X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    aaaaga, ja jak nie miałam pomysłu na prezent dla męża, to kupiłam sobie wypasiony komplet bielizny i mu się w nim pokazałam :-) potem mogł sobie zdjąć i ... pooglądać z bliska ;-)

Ja to raz się seksownie ubralam przygotowałam kolację jak wiedziałam że mąż już jest pod blokiem zgasilam światła zapalilam świeczki i się przywiazalam do lozka.

Innym razem na urodziny obwiazalam się wstążkami.

Raz się zakrylam balonami.

A raz kupilam taki duży wachlarz i naga się nim zakrylam.

A w tym roku byłam w dresie w byle jakich włosach :D

Pulpecja, 0na88, aaaaga, mamasia, Migotkaa, Maniuś, AgaSad, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin ostatnie zdanie najbardziej mi się podobalo , hahaha az się zaczelam smiac w glos jak glupia .

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin niezle pomysly ja to juz jak stara ciotka klotka w tych tematach kiedys owszem różne takie tam fatalaszki sie zakladalo ale teraz to maz chyba by sie mega zdziwil jak bym mu z balonikami wyskoczyla

jesslin87, 0na88, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba wieksza frajde mielibysmy z tych balonikow heheheh

mamasia, jesslin87, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno nie pisałam, ale brak czasu totalny. Wczoraj napisałam posta ale mój mały informatyk cofnęła mi stronę no i się wywaliło...
    Byłyśmy dziś na kontroli bo dawno Mai nie oglądał lekarz, Maja waży 8600 to jakiś 10 centyl? W klatce piersiowej jest cm mniej niż w kwietniu i też skurczyła się na długości..zajebiscie mierzą nie ma co.. Sama ją zmierzyła i wg mnie 3 cm urosła do góry a klatka piersiowa tak samo jak miała.Pani dr jakaś nowa nie opieprzyła mnie za to że Maja jest tylko na piersi, powiedziała że ma kilka takich przypadków gdzie dzieci prawie na samej piersi do 2 lat a pozniej wszystko wcinają więc może i tu tak będzie. No nie pocieszyła mnie :/

Byłam dziś w pobliskiej małej galerii ch i złapała nas ulewa, no więc zaliczyłam prawie wszystkie sklepy z czego prawie w każdym coś kupiłam (do tego głodna byłam) byłam nawet w mini żłobku i mało co nie zapisałam Mai od września...jakby była otwarta Akademia tańca Hakiela to podejrzewam że bym się zapisała... a co do żłobka to Pani mówiła że zostały 3 miejsca na wrzesień ale jak ona tylko na cycu to może być problem, w każdym razie możemy się umówić na zajęcia adaptacyjne na kilka dni za jakas tam nie dużą kwotę i Maja wtedy by jadła razem z dziećmi to może coś wskóramy. Trochę mnie zagieła tym bo w sumie planowałam do nowego roku z nią zostać, ale jeszcze przemyślę, to taki klubik dziecka po 12 osób w grupie więc nie jest zle i cena też nie jest masakryczna bo 1250 za 9h dziennie już z wyżywieniem i materiałami plastycznymi, itp. Jest szansa że od stycznia powiększą się i będzie miejsce na nową grupę więc to by było super. Ciągle też myślę o tym drugim dziecku do niańczenia razem z Mają..
    Jutro jedziemy oglądać 2 domy w Łomiankach, bardzo nam się podobają rozkładowo, materiał wykonania, działka nawet spoko bo 500m, chcemy zobaczyć okolicę, dojazdy itp. te akurat są już sprzedane ale inwestor buduje ulicę obok te same, odbiór w 2017 więc byłoby super. Mąż powiedział że Łomianki nigdy w życiu ale ostatnio coś jest bardziej na tak. Oglądaliśmy w Markach pod Wawą i kurde fajnie że las jest za ogrodzeniem, jakby dom w lesie ale do głównej drogi ze 3 km..niech nam samochód siądzie i co wtedy..

Dziś mam cytologię i przegląd podwozia, czuje się operacja jednak będzie potrzebna szybciej niż mówił lekarz..Idę do jakiegoś nowego gina, na znanylekarz ma opinie niezłe, cudem się udało dostać bo wszyscy inni dostępni mieli takie opinie że masakra to mało powiedziane, więcej negatywów niż pozytywów.

Muszę Was ponadrabiać, moze wieczorkiem się uda :) Miłego piątunia

jesslin87, Maniuś, 0na88, Weridiana, mamasia, aaaaga, Martucha86 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Apaczka mam pytanie moja pediatra nie zaleciła mi kwasu foliowego i witaminy b6 do żelaza.

I teraz moje pytanie Maks zjada około 400 ml mm dziennie a w 100 ml jest 0,04 witaminy B6 a kwasu foliowego 12 jednostek.

Do tego zjada 250 ml kaszki na mm która ma 0,27 witaminy B6 w 100 ml i kwasu foliowego 27 jednostek w 100.

Co nam daje na dzień 1,02 witaminy B6 i 115 kwasu foliowego.

Myślisz żeby jeszcze dodatkowo podawać kwas foliowy i witaminę B6?

Jak tak to jaki preparat wybrać?

Agata jakie Ty kupilas?
    Myślę, że to, że zjada te witaminy z pokarmem jest ok w sytuacji gdy dziecko jest zdrowe. W momencie gdy są jakieś deficyty to już niestety nie wystarcza. Co do tego czy stosować...tego Ci nie powiem, najlepiej byłoby żeby wypowiedział się Wasz pediatra bo to on odpowiada za leczenie Maksa. Może jest jakiś powód, dla którego Maks nie dostał tych witamin (choć wątpię). Z resztą kwas foliowy w dawce 5mg i tak jest na Rp. więc jeśli masz wątpliwości i chciałabyś żeby Maks dostawał poza żelazem też witaminy to i tak powinnaś porozmawiać z pediatrą.

jesslin fajne prezenty dla męża ;) ale biedny musiał być rozczarowany w tym roku buuu :D

Ja dzisiaj non stop zalatana. Spałyśmy prawie do 8 :D i cały dzień do góry nogami jakoś przez to. Później jedna, druga koleżanka zadzwoniła i tak dzień leci ;)

Wiecie co do tych problematycznych ciąż to myślę, że kiedyś kobiety też roniły, rodziły wcześniaki tylko po prostu nie rozmawiało się wtedy o tym a wcześniaki umierały...Do tego była o wiele wyższa śmiertelność okołoporodowa zarówno matek jak i noworodków. Może ludzie mieli po 7 dzieci ale często zdarzało się, ze np 1 czy 2 umierało w dzieciństwie. Także ja bym nie idealizowała porodów na miedzy ;)

Magda 8600 to na pewno nie jest 10 centyl. Nie chce mi się spr ale to pewnie okolice 50. A kupno domu na peryferiach Wwy przemyśleliście dobrze? Bo ja nie wyobrażam sobie tych dojazdów do pracy, szkoły, zajęcia pozalekcyjne, przedstawienia, lekarze i milion innych. szkoda życia na dojazdy. Dom jest fajny pod warunkiem, że jest kiedy w nim mieszkać...Ale to oczywiście moje zdanie...

jesslin87, lys, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nogi mi do dupki wchodza, jak wyszlismy 9,30 to w domu byłam po 13..
    oczywiscie nic nie kupilam, no poza bokserka w hm, kuzwa nie wiem ale nic mi sie nie podoba, ja pierdyle chyba zdziczałam

Magda jest szansa ze Maja przy dzieciach zaczela by jesc, znam kilka takich przypadków

Jesslin rozbroiłas mnie:)

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wakacjujemy. Tomkowi się przebila czworka więc przeżywaliśmy wczoraj mały dramacik:)

Pogoda dopisuje, domek ok, a plac zabaw rewelacyjny! Młody szaleje z dziećmi. Zamówiłam mu attipasy, bo trochę za zimno by szalal w skarpetkach.

jesslin87, lys, 0na88, AgaSad, Weridiana, Pulpecja, jasmine89, apaczka, aaaaga, mamasia, Martucha86, witaminkab, magda sz, chcebycmama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w jego urodziny Maks miał takie ataki histerii że jak w końcu usnal mówię do męża miałam ochotę na wspólną kąpiel chciałam iść do łazienki się przygotować i wysłać ci esa ale brak mi sił a mąż na to najlepszym prezentem w tej chwili jest ta bloga cisza :D

Maniuś, magda sz, Weridiana, Pulpecja, jasmine89, aaaaga, Paula_071, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin oj ja dluuugo juz nie kupowalam seksownej bielizny niestety/
    teraz jak pomysle o tym przymierzaniu stanikow na te moje nierowne cycki to mi sie slabo robi, do tego zawsze z ogonem to srednia przyjemnosc. oczywiscie maz mnie namawia ale ja musze miec spokoj a tlumy mnie irytuja strasznie.
    coz moze next year hihi

co do domu to dla mnie jest to strzal w dziesiatke ale ja zawsze marzylam o ogrodku i nikt mi nad glowa nie skacze. rozumiem jednak ze zawsze sa plusy i minusy . trzeba znalezc wiecej plusow :-) i podazac tym tropem

Agaata moja tez ma bunt na lyzeczke , juz jemy trzema bo ona dwie trzyma ale jest ciezko.

Jesslin trzymam kciuki za mala :-) a dobrze zrozumialam ze ty sie starasz o baby? bo cos wspominalas o zastrzykach antykoncepcyjnych...

przyszedl pociag z vtech super

jasmine89, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki mialo byc Jasmine w przedostatnim akapicie ;-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was bierze tab. antykoncepcyjne Azalia? Gin mi przepisał i ciekawa jestem co Wy bierzecie, jeśli bierzecie i czy odczuwacie skutki uboczne?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana, z powodu pomylki i zamieszania w surgery, nie bbiore zastrzykow od kwietnia i postanowilismy sie postarac o jeszcze jedno dziecko teraz. planowalismy pozniej, ale zobaczymy ile czasu nam zejdzie. zrobilam dzisiaj test i nic. jedna krecha:(a okresu nadal nie ma:/
    mala juz bez szwow, zagoilo sie wszystko. 7 lipca zmiana gipsu, a 18 sierpnia calkowite sciagniecie. dzien przed urodzinami:)
    kupilam jej dzisiaj smoczki z mam, porrazka!wypluwa... moze sie oduczy wogole smoczkow. mam nadzieje.

jesslin a jak sie sama przywiazalas do lozka?;)

Paula_071, jesslin87, mamasia, magda sz lubią tę wiadomość

• Weridiana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine to trzymam kciuki w takim razie :-) a cos lekarz wypowiadal sie na temat czasu ile trzeba czekac po cesarce ?

super ze z malutka dobrze i szwy sciagniete , oby wszystko sie ladnie pozrastalo i nie byla potrzebna nastepna operacja

moja smoczkow nie tyka

ide na zakupy spacerkiem bo ladna pogoda :-)

milego weekendu dziewczyny

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję uśpić młodą :-) jedna ręka wolna...
    sprzątam sprzątam i końca nie widać, a u Tośki jeszcze nieruszone... jak tam wejdę to chyba skończę po trzech dniach. ale teraz ją już będę ścigać codziennie, bo ona w tydzień potrafi taki Sajgon zrobić, że masakra.
    jasmine, super że się wszystko ładnie goi :-)
    Magda, super plany, ale faktycznie dojazdy pod Warszawą chyba kiepskie? Ja kiedyś chciałam domek, ale mi przeszło. Za leniwa jestem ;-)
    Jeszcze dwa tygodnie i wakacje!!! nawet nie wiecie jak się cieszę :-) chyba bardziej od dzieci :-)

201508091565.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weridiana, zrobil mi usg na blizne i powiedzial ze wyglada tak, jakbym cesarki nigdy nie miala. oczywiscie ze musze miec kolejna cesarke ale zielone swiatlo mamy:)
    moj maz jest antysmoczkowy, uwaza ze od tego zeby krzywo rosna:/o ale sprobujemy oduczyc mala,wiem ze bedzie ciezko bo praktycznie zasypia ze smoczkiem, ale po zdjeciu gipsu zabierzemy sie za to.

pulpecja, dzieki:)i tez trzymam kciuki za nozke miski!

Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Czy któraś z Was bierze tab. antykoncepcyjne Azalia? Gin mi przepisał i ciekawa jestem co Wy bierzecie, jeśli bierzecie i czy odczuwacie skutki uboczne?

Nigdy nie bralam tabsow wiec nie pomogę.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nigdy nie bralam tabsow wiec nie pomogę.

A jak się zabezpieczacie teraz? Ja tabletek anty. nie brałam już od wielu lat, ale teraz mam stracha, że jeszcze trafiłaby się nam niespodzianka i chyba bym się załamała.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ja też nie brałam tabsów nigdy, właściwie to przez miesiąc, bo chciałam okres przesunąć, bo wypadł dokładnie na mój ślub :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a stosujecie jakąs antykoncepcję?

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3792 3793 3794 3795 3796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ