnąć mleko, nie wiem po ch mi ten laktator elektryczny jak tak go nie lubię..

Aska mój z kolei to straszna przylepa, lubi jak się go przytula, nosi, jak daję mu buziaki.. chichra się wtedy w głos.. oj synuś mamusi chyba będzie..

Ale jestem zrypana dzisiaj, ostatkiem sił zaliczyłam skalpel wyzwanie.. jutro na 11 idziemy na Gordonki - mam nadzieję że młodemu się spodoba..

zabka11 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A dlaczego od razu amerykańskie? Polskie czy choćby europejskie też są dobre ;-) A w nich piszą żeby nie opóźniac wprowadzania alergenów.

Bo Amerykanie produkują tego na potęgę:) Ale oczywiście może być europejskie. Masz coś może?

edit. gluten należy traktować jak każdy inny nowy posiłek. http://www.hafija.pl/2015/01/wprowadzanie-glutenu-do-diety-dziecka-najnowsze-wytyczne-zalecenia-i-badania-2015.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 21:59

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą:)
    Mój Szymko cos nie pojadł kaszki na noc, pierwsze ze zrobiłam strasznie gęstą jak klej, dważe podałam duzy słoik deserku o 18 i to był chyba bład..

Dziewczyny, pytanie z serii "Czy WAsze dzieci"
    Też się tak zapatrują na coś, albo łapią tzw "zawiechę" ? Mojemu sie to czasem zdarza w ciągu dnia

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Taki ekspress z niego?:) moj to pijak, od poczatku karmienia moze z max 5 razy sam skonczyl karmienie, a tak to ja to robie. Ciekawa jestem ile wazy. W piatek idziemy do pediatry to zobacze. Wydaje mi sie, ze jest szczuplejszy, pewnie dlatego ze się wiecej rusza.

Dzisiaj tesciowa mi odradzala podawanie ryb Tomkowi. Niby mają duzo alergenow i zebym nie narazala na razie Tomka na walke z nimi. A ja dzisiaj dalam mu pierwszy raz dorsza. Musi maz poczytac amerykanskie publikacje.

Dosc szybko zjada, po drodze 5 razy się odsysa, rozgląda, śmieje, łapie mnie za sutka, drapie, ciągnie moją bluzkę itp. Także przejścia są ;-)

Paula, problem w tym, że badania amerykańskie są dla amerykanskich dzieci :-D Dla naszych odpowiedniejsze są polskie lub europejskie, bo tutaj żyjemy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:

Dziewczyny, pytanie z serii "Czy WAsze dzieci"
    Też się tak zapatrują na coś, albo łapią tzw "zawiechę" ? Mojemu sie to czasem zdarza w ciągu dnia

Jak byłam ostatnio na rehabilitacji, to ta babka mówiła, że ona jest też po kursach z integracji sensorycznej i tam uczą, że jak dziecko nagle zastyga, to oznacza najczęściej, że musi się chwilowo wyłączyć, bo jest przestymulowane, przebodźcowane. Nie wiem ile w tym prawdy, powtarzam, co usłyszałam. Hubert nie łapie zawiechy, ale z nim to wiadomo - on generalnie nie ustaje w trudzie poznawania świata i eksplorowania przestrzeni... :/

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też je krótko. Niezbyt często jest to więcej niż 5 min.

Niecierpliwa, ten gluten jak się nic nie dzieje to chyba nie musisz już podawać po tę pół łyżeczki. Można np normalna porcje manny już dać.

Ja wiem, że są nowe wytyczne, ale jakoś robię tak jak ze starszym. Nic złego raczej mu nie wyrządze, a z tymi nowymi wytycznymi to nie nadążam.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierduuu zjadłam z mezem kiełbaske na goraco z piekarnika i do tego ogórki grilowe, bułka była ziarnista, fakt marne pocieszenie, ale najgorsze jest to ze mam jeszcze smaka na słodkie a w szafce lezy wafelek..

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak bułka ziarnista to jest ok, dietetycznie przecież..
    Mnie też wołają słodkości z szafki ale dam radę do soboty..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wógole mam dzis dzien na słodkie, mam ochote na mega słodkie naleśniki z bita smietaną czekolada i owocami

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Migotka jak bułka ziarnista to jest ok, dietetycznie przecież..
    Mnie też wołają słodkości z szafki ale dam radę do soboty..

aaa noi kiełbasa bez tłuszczu pieczona, a ogórek warzywo więc naprawdę wyszło dietetycznie :)

AgaSad, Agaata, Paula_071, Zetka, jesslin87, aaaaga, Pulpecja, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dosc szybko zjada, po drodze 5 razy się odsysa, rozgląda, śmieje, łapie mnie za sutka, drapie, ciągnie moją bluzkę itp. Także przejścia są ;-)

Paula, problem w tym, że badania amerykańskie są dla amerykanskich dzieci :-D Dla naszych odpowiedniejsze są polskie lub europejskie, bo tutaj żyjemy.

Niekoniecznie, wiekszosc badan jest na cala populację. Czesto jest opis z podzialem na kontynenty.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie pochwaliłąs sie co kupiłas na zakupach:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:

Właśnie jak mój mąż był u tego swojego alergologa, to on sugerował żeby alergeny wprowadzać wczesniej niż później. Ja już się czasem w tym gubię, ale on wyraźnie podkreslał, ze lepiej trochę wcześniej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zżarlam Wafelki kokosowe, wcześniej Rico ranki z lidla, wczoraj chipsy a ostatnio cała czekoladę. Też się nie mogę powstrzymać. Masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 22:37

AgaSad, Paula_071 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3355 3356 3357 3358 3359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ