SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja pewnie masz rację ale zanim Lily dojdzie do tego etapu to jeszcze trochę minie. Z resztą nie wiem musze jakos zrzucić na męża naukę spanie w łóżeczku i jeszcze najlepiej żeby myślał że to jego pomysł i był pełen zapału do realizacji. .. taa
Pulpecja, aaaaga, Paula_071, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Pulpecja pewnie masz rację ale zanim Lily dojdzie do tego etapu to jeszcze trochę minie. Z resztą nie wiem musze jakos zrzucić na męża naukę spanie w łóżeczku i jeszcze najlepiej żeby myślał że to jego pomysł i był pełen zapału do realizacji. .. taa
trzymam kciuki
-
aaaaga wrote:[...] ośmio miesieczne dziecko mozna uczyc juz mycia zabkow odpowiednia szczoteczką 0+ i nawet myc z odrobiną pasty tez zerową bez fluoru i dwa razy dziennie myc ząbki
Jeszcze sie nie rozgladalam za szczoteczka i pasta ale mam w planach to zrobic i potraktować to jako forme zabawy z korzyscia na przyszlosc
Mój dentysta mówił nawet, żeby pokazywać zawsze w kąpieli szczoteczkę i dawać by dziecko się nią bawiło (jako oswajanie z tematem)Oczywiście pod kontrolą, bo maluchy lubią wciskać za głęboko różne przedmioty :p
Co do pasty bez fluoru, to ja miałam problem, żeby kupić w Rossmannie czy innych supermarketachW końcu znalazłam gdzieś w necie pasty Chicco bez fluoru i zamówiłam od razu zestaw - szczoteczka, pasta i do tego etui (nam akurat służy jako piórniczek;)). Wrzucam zdj pasty, jakby któraś z Was też szukała bez fluoru
)
-
aaaaga wrote:Hmmm doczytalam na opakowaniu mleka orkiszowego ze do wypieków wiec wnioskuje ze moge je zagotowac
Agaata sama bym wciągnęła taka kolację
Ja nie gotowałam, tylko podgrzalam lekko, ale pewnie można zagotować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:23
-
Ja 8 miesięcy temu leżałam w błogostanie po ZZO...
Natalka też mi non stop ucieka przy przewijaniu czy ubieraniu. Dzisiaj zwiała bez pampersa, zsikała się na podłogę, usiadła w te siuśki i rozciapała rączkami. W efekcie musiałam umyć dziecko i podłogę oraz wyprać body. Tak żeby nie było nudyPulpecja, Aska87, witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, AgaSad, Paula_071, Griszanka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
strach pomyśleć co by było jakby moja chciała zwiać podczas przewijania....
Dzwoniłam o 20.50 do męża żeby kupił jakiś chleb po drodze, bo nocuje Tosi koleżanka, więcej na śniadanie potrzeba. No a ten mówi, że może za pół godziny wyjedziemam nadzieję, że w jakiejś żabce coś kupi. No ale już nie czekałam, podmyłam młodą tylko, przebrałam, dałam mleko i już śpi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:28
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Lys, jak pięknie poscielone lozko! U mnie to rzadki widok;)
Hehe, tez na to zwróciłam uwagę
Lys, nie chce Cie załamywać, ale za chwilę te barierki i tak na niewiele się zdadzą
Kurde, mam nadzieję że szybko Ci przejdzie.lys lubi tę wiadomość
-
Jestem i jaaa:)
Powiem Wam że takie wyrwanie z domu to coś pieknego! Wprawdzie u fryzjera zeszło mi tylko pół godziny bo bez mycia(zawsze tak chodze bo niecierpie tych niewypłukanych włosów!) ale potem siupnęłam się na solarium, poszłam tylko na 6 mina dekolt jak rak, no cóz, nie ma się co dziwić w koncu pierwsze spotkanie:) Pójde jeszcze ze 4 razy bo katastrofa się rozebrac, ja buzie dośc mocno maluje a dekolt bioły jak mąka i rece, Szłam sobie powolutku do domku, wstąpiłam do pepco, wzięłam 2 pary bodów na lato i wiecie co, lipa bo rozmiarówka bodów sie kończy, wzięłam 92 na lato, większych juz nie ma..
A to Was zaskocze bo ja mam zawsze zaścielone łózko ha:P
Szymonek dziś marudził cały dzien, sam tylko na 5 min się zabawił i albo mruczał albo płakał albo ględził jak stara baba coś w typu "olaboga" tylko po swojemu, dałam mu na noc nurofen bo dziąśełko peknięte w połowie dopiero
Lys ja myślę ze barierka fajna sprawa, ja jak czasem biore Szymka do łóżka to tylko pod sciane, przez co zawsze wstaje połamana bo musze spać tylko na jednym boku, nie mam odwagi go położyc po drugiej stronie
aaa wiecie co zaobserwowałm dzis u Szymona, jak siedzi ma zabawkę daleko to próbuje tak na boczku siegać i jakby złapać tylko nie wie że można rękami sie podeprzec i robi glebe na twarz, ale coś się zaczyna powoli ruszać, w slimaczym tempie ale to już cośAgaSad, lys, Paula_071, aaaaga, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Apaczka, a co sądzisz żeby pójść do tej Kofifi gdzie byłyście ostatnio? Byłoby mi łatwo tam dojechać, wprawdzie to spory kawałek ode mnie, ale zaraz przy metrze a później możemy pojść do Parku Żeromskiego na spacer. Ty masz tam dobry dojazd? Bo na Młynarską to już dla mnie bardziej skomplikowane - bo muszę pojechać metrem i tramwajem z przesiadką na Placu Bankowym. Chyba, że znasz jeszcze coś ciekawego np. w Śródmieściu.
Mi znajoma poleciła :
http://hockiklocki.com.pl/
Ale to z kolei dla Ciebie bardzo daleko, bo to Kabaty, więc raczej odpada.