SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
my ponad 2 godziny byliśmy na spacerku z małą... Teraz pieczone ziemniaczki, filet z łososia i pomidorek na obiadzik... Już czuję te zapachy... mniam mniam mniam
No i wieczorem mamy zamiar spróbowaćpo takim czasie, to będzie jak pierwszy raz hi hi hi hi hi
olinka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy pojechalismy na zakupy
kupilam papmersy, chusteczki nawilzajace i patycznki do uszu
Jak weszlam na dzial z owocami to tak patrze i patrze a tam ARBUZ!!!
Drogi jak cholera, kosztowal mnie prawie 9euro ale nie wyszlam bez niego
Robie sobie teraz miejsce po spaghetti a potem z wielka przyjemnoscia wgryze w niego moje zebyhurra
małaMyszka, sylwucha89, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.
Cassie, niecierpliwa, 5ylwia, małaMyszka, olinka, sylwucha89, Maniuś, gosia.b, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki,
Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowywzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski roki miałam.
Zapisałam się na warsztaty w Warszawie 24 kwietniamałaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły
siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kulejeWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:31
małaMyszka, magda sz, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magda sz wrote:Cześć mamuśki,
Ja dziś większą część dnia przespałam, mąż chciał iść na spacer i do jakiejś restauracji ale nie dałam rady wstać, przespałam 3 godz, wstałam przeszłam się do sklepu obok i wróciłam z jeszcze większym bólem głowywzięłam właśnie pół apapu i okład zimny na czole. Nie wiem skąd się biorą te bóle głowy, przed ciążą może raz na ruski rok miałam
podobno bole glowy na tym etapie to normalne:
http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/82/75/
Ja tez mam bardzo czesto.dzis rano pomogla mi filiżanka kawy parzonej z mlekiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 17:43
magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Cassie wrote:magda_sz bole glowy w ciazy powoduje zmiana cisnienia i ilosci krwi w organizmie. Apap jest moim zdaniem troche za slaby, lepszy jest paracetamol.
przeciesz a apapie jest 500mg paracetamolu.. mi się wydawało że to to samo co paracetamol
lys wrote:Ja smacznie sobie spałam podczas drzemki, gdy obudził mnie domofon - to był kurier z pięknym bukietem róż i misiem od mojego męża. Mój mężuś jest taki kochany, nawet jak jest daleko to pamięta o mnie.
super uwielbiam takie niespodzianki, MNie dziś mój mąż obudził bukietem różmałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny mam pytanie czy wy jak chodzicie to też was bolą pośladki u góry ?
skłąd apapu
Skład: 1 tabletka powlekana zawiera: substancję
czynną: paracetamol 500 mg; substancje
pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza,
makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza
sodowa, kwas stearynowy.
Paracetamol Biofarm, 500 mg
Skład
1 tabletka zawiera:
Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian.
wesług mnie to to samo.
mi lekarz mówił że moge apap własnie zewzględu na paracetamol bo ciężatrne mogą.
cassie- najważniejsze że pomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 18:01
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
APAP to lek przeciwbólowy oraz przeciwgorączkowy.
Skład
1 tabletka powlekana zawiera:
substancję czynną: paracetamol 500 mg;
substancje pomocnicze: wosk Carnauba, hypromeloza, makrogol, powidon, skrobia żelowana, kroskarmeloza sodowa, kwas stearynowy.
Paracetamol Biofarm jest lekiem o działaniu przeciwbólowym i przeciwgorączkowym. Nie działa przeciwzapalnie.
Skład
1 tabletka zawiera:
Paracetamol 500 mg oraz substancje pomocnicze.
Inne składniki leku to : skrobia żelowana, krospowidon, kwas stearynowy, magnezu stearynian. -
Mi w aptece powiedzieli że apap jak się pytałam kilka dni temu, kiedyś paracetamol można było kupić w spożywczaku ale nie widziałam go dawno dlatego zapytałam w aptece, może apap jest czymś powlekany i łagodniejszy na żołądek skoro nawet można go na pusty
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
olinka wrote:Mała myszka- czyli co lepiej brać ?
wosk Carnauba (łac. Cera Carnauba) jest naturalnym woskiem roślinnym pozyskiwanym z liści kopernicji, palmy Copernicia cerifera, rosnącej w Brazylii.
Wydziela się w postaci drobnych łusek z liści palmowych. Ma barwę od jasnozielonawej do brudnoszarej, a po oczyszczeniu żółtawą lub białą. Topi się w temperaturze od 80 do 85°C. Ma ciężar właściwy 0,990-0,999. Jest najtwardszym ze znanych obecnie wosków naturalnych. Używany jest do utwardzania wosku pszczelego, w konserwacji dzieł sztuki, a także do produkcji niektórych żelków oraz otoczki/glazury tic-taców. Rozpuszcza się w benzenie, benzynie oraz wrzącym eterze i alkoholu,
Hypromeloza (łac. Hypromellosum; akronim od (hydroksypropylo)metyloceluloza; HPMC) – organiczny związek chemiczny, pochodna celulozy, w której część grup hydroksylowych została alkilowana grupami metylowymi i 2-hydroksypropylowymi. Stosowana jako lek zwilżający, dodatek do żywności (E464), dodatek do klejów, farb, materiałów budowlanych i in.,
makrogol Stosowane są jako rozpuszczalniki, emulgatory i środki zwiększające lepkość ciekłych kosmetyków i leków[1], a także pod nazwą „poliol”, jako jeden z substratów do produkcji poliuretanów. Mogą być również stosowane jako środek konserwujący, rozpuszczalny w wodzie produkt woskowy, który powoli wnika w głąb drewna, wypierając wodę. W ten sposób zapobiega się kurczeniu i pękaniu drewna. Powszechnie stosowany do konserwacji zabytków drewnianych, wydobytych z mokrych stanowisk archeologicznych. Glikole polietylenowe są stosowane również jako katalizatory w reakcjach dwufazowych,
powidon Należy do syntetycznych polimerów nietoksycznych, ale może zawierać nieprzereagowane resztkowe ilości monomeru użytego do polimeryzacji, który uważa się za substancję rakotwórczą.
Wszystkie składniki wykorzystywane w przemyśle... Niestety
-
zabka11 wrote:Ja wypolerowalam caly dom i padam z nog.mialam się spotkac z psiapsiolka ale nie mam siły
siedzę z herbatka i koje bol moich pleców.
Czy odczuwacie klucia i bol w glebi pośladka??? Nie wiem, może to biodro??? Taki klujacy bol,jak złapie to kulejeposladek, biodro czasem cała noga bedzie. No i najgorsze przejdzie po porodzie.
życzę wytrwałości.
małaMyszka lubi tę wiadomość