X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    u nas na długośc jakoś 75 cm

czyli jakoś 90 centyl - no to ładnie harmonijnie waga ze wzrostem

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa przypomniałam sobie, ja myje Szymkowi włosy szamponem z ziaji po 6 miesiącu, tak 2-3 razy w tyg:)
    Ja swoje włosy myję co drugi dzien ale rano, np jak wczoraj wieczorem umyłam to juz jutro muszę umyć rano bo będą nieswieze, zreszta mam grzywke i to ona zawszwe najgorzej wyglada..
    Aaa moja siostra miała kiedyś taki epizod z włosami jak miała 18 lat, że myła je 2 razy dziennie, rano przed szkoła i po południu koło 16 bo twierdziła że są brudne , pozniej myła codziennie a teraz co drugi, myślę, że to kwestia przyzwyczajenia skóry ..

Kurde jak czytam co Wy podajecie, kisiele, budynie, my tylko zupa i owoce, i tak naprawde to nie miałabym mu kiedy podac tego jeszcze, chyba, że ten kisiel zamiast owoca, niecierpliwa mogłabys napisac jak to robisz, bo ja z tych co musza mieć czarno na białym

Paula_071, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys no nam tak właśnie mówią, że on rośnie proporcjonalnie, waga do wzrostu

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Różnica między Lily a Hubertem ponad 3 kg nieźle...

No cóż, akurat porównujemy dwie skrajności...
    Ja myślę, że to się wszystko jeszcze zmieni. Wiem, że lekarze sprzedają te złote rady, żeby ograniczyć karmienie w nocy, ale ja sobie nie wyobrażam jak zapanować nad pragnącym cyca niemowlakiem w środku nocy i nie zwariować.. Takie porady to chyba mają ludzie, którzy już dawno temu dzieci wychowywali.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gluten, ryba, żółtko i całe jajko z głowy, moje dziecko jak odkurzacz je wszystko

Paula_071, aaaaga, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas narazie tylko obiadek i deserek (kaszka z owocami, albo same owoce) i piers. Tez sie zastanawiam skad bede wiedziec, ze juz moge podac cos innego "doroslego". Rozszerzanie diety to trudny temat :D

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka u mnie sa teraz tylko 3 sztywne posilki
    Sniadanie kleik ok 7
    Obiad ok 12-13
    Kolacja kaszka ok 20
    3h po sniadaniu daje albo owoce, albo wlasnie ta pianke z bananem lub zupe z mm, a potem ok 15.30 kisiel (wtedy rano nie owoce), budyn lub serek. Jesli to bylo cos lekkiego np kisiel, bo po nim 2h i juz glodna wtedy, zeby przetrzymac do kolacji daje malego danonja 50g
    Generalnie przyjelam taka zasade kisiel jest na soku, czyli tego dnia juz owocow nie daje, budyn posilek mleczny dodatkowo z zoltkiem wiec spokojnie moze zastapic butle mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 22:49

• lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    No cóż, akurat porównujemy dwie skrajności...
    Ja myślę, że to się wszystko jeszcze zmieni. Wiem, że lekarze sprzedają te złote rady, żeby ograniczyć karmienie w nocy, ale ja sobie nie wyobrażam jak zapanować nad pragnącym cyca niemowlakiem w środku nocy i nie zwariować.. Takie porady to chyba mają ludzie, którzy już dawno temu dzieci wychowywali.

Dokładnie. Gadałam z mężem i mamy taki plan, że jak on wróci za 1,5m, a nadal nic się nie zmieni z karmieniem nocnym, to wtedy przez kilka dni on będzie spał w pokoju z Lily i jak mała będzie się budzić to mąż będzie ją lulać kołysaniem czy noszeniem, a ja będę spać w drugim pokoju. W końcu Lily będzie mieć prawie 9m to może wtedy się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 22:53

niecierpliwa, Agaata, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są same sztywne posiłki o stałych porach i dobrze mi z tym, dziś doszła woda z sokiem malinowym, jak się złąpał to nie chciał puscic niekapka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dokładnie. Gadałam z mężem i mamy taki plan, że jak on wróci za 1,5m, a nadal nic się nie zmieni z karmieniem nocnym, to wtedy przez kilka dni on będzie spał w pokoju z Lily i jak mała będzie się budzić to mąż będzie ją lulać kołysaniem czy noszeniem, a ja będę spać w drugim pokoju. W końcu Lily będzie mieć prawie 9m to może wtedy się uda.

Niektórzy jeszcze podają wodę w nocy zamiast piersi, nie wiem na ile to się sprawdza. Ale zawsze można raz spróbować.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ten kleik robisz na mm tak?

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niektórzy jeszcze podają wodę w nocy zamiast piersi, nie wiem na ile to się sprawdza. Ale zawsze można raz spróbować.
    Mi się udało dzięki wodzie oduczyć Tosię od nocnego karmienia. Z tym, ze ona byłą nieco starsza i lubiła wodę.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Myślałam też o tym, ale ona nawet w dzień niechętnie pije z butelki, na ogól pociągnie raz i zaczyna gryźć smoczek, więc na razie nie próbuję.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jak pila mleko to tez mialysmy sztywny plan, a teraz nie dosc ze wstaje przed 6 to o 6.40 juz jest po sniadaniu czyli godzine wczesniej niz normalnie, no i po drugie nie moge miec sztywnych norm, bo jak o 10 podam 140 ml owocow to o 11.45 juz dzis byla awantura o obiad, a jak wczoraj o 10 podalam pianke bananowa na mm to dopiero o 13 wstala na obiad i jakos mi z tym lepiej, ze nie ma sztywno jak w zegarku. No i Julce pasuje ta roznorodnosc posilkow, choc mi lajtwiej byloby podac butle i gdyby nie strajk to pewnie bym nic nie zmieniala tak szybko, no ale ja tu tylko sprzatam i niewiele mam do'gadania ;)

zabka11 lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie w ogole teraz zastanawiam, myjecie butelki, lyzeczki, talerzyki, kubki itd. od dzieci recznie? Bo ja myje recznie i tak teraz mysle, czemu ja tego do zmywarki nie wkladam :D Mozna w ogole?

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakby drobny przełom z wodą - tzn. wypija ze 20-30ml, z tym, że z doidy słabo - ale z miękkiego niekapka zaczął trochę pić. Dzisiaj po basenie dostał obiadek i wodę i widać było, że był spragniony, bo tak chętnie się napił jak nigdy, ale właśnie między mniej więcej 14.00 a 19.30 nie je z piersi i pewnie pić mu się mocniej chce.

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa ten kleik robisz na mm tak?

Tak, wszystkie posilki mleczne robie na mm poza kaszka na dobranoc ja robie na wodzie, bo jest to kaszka mleczna

Katarka lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś przełom, chcoaz jestem zła na ten niekapek bo ten ustnik przegryzł i kupiłam zamiennik bo nie ma orginalnych zamienników do aventa nos zkurdeee, a ta dziurka od zamiennika jakas do dupy, ciągnął z 3 min a wielkie g wypił, kazałam męzowi poszerzyc troche, zobaczymy

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję w zmywarce zazwyczaj miseczki i łyżeczki, kubki ręcznie, butelek nie używam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja myję w zmywarce zazwyczaj miseczki i łyżeczki, kubki ręcznie, butelek nie używam.

To czemu mnie teraz dopiero olsnilo :D Mam tak malo zajec, ze jeszcze sobie mycie reczne dokladam? :D No madra to ja nie jestem :P

zabka11 lubi tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3448 3449 3450 3451 3452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ