Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak jest ciepło to z niekapka pije ale potrzebuje mojej pomocy przy przechyleniu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam :-) Paula, współczuję, naprawdę. Widzisz, to są właśnie te wszystkie teorie, że a to smoczek zły, a to butelka, ze trzeba tak i tak. Tylko właśnie jak jest potem taki kryzys jak teraz masz, to jakoś ci wszyscy teoretycy nie pojawiają się i nie radzą co zrobić żeby nie zwariować. Ja to przerabiałam z Tośką i przy Miśce po prostu olałam, też trochę późno dałam butlę, ale na szczęście się udało i skończyło się wiszenie na mnie.
    Nie wiem co chcesz dokładnie zmienić. Chcesz małego odstawić i dać butelkę? Bo chyba pisałaś, ze wolałabys uniknąć butelki? No to chyba niekapek wam zostaje, bo przynajmniej jak będzie chciał w nocy to się nie pooblewa, bo to dodatkowa robota. Jeżeli mogę coś doradzić, to zebys zastanowiła się nad tym wszystkim na spokojnie i tak "na zimno" i podjęla decyzję taką, jaka będzie dobra dla was obojga.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, dzieki. Ja juz od jakiegos czasu noszę sie z odstawieniem. To postanowione. Tomek butelki nie umie ciagnac, tak samo smoczka. Wydaje mi sie, ze prędzej nauczę go niekapka. Ladnie pije z kubeczka, ale to slabe w nocy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Pulpecja, dzieki. Ja juz od jakiegos czasu noszę sie z odstawieniem. To postanowione. Tomek butelki nie umie ciagnac, tak samo smoczka. Wydaje mi sie, ze prędzej nauczę go niekapka. Ladnie pije z kubeczka, ale to slabe w nocy.
    Próbuj z niekapkiem w ciągu dnia. Moja Tośka butelki też nie chciała, wodę piła z niekapka i jak już zalapala to się z tym niekapkiem prawie nie rozstawała. Dzięki niemu też odstawiłam ją później od piersi, bo w nocy dalam wodę z jej ukochanego kubeczka i jakoś poszlo.

Paula_071 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kompletnie nie umie pic z niekapka. Raczej służy jej do zabawy lub gryzienia. W ogóle ostatnio jest mega problem z piciem, zupełnie nie chce pić, nawet soku :/ Jedynie jak się da to łyżeczką ale ludzie, jak przyjdą upały to chyba się pochlastam. Od kilku dni ma zaparcia, daję jej laktulozę i czopki i jest lepiej. Mam nadzieję, że załapie bidon bo chcę kupić i wypróbować. Doidy to zou.

Paula współczuję :/ Kurde nieźle Tomek daje...Myślę, że najlepiej by było zeby przestawić go tak jak już będzie na mm żeby w nocy nie pił mleka. To będzie dla niego lepsze szczególnie, że ma już sporo ząbków. Ale wszystko w swoim czasie, powolutku.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc także beznadziejna cyc co chwilę i płacz co chwilę.
    Paula moja tez nie umie z niekapka ani z tego kubka 360 bo tam też trzeba ciągnąć. Z doidy pije i pije z takiego niby niekapka z tommee tippee 4+ tylko ze to jest taki oszukany niekapek bo samo leci i nie trzeba zasysać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka serdeczne gratulacje.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już po śniadaniu, spakowani, Hubert byl z mężem na basenie, teraz rozrabia. Za pół godziny opuszczamy pokój, idziemy na spacer po Jastarni, a później kierunek dom.

Hubert z niekapka coś tam pije, tzn. Umie pić i z niekapka i z doidy, ale to są bardzo małe ilosci. W przyszłym tyg zamierzam sprobowac z bidonem.
    Paula wspolczuje nocy, ciekawe co się Tomkowi porobiło z tymi nocnymi szalenstwami. U nad pobudki dwie, obie na jedzenie, o 1 i o 4. Dzień zaczął o 7.00. Nie było zatem źle.

AgaSad lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te wasze niekapki maja miękkie ustniki czy twarde? Moze spróbujcie tych drugich tzn odwrotnie niz macie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale to mowa o cycku tak? Nie o mm? Wczoraj w ciagu dnia dalam mu 3 razy piers, a nocy 7. Nawet wczoraj dawalam mu smoczek, ale on nie umie ssac, walil smoczkiem w szczebelki.
    Czy tylko moje dziecko nie potrafi ciagnac z niekapka/bidonu?

Wiesz ten przelicznik niby jest do dzieci karmionych butelką ale jeżeli potrafisz ocenić ile w ciągu doby on wypija mleka to też może być stosowany.. tyle że podstawą tutaj jest karmienie w dzień a w nocy 10 godz przerwa w jedzeniu..
    to tak jak pisze Pulpecja musisz na spokojnie zastanowić się jak chcesz to zrobić, może spróbuj najpierw wyeliminować co drugie karmienie w nocy nawet jeśli ta eliminacja będzie wyglądała tak że nie śpi przez 1,5 godz.. wiem męczące ale może po kilku dniach nie będzie budził się aż tak często..

Mój pije z niekapka ale ja mam jakiś taki dziwny niekapek że jak przechylisz to leci przez chwilkę, później trzeba już ssać i on nie zawsze zatrybi to ssanie.. doidy w dalszym ciągu tylko gryzie więc póki co dałam sobie spokój..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Wiesz ten przelicznik niby jest do dzieci karmionych butelką ale jeżeli potrafisz ocenić ile w ciągu doby on wypija mleka to też może być stosowany.. tyle że podstawą tutaj jest karmienie w dzień a w nocy 10 godz przerwa w jedzeniu..
    to tak jak pisze Pulpecja musisz na spokojnie zastanowić się jak chcesz to zrobić, może spróbuj najpierw wyeliminować co drugie karmienie w nocy nawet jeśli ta eliminacja będzie wyglądała tak że nie śpi przez 1,5 godz.. wiem męczące ale może po kilku dniach nie będzie budził się aż tak często..

Mój pije z niekapka ale ja mam jakiś taki dziwny niekapek że jak przechylisz to leci przez chwilkę, później trzeba już ssać i on nie zawsze zatrybi to ssanie.. doidy w dalszym ciągu tylko gryzie więc póki co dałam sobie spokój..

Ja mogę karmic w dzien, tylko w nocy chce spokoju. A ta madra pani jaki ma pomysł, by dziecko się nie budziło?

Apaczka, 8 zebow ma Tomek...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba w Ikei są takie kubki plastikowe 'kapki', sąsiadki syn tylko z tego pił i to całkiem długo, nic innego nie wchodzilo w grę. Może spróbuj?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko Paula z tymi pobudkami to wiesz, też różnie bywa. Moja jest na mm, a budzi się dwa razy... powoli próbuję ją oszukiwać smoczkiem i przeczekać, chyba też spróbuję dać w nocy wodę. Tyle, że wtedy dnia mi braknie, żeby jadła konkretne rzeczy i dostała odpowiednią ilość mleka na dobę.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mogę karmic w dzien, tylko w nocy chce spokoju. A ta madra pani jaki ma pomysł, by dziecko się nie budziło?

Apaczka, 8 zebow ma Tomek...

Paula zrobię Ci fotki tych rozdziałów i wrzucę na fb bo w to się trzeba wczytać.. pomysły ma różne, wiesz ja czasem próbuję z moim żeby nie karmić np wczoraj godzinę się z nim mordowałam ale w końcu zasnął tyle że u nas jest dużo łatwiej bo on ssie smoczek.. wrzucę trochę później bo teraz młody z tatusiem na spacerze więc muszę szybko chatę ogarnąć i coś upichcić.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Paula chyba w Ikei są takie kubki plastikowe 'kapki', sąsiadki syn tylko z tego pił i to całkiem długo, nic innego nie wchodzilo w grę. Może spróbuj?

Tak, on z tego ladnie pije. Wiem, bo mam ten kubek u rodziców. Jutro go zabiore.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spalo uwaga 26 minut nowy rekord qrwa zeby umylam i łóżko poslalam gdzie te drzemki po poltorek godziny po dwie godziny ja wiem gdzie w dupie normalnie

0na88, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wczoraj na urodzinach bylo super. Bardzo tego potrzebowalam:) niestety bylam niecale 2h, bo mlody... mlody znowu daje czadu. Budzil sie co 1,15-1,30. Tylko cycek go usypial. Po 4 juz mialam tak dosc, ryczalam w lozku jak bóbr az zebralo mi sie na wymioty. Oczywiscie zanim sie uspokoilam mlody znowu sie obudzil. Maz chcial mu podac wody, ale nie bylo opcji. Zrobilam nawet w akcie desperacji mu mm w butelce ale tylko gryzl smoczek, ale tylko chwilę, bo tak sie darl... po 40 minutowym mocowaniu skonczylo sie na cycku. Pobudka 6 rano. Mam dosc. Juz nie chce karmic, wymiotowac mi sie chce jak mysle o wyciaganiu piersi.
    Paula niestety ale łącze się z Tobą w bólu :-/ tez młody by tylko w nocy się cycal, a mnie już to dobija. ..

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Moje dziecko spalo uwaga 26 minut nowy rekord qrwa zeby umylam i łóżko poslalam gdzie te drzemki po poltorek godziny po dwie godziny ja wiem gdzie w dupie normalnie

Moj "spi" od 20:30 do 6, a w ciągu dnia 3 drzemki po 20-25 minut. I tak jest od miesiaca. Raz wyszlo, ze byly dwie drzemki, jedna 15 minut druga godzine.

Mamasia, ja musze cos zarobić z tymi nocami, bo w ten sposob syn nie ma zadnego pozytku z matki. Mleko to nie wszystko.

Apaczka, a Natalka pije z piersi czy dalej foch? A próbowałas moze dawac wode strzykawka, bo kiedys tak udawalo sie z mlekiem, dobrze pamietam?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska spala na spacerze 20 min .. od rana nic , zaraz przyjdzie fizjo - juz widze jak to bedzie wygladalo

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dokładnie tak, jak napisałaś ja się czuję taką okropną matką, bo właśnie moje dziecko nie ma ze mnie pożytku, bo po nocy jestem tak wykończona, że w dzień nie mogę się ogarnąć i nie mam siły na nic. Tylko marzę o tym, żeby mała poszła spać a ja z nią.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3576 3577 3578 3579 3580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ