SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej wam
Paula, współczuję, naprawdę. Widzisz, to są właśnie te wszystkie teorie, że a to smoczek zły, a to butelka, ze trzeba tak i tak. Tylko właśnie jak jest potem taki kryzys jak teraz masz, to jakoś ci wszyscy teoretycy nie pojawiają się i nie radzą co zrobić żeby nie zwariować. Ja to przerabiałam z Tośką i przy Miśce po prostu olałam, też trochę późno dałam butlę, ale na szczęście się udało i skończyło się wiszenie na mnie.
Nie wiem co chcesz dokładnie zmienić. Chcesz małego odstawić i dać butelkę? Bo chyba pisałaś, ze wolałabys uniknąć butelki? No to chyba niekapek wam zostaje, bo przynajmniej jak będzie chciał w nocy to się nie pooblewa, bo to dodatkowa robota. Jeżeli mogę coś doradzić, to zebys zastanowiła się nad tym wszystkim na spokojnie i tak "na zimno" i podjęla decyzję taką, jaka będzie dobra dla was obojga.AgaSad lubi tę wiadomość
-
Pulpecja, dzieki. Ja juz od jakiegos czasu noszę sie z odstawieniem. To postanowione. Tomek butelki nie umie ciagnac, tak samo smoczka. Wydaje mi sie, ze prędzej nauczę go niekapka. Ladnie pije z kubeczka, ale to slabe w nocy.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Pulpecja, dzieki. Ja juz od jakiegos czasu noszę sie z odstawieniem. To postanowione. Tomek butelki nie umie ciagnac, tak samo smoczka. Wydaje mi sie, ze prędzej nauczę go niekapka. Ladnie pije z kubeczka, ale to slabe w nocy.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Moja kompletnie nie umie pic z niekapka. Raczej służy jej do zabawy lub gryzienia. W ogóle ostatnio jest mega problem z piciem, zupełnie nie chce pić, nawet soku
Jedynie jak się da to łyżeczką ale ludzie, jak przyjdą upały to chyba się pochlastam. Od kilku dni ma zaparcia, daję jej laktulozę i czopki i jest lepiej. Mam nadzieję, że załapie bidon bo chcę kupić i wypróbować. Doidy to zou.
Paula współczujęKurde nieźle Tomek daje...Myślę, że najlepiej by było zeby przestawić go tak jak już będzie na mm żeby w nocy nie pił mleka. To będzie dla niego lepsze szczególnie, że ma już sporo ząbków. Ale wszystko w swoim czasie, powolutku.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
U nas noc także beznadziejna cyc co chwilę i płacz co chwilę.
Paula moja tez nie umie z niekapka ani z tego kubka 360 bo tam też trzeba ciągnąć. Z doidy pije i pije z takiego niby niekapka z tommee tippee 4+ tylko ze to jest taki oszukany niekapek bo samo leci i nie trzeba zasysać.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Hej, my już po śniadaniu, spakowani, Hubert byl z mężem na basenie, teraz rozrabia. Za pół godziny opuszczamy pokój, idziemy na spacer po Jastarni, a później kierunek dom.
Hubert z niekapka coś tam pije, tzn. Umie pić i z niekapka i z doidy, ale to są bardzo małe ilosci. W przyszłym tyg zamierzam sprobowac z bidonem.
Paula wspolczuje nocy, ciekawe co się Tomkowi porobiło z tymi nocnymi szalenstwami. U nad pobudki dwie, obie na jedzenie, o 1 i o 4. Dzień zaczął o 7.00. Nie było zatem źle.AgaSad lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ale to mowa o cycku tak? Nie o mm? Wczoraj w ciagu dnia dalam mu 3 razy piers, a nocy 7. Nawet wczoraj dawalam mu smoczek, ale on nie umie ssac, walil smoczkiem w szczebelki.
Czy tylko moje dziecko nie potrafi ciagnac z niekapka/bidonu?
Wiesz ten przelicznik niby jest do dzieci karmionych butelką ale jeżeli potrafisz ocenić ile w ciągu doby on wypija mleka to też może być stosowany.. tyle że podstawą tutaj jest karmienie w dzień a w nocy 10 godz przerwa w jedzeniu..
to tak jak pisze Pulpecja musisz na spokojnie zastanowić się jak chcesz to zrobić, może spróbuj najpierw wyeliminować co drugie karmienie w nocy nawet jeśli ta eliminacja będzie wyglądała tak że nie śpi przez 1,5 godz.. wiem męczące ale może po kilku dniach nie będzie budził się aż tak często..
Mój pije z niekapka ale ja mam jakiś taki dziwny niekapek że jak przechylisz to leci przez chwilkę, później trzeba już ssać i on nie zawsze zatrybi to ssanie.. doidy w dalszym ciągu tylko gryzie więc póki co dałam sobie spokój..Paula_071 lubi tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Wiesz ten przelicznik niby jest do dzieci karmionych butelką ale jeżeli potrafisz ocenić ile w ciągu doby on wypija mleka to też może być stosowany.. tyle że podstawą tutaj jest karmienie w dzień a w nocy 10 godz przerwa w jedzeniu..
to tak jak pisze Pulpecja musisz na spokojnie zastanowić się jak chcesz to zrobić, może spróbuj najpierw wyeliminować co drugie karmienie w nocy nawet jeśli ta eliminacja będzie wyglądała tak że nie śpi przez 1,5 godz.. wiem męczące ale może po kilku dniach nie będzie budził się aż tak często..
Mój pije z niekapka ale ja mam jakiś taki dziwny niekapek że jak przechylisz to leci przez chwilkę, później trzeba już ssać i on nie zawsze zatrybi to ssanie.. doidy w dalszym ciągu tylko gryzie więc póki co dałam sobie spokój..
Ja mogę karmic w dzien, tylko w nocy chce spokoju. A ta madra pani jaki ma pomysł, by dziecko się nie budziło?
Apaczka, 8 zebow ma Tomek...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Tylko Paula z tymi pobudkami to wiesz, też różnie bywa. Moja jest na mm, a budzi się dwa razy... powoli próbuję ją oszukiwać smoczkiem i przeczekać, chyba też spróbuję dać w nocy wodę. Tyle, że wtedy dnia mi braknie, żeby jadła konkretne rzeczy i dostała odpowiednią ilość mleka na dobę.
-
Paula_071 wrote:Ja mogę karmic w dzien, tylko w nocy chce spokoju. A ta madra pani jaki ma pomysł, by dziecko się nie budziło?
Apaczka, 8 zebow ma Tomek...
Paula zrobię Ci fotki tych rozdziałów i wrzucę na fb bo w to się trzeba wczytać.. pomysły ma różne, wiesz ja czasem próbuję z moim żeby nie karmić np wczoraj godzinę się z nim mordowałam ale w końcu zasnął tyle że u nas jest dużo łatwiej bo on ssie smoczek.. wrzucę trochę później bo teraz młody z tatusiem na spacerze więc muszę szybko chatę ogarnąć i coś upichcić.Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Paula chyba w Ikei są takie kubki plastikowe 'kapki', sąsiadki syn tylko z tego pił i to całkiem długo, nic innego nie wchodzilo w grę. Może spróbuj?
Tak, on z tego ladnie pije. Wiem, bo mam ten kubek u rodziców. Jutro go zabiore.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Moje dziecko spalo uwaga 26 minut nowy rekord qrwa zeby umylam i łóżko poslalam gdzie te drzemki po poltorek godziny po dwie godziny ja wiem gdzie w dupie normalnie
0na88, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Wczoraj na urodzinach bylo super. Bardzo tego potrzebowalam:) niestety bylam niecale 2h, bo mlody... mlody znowu daje czadu. Budzil sie co 1,15-1,30. Tylko cycek go usypial. Po 4 juz mialam tak dosc, ryczalam w lozku jak bóbr az zebralo mi sie na wymioty. Oczywiscie zanim sie uspokoilam mlody znowu sie obudzil. Maz chcial mu podac wody, ale nie bylo opcji. Zrobilam nawet w akcie desperacji mu mm w butelce ale tylko gryzl smoczek, ale tylko chwilę, bo tak sie darl... po 40 minutowym mocowaniu skonczylo sie na cycku. Pobudka 6 rano. Mam dosc. Juz nie chce karmic, wymiotowac mi sie chce jak mysle o wyciaganiu piersi.
tez młody by tylko w nocy się cycal, a mnie już to dobija. ..
-
aaaaga wrote:Moje dziecko spalo uwaga 26 minut nowy rekord qrwa zeby umylam i łóżko poslalam gdzie te drzemki po poltorek godziny po dwie godziny ja wiem gdzie w dupie normalnie
Moj "spi" od 20:30 do 6, a w ciągu dnia 3 drzemki po 20-25 minut. I tak jest od miesiaca. Raz wyszlo, ze byly dwie drzemki, jedna 15 minut druga godzine.
Mamasia, ja musze cos zarobić z tymi nocami, bo w ten sposob syn nie ma zadnego pozytku z matki. Mleko to nie wszystko.
Apaczka, a Natalka pije z piersi czy dalej foch? A próbowałas moze dawac wode strzykawka, bo kiedys tak udawalo sie z mlekiem, dobrze pamietam?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula dokładnie tak, jak napisałaś ja się czuję taką okropną matką, bo właśnie moje dziecko nie ma ze mnie pożytku, bo po nocy jestem tak wykończona, że w dzień nie mogę się ogarnąć i nie mam siły na nic. Tylko marzę o tym, żeby mała poszła spać a ja z nią.