SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny niestety nie pomogę, ja się zgłaszałam na IP na oddział ginekologiczny późnym wieczorem, więc żadnych kolejek nie było.
Chcebycmama ja też bym pojechała na IP - zawsze lepiej sprawdzić, jeśli coś nas niepokoi.chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Dziewczyny pojechałam do mojego ginekologa. Zrobił badanie, okazało się ze niewielki fragment kosmówki się odkleil... nic strasznego, podobno często się to zdarza na przełomie I i II trymestru. Dostałam luteine dopochwowo 3 razy dziennie. No i prawdopodobnie już nie wrócę do pracy. Cały weekend mam leżeć, oczywiście zero sexu.
Boże jak strasznie się bałam. Maluszek ma się dobrze, tętno 145
Ginekolog powiedział, że będzie dobrze.
W necie czytam, że trzeba w takim przypadku leżeć przynajmniej tydzień i chyba tAK zrobię. Ginekolog powiedział, że najważniejsze, żeby plamienie nie powróciło w ciągu 3 dni.
Dziękuję za Wasze wsparcie!
No i ja przez moment się zawahałam czy gdziekolwiek pojechać, ale moja mama powiedziała, że mam nie lekceważyć ani jednego plamienia.
Dobrze mieć taką mamę. :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 21:49
małaMyszka, rybka1988, gianna88, sylwucha89, magda sz, lys, bosa, niecierpliwa, psioszka11, zabka11, Aga89, Cassie, czarnaruda lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Chcebycmama trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Chcebycmama będzie dobrze ale leżeć płasko! Będzie dobrze! Myślałam że może zrobiła Ci się jakaś nadżerka i stad ta krew z wydzieliną, ja tak miałam w 6 tyg. ale teraz uważaj na siebie kochana.
A z kolejkami na IP to zwykle czekam z godzinę-dwiezawsze pełno pań w zaawansowanej ciąży na KTG a KTG trwa
no ale cóż, zastanawiam się jak to jest jak przyjedzie się ze skurczami porodowymi i też będą kazali czekać na swoją kolej na korytarzu?
psioszka11, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru wrote:Niecierpliwa a skąd zamawialas? Podeslesz namiary?
Zasnelam na tej poduszce przed 21 i powiem Wam, ze dawno tak sie nidm wyspalam, a jaka ulge poczuly moje plecy
Chcebycmama tak sie ciesze! Pierwsze co sie obudzilam pomyslalam co u Ciebie i musialam wejsc o tak nieludzkiej porzepsioszka11, magda sz, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry,
ja dziś poleciałam standardem- wstałam o 2:24, potem o 4:00 i godzinę temu, no i po śnie. W poniedziałek powinna być już poducha, to może będzie lepiej,bo wyglądam już jak zoombi, oczy podpuchnięte, nos od wycierania kataru jak bania, a usta jak Pamela od bąbli pękających, w sam raz na walentynki
Swoją drogą kochanej soboty życzę, samej miłości i zdrowia- bo to teraz najważniejsze.
Chcebycmama- dobrze,że pojechałaś.Odpoczywaj kochana!
Udanych walentynek!niecierpliwa, Paula_071, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Ja po wczesnoporannym przebudzeniu, obrocilam sie na plecy, lezalam w poduszce jak w kolku dmuchanym, przypomnialy mi sie wakacje jak na morzu tak lapalam slonce i odplynelam
Nawet maz zauwazyl, ze dlugo spalam i ze jestem w wysmienitym nastroju. A ja sie pytam w jakim mam byc skoro od 2 miesiecy czuje sie wyspana
Od meza procz poduchy dostala wieelki sloik nutelliA on ode mnie zestaw sushi i kartke walentynkowa, gdzie wkleilam zdjecie Kropka
Happy Valentine :*zabka11, psioszka11, Paula_071, magda sz, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się w II trymestrze
Wczoraj zasnelam o 22, wstałam godzine temu.budzilam się w nocy, srednio czuje sie wyspana, ale wstalam bo bałam się że od dłuższego spania zacznie mnie boleć glowa echhhh
Moje walentynki jeszcze śpią. Planuje dziś spacer ze względu na piękną pogodę i oczywiście sprzątanie.
Mialam wczoraj robic zapiekanke karolinowa ale maz ugotowal rosol i zrobil domowy makarontakże zapiekanka będzie dziś na obiad
niecierpliwa, psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama-dobrze ze pojechalas i sprawdzilad! Duuuzo wypoczywaj i nue martw się-wszystko będzie dobrze!
Ja chyba z okazji weekendu i walentynek zaserwuje sobie słaba kawke z bitą śmietanątym bardziej ze coś mnie glowa cmi
Pijecie kawę? ???
Ja odstawilam , ale czytalam ze200mg dziennie można kofeiny przyjąć (tylko najlepiej pic kawe z ekspresu, bo rozpuszczalna ma zbyt dużo chemii), a kawa słaba zawiera ok.90mg.pilam dwa razy, na ból glowy i troche pomogło.
Moja szwagierka całą ciążę pila rozpuszczalna kawe z mlekiem -jedna dziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 08:12
niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moja walentynka też jeszcze śpi, ale co z tego- mój mąż nie obchodzi tego święta. Może dlatego,że parę lat mieszkał w Stanach i mu obrzydło to święto. Chyba nigdy nie obchodziliśmy tego szczególnie, jak wyprosiłam prezent to miałam,ale jakoś od kilku lat nawet się przyzwyczaiłam,że tak jest.
Za to ja poszłam po bułeczki, kupiłam po drodze w Polo arbuza i wykałaczki z serduszkami- zrobię mu świeżutkie bułeczki, jajco i wbije wykałaczkę- będzie śmiesznie, zważywszy na jego stosunek do dzisiejszego dnia:)zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
My tez jakos specjalnie nie obchodzimy walentynek-najczesciej symbolicznie kupujemy sobie jakas słodką drobnistke i wieczorem jemy kolacyjke w domu. W tym roku odpuscilam prezenty. Zrobię dla siebue i córeczki lody z owocami i gakaretka i to będzie nasz walentynkowy smakołyk:) niestety żadne wymyślne dania nie wchodzą w grę bo maz ma w poniedziałek kolonoskopie i musi jesc tylko lekkie rzeczy dziś i jutro.
psioszka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ta firma z allegro sprzedajaca poduszki niezle sie na nas oblowi hehe
ale ja tez polecamm ta poduszke - mam dokladnie ta co niecierpliwa i spalo m sie rewelacyjnie - teraz ide na badania a moj maz sam sie w nia zawinal i spi w najlepszezabka11, niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ona88 idziesz na krzywą cukrową? to weź cytrynę
Zabka11 mój kiedyś też miał to badanie, współczuję. A ostatnio moja teściowa- mega ją bolało, strasznie się darła, ale jej akurat bardzo nie żałuję hehhe. Ale prawda jest taka,że przyjemne nie jest.
Piękna słoneczko u nas, pewnie po śniadaniu jakiś spacer z naszym Fado.
A później biorę się za przygotowanie jedzenia i mieszkania na wieczór, bo wpadną znajomi.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Psioszka-moj maz wykupil sobie dodatkowo znieczulenie całkowite, także nue będzie cierpiał
zresztą on jest z tych facetów, ktorzy jak mają katar to sa obloznie chorzy i trzeba nad nimi skakać
niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja kawę piję, włąsnie teraz, 1 dziennie rozpuszczalną z mleckziem, taka lubie od dawna:) na chwile odstawiłam i piłam inke ale po poludniu bolała mnie głowa, nie wiem czy to od odstawienia...
Co do walentynek, mój mąż wczoraj pytał czy gdzies wychodzimy, ale ja jakos specjalnie nie mam ochoty, dlatego zaproponowałam jakis film i rozlozenie kanapy w salonie:)psioszka11, zabka11, niecierpliwa, magda sz, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość