X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaga mój też bardzo się poci, zwłaszcza przy usypianiu jak tarbani się w łóżeczku to mokry cały kark i plecy..
    u nas dziś już 20 st ale dla odmiany pada deszcz..
    Lys biedna jesteś, no Lily to charakterek będzie miała niezły.. mój też często wymusza rączki i chce żeby nosić go po podwórku ale kurde on już taki ciężki ze ja nie daje rady..
    Patryk ostro ćwiczy stawanie na nogi ale tak dziwnie bo podnosi tylek na maksa, unosi się na nogach i rękach, wczoraj zaliczył 2 gleby prosto na twarz i ma już 2 guzy..

No i mam kosę z moja mama bo powiedziałam jej ze ma nie stawiać Patryka na nóżki to oczywiście usłyszałam ze przesadzam i znowu wymyślam.. słowo znowu to chyba do dawania jedzenia do ręki bo też uważa że on jest za mały.. no więc się wściekłam i powiedziałam ze na tak nie robić i nie będę z nią na ten temat dyskutować.. dobrze ze za tydzień wracamy bo jednak już się odzwyczailam od mieszkania z rodzicami..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata byle do 15 bo później ma być deszcz i ochłodzenie :) My niedługo zbieramy się na działkę do znajomych. Mają basen, trampolinę i piaskownicę więc Natalka sobie pobryka bo u nas w mieszkaniu jest dużo gorzej niż na dworze.

Lys Lily ma charakterek. Ale może da się jakoś odwrócić jej uwagę żebyś jej nie nosiła tak dużo? Wykończysz się, ona przecież trochę waży. Ja mam problem żeby Natalkę dłużej trzymać a przecież miedzy nimi jest 5 kg różnicy. Poza tym te nasze dzieci już są coraz bardziej rozumne i moze pora przestać reagować na wymuszanie krzykiem itp bo później będzie jeszcze gorzej? Tak myślę, ja jak Natalka się wydziera bo np chce walić rączkami w laptopa a jej zabieram, nie reaguję, staram się odwrócić jej uwagę ale na pewno nie pozwalam jej robić tego co chce. Choćby po to żeby wiedziała, że krzykiem nic nie załatwi. Myślę, że to już pora żeby zacząć stawiać pewne granice dziecku.

Mojej jak śpi w te upały poci się główka, nic więcej. Czekam aż wstanie z drzemki, zje drugie śniadanie i jedziemy.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - mam nadzieje ze problem noszenia rozwiaze się sam jak Lily ruszy do raczkowania , ja tez musiałam co chwile nosic Zoske na rekach , jak nauczyla się sama sprawnie przemieszczać to nawet się nie oglada czy ja jestem tylko zwiedza co chce.

My caly dzień na balkonie w biedronkowym baseniku - chwala za ten maly wynalazek !.

W końcu w piatek pojechałam z mezem nad ta wode , bylismy od 10.00 - 18.00, powiem Wam ze dziecko spisalo się swietnie a obawy miałam okropne. Siedzieliśmy w cieniu , ona co chwile w baseniku , nawet ja w nim karmiłam, od wody fajnie wialo , dużo przyjemniej niz w betonowym bloku , pojadła troche trawy, z patykiem w buzi tez ja przylapalam . Po przyjechaniu do domu - padla zmeczona od razu spac.

Dzis tez chciałam jechać ale zapowiadają burze wiec odpuscilam.

Nie zauwazylam żeby Zosce pocila się nadmiernie glowa , wczoraj tylko miała mokre wlosy na karku ale to po jeździe autem bez klimy - to mi pot po dupie splywal.

Jak widze ta pogode to od razu przypomina mi jak na
    patologii lezalam i czas już po porodzie... z 34 stopnie były a nie pozwolona nam otwierac okien . Nie do wiary.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys mam to samo z Arturem pokazuje paluszkiem i trzeba mu wszystko pokazywać magnesy na lodowce to hicior no i wszystko co na polce tej najwyżej zawieszonej oczywiście
    Wczoraj wieczorem był bojkot butli z mlekiem odpychal rękoma ale kaszke na mm zjadł ( 120 ml mm i z 5 łyżek kaszki ) wiec głodny byl ale czemu butli nie chciał nie wiem zobaczymy dzisiaj wieczorem bo poranna wciągnął nosem
    Czy wasze dzieci w te upały tez mniej jedzą?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek to tylko dziobala a nie jadla. Z kolei wczoraj nadrabiala. Wciagla mleko , za chwile bulke z serem białym, zupe z zielonego groszku , na drugie 4 pierogi z borowkami, kawalek ciasta drożdżowego z jabłkami , truskawki z jogurtem , kanapke z szynka a na noc jeszcze butle wciagla . Co jakiś czas zagryzala biszkopta czy chrupka.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale to bylysmy u babci - od babci przecież nie można wyjść na glodniaka ;-)

aaaaga lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jaki Zoska ma spust ! Moj szymon to nie podjada miedzy posiłkami, zreszta ja mu tez nie daje,wczoraj ojciec jadl chrupki kukurydziane to dalam mu ale bawil sie tym chrupkiem jak kot zdechla mysza, posilki swoje je ladnie i w calosci ale podjadac to nie, po tatusiu to ma, bo napewno nie po mamie hehe

My byliśmy w kosciele, pitem kupiliśmy taki maly basenik bo ten od tesciow sie na naszym tarasie ogromnym nie miesci, zaraz na obiad do tesciow i spadamy na dzialke do siostry, beda sie dzieciaki chlapac

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Jak widze ta pogode to od razu przypomina mi jak na
    patologii lezalam i czas już po porodzie... z 34 stopnie były a nie pozwolona nam otwierac okien . Nie do wiary.

Kurcze w szpitalach to im na głowę uderza chyba, ja tez lezalam w czasie ogromnego upalu, na poporodowej nie bylo klimy ale kazali nam okna i drzwi na przestrzal otworzyc i tylko dzieci z przewiewu odsunąć, w drugiej dobie zycia zalozylam Hubertowi czapke po kapieli to przyszla polozna i powiedziala ze mam ta czapke zabierac, bo jest upał i mam dziecku krzywdy nie zrobic bo sie przegrzac nie moze. Szybko mnie z czapeczki wyleczyla. Okna mielismy otwarte na cala szerokosc cala noc.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze wychodziliśmy ze szpitala w pajacu na dlugi rękaw , w czapeczce , a polozne mowily ze szkoda ze nie mam pieluchy żeby przykryc dziecko w foteliku ( mowily to bez ironii) .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja rozumiem, ze takie dziecko jeszcze moze sie szybko wychlodzic i o ile dobrze pamietam my wyszlismy ze szpitala tez na długi rękaw, ale jaki jest problem z otworzeniem okna to nie wiem, przecież matka tez człowiek i jakos żyć musi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zabieraliśmy Miśkę ze szpitala w body na krótki rękaw rozpięte w kroku i podwinięte żeby pępka nie naruszyć i w pampersie. W szpitalu okna i drzwi na przestrzał, my na sali postawiłyśmy sobie wentylator jeszcze, to każdy oddychal z ulga jak wchodził, nikt nam nie kazał dzieci ubierać i też żadnemu nic nie było.

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem ze takie dziecko ma problemy z termoregulacje itd ale przy 34 stopniach . W szpitalu dzieci przynosili nam wyzawijane w te rozki i przykryte kocykami - na sama myśl mi slabo. Jak raz był obchod i dziecko zostawiłam w otwartym pampersie bo dupa oczywiście jak pawian to oberwałam strasznie.

Ja chciałam żeby maz mi wlasnie wiatrak przyniosl, to się nie zgodzily ze dzieci pozawiewa :))

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna ulewa :-D

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas była 5 minutowa burza - teraz znow lampa .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jakieś dziwne podejście. Z tego co pamiętam u nas było pod tym względem normalnie. Na szczęście w szpitalu nie było takiego ukropu, okna były otwarte jak kto chciał.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sobie o tym przypomniałam , przez ten skwar pewnie. :)

Przz jeden dzień na patologii lezala ze mna zona Andrzeja Soltysika , termin miała miesiąc po nas . Przegadalysmy cala noc , co za smaczki o mezu opowiadala to moje :) maz się smial zebym cykala zdjęcia z ukrycia i wrzucala na pudelka heh - choć ja nie z tych pipowatych :).

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Wro wczoraj było 36 stopni a dzisiaj 19. Niesamowite te amplitudy.
    Meza nie ma do srody to pojechalam do rodzicow i brata. Bratowa w ciazy z drugim, maluch bedzie sierpniowy tak jak moj:) Tomek zasnal po drodze w samochodzie, nie chce go budzic bo bedzie maruda wiec spi w samochodzie a ja siedze na parkingu.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • TrzeźwoMyśląca Debiutantka

Wysłany: 26 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami.Mam ogromną prośbę.Napiszcie mi proszę czy są tu jakieś mamusie dzieciaczków, które zaczęły późno gaworzyć, mówić sylaby?Albo może wcale nie gaworzą?Moja ma 9 miesięcy i tydzień i dosłownie kilka razy powiedziała "mama" i to w chwili kiedy się denerwowała, a to to tylko agu, aki, aaa, eee i jakieś niezrozumiałe kombinacje...Spotkałyście się z czymś takim?

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn mowi bardzo duzo, ale nic nie mowi celowo tzn. mowi tata, dada, baba ale nie używa slow z rozmyslem.
    A jak wyglada rozwoj ruchowy Twojej córki?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu bylo gorąco okno miałyśmy otwarte 24h ale drzwi do pokoju zamykalysmy bo byl przeciag i sie balam o pisklaki
    Moje współlokatora dostała porzadne zjebki od poloznych za przegrzewanie dziecka które dostalo temperatury od przegrzania moj byl w samym body i skarpetkach a jej body spiochy becik i jak wychodzila z nimdo sali odwiedzin zakladala czapeczke masakra

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3827 3828 3829 3830 3831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ