SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaSad wrote:Pulpecja dla pocieszenia Ci powiem ze my przez ostatnie 6 lat byliśmy raz na wakacjach. . Niestety u nas nie było kolorowo przez długi które ciągnęły się po firmie męża. . Dlatego dla mnie praca to była masakra bo pracowałam często ponad swoje siły, nawet w ciąży. . Pomimo że teraz tez jestem zajechana to jednak psychicznie bardzo odpoczywam..
Ja zazwyczaj staram się szukać dobrych stron, cieszyć się, ze mogę wyjechać z dziećmi. To naprawdę dużo daje. Nawet na tydzień, na kilka dni, ale wyluzować się, mieć dla siebie czas, bez pośpiechu to naprawdę ważne.
-
Witam sie w ten piekny poranek! Jestem szczesliwa, bo po wielu trudach udalo nam sie dojsc z mezem do kompromisu i zarezerwowalismy apartament w Chorwacji na koncowke sierpnia na 2 tygodnie. Pan mial zajety ten, ktory docelowo chcielismy, ale w tej samej cenie zaproponowal nam 70metrowy!!! Chyba sie tam gonic bedziemy
Dodatkowo jego mama jest lekarzem, co nam powiedzial na zachete i to juz przewazylo szale. Takze zaczynamy odliczanie.
Tak z tej radosci na sniadanie pochlonelam paczka, oj madre to nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:16
apaczka, Paula_071, Martucha86, Migotkaa, 0na88, Pulpecja, lys, mamasia, Maniuś, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj na urodzinach bylo super. Bardzo tego potrzebowalam:) niestety bylam niecale 2h, bo mlody... mlody znowu daje czadu. Budzil sie co 1,15-1,30. Tylko cycek go usypial. Po 4 juz mialam tak dosc, ryczalam w lozku jak bóbr az zebralo mi sie na wymioty. Oczywiscie zanim sie uspokoilam mlody znowu sie obudzil. Maz chcial mu podac wody, ale nie bylo opcji. Zrobilam nawet w akcie desperacji mu mm w butelce ale tylko gryzl smoczek, ale tylko chwilę, bo tak sie darl... po 40 minutowym mocowaniu skonczylo sie na cycku. Pobudka 6 rano. Mam dosc. Juz nie chce karmic, wymiotowac mi sie chce jak mysle o wyciaganiu piersi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:31
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ktoras z Was sie moze orientuje jak to jest ze zmniejszeniem mleka (mm) podawanego dziecku? Jak schodzic ilosciowo by po roku juz nie dawac? Kiedy daje sie juz np. jedna porcje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 07:33
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula przytulam i rozumiem moj od pobudki o 1.47 tak spal dokladnie obudzil sie o 2.25 o 2.48 3.38 4.14 i o 5.08 a spal do 5.55 tatus wziął i odespalam do 7.11
Budzi sie na smoka i przekrecenie bo sam nie potrafi z brzucha na plecki ale juz odwrotnie tak i jest cyrk wstaje i go musze obrócić porażka oczywiscie po kolejnym jego kwekaniu mam dosyc i kurwuje pod nosem i tylko zerkam na zegarek która to godzina -
Tatus sie ulotnil jakies tam sprawunki pozalatwiac a my sami mlody odsypia zajebista noc
Piekna pogoda chociaz to bo humor mam taki sobie najchetniej poszlabym spac tak na pol dnia heheheh
Miłego -
My spalismy dzis do 8,30 he:) no oprocz małej przerwy rano bo ojciec tak smarkał że całe mieszkanie sie trzęsło !
aaaga jak młody spi to kimaj razem z nim
Paula ja w tej chwili podaje 2 razy, jak bym sie uparła to mógłby jeść już wtej chwili raz rano,Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość
-
Paula w książce Tracy Hogg jest napisane że na każde 50 g pokarmów stałych odejmuje się 50 ml płynów, tyle że ona zaznacza że do roku dziecko potrzebuje od pół do litra mleka dzienne w zależności od apetytu i wagi, radzi karmić rano po przebudzeniu, na noc oraz między posiłkami i stopniowo wykluczać aby po roku do 18 miesięcy butla lub pierś tylko rano i wieczorem aż do całkowitego odstawienia.
A może jakoś tak nagle odstawiłaś Tomka w dzień że on tak w nocy szaleje? może musiałabyś go spróbować przestawić bo jednak w tym wieku dziecko ma też silną potrzebę ssania a jak Tomek nie akceptuje smoczka to może wyżywa się właśnie w nocy na cycu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 08:56
-
hej
wczoraj nie mialam sily juz pisac. okazalo sie ze za naszymi plecami nasza agencja, przekazala dom innej agencji... inna agencja teraz wydzwania kiedy podpiszemy umowe(a ja po przeczytaniu opinii w inrernecie nie chce. nic z nimi podpisywac bo to oszusci). powiedzialam ze mamy umowe ze stara agencja i ze jak nic nam nie znajda nowego, w przystepnej cenie to chce depozyt spowrotem i sama sobie szukam. no ile ja sie najadlam nerwow!
ide Was pocxzytacAgaSad lubi tę wiadomość
-
Paula - wspolczuje kochana !
ja dzis wybieram sie na 30-tke kolezanki ale to max do 24 i bez szalenstw ,bo w niedziele chrzciny. Podejrzewam ze rano dom bedzie fruwacMaz pewnie sam sie ubierze i bedzie czekal az dam mu ubrane, najedzone , przebrane dziecko, a spakowanie jedzenia , ciuchow , prasowanko - czeka oczywiscie mnie. On oczywiscie bedzie zachecal slowami " pospiesz sie " , "co ty tyle robisz" , "jeszcze nie jestes gotowa" - na zwyly spacer tak mnie motywuje, to co dopiero przed chrzcinami - trzymajcie kciuki zebysmy sie nie pozabijali rano
Migotkaa, niecierpliwa, apaczka, lys, AgaSad, mamasia, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Paula w książce Tracy Hogg jest napisane że na każde 50 g pokarmów stałych odejmuje się 50 ml płynów, tyle że ona zaznacza że do roku dziecko potrzebuje od pół do litra mleka dzienne w zależności od apetytu i wagi, radzi karmić rano po przebudzeniu, na noc oraz między posiłkami i stopniowo wykluczać aby po roku do 18 miesięcy butla lub pierś tylko rano i wieczorem aż do całkowitego odstawienia.
A może jakoś tak nagle odstawiłaś Tomka w dzień że on tak w nocy szaleje? może musiałabyś go spróbować przestawić bo jednak w tym wieku dziecko ma też silną potrzebę ssania a jak Tomek nie akceptuje smoczka to może wyżywa się właśnie w nocy na cycu?
Ale to mowa o cycku tak? Nie o mm? Wczoraj w ciagu dnia dalam mu 3 razy piers, a nocy 7. Nawet wczoraj dawalam mu smoczek, ale on nie umie ssac, walil smoczkiem w szczebelki.
Czy tylko moje dziecko nie potrafi ciagnac z niekapka/bidonu?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
0na88 wrote:Paula - wspolczuje kochana !
ja dzis wybieram sie na 30-tke kolezanki ale to max do 24 i bez szalenstw ,bo w niedziele chrzciny. Podejrzewam ze rano dom bedzie fruwacMaz pewnie sam sie ubierze i bedzie czekal az dam mu ubrane, najedzone , przebrane dziecko, a spakowanie jedzenia , ciuchow , prasowanko - czeka oczywiscie mnie. On oczywiscie bedzie zachecal slowami " pospiesz sie " , "co ty tyle robisz" , "jeszcze nie jestes gotowa" - na zwyly spacer tak mnie motywuje, to co dopiero przed chrzcinami - trzymajcie kciuki zebysmy sie nie pozabijali rano
Hahaha trzymam kciuki!
0na88 lubi tę wiadomość
-
Młody wciągnął jajecznicę na parze az mu sie uszy trzesly i co chwile bylo aamm i mmmmmniam no to mamy urozmaicenie co do drugiego sniadania teraz zagryza pietka chleba i tez mruczy
A jaki jest brudny o losie
Moj z bidonu nie wiem nie próbowałam a z niekapka ciagnie jak stary piwo pod sklepemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 09:47
niecierpliwa, 0na88, jasmine89, Pulpecja, mamasia, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość