X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakich godzinach są warsztaty, bo widzę, że można z osobą towarzyszącą, to wzięłabym mężulka

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ponad 2 godziny byliśmy na spacerku z małą... Teraz pieczone ziemniaczki, filet z łososia i pomidorek na obiadzik... Już czuję te zapachy... mniam mniam mniam
    No i wieczorem mamy zamiar spróbować <3 po takim czasie, to będzie jak pierwszy raz hi hi hi hi hi

olinka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechalismy na zakupy :) kupilam papmersy, chusteczki nawilzajace i patycznki do uszu :)
    Jak weszlam na dzial z owocami to tak patrze i patrze a tam ARBUZ!!!
    Drogi jak cholera, kosztowal mnie prawie 9euro ale nie wyszlam bez niego ;)
    Robie sobie teraz miejsce po spaghetti a potem z wielka przyjemnoscia wgryze w niego moje zeby :D hurra

małaMyszka, sylwucha89, psioszka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.

Cassie, niecierpliwa, 5ylwia, małaMyszka, olinka, sylwucha89, Maniuś, gosia.b, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,
    Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowy :/ wzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski roki miałam.

Zapisałam się na warsztaty w Warszawie 24 kwietnia :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakich godzinach są te warsztaty?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły :(
    siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
    Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kuleje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:31

małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a w jakich godzinach są te warsztaty?
    chyba 17-20:30

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli posladka/bioder nie mam ale za to bole krzyzowe mnie zlapaly.
    Nie jest to przyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz bole glowy w ciazy powoduje zmiana cisnienia i ilosci krwi w organizmie. Apap jest moim zdaniem troche za slaby, lepszy jest paracetamol.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć mamuśki,
    Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowy :/ wzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski rok miałam

podobno bole glowy na tym etapie to normalne:
    http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/82/75/
    Ja tez mam bardzo czesto.dzis rano pomogla mi filiżanka kawy parzonej z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:43

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    magda_sz bole glowy w ciazy powoduje zmiana cisnienia i ilosci krwi w organizmie. Apap jest moim zdaniem troche za slaby, lepszy jest paracetamol.

przeciesz a apapie jest 500mg paracetamolu.. mi się wydawało że to to samo co paracetamol
    lys wrote:
    Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.

super uwielbiam takie niespodzianki, MNie dziś mój mąż obudził bukietem róż :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka to teraz mnie zastrzelilas, w apapie jest paracetamol??? Ok... nie wiedzialam, zawsze mowiono ze apap jest slaby i zeby paracetamol kupowac.
    Ostatni raz mialam go w rece losie chyba z 15lat temu.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap ma jeszcze jakieś dodatkowe składniki chyba, a paracetamol, to czysty paracetamol, dlatego jest zalecany dla ciężarnych.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy wy jak chodzicie to też was bolą pośladki u góry ?

skłąd apapu
    Skład: 1 tabletka powlekana zawiera: substancję
    czynną: paracetamol 500 mg; substancje
    pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza,
    makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza
    sodowa, kwas stearynowy.

Paracetamol Biofarm, 500 mg
    Skład
    1 tabletka zawiera:
    Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
    Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian.

wesług mnie to to samo.
    mi lekarz mówił że moge apap własnie zewzględu na paracetamol bo ciężatrne mogą.

cassie- najważniejsze że pomaga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:01

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APAP to lek przeciwbólowy oraz przeciwgorączkowy.

Skład

1 tabletka powlekana zawiera:
    substancję czynną: paracetamol 500 mg;
    substancje pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza, makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza sodowa, kwas stearynowy.

Paracetamol Biofarm jest lekiem o działaniu przeciwbólowym i przeciwgorączkowym. Nie działa przeciwzapalnie.

Skład

1 tabletka zawiera:
    Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
    Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała myszka- czyli co lepiej brać ?

49d65f8aff.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w aptece powiedzieli że apap jak się pytałam kilka dni temu, kiedyś paracetamol można było kupić w spożywczaku ale nie widziałam go dawno dlatego zapytałam w aptece, może apap jest czymś powlekany i łagodniejszy na żołądek skoro nawet można go na pusty

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Mała myszka- czyli co lepiej brać ?
    nie wiem co to jest? w apapie, ale ciocia wikipedia i wujek google pomogły
    wosk Carnauba (łac. Cera Carnauba) jest naturalnym woskiem roślinnym pozyskiwanym z liści kopernicji, palmy Copernicia cerifera, rosnącej w Brazylii.
    Wydziela się w postaci drobnych łusek z liści palmowych. Ma barwę od jasnozielonawej do brudnoszarej, a po oczyszczeniu żółtawą lub białą. Topi się w temperaturze od 80 do 85°C. Ma ciężar właściwy 0,990-0,999. Jest najtwardszym ze znanych obecnie wosków naturalnych. Używany jest do utwardzania wosku pszczelego, w konserwacji dzieł sztuki, a także do produkcji niektórych żelków oraz otoczki/glazury tic-taców. Rozpuszcza się w benzenie, benzynie oraz wrzącym eterze i alkoholu,

Hypromeloza (łac. Hypromellosum; akronim od (hydroksypropylo)metyloceluloza; HPMC) – organiczny związek chemiczny, pochodna celulozy, w której część grup hydroksylowych została alkilowana grupami metylowymi i 2-hydroksypropylowymi. Stosowana jako lek zwilżający, dodatek do żywności (E464), dodatek do klejów, farb, materiałów budowlanych i in.,

makrogol Stosowane są jako rozpuszczalniki, emulgatory i środki zwiększające lepkość ciekłych kosmetyków i leków[1], a także pod nazwą „poliol”, jako jeden z substratów do produkcji poliuretanów. Mogą być również stosowane jako środek konserwujący, rozpuszczalny w wodzie produkt woskowy, który powoli wnika w głąb drewna, wypierając wodę. W ten sposób zapobiega się kurczeniu i pękaniu drewna. Powszechnie stosowany do konserwacji zabytków drewnianych, wydobytych z mokrych stanowisk archeologicznych. Glikole polietylenowe są stosowane również jako katalizatory w reakcjach dwufazowych,

powidon Należy do syntetycznych polimerów nietoksycznych, ale może zawierać nieprzereagowane resztkowe ilości monomeru użytego do polimeryzacji, który uważa się za substancję rakotwórczą.

Wszystkie składniki wykorzystywane w przemyśle... Niestety

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły :(
    siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
    Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kuleje :/
    Hej ja odczówam takie bóle od jakiś dwóch tyg. Nie ciągle tylko raz na jakiś czas. Niestety moja gin powiedziała, że to macica i dzidzia uciska na nerw kulszowy, który właśnie tak promieniuje :-( posladek, biodro czasem cała noga bedzie. No i najgorsze przejdzie po porodzie.:-( życzę wytrwałości.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ