X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakich godzinach są warsztaty, bo widzę, że można z osobą towarzyszącą, to wzięłabym mężulka

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ponad 2 godziny byliśmy na spacerku z małą... Teraz pieczone ziemniaczki, filet z łososia i pomidorek na obiadzik... Już czuję te zapachy... mniam mniam mniam
    No i wieczorem mamy zamiar spróbować <3 po takim czasie, to będzie jak pierwszy raz hi hi hi hi hi

olinka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojechalismy na zakupy :) kupilam papmersy, chusteczki nawilzajace i patycznki do uszu :)
    Jak weszlam na dzial z owocami to tak patrze i patrze a tam ARBUZ!!!
    Drogi jak cholera, kosztowal mnie prawie 9euro ale nie wyszlam bez niego ;)
    Robie sobie teraz miejsce po spaghetti a potem z wielka przyjemnoscia wgryze w niego moje zeby :D hurra

małaMyszka, sylwucha89, psioszka11 lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.

Cassie, niecierpliwa, 5ylwia, małaMyszka, olinka, sylwucha89, Maniuś, gosia.b, Aga89 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,
    Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowy :/ wzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski roki miałam.

Zapisałam się na warsztaty w Warszawie 24 kwietnia :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w jakich godzinach są te warsztaty?

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły :(
    siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
    Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kuleje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:31

małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a w jakich godzinach są te warsztaty?
    chyba 17-20:30

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli posladka/bioder nie mam ale za to bole krzyzowe mnie zlapaly.
    Nie jest to przyjemne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz bole glowy w ciazy powoduje zmiana cisnienia i ilosci krwi w organizmie. Apap jest moim zdaniem troche za slaby, lepszy jest paracetamol.

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć mamuśki,
    Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowy :/ wzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski rok miałam

podobno bole glowy na tym etapie to normalne:
    http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/82/75/
    Ja tez mam bardzo czesto.dzis rano pomogla mi filiżanka kawy parzonej z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:43

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    magda_sz bole glowy w ciazy powoduje zmiana cisnienia i ilosci krwi w organizmie. Apap jest moim zdaniem troche za slaby, lepszy jest paracetamol.

przeciesz a apapie jest 500mg paracetamolu.. mi się wydawało że to to samo co paracetamol
    lys wrote:
    Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.

super uwielbiam takie niespodzianki, MNie dziś mój mąż obudził bukietem róż :)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka to teraz mnie zastrzelilas, w apapie jest paracetamol??? Ok... nie wiedzialam, zawsze mowiono ze apap jest slaby i zeby paracetamol kupowac.
    Ostatni raz mialam go w rece losie chyba z 15lat temu.

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apap ma jeszcze jakieś dodatkowe składniki chyba, a paracetamol, to czysty paracetamol, dlatego jest zalecany dla ciężarnych.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy wy jak chodzicie to też was bolą pośladki u góry ?

skłąd apapu
    Skład: 1 tabletka powlekana zawiera: substancję
    czynną: paracetamol 500 mg; substancje
    pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza,
    makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza
    sodowa, kwas stearynowy.

Paracetamol Biofarm, 500 mg
    Skład
    1 tabletka zawiera:
    Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
    Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian.

wesług mnie to to samo.
    mi lekarz mówił że moge apap własnie zewzględu na paracetamol bo ciężatrne mogą.

cassie- najważniejsze że pomaga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:01

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APAP to lek przeciwbólowy oraz przeciwgorączkowy.

Skład

1 tabletka powlekana zawiera:
    substancję czynną: paracetamol 500 mg;
    substancje pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza, makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza sodowa, kwas stearynowy.

Paracetamol Biofarm jest lekiem o działaniu przeciwbólowym i przeciwgorączkowym. Nie działa przeciwzapalnie.

Skład

1 tabletka zawiera:
    Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
    Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian.

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała myszka- czyli co lepiej brać ?

49d65f8aff.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w aptece powiedzieli że apap jak się pytałam kilka dni temu, kiedyś paracetamol można było kupić w spożywczaku ale nie widziałam go dawno dlatego zapytałam w aptece, może apap jest czymś powlekany i łagodniejszy na żołądek skoro nawet można go na pusty

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Mała myszka- czyli co lepiej brać ?
    nie wiem co to jest? w apapie, ale ciocia wikipedia i wujek google pomogły
    wosk Carnauba (łac. Cera Carnauba) jest naturalnym woskiem roślinnym pozyskiwanym z liści kopernicji, palmy Copernicia cerifera, rosnącej w Brazylii.
    Wydziela się w postaci drobnych łusek z liści palmowych. Ma barwę od jasnozielonawej do brudnoszarej, a po oczyszczeniu żółtawą lub białą. Topi się w temperaturze od 80 do 85°C. Ma ciężar właściwy 0,990-0,999. Jest najtwardszym ze znanych obecnie wosków naturalnych. Używany jest do utwardzania wosku pszczelego, w konserwacji dzieł sztuki, a także do produkcji niektórych żelków oraz otoczki/glazury tic-taców. Rozpuszcza się w benzenie, benzynie oraz wrzącym eterze i alkoholu,

Hypromeloza (łac. Hypromellosum; akronim od (hydroksypropylo)metyloceluloza; HPMC) – organiczny związek chemiczny, pochodna celulozy, w której część grup hydroksylowych została alkilowana grupami metylowymi i 2-hydroksypropylowymi. Stosowana jako lek zwilżający, dodatek do żywności (E464), dodatek do klejów, farb, materiałów budowlanych i in.,

makrogol Stosowane są jako rozpuszczalniki, emulgatory i środki zwiększające lepkość ciekłych kosmetyków i leków[1], a także pod nazwą „poliol”, jako jeden z substratów do produkcji poliuretanów. Mogą być również stosowane jako środek konserwujący, rozpuszczalny w wodzie produkt woskowy, który powoli wnika w głąb drewna, wypierając wodę. W ten sposób zapobiega się kurczeniu i pękaniu drewna. Powszechnie stosowany do konserwacji zabytków drewnianych, wydobytych z mokrych stanowisk archeologicznych. Glikole polietylenowe są stosowane również jako katalizatory w reakcjach dwufazowych,

powidon Należy do syntetycznych polimerów nietoksycznych, ale może zawierać nieprzereagowane resztkowe ilości monomeru użytego do polimeryzacji, który uważa się za substancję rakotwórczą.

Wszystkie składniki wykorzystywane w przemyśle... Niestety

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły :(
    siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
    Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kuleje :/
    Hej ja odczówam takie bóle od jakiś dwóch tyg. Nie ciągle tylko raz na jakiś czas. Niestety moja gin powiedziała, że to macica i dzidzia uciska na nerw kulszowy, który właśnie tak promieniuje :-( posladek, biodro czasem cała noga bedzie. No i najgorsze przejdzie po porodzie.:-( życzę wytrwałości.

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ