X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Agatą, Lys skonsultować się nie zawadzi. to, że przerwałaś rehabilitacje było podyktowane wieloma względami i w ogóle nie rob sobie wyrzutów. Myślałaś, że będzie ok i być może tak właśnie jest, Aczkolwiek jeśli coś cię jednak niepokoi to sprawdź to.

Agaata, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twu Migotka nie begonie tylko bakopa! Coś mi się nazwy pokitraly

Migotkaa lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, podziwiam Cie, ze tak malo snu Ci starcza;)

Wczoraj stwierdzilismy, ze w koncu spróbuje pójść spać z Tomkiem. Mąż przygotował łóżko, oblozyl poduszkami. Poszłyśmy spać przed 10, obudzil sie po 23 z rykiem, nic nie dalo przytulanie na lezaco. Maz wzial na rece i po chwili zasnal. Odlozyl Tomka do lozeczka. Bo ja nie zmrozylam oka, a ten i tak sie budzi to po co spac razem? Maz 2 razy karmil go po 160 mm, ja 2 razy cyckiem.

Zaczyna mi sie chyba znowu zapalenie piersi. Jesli tak, to ewidentnie koncze kp, bedzie najwyzej dostawac w nocy 4 razy mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 07:48

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam
    No forum jakieś malo eksploatowane sie robi a szkoda
    Co do ubierania dzieci tez przygladam sie innym i jestem w szoku ze jeszcze jeżdżą w spiworkach fakt ze rozpietych ale przeciez pod plecami i pod dupka grzeje i w polarowych czapkach tez jeszcze widzialam u nas wczoraj bylo okolo 20 stopni mlody mial body na dlugi i cienka bluze dresowa rozpieta do polowy skarpetki i spodenki
    Lys idz na konsultacje będziesz spokojniejsza
    Moj tez sam nie siada ale posadzony ladnie siedzi i z tego siedzenia umie sie polozyc ale chyba robi to zle bo nie wie co ma z nóżkami zrobić pelza do tylu do przodu probuje ale z marnym skutkiem dupke z lezenia podnosi ale nie wie co dalej my teraz cwiczymy co dwa tyg ale chyba poprosze o powrot do cotygodniowych spotkań bo moj leniuszek raczej strachliwy jest bo widze jak bardzi by juz chcial ruszyc w swiat a nie potrafi i troche sie boi
    Milej niedzieli kochane moje

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    wiesz, ja też potrafię sprzątać...
    leże :P

Pulpecja lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    A odnośnie wagi, to własnie szwagra siostra ma syna 18 dni starszego od Szymka, waża tak samo tylko że on wzrostowo jest malutki, mieszkają w UK, i lekarka ostatnio im powiedziała że mają go odchudzać!
    Ale z drugiej strony jak dziecku nie dać jeśc? Ja nie uwazam żeby mój Szymon duzo jadł, ale widze ze sporo przybiera 21.01 wazył 9500 a na ostatniej wizycie koncem kwietnia 11500, 2 kg w 3 miesiace to chyba sporo na takim etapie, gdzie podobno miały juz tak nie przybierać
    Bo Szymon wiedzie stabilny tryb życia ;) i nie spala tyle, ale w końcu ruszy to będziesz się martwić, że nie przybiera albo spada na wadze :P

odnośnie tuczenia...ja jakbym nie ograniczała Patrykowi jedzenia to pewnie bym go już nawet nie podniosła :) on zje tyle ile widzi :)ale nie sądze żeby był głodzony...on poprostu nie ma umiaru...po mamusi

Migotkaa, Pulpecja lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) my już po kawce, pysznej, z ekspresiku, tego mi brakowało.
    Mężuś robi śniadanko, mała szykuje się do drzemki, leniwa niedziela przed nami. Trzeba podjechać do dziadkow, bo zajmowali si królikami dzieciaków, babcia dodatkowo ogarnęła chate i ugotowała nam wczoraj obiad...
    A ja wstawiłam kolejne pranie, wczoraj cała pralka, dzisiaj rano kolejna, jeszcze ze trzy i damy rade. Bez suszarki chyba bym oszalała.
    Miłej niedzieli :-)

Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu lato , my juz grilem objedzeni, mala spi z tatusiem starsza wyprobowala basenik a ja leze na kocu i moze cos sloninki wytopie ;-) chwilo trwaj

Pulpecja poprosze tylko o kawe z ekspresu :-)

Pulpecja, Migotkaa, Paula_071, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza???
    My dziś wybraliśmy się do Ogrodu Botanicznego i pospacerowaliśmy sobie po Ostrowie Tumskim.. mały ma ostatnio problem z zasypianiem w wózku, padnięty a nie zaśnie, w końcu spacer zakończył się rykiem i musieliśmy wracać, zasnął dopiero w aucie..
    W ogrodzie botanicznym przepięknie, kwitnąco, pachnąco.. szkoda że mały był taki marudny bo nie mogłam skupić się na podziwianiu przyrody:)

Paula_071, Pulpecja, Weridiana, Martucha86, mamasia, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowna pogoda a wcześniej padało i się chmurzylo. Ojciec w domu a my spaceruje, czekam na siostrę na ryneczku to pochodzi my razem z dzieciakami

Pulpecja, Weridiana, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dlatego ja mam zawsze w pogotowiu tulw w ktorej usypia w mig:)

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spędziliśmy dzień w parku południowym :) Super przyjemnie było, ale nogi od chodzenia mnie bolą, bo wycieczka pieszo z domu.

AgaSad, Weridiana, mamasia, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz zostal w apartamencie i ogląda mecz Barcy. Tomek spi, wiec zabralam go na deptak przy morzu. Wystawiam buzie do slonca i patrze sie na Baltyk. Chwilo trwaj:)
    A we Wroclawiu burza.

AgaSad, Migotkaa, aaaaga, 0na88, Pulpecja, niecierpliwa, Weridiana, witaminkab, mamasia, Martucha86, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zazdroszczę szumu morza!!! dziś jak niosłam młodego do własnie sobie pomyślałam że przydałaby nam się tula:) ale z drugiej strony jakbym go zaczęła nosić to pewnie wózek zacząłby parzyć w tyłek.. i bądź tu mądry człowieku..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - nic sie nie martw , Zoska jest na tym samym etapie, tez sama nie siada ale posadzona siedzi, i asekuruje sie raczkami, po jakims czasie spada jeszcze - my mamy zwracac uwage zeby nie spadala na plecy do tylu jak strzala, jak na boki , czy do przodu do podobno ok i czy gdy siedzi zabiera zabawki ktore leza z boku zeby manewrowala i cwiczyla rownowage. Bylam z nia kolo 17 kwietnia ( dobrze nie pamietam) czyli byla w wieku Lily i powiedzieli mi ze wszystko ok. Oczywiscie jak Cie cos martwi to dla swietego spokoju mozesz podejsc i popytac. Wtedy jeszcze nie probowala nawet dupki do czworakow podnosic i powiedzieli ze rozwojowo ok.

lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorry ze tak chaotycznie pisze , ale trzymam klocka na kolanach i probuje mi wyrwac tel.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a też nie pelzala? A jak teraz? Pelza, raczkuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 19:59

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelzala do tylu , tzn odpychala sie raczkami i na brzuchu jechala - dalej tak robi. Nadal nie raczkuje , ma okres ze jej sie przypomni i podnosi dupke do czworakow troche sie pobuja i tyle ( oczywiscie tylko na lozku). Raz na 3-4 dni sobie moze o tym przypomni, zrobi z raz , dwa razy i koniec. Przez to ze jest taka malo mobilna to moj kregoslup i rece odmawiaja mi posluszenstwa , bo krzyczy zeby ja brac na rece i pokazywac rozne rzeczy w domu - modle sie juz wlasciwie zeby mogla sama ruszyc bo juz nie chce sie niczym sama bawic , tylko zeby non stop jej cos pokazywac. Salon zna chyba juz na pamiec . Turla sie oczywiscie tez na lozku wiec na podlodze do celu sie nie dostanie... a przez pelzanie do tylu tylko sie od celu oddala i krzyk.

Dobrze ze wozek odpukac przestal ja narazie parzyc , to staram sie jak najwiecej uciekac z domu to sobie cos tam oglada i spokoj , moj kregoslup wtedy odpoczywa.

Edit: ale to takie bledne kolo , bo na podlodze powinna byc jak najwiecej zeby cwiczyc a tak sie drze i krzyczy ze w koncu sie poddaje i ja biore. Za miekka jestem ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 20:09

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i oczywiscie ku mojemu lepszemu samopoczuciu kazdy mi mowi " nauczylas nosic , to masz za swoje" :)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niefajnie. Ja tez chce żeby Lily się ruszyła bo ona tez chce wszystkiego dotknąć zobaczyć itd Turla się ale nie umie tym sposobem precyzyjnie dotrzeć tam gdzie by chciała. I tez wymusza noszenie ale unikam jak ognia.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3690 3691 3692 3693 3694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ