X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff nadrobiłam was - ide coś zjeść ;-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Humorki...teściowa działa na mnie jak płachta na byka. Wczoraj już nie wytrzymałam:
    ona- ja to się nie mogę doczekać tych ruchów
    ja- tak? to mamusia musi zajść w ciążę!
    Ja z nią nie daje rady: co chwilę - Ty znowu masz katar, znowu się przeziębiłaś, a czemu nie ubierasz rajstop pod spodnie, powinnaś jeść teraz to i to- Pommmooccyyyy!!! Więc z katarem odpowiedziałam jej,że mam katar ciążowy i będę go mieć qrwa 9 mscy!
    Mogłabym Wam tak milion przykładów wypisać ehhhh...Już chcę do Wrocławia!

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia, Y, sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu wymiotowałam :( Jak dobrze, że pracuję zdalnie...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera jasna....
    znowu mam jakas infekcję intymną grzybiczą :-(
    juz wczoraj czułam pieczenie i pomyślałam ze to po serduszkowaniu niedzielnym, kupiłam zel provag zapobiegawczo....ale chyba za późno bo własnie zauważyłam upławy serkowate :-( i pieczenie...
    mam nystatynę w domu, myslicie ze mogę zaaplikowac? wizyte u gina dopiero za tydzień, nie wytrzymam do tego czasu bez żadnej reakcji....:-(

wczensiej dostałam na samym poczatku ciazy własnie nystaynę na 7 dni, a potem jeszcze po 2tyg przerwy gynalgin na 10dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:14

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    cholera jasna....
    znowu mam jakas infekcję intymną grzybiczą :-(
    juz wczoraj czułam pieczenie i pomyślałam ze to po serduszkowaniu niedzielnym, kupiłam zel provag zapobiegawczo....ale chyba za późno bo własnie zauważyłam upławy serkowate :-( i pieczenie...
    mam nystatynę w domu, myslicie ze mogę zaaplikowac? wizyte u gina dopiero za tydzień, nie wytrzymam do tego czasu bez żadnej reakcji....:-(

wczensiej dostałam na samym poczatku ciazy własnie nystaynę na 7 dni, a potem jeszcze po 2tyg przerwy gynalgin na 10dni...

Kup mydło glicerynowe i sok z żurawiny- mi po 3 dniach przeszło tym sposobem. Gacie bawełniane i wietrzenie " cipulajdy" .

zabka11, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Kup mydło glicerynowe i sok z żurawiny- mi po 3 dniach przeszło tym sposobem. Gacie bawełniane i wietrzenie " cipulajdy" .

Na infekcję grzybiczą? Na bakteryjną może to zadziała, ale na grzybicę chyba trzeba wziąć nystatynę...

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za rady.

napisałam smsa do gina, mam nadzieje ze odpisze...

Paula - wspólczuję wymiotów...

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze tez można hexagyn.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:

ja próbowałam stosowac i u mnie nic to nie dało...dziecko sie wkurzało,nie potrafiło zassać z tymi nakładkami.........;-/
    Kurcze liczyłam na te nakładki bo mam prawie płaskie sutki :/ może jeszcze się wyciągną.. Mam nadzieję, że dzieciątko jakoś sobie poradzi ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Humorki...teściowa działa na mnie jak płachta na byka. Wczoraj już nie wytrzymałam:
    ona- ja to się nie mogę doczekać tych ruchów
    ja- tak? to mamusia musi zajść w ciążę!
    Ja z nią nie daje rady: co chwilę - Ty znowu masz katar, znowu się przeziębiłaś, a czemu nie ubierasz rajstop pod spodnie, powinnaś jeść teraz to i to- Pommmooccyyyy!!! Więc z katarem odpowiedziałam jej,że mam katar ciążowy i będę go mieć qrwa 9 mscy!
    Mogłabym Wam tak milion przykładów wypisać ehhhh...Już chcę do Wrocławia!
    hahahaahahah ja wczoraj tak miałam z teściem...
    T:a ty znowu w letnich bucikach...
    ja: no tak słońce dzisiaj zaświeciło to już na letniaczka chodzę
    T: mam gdzieś japonki to mogę ci dać
    Ja: nie, dziękuję, wyciągnęłam już moje dżizuski i już za parę dni będę w nich chodzić...

No żesz ja pier****
    i co chwile: ty znowu bez rajstop, ty znowu tak cienko ubrana, ty znowu to ty znowu tamto!!! Będzie ci zimno. Może dać ci polar. Może chcesz moją czapkę, może dać ci szalik no żesz kur***

zabka11 wrote:
    cassie - odpoczywaj...i pilnuj pulsu.

futuremama - ja zorbilam sie starszną domatorką...wczesnije wpadałam do psiapisółki, ona do mnie...a teraz przez te różne samopoczucia i bóle głowy to najchetniej zaszyła bym sie w domu i z nikim nie gadała....:-/

lys - ja mam bardzo czetso dusznosci, mieszkam na 3 piętrze,wiec jak wchodze to az widze gwiazdy, tak mi słąbo i duszno......w domu to nawet podczas rozmowy telefonicznej potrafię sie zmęczyć...;-/

zetka - ja tak samo cierpie na bóle głowy - spóbuj pić duuuzo wody z cytryną , podobno obkurcza naczynia w mózgu i dizęki temu ból sie zmniejsza...i melisa do picia, amol na czoło.

malaMyszka - -a jakie zajęcia zaczynasz w sobotę?? bo cos mi umnkęło...;-/

ja próbowałam stosowac i u mnie nic to nie dało...dziecko sie wkurzało,nie potrafiło zassać z tymi nakładkami.........;-/

zabciu kolejny semestr zaczynam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 15:34

zabka11, niecierpliwa, psioszka11, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kurcze liczyłam na te nakładki bo mam prawie płaskie sutki :/ może jeszcze się wyciągną.. Mam nadzieję, że dzieciątko jakoś sobie poradzi ;)

Są różne rodzaje i rozmiary tych nakładek, więc może nie będzie tak źle :)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę doczekać się karmienia a jak to będzie Bóg jeden wie, ogólnie to nie mogę doczekać się trzymania kruszynki w ramionach :)

Jak jest u Was z tymi infekcjami? W sensie kiedy wiecie że to to. Może to i głupie pytanie ale od zajścia w ciążę inaczej to u mnie wygląda. Przed ciążą wiedziałam że mam infekcje i bez upławów po prostu tak mnie tam piekło i swędziało że nie mogłam wysiedzieć na tyłku a teraz czasem mnie coś tam zaszczypie raz na kilka dni, upławy mam spore wydają się białe kremowe. Po czym poznać w ciąży że to infekcja? Na początku ciąży miałam spore upławy, dla mnie wyglądały normalnie, czasem coś zapiekło ale dostałam Pimafucin u lekarza, nie czułam takiego dyskomfortu jak normalnie a podobno była infekcja

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dziewczyny 48 h do wizyty a ja zaczynam swirowac :( Jak ja bym chciala miec takie zdrowe, wylajtowane podejscie jak niektore kobiety, patrz moja kolezanka, ktora byla u gina, ten potwierdzil ciaze, ale to byl 6 tc wiec byl tylko pecherzy ciazowy i'nastepna wizyte umowila za miesiac!! Ja bym jajko zniosla, a ona twierdzi, ze nawet nie mysli o tej wizycie i nie odlicza do niej - zazdroszcze jej takiego podejscia

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te rady rodzinki i znajomych... przestałam telefonu odbierać bo tylko mi nerwa ruszają.
    Moja babcia która od sierpnia jest wdową już nie wie co ze sobą robić, wcześniej sama do niej dzwoniłam żeby zająć jej czas, pogadać ale ostatnio to przechodzi samą siebie, dzwoni do mnie chyba tylko się pokłócić, wczoraj pokłóciłyśmy się o - Andrzeja Dudę :D kto czyta z kartki a kto z promptera :D no i ogólnie poglądy polityczne. Już nawet nie wspomnę o kłótniach nt. jedzenie, ubieranie się, spacery itp.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    hahahaahahah ja wczoraj tak miałam z teściem...
    T:a ty znowu w letnich bucikach...
    ja: no tak słońce dzisiaj zaświeciło to już na letniaczka chodzę
    T: mam gdzieś japonki to mogę ci dać
    Ja: nie, dziękuję, wyciągnęłam już moje dżizuski i już za parę dni będę w nich chodzić...

No żesz ja pier****
    i co chwile: ty znowu bez rajstop, ty znowu tak cienko ubrana, ty znowu to ty znowu tamto!!! Będzie ci zimno. Może dać ci polar. Może chcesz moją czapkę, może dać ci szalik no żesz kur***

zabciu kolejny semestr zaczynam :D

Wyobrażacie sobie co to bedzie jak wnuczki się pojawią? Dobiero się zaczną mądrości, uwagi, złote rady na każdym kroku..

Mój mąż ostatnio powiedział, że pewnie niedługo pójdę na zwolnienie to usłyszałam od teścia: no tak teraz panienki to takie delikatne, że ledwo dowiedzą się o ciąży już lecą na zwolnienie! Kiedyś kobiety pracowały do 9 m-ca! I jakoś dawały radę..
    Na szczęście nim zdążyłam się odezwać mój powiedział: a co mnie obchodzi jak było kiedyś! Zwolnienie jest w 100 % płatne to po co ma jeździć pociągami i denerwować się w pracy jak może siedzieć w domu?

Co go to obchodzi, może mi się nie chce pracować i mam do tego prawo :) aaa dodam, że sam nie pracuje! Więc uwagi niech zachowa dla siebie :)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz - ja przed ciąza miałam do nich skłonnośc..zawsze grzybek jakis - najczesciej to serkowate, jakby grudkowate upławy są objawem takiej infekcji...plus swędzenie i pieczenie...i ja właśnie takie mam...do poniedziałku zero pieczenia i swedzenia, a upławy tez białe kremowe (i takie są ok). a od wczoraj juz pieczenie, dzis doszły grudki w upławach...ech....wykończę się normalnie - nienawidzę tego!!!

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam relaksujący prysznic - pomogło na ból głowy :) A potem nałożyłam: rozświetlający krem pod oczy przeciw obrzękom, nawilżająco-ochronny krem do twarzy, serum ujędrniające i przeciw rozstępom na biust, krem na rozstępy już istniejące, balsam przeciw rozstępom i balsam do rąk. Odpuściłam sobie jedynie krem do stóp - bo nie cierpię tego robić.
    Starość przyszła skoro trzeba się tak mumifikować...

5ylwia, zabka11, małaMyszka, sylwucha89, mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ehh dziewczyny 48 h do wizyty a ja zaczynam swirowac :( Jak ja bym chciala miec takie zdrowe, wylajtowane podejscie jak niektore kobiety, patrz moja kolezanka, ktora byla u gina, ten potwierdzil ciaze, ale to byl 6 tc wiec byl tylko pecherzy ciazowy i'nastepna wizyte umowila za miesiac!! Ja bym jajko zniosla, a ona twierdzi, ze nawet nie mysli o tej wizycie i nie odlicza do niej - zazdroszcze jej takiego podejscia

No niecierpliwa po prostu jesteś :) Masz kolejne USG? Ludu co Wy tak często, ja myślę że teraz jak już jest bezpieczny czas to raz na miesiąc wystarczy.
    USG jak USG ale na każdej wizycie uważam że powinni dać nam jakimś sprzętem posłuchać tętna- to by wystarczyło żeby się uspokoić

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    magda sz - ja przed ciąza miałam do nich skłonnośc..zawsze grzybek jakis - najczesciej to serkowate, jakby grudkowate upławy są objawem takiej infekcji...plus swędzenie i pieczenie...i ja właśnie takie mam...do poniedziałku zero pieczenia i swedzenia, a upławy tez białe kremowe (i takie są ok). a od wczoraj juz pieczenie, dzis doszły grudki w upławach...ech....wykończę się normalnie - nienawidzę tego!!!

Zabka kurczę chyba kupię ten test GineIntima czy jest infekcja czy nie, nie potrafię rozpoznać zdrowej wydzieliny od chorej. Jak jest świeża to wydaje się kremowa ale jak zaschnie to wiadomo że grudki się robią i mieszają się ze świeżą i nie da rady ocenić.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    No niecierpliwa po prostu jesteś :) Masz kolejne USG? Ludu co Wy tak często, ja myślę że teraz jak już jest bezpieczny czas to raz na miesiąc wystarczy.
    USG jak USG ale na każdej wizycie uważam że powinni dać nam jakimś sprzętem posłuchać tętna- to by wystarczyło żeby się uspokoić

Ja tam chce widzieć mojego dzieciaczka na każdej wizycie i mieć wydruk zdjęcia z każdej wizyty :P
    Wizyty mam co 4 tygodnie i po 2 tygodniach już mi się czas dłuży, już nie mogę się doczekać, już zaczynam świrować :D

zabka11, małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ