X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    moze Ty jestes zaginiona siostra blizniaczka masz jakies pol medalionu ?:))
    no kurde nie mam, ale tak jakoś czuję z Tobą mocną więź, kto wie...

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja dla pocieszenia Ci powiem ze my przez ostatnie 6 lat byliśmy raz na wakacjach. . Niestety u nas nie było kolorowo przez długi które ciągnęły się po firmie męża. . Dlatego dla mnie praca to była masakra bo pracowałam często ponad swoje siły, nawet w ciąży. . Pomimo że teraz tez jestem zajechana to jednak psychicznie bardzo odpoczywam..
    No i dlatego należy wam się urlop :-) Ja zazwyczaj staram się szukać dobrych stron, cieszyć się, ze mogę wyjechać z dziećmi. To naprawdę dużo daje. Nawet na tydzień, na kilka dni, ale wyluzować się, mieć dla siebie czas, bez pośpiechu to naprawdę ważne.

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tatapad.pl/zdrowie/list-doktor-wartolowskiej-objawy-pasozytow-dzieci/ przed chwilką wpadł mi w oko ten oto artykuł!
    Jak to jest, dzieci odrobacza się profilaktycznie ?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny poranek! Jestem szczesliwa, bo po wielu trudach udalo nam sie dojsc z mezem do kompromisu i zarezerwowalismy apartament w Chorwacji na koncowke sierpnia na 2 tygodnie. Pan mial zajety ten, ktory docelowo chcielismy, ale w tej samej cenie zaproponowal nam 70metrowy!!! Chyba sie tam gonic bedziemy :D Dodatkowo jego mama jest lekarzem, co nam powiedzial na zachete i to juz przewazylo szale. Takze zaczynamy odliczanie.
    Tak z tej radosci na sniadanie pochlonelam paczka, oj madre to nie bylo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:16

apaczka, Paula_071, Martucha86, Migotkaa, 0na88, Pulpecja, lys, mamasia, Maniuś, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na urodzinach bylo super. Bardzo tego potrzebowalam:) niestety bylam niecale 2h, bo mlody... mlody znowu daje czadu. Budzil sie co 1,15-1,30. Tylko cycek go usypial. Po 4 juz mialam tak dosc, ryczalam w lozku jak bóbr az zebralo mi sie na wymioty. Oczywiscie zanim sie uspokoilam mlody znowu sie obudzil. Maz chcial mu podac wody, ale nie bylo opcji. Zrobilam nawet w akcie desperacji mu mm w butelce ale tylko gryzl smoczek, ale tylko chwilę, bo tak sie darl... po 40 minutowym mocowaniu skonczylo sie na cycku. Pobudka 6 rano. Mam dosc. Juz nie chce karmic, wymiotowac mi sie chce jak mysle o wyciaganiu piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:31

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z Was sie moze orientuje jak to jest ze zmniejszeniem mleka (mm) podawanego dziecku? Jak schodzic ilosciowo by po roku juz nie dawac? Kiedy daje sie juz np. jedna porcje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:33

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Paula ale masakra

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję.. noz kurde wcina mi posty..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 08:14

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula przytulam i rozumiem moj od pobudki o 1.47 tak spal dokladnie obudzil sie o 2.25 o 2.48 3.38 4.14 i o 5.08 a spal do 5.55 tatus wziął i odespalam do 7.11
    Budzi sie na smoka i przekrecenie bo sam nie potrafi z brzucha na plecki ale juz odwrotnie tak i jest cyrk wstaje i go musze obrócić porażka oczywiscie po kolejnym jego kwekaniu mam dosyc i kurwuje pod nosem i tylko zerkam na zegarek która to godzina

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatus sie ulotnil jakies tam sprawunki pozalatwiac a my sami mlody odsypia zajebista noc
    Piekna pogoda chociaz to bo humor mam taki sobie najchetniej poszlabym spac tak na pol dnia heheheh
    Miłego

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spalismy dzis do 8,30 he:) no oprocz małej przerwy rano bo ojciec tak smarkał że całe mieszkanie sie trzęsło !

aaaga jak młody spi to kimaj razem z nim

Paula ja w tej chwili podaje 2 razy, jak bym sie uparła to mógłby jeść już wtej chwili raz rano,

Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w książce Tracy Hogg jest napisane że na każde 50 g pokarmów stałych odejmuje się 50 ml płynów, tyle że ona zaznacza że do roku dziecko potrzebuje od pół do litra mleka dzienne w zależności od apetytu i wagi, radzi karmić rano po przebudzeniu, na noc oraz między posiłkami i stopniowo wykluczać aby po roku do 18 miesięcy butla lub pierś tylko rano i wieczorem aż do całkowitego odstawienia.
    A może jakoś tak nagle odstawiłaś Tomka w dzień że on tak w nocy szaleje? może musiałabyś go spróbować przestawić bo jednak w tym wieku dziecko ma też silną potrzebę ssania a jak Tomek nie akceptuje smoczka to może wyżywa się właśnie w nocy na cycu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 08:56

1usawn15ju6q9qwm.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    wczoraj nie mialam sily juz pisac. okazalo sie ze za naszymi plecami nasza agencja, przekazala dom innej agencji... inna agencja teraz wydzwania kiedy podpiszemy umowe(a ja po przeczytaniu opinii w inrernecie nie chce. nic z nimi podpisywac bo to oszusci). powiedzialam ze mamy umowe ze stara agencja i ze jak nic nam nie znajda nowego, w przystepnej cenie to chce depozyt spowrotem i sama sobie szukam. no ile ja sie najadlam nerwow!
    ide Was pocxzytac

AgaSad lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - wspolczuje kochana !

ja dzis wybieram sie na 30-tke kolezanki ale to max do 24 i bez szalenstw ,bo w niedziele chrzciny. Podejrzewam ze rano dom bedzie fruwac ;-) Maz pewnie sam sie ubierze i bedzie czekal az dam mu ubrane, najedzone , przebrane dziecko, a spakowanie jedzenia , ciuchow , prasowanko - czeka oczywiscie mnie. On oczywiscie bedzie zachecal slowami " pospiesz sie " , "co ty tyle robisz" , "jeszcze nie jestes gotowa" - na zwyly spacer tak mnie motywuje, to co dopiero przed chrzcinami - trzymajcie kciuki zebysmy sie nie pozabijali rano :)

Migotkaa, niecierpliwa, apaczka, lys, AgaSad, mamasia, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Paula w książce Tracy Hogg jest napisane że na każde 50 g pokarmów stałych odejmuje się 50 ml płynów, tyle że ona zaznacza że do roku dziecko potrzebuje od pół do litra mleka dzienne w zależności od apetytu i wagi, radzi karmić rano po przebudzeniu, na noc oraz między posiłkami i stopniowo wykluczać aby po roku do 18 miesięcy butla lub pierś tylko rano i wieczorem aż do całkowitego odstawienia.
    A może jakoś tak nagle odstawiłaś Tomka w dzień że on tak w nocy szaleje? może musiałabyś go spróbować przestawić bo jednak w tym wieku dziecko ma też silną potrzebę ssania a jak Tomek nie akceptuje smoczka to może wyżywa się właśnie w nocy na cycu?

Ale to mowa o cycku tak? Nie o mm? Wczoraj w ciagu dnia dalam mu 3 razy piers, a nocy 7. Nawet wczoraj dawalam mu smoczek, ale on nie umie ssac, walil smoczkiem w szczebelki.
    Czy tylko moje dziecko nie potrafi ciagnac z niekapka/bidonu?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska tez nie radzi sobie z niekapkiem , bidonu nie probowalam jeszcze . Narazie pijemy z butelki ( takiej malutkiej , 150 ml) jedyny plus to to,ze sama sobie ja wezmie do raczek i pije.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Paula - wspolczuje kochana !

ja dzis wybieram sie na 30-tke kolezanki ale to max do 24 i bez szalenstw ,bo w niedziele chrzciny. Podejrzewam ze rano dom bedzie fruwac ;-) Maz pewnie sam sie ubierze i bedzie czekal az dam mu ubrane, najedzone , przebrane dziecko, a spakowanie jedzenia , ciuchow , prasowanko - czeka oczywiscie mnie. On oczywiscie bedzie zachecal slowami " pospiesz sie " , "co ty tyle robisz" , "jeszcze nie jestes gotowa" - na zwyly spacer tak mnie motywuje, to co dopiero przed chrzcinami - trzymajcie kciuki zebysmy sie nie pozabijali rano :)

Hahaha trzymam kciuki!

0na88 lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona trzymam kciuki ! bo u nas zawsze raban przed takimi wyjściami, w maju czekają nas 2 takie wyjscia na komunie na 10.30 tak że bedzie ostrooo, oczywsiście tekstem dnia jest zawsze "Ty jak zwykle nie gotowa"

0na88 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moze bidon jest jeszcze za trudny dla niego?moja nie potrafi. z niekapka pije, ale ja musze jej przechylac bo sama jeszcze na to nie wpadla, ladnie pije ae potrzebuje pomocy

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody wciągnął jajecznicę na parze az mu sie uszy trzesly i co chwile bylo aamm i mmmmmniam no to mamy urozmaicenie co do drugiego sniadania teraz zagryza pietka chleba i tez mruczy
    A jaki jest brudny o losie
    Moj z bidonu nie wiem nie próbowałam a z niekapka ciagnie jak stary piwo pod sklepem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 09:47

niecierpliwa, 0na88, jasmine89, Pulpecja, mamasia, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3575 3576 3577 3578 3579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ