X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja pewnie masz rację ale zanim Lily dojdzie do tego etapu to jeszcze trochę minie. Z resztą nie wiem musze jakos zrzucić na męża naukę spanie w łóżeczku i jeszcze najlepiej żeby myślał że to jego pomysł i był pełen zapału do realizacji. .. taa

Pulpecja, aaaaga, Paula_071, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja pewnie masz rację ale zanim Lily dojdzie do tego etapu to jeszcze trochę minie. Z resztą nie wiem musze jakos zrzucić na męża naukę spanie w łóżeczku i jeszcze najlepiej żeby myślał że to jego pomysł i był pełen zapału do realizacji. .. taa
    dobre dobre :-) trzymam kciuki

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm doczytalam na opakowaniu mleka orkiszowego ze do wypieków wiec wnioskuje ze moge je zagotowac
    Agaata sama bym wciągnęła taka kolację

Agaata lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    [...] ośmio miesieczne dziecko mozna uczyc juz mycia zabkow odpowiednia szczoteczką 0+ i nawet myc z odrobiną pasty tez zerową bez fluoru i dwa razy dziennie myc ząbki
    Jeszcze sie nie rozgladalam za szczoteczka i pasta ale mam w planach to zrobic i potraktować to jako forme zabawy z korzyscia na przyszlosc

Mój dentysta mówił nawet, żeby pokazywać zawsze w kąpieli szczoteczkę i dawać by dziecko się nią bawiło (jako oswajanie z tematem) :) Oczywiście pod kontrolą, bo maluchy lubią wciskać za głęboko różne przedmioty :p
    Co do pasty bez fluoru, to ja miałam problem, żeby kupić w Rossmannie czy innych supermarketach :/ W końcu znalazłam gdzieś w necie pasty Chicco bez fluoru i zamówiłam od razu zestaw - szczoteczka, pasta i do tego etui (nam akurat służy jako piórniczek;)). Wrzucam zdj pasty, jakby któraś z Was też szukała bez fluoru :))
    4f6ff38ebbed91d3med.jpg

• Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Hmmm doczytalam na opakowaniu mleka orkiszowego ze do wypieków wiec wnioskuje ze moge je zagotowac
    Agaata sama bym wciągnęła taka kolację

Ja nie gotowałam, tylko podgrzalam lekko, ale pewnie można zagotować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:23

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Moje dziecko zasnelo bez cyrkow i to przy butelce z kaszka :)
    8 m-cy temu lezalam juz na stole i mnie cieli, a jakby to bylo wczoraj :)

Pulpecja, Zetka, Migotkaa, Maniuś, AgaSad, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jeszcze raz ten zestaw z Rossmanna. Jedna ze szczoteczek świetnie się sprawdza jako gryzak podczas zmiany pampersa. Dzięki niej Tomek nie ucieka przez 30 sekund;)

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8 miesięcy temu leżałam w błogostanie po ZZO...
    Natalka też mi non stop ucieka przy przewijaniu czy ubieraniu. Dzisiaj zwiała bez pampersa, zsikała się na podłogę, usiadła w te siuśki i rozciapała rączkami. W efekcie musiałam umyć dziecko i podłogę oraz wyprać body. Tak żeby nie było nudy ;-)

Pulpecja, Aska87, witaminkab, niecierpliwa, Maniuś, AgaSad, Paula_071, Griszanka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strach pomyśleć co by było jakby moja chciała zwiać podczas przewijania....

Dzwoniłam o 20.50 do męża żeby kupił jakiś chleb po drodze, bo nocuje Tosi koleżanka, więcej na śniadanie potrzeba. No a ten mówi, że może za pół godziny wyjedzie :-/ mam nadzieję, że w jakiejś żabce coś kupi. No ale już nie czekałam, podmyłam młodą tylko, przebrałam, dałam mleko i już śpi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 21:28

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    a no na Platynowa a spacer bardzo chetnie może nad to jeziorko za pętla miała byś blisko ja moge podjechać
    Może jakos po majowce czy chcesz jakoś na dniach?

Dla mnie super, jesteśmy umówione :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Lys, jak pięknie poscielone lozko! U mnie to rzadki widok;)

Hehe, tez na to zwróciłam uwagę :)

Lys, nie chce Cie załamywać, ale za chwilę te barierki i tak na niewiele się zdadzą :)

Kurde, mam nadzieję że szybko Ci przejdzie.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej kupić niekapek z twardym czy miękkim ustnikiem? Mój butelki nie chce, to może z twardym?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i jaaa:)
    Powiem Wam że takie wyrwanie z domu to coś pieknego! Wprawdzie u fryzjera zeszło mi tylko pół godziny bo bez mycia(zawsze tak chodze bo niecierpie tych niewypłukanych włosów!) ale potem siupnęłam się na solarium, poszłam tylko na 6 mina dekolt jak rak, no cóz, nie ma się co dziwić w koncu pierwsze spotkanie:) Pójde jeszcze ze 4 razy bo katastrofa się rozebrac, ja buzie dośc mocno maluje a dekolt bioły jak mąka i rece, Szłam sobie powolutku do domku, wstąpiłam do pepco, wzięłam 2 pary bodów na lato i wiecie co, lipa bo rozmiarówka bodów sie kończy, wzięłam 92 na lato, większych juz nie ma..

A to Was zaskocze bo ja mam zawsze zaścielone łózko ha:P

Szymonek dziś marudził cały dzien, sam tylko na 5 min się zabawił i albo mruczał albo płakał albo ględził jak stara baba coś w typu "olaboga" tylko po swojemu, dałam mu na noc nurofen bo dziąśełko peknięte w połowie dopiero

Lys ja myślę ze barierka fajna sprawa, ja jak czasem biore Szymka do łóżka to tylko pod sciane, przez co zawsze wstaje połamana bo musze spać tylko na jednym boku, nie mam odwagi go położyc po drugiej stronie

aaa wiecie co zaobserwowałm dzis u Szymona, jak siedzi ma zabawkę daleko to próbuje tak na boczku siegać i jakby złapać tylko nie wie że można rękami sie podeprzec i robi glebe na twarz, ale coś się zaczyna powoli ruszać, w slimaczym tempie ale to już coś:)

AgaSad, lys, Paula_071, aaaaga, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lepiej kupić niekapek z twardym czy miękkim ustnikiem? Mój butelki nie chce, to może z twardym?
    kup z wymiennym ;-)

a co tu taka cisza?

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, a co sądzisz żeby pójść do tej Kofifi gdzie byłyście ostatnio? Byłoby mi łatwo tam dojechać, wprawdzie to spory kawałek ode mnie, ale zaraz przy metrze a później możemy pojść do Parku Żeromskiego na spacer. Ty masz tam dobry dojazd? Bo na Młynarską to już dla mnie bardziej skomplikowane - bo muszę pojechać metrem i tramwajem z przesiadką na Placu Bankowym. Chyba, że znasz jeszcze coś ciekawego np. w Śródmieściu.

Mi znajoma poleciła :
    http://hockiklocki.com.pl/
    Ale to z kolei dla Ciebie bardzo daleko, bo to Kabaty, więc raczej odpada.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pulpecja, nawet nie wiedziałam że takie są :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 22:42

Pulpecja lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    kup z wymiennym ;-)

a co tu taka cisza?

Pewnie wszystkie są stymulowane :D

Pulpecja lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Pewnie wszystkie są stymulowane :D

Albo się same stymulują :-D

Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko pytajcie żeby mialy zamienniki, ja kupiłam z aventu to nie ma ustników miekkich do nich tylko trzeba kupic z innej firmy, a dupne troche są bo trzeba dziurke powiekszać samemu

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata chyba spodnie i pieniadze za nie przepadły..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3595 3596 3597 3598 3599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ