X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ja tez na wodzie:)

Ja na wodzie robię - wczoraj pierwszy raz na tym mleku zrobiłam.

Katarka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych spodniach, jak babka nie zareaguje na wasze maile ani ostrzeżenia od allegro to zgłaszajcie to na policję, im więcej osób tak zrobi tym większa szansa, że zostanie ukarana. A jak płaciłyście przez PayU to bez problemu dostaniecie zwrot kasy i uż was laska nie interesuje, bo staje się jakby dłużnikiem allegro.

Ja teraz kupowałam coś na olx, wpłaciłam od razu kasę na konto, to było dokładnie 37,50 z przesyłką. Jeszcze pani napisała, żebym dla równego rachunku wpłaciła 35, ale pieniądze poszły. A teraz pisze, że przesyłka poszła, a że udało się puścić tańszą to zrobiła mi zwrot 5 zł... także są i przypadki w drugą stronę.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Oj dziewczyny już mi ślinka cieknie, sama nie będę lepic ale kupię kilogram lub dwa i zamroze a lubię pod każdą postacią, na słodko również mniam

a teraz na pocieszenie wcinam spring rolls kiedyś mówiłam na nie sajgonki

Bo po polsku, nie wiedzieć czemu, to są sajgonki :-D

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja na wodzie robię - wczoraj pierwszy raz na tym mleku zrobiłam.

A jak to zrobilas? Na wodzie i dolalas mleka, czy podgrzalas mleko i wsypalas kaszke?

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A jak to zrobilas? Na wodzie i dolalas mleka, czy podgrzalas mleko i wsypalas kaszke?

To drugie :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    To drugie :-)

To chyba tez sie skusze na to mleko :) Nigdy takiego mleka nie kupowalam, powinnam zwrocic na cos uwage przy zakupie go, czy to wszystko jedno, w sensie orkiszowe to orkiszowe?

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno-ile tego mleka? Tyle ile bym wody nalala?

lb17w98.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i poszly wszystkie spac. Nie mam czasu na forum w dzien, to jak juz sie wieczorem poswiece i zarywam noc to te mnie olewaja i ida spac :P
    To ja tez uciekam. Spokojnej nocy kobietki!

Pulpecja, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię i co chwilę odświeżam, a tu ciiisza. Nie lubią mnie. Dają mi do zrozumienia, że mam spadać....

201508091565.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mialam spac i co? I tez odswiezylam :P Ale jak widac tez mnie nie lubia :P

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmuj się katarka, jak takie są to niech się wypchają. Ja tam Ciebie lubię.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe człowiek nie może iść spać bo zaraz ma się wypchać no..

Pulpecja, Katarka, lys lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Katarka ja wszystkie kaszki robie na oko ale tak mniej więcej 100-150 i daje tyle kaszki żeby było bardzo gęste.. na roślinnym robiłam 2 razy a tak to na wodzie. .
    Ja kupiłam w Rossmanie, nie wiem jak inne składy dla tu jest woda, orkisz plus sól morska.. tej ostatniej mogłoby nie być ale nie wiem czy jest bez..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, pierwsze poszły spać i dalej śpią. I potem jeszcze narzekają jakie niewyspane. A ja tu już jestem obecna od rana i na końcu prawie spać poszłam.

AgaSad, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    No, pierwsze poszły spać i dalej śpią. I potem jeszcze narzekają jakie niewyspane. A ja tu już jestem obecna od rana i na końcu prawie spać poszłam.

Tak? A ile razy wstawałaś do młodej? Ja nawet nie chcę się licytować. Moje dziecko tej nocy spało 6,5h z 5 przerwami. W dzień śpi 3 razy po 20 minut. Oszaleję. Od 5 jesteśmy na nogach. Co gorsza poprzedniej nocy spał 7h. Jak się budzi po 23 to się drze z 1,5h aż w końcu dam mu cycka. Nie ma opcji by go uśpić, staje na nogi w łóżeczku, na rękach się wierci i wydziera. Nie będzie spać i koniec. W dzień w wózku nie wytrzyma więcej niż kilka minut, nie ma opcji spania w wózku czy foteliku w samochodzie. Ryczy jakby go obdzierali ze skóry. Nie mam siły wychodzić z nim na spacery w tuli.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    I my kończymy dzis 8 miesięcy...mamusiu za chwilę będzie roczek,pięć i osiemnaście :D
    Dlatego od przyszłego cyklu zaczynamy starania <3 o drugie bobo :) czy jest ktoś jeszcze???

Buziaczki dla Arturka i Maji :D

Griszanka, aaaaga, witaminkab, Katarka, lys, AgaSad, Migotkaa, jesslin87, apaczka, 0na88, Martucha86, Paula_071, Zetka, Weridiana, mamasia, zabka11, niecierpliwa lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak? A ile razy wstawałaś do młodej? Ja nawet nie chcę się licytować. Moje dziecko tej nocy spało 6,5h z 5 przerwami. W dzień śpi 3 razy po 20 minut. Oszaleję. Od 5 jesteśmy na nogach. Co gorsza poprzedniej nocy spał 7h. Jak się budzi po 23 to się drze z 1,5h aż w końcu dam mu cycka. Nie ma opcji by go uśpić, staje na nogi w łóżeczku, na rękach się wierci i wydziera. Nie będzie spać i koniec. W dzień w wózku nie wytrzyma więcej niż kilka minut, nie ma opcji spania w wózku czy foteliku w samochodzie. Ryczy jakby go obdzierali ze skóry. Nie mam siły wychodzić z nim na spacery w tuli.
    Może próbuje odzwyczaić się od spania ;-) szkoda mu czasu.
    U nas noc taka sobie w sumie. O 21 daląm mleko, zasnęła, a po 22 wstała gotowa do zabawy. Uśpić się dała dobrze po 23, o 1.30 pobudka na mleko, o 5 znów mleko, a że więcej czasu minęlo, to rozdarła się oczywiście, zjadła i teraz śpi. Licytować się nie zamierzam, Paula, żeby się u nas nie pogorszyło. Ale wiesz, na stare lata mniej snu potrzeba i się nudzę :-)

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś , wszystkiego najlepszego dla Alexandra :-) i oczywiście najlepsze życzenia dla wszystkich dzisiejszych ośmiomiesięczniaków :-)
    Rok, pięć, osiemnaście... tak będzie . Jak patrzę na mojego prawie dorosłego już syna, to strasznie się cieszę, że mam jeszcze dwie królewny do rozpieszczania :-)

lys, Maniuś, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Dzień dobry :)
    I my kończymy dzis 8 miesięcy...mamusiu za chwilę będzie roczek,pięć i osiemnaście :D
    Dlatego od przyszłego cyklu zaczynamy starania <3 o drugie bobo :) czy jest ktoś jeszcze???

Buziaczki dla Arturka i Maji :D
    Najlepszosci.
    Ja ide do gina i wirle zalezy, kiedy usuna mi torbiel z szyjki. Jak dobrze pojdzie, to moze w czerwcu ;)

Maniuś, Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karol dostal w nocy kataru. Teraz sie zastanawiam, czy sie zaziebil na spacerze, bo troche wialo, czy moze kolejne zabki, bo strasznie marudny jest. Kuzynka mowila, ze jej maly przy gornych zabkach zawsze ma katarek. A mojemu doslownie leje sie z nosa.
    Wczoraj prawie dwie godziny ryczal ciagiem, a wczesniej ciagle marudzil. Sucho mial, najedzony byl, bawic sie nie chcial, wszystko bylo zle, nawet noszenue nie pomagalo. Dopiero jak wzielam go na spacer, wczesniej podalam ibum, to sie troche uspokoil. Ja nie zdolalam zjesc calego sniadania, o drugim moglam pomarzyc, myslalam, ze na tym spacerze padne z glodu. Buuuu.
    Maly wlasbie zasnal na drzemke, to zrobie od razu oba sniadanka, potem mize nie byc mozliwosci ;)
    Milego dnia.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3597 3598 3599 3600 3601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ