Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje w osobnych miskach i w plynie hipoalergicznym. Tak sie jakos utarlo od urodzenia, ale jak skoncze ten plyn to juz bede myc w normalnym, no i do Julkowej zastawy mam oddzielna gabke

Katarka lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję ręcznie, bo ja nadal płynu do mycia akcesoriów i butelek dla dzieci używam.

też mam oddzielną gąbkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 23:09

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja myje w osobnych miskach i w plynie hipoalergicznym. Tak sie jakos utarlo od urodzenia, ale jak skoncze ten plyn to juz bede myc w normalnym, no i do Julkowej zastawy mam oddzielna gabke

No wlasnie ja mam plyn Dzidzius i osobna gabke. Ale przed chwila zaczelam sie nad ta zmywarka zastanawiac, czy mozna ;) I widze, ze mozna ;)

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Frosch Baby, ale nie chciało mi się już tego ręcznie myć i daję normalnie do zmywarki. Froscha używam do mycia smoczków, jak myję ręcznie to mam Froscha płyn do mycia naczyń jakiś tam ekologiczny i jego używam dla wszystkich. Gąbkę do mycia naczyń mamy wspólną :-)
    Podobnie jest z praniem - od kiedy Hubert skończył miesiąc to robię wszystkie prania wspólne - z tym, że wszystkie w Jelpie.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje normalnie jak leci wszystko i pranie też, aaa i zmywarki nie posiadam bo jak robiłam kuchnie 4 lata temu jak kupilismy mieszkanie to stwierdziłam ze co to bedzie garów po 2 osobach, kuźwa jakżesz się myliłam, nawet sobie miejsca nie zostawiłam, i teraz chcać zamontować musiałabym pół kuchni przerabiać bo nie mam szafki na dole 60 ani 45, głupia jaaaaaa

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore osobno nasze w Woolite a małej w Bobini i na razie tak zostaje. Płynów do płukania nie używam bo nie jestem w stanie wytrzymać tego zapachu.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, są takie małe, stawiane na blacie :-) zawsze to cos.
    Ja wszystko myję normalnie w zmywarce. Dodatkowo młoda do jedzenia używa naszych naczyń, tzn miseczek. Pioręjej rzeczy osobno, bo tak mi łatwiej. I tak mam w cholerę prania, to jak jej się uzbiera pełny kosz to piorę suszę i składam i wiadomo, ze tam sa tylko jej rzeczy.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję Cebion na naszych łyżeczkach do espresso, a kaszkę przygotowuję też w naszych miseczkach.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ja mam zmywarkę w rekach, tak mi mąż mówi haha:) ale tak serio to lubie myc naczynia, troche mnie to odstresowywuje, tylko wnerwia mnie że raz na jakis czas chciałabym żeby maz umył a on zmywania nie uznaje i mówi mi ż emoże robić wszystko tylko nie zmywać, no sory jak byłam w szpitalu to zmywał

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 20 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię tych prac sprzątaniowych w domu, które wymagają moczenia rąk ;-) Ograniczam do minimum ;-) Kurze najlepiej takim środkiem w sprayu, żeby rąk nie moczyć, mopa mam beznadziejnego, bo takiego płaskiego i muszę wyciskać, ale rzadko podłogi myję sama. Odkurzanie ok, pranie może być. Sprzątania łazienek i kuchni nie lubię i zmywania siłą rzeczy też nie, ale mus to mus, chociaż my z mężem pół na pół zmywamy. Do sprzątania mamy raz w tygodniu panią do pomocy, więc dużo ogarnia za nas.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys z tego co zauwazylam to losos posmakowal rozmemlala go i bylo widac ze jest zainteresowana, niestety z pospiechu zle go zrobilam, upieklam i nie by mieciutki, Maja nie mogla sobie z nim poradzic i przelknac, z tego co czytalam w ksiazce blw to dzieci najpier ucza sie "przegryzac" przezuwac a pozniej polykac. Z papkami nie ma tego problemu bo samo leci a przy kawalkach ktore trzeba rozdziabac zeby przelknac jest odruch ze dziecko wzbrania sie przed polknieciem. Z czasem sie nauczy. Widze ze dobrze sobie radzi z rozgotowanym brokulem i miekkimi warzywami czy owocami a mieso czy ryby to juz problem. Smakowo chyba jej podpasowalo bo tez sie nie krzywila.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz piore wszystko razem w persilu, plucze lenor sensitive, naczynia normalnie myje a w zasadzie tylko tacke z naczyn dziecka no bo nic innego nie uzywamy. No czasem niekapek to myje go froshem

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Tomka rzeczy myje recznie, bo zazwyczaj misewczki sa mocno uciapane, wiec musze i tak mocno pod kranem splukac wiec juz myje. Z plynem to roznie, raz zwykly pur raz frosch, gabka osobna. I tak mysle, ze ja w ogole plastikow nie myje w zmywarce bo mi potem smierdza chemia.

Lys, nie korzystałam z tych przepisow, ale to moze dobra inspiracja:)

Agata, byla dzisiaj u Ciebie impreza? U mnie cisza, cycek 12:30, 2:30, 5:00 i o 6:40 pobudka wiec bez tragedii:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od kiedy Tomek to potrafi, bo nie pozwalalam mu raczkowac kolo mebli, ale dzisiaj pierwszy raz uklakl przy kaloryferze:)

mamasia, Katarka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragedia mała budziła się co chwilę kręciła jak oszalała rzucała na wszystkie strony a o 7 rano nie chciała juz nawet leżeć. Tak sie nie da funkcjonować :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie fizjoterepeutki wszystko ok , podobno bardziej ma wycwiczone na ten moment prostowniki zamiast zginaczy, pokazala nam jak ja poprawnie podnosic , nosic .

Jedyne co mnie dziwi to ze ona normalnie posadzila Zoske - mowiac ze dziecko jest gotowe bo sie trzyma a jak zacznie upadac to niech upadnie nie podtrzymywac jej .. niech cwiczy odruch asekuracji raczka. Zadnego obkladania poduszkami bo przy jej prostownikach to bedzie sie rzucac sztywnymi plecami na poduszki i odbijac jako dobra zabawe. Nie dawac palcow do pociagania , chyba tyle ;-)

niecierpliwa, magda sz, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czy siak na NFZ tez pojde 19 kwietnia - po druga opinie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ale to juz nie jest brzuszek, tak?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie używam plastikowych miseczek tylko normalne nasze. Łyżeczki też.

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemkab
    Nocka bez pobudki na jedzenie ale z 4 na przekrecenie jejku niech juz sam sie nauczy bo matka zwariuje u nas dzisiaj piekna pogoda o 6 jak robal wstal bylo juz 6 stopni i po chwili wyszlo sloneczko
    My juz po pierwszej drzemce zaraz przyjedzie moj tata i przywiezie mi z warzywa maja u siebie na osiedlu warzywniak gdzie sprzedają wlasne plony wiec super i na jutro bede gotowala zupke
    Na razie taka podstawowa i nie zblenduje ale rozgniote warzywa zobaczymy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3449 3450 3451 3452 3453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ