X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Laski Iwo ma 37 stopni i kaszle. Czy to moze byc od zebów?!!!

To dziecko nigdy nie miało nawet bolu brzuszka, zeby bezproblemowo, zero kataru nawet, odparzenia nic... no tylko ta skaza. Troche sie martwie....
    Ofka, od zębów tez mogą być takie objawy. Ale może też być przeziębiony... masz inhalator? Może spróbuj go poinhalować solą fizjologiczną, nawilży gardło i może będzie ok?

Paula_071 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od jakiegoś czasu Patryk łapie się za uszko,zazwyczaj robił to w nocy więc tak jakby ze zmęczenia, dzisiaj od czasu do czasu zdarza mu się w dzień, jak dotykam to nie boli, zachowuje się normalnie.. możliwe że to od zębów? bo czytałam że też tak może być ale trochę dziwne..
    Ofka 37 stopni to nie jest jakaś niepokojąca temperatura u dziecka, no ten kaszel to owszem obserwuj ale może śliną się zakrztusił czy coś? a zachowuje się normalnie?

Ona nie zazdroszczę tych potyczek z teściami.. na pewno wszystko z dobrego serca ale tak jak radzi Pulpecja ja to bym chyba pogadała szczerze że mnie to denerwuje i tyle.. u mnie teściowa też co chwile coś radziła ale raczej się nie wcinaja.. za to mojej mamy jak o coś pytam to zawsze mówi że to ja jestem matka i wiem najlepiej.. a czasem chciałabym żeby ktoś zadecydował za mnie hehe..

Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę ogarnąć dom.. jak wy to robicie jak dzieci pełzają i raczkują? ja tylko spuszczę mojego z oka to zaraz coś wymyśla..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Laski Iwo ma 37 stopni i kaszle. Czy to moze byc od zebów?!!!

To dziecko nigdy nie miało nawet bolu brzuszka, zeby bezproblemowo, zero kataru nawet, odparzenia nic... no tylko ta skaza. Troche sie martwie....

Ofka, a mierzyłaś wcześniej Iwkowi temperaturę? Chodzi mi o to, czy masz porównanie. Bo powiem Ci, że 37 to normalna temperatura mojej córy (a wieczorami nawet 37,3). Wiele, a właściwie większość niemowląt ma podwyższoną temperaturę ciała (37 -37,5). Ja zaczęłabym się martwić powyżej 37,5, ale ja mam porównanie. A może jest mu za ciepło, albo przez ostatnią godzinę był bardziej ruchliwy? obserwuj młodego. 3mam kciuki, żeby było ok :)

Pulpecja, Martucha86 lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, ja właśnie często używam hasła - jak będę potrzebowała rady, to na pewno o nią poproszę ;-)
    Ja dzisiaj całą siłą woli patrzyłam na odkurzacz, żeby się ruszył do sprzątania, ale nic z tego... trzeba będzie samodzielnie coś zrobić. ja wstawiam pranie z młodą, odkurzam tak, ze mam ja na oku, wstawiam obiad to sadzam ją na środku kuchni albo w krzesełku do karmienia. Próbuje oczywiście robić różne głupie rzeczy, ale ją widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:47

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Muszę ogarnąć dom.. jak wy to robicie jak dzieci pełzają i raczkują? ja tylko spuszczę mojego z oka to zaraz coś wymyśla..
    Oczy w tyłku :) :) :)
    Wszystko robie jak śpi. W tej chwili nie mogę odejść na krok od mojego Malca. Wczoraj sam wstał w łóżeczku :)!
    Teraz ostro ćwiczy, próbuje wstawać przy każdym meblu.
    Jestem w szoku jak to szybko idzie.

5fo2vs9.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Kojec, bez niego musiałabym myć zęby z Tomkiem w tuli;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    dziewczyny od jakiegoś czasu Patryk łapie się za uszko,zazwyczaj robił to w nocy więc tak jakby ze zmęczenia, dzisiaj od czasu do czasu zdarza mu się w dzień, jak dotykam to nie boli, zachowuje się normalnie.. możliwe że to od zębów? bo czytałam że też tak może być ale trochę dziwne..
    Ofka 37 stopni to nie jest jakaś niepokojąca temperatura u dziecka, no ten kaszel to owszem obserwuj ale może śliną się zakrztusił czy coś? a zachowuje się normalnie?

Ona nie zazdroszczę tych potyczek z teściami.. na pewno wszystko z dobrego serca ale tak jak radzi Pulpecja ja to bym chyba pogadała szczerze że mnie to denerwuje i tyle.. u mnie teściowa też co chwile coś radziła ale raczej się nie wcinaja.. za to mojej mamy jak o coś pytam to zawsze mówi że to ja jestem matka i wiem najlepiej.. a czasem chciałabym żeby ktoś zadecydował za mnie hehe..

jest bardziej ospały ...

tb73i09k881y3sjt.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z uszkiem mogą być różne przyczyny, ząbki infekcja przeniesiona z gardła, nawyk. Jak się będzie powtarzać idź do lekarza. Ja sprawdzałam dwa razy niby ok ale czasem tak robi więc nie jestem przekonana.

Ofka jeśli nigdy nie miał takiej temperatury to dałabym paracetamol.
    Niby się mówi ze 37 ok ale ty najlepiej znasz swoje dziecko i skoro zawsze ma niższą to coś się dzieje.

AgaSad lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Ofka, od zębów tez mogą być takie objawy. Ale może też być przeziębiony... masz inhalator? Może spróbuj go poinhalować solą fizjologiczną, nawilży gardło i może będzie ok?
    nie mam inhalatora niestety

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ekropka wrote:
    Ofka, a mierzyłaś wcześniej Iwkowi temperaturę? Chodzi mi o to, czy masz porównanie. Bo powiem Ci, że 37 to normalna temperatura mojej córy (a wieczorami nawet 37,3). Wiele, a właściwie większość niemowląt ma podwyższoną temperaturę ciała (37 -37,5). Ja zaczęłabym się martwić powyżej 37,5, ale ja mam porównanie. A może jest mu za ciepło, albo przez ostatnią godzinę był bardziej ruchliwy? obserwuj młodego. 3mam kciuki, żeby było ok :)
    pare razy i mial 36,6

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Aga z uszkiem mogą być różne przyczyny, ząbki infekcja przeniesiona z gardła, nawyk. Jak się będzie powtarzać idź do lekarza. Ja sprawdzałam dwa razy niby ok ale czasem tak robi więc nie jestem przekonana.

Ofka jeśli nigdy nie miał takiej temperatury to dałabym paracetamol.
    Niby się mówi ze 37 ok ale ty najlepiej znasz swoje dziecko i skoro zawsze ma niższą to coś się dzieje.

chyba mu dal troche

Weridiana lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj trze uszko jak zmęczony lub szly zeby no i raz w tyg czyszcze mu preparatem ktory polecil pediatra bo ma duzo woskowiny i moze go swedzi
    Ofka zmierz za godzine i jak bedzie taka sama lub wiecej podaj pedicetamol ibum czy co tam dla niego masz
    U nas meeeega postep mlody poszedl na spacer z dziadkami i jest ok ostatnia proba skonczyla sie spazmami i niemożliwościa zlapania oddechu od placzu
    Także idzie ku dobremu oby

Weridiana, AgaSad lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 23:32

Paula_071 lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja czasem się łapie za uszy, tak po prostu.
    Moja teściowa ze szwagierka ostatnio bawiły się z Łuśka jak stala i zaczęła drobic nogami. Wiec teściowa ja hop pod paszki a szwagierka wyciąga ręce. Ja tylko powiedziałam ze absolutnie nie uczymy dziecka chodzić to było wielkie oburzenie, że ona che. Mówię że jest za mała i tak wszystko robi szybko i nie ma co pospieszac. Mój teść wtedy wysnul teorię, że ona jest duza i u niej nie trzeba patrzeć na to ile ma, bo wszystko robi inaczej bo jest duza I juz może. Nie dyskutowałam tylko powiedziałam, że nie uczymy i koniec. Brak słów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 15:17

aaaaga, AgaSad, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tlumaczylam mojej mamie ze ma nie stawiać młodego na nóżki oczywiście byla oburzona no cóż....

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminka, mój teść kiedyś 3miesięczna młodą sadzał sobie na kolanach i twierdził, ze tak może, bo on jej dłonią plecki podpiera. Powiedzialam, że ma jej nie sadzać, bo jest za mała. Wyobraź sobie, ze się obraził. Poszedl z fochem do garażu. Powiedziałam tylko głośno, ze spieprzyć dziecku kręgosłup można w jednej chwili, ale naprawić już nie tak łatwo i to ja się będę z tym borykać, a nie on, więc to ja będę decydować co wolno a co nie. Przeszło mu szybko, ale wydaje mi się, że teściowa mu to przetlumaczyla później, bo akurat tutaj mnie poparła.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka!!!! czy to znaczy, ze zdałaś??? SUuuperrr!!!

Paula_071, Weridiana, Ofka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele włsnie przezyłam półgodzinna histerie mojego syna, po jedzeniu się rozdarł bo spiacy bo na spacerze w porze spania spał jakies 1,20 z przerwami a nie ponad 2 godziny jak zawsze, myślałam,że mi ręce odpadna

Piekna pogoda się zrobiła, w takim razie ide prasować

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Migotkaa prasujesz w piękną pogodę ;-)

zabka11 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
‹‹ 3571 3572 3573 3574 3575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ