Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    badanie ogólne moczu

Tak, to wiem, ale nie wiem czy cos jeszcze z krwi.

Mamasia, a gdyby maz wstawal do Piotrusia?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja robilam po porodzie morfologie, tsh, mocz i chyba nic więcej o ile dobrze pamietam.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek nie umie usiedziec w miejscu. No, chyba ze je, a tak to nie wytrzyma na nocniku dluzej niz 3 sekundy. Skoro w wozku bez ryku jest max 30 sekund.

We piatek ide do internisty po skierowanie na badania krwi profilaktycznie. Co powinnam oprocz mofrologii, cholesterolu i glukozy zrobic?
    internista chyba może jeszcze raz w roku TSH przepisać na nfz, można chyba też OB zrobić

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym zrobiła ewentualnie jeszcze Tsh, próby watrobowe, kreatynine i ogólny mocz.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    internista chyba może jeszcze raz w roku TSH przepisać na nfz, można chyba też OB zrobić

Ja idę do Luxmedu, tam mogę wszystko za free.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja składam reklamację na zlot, widocznie było za mało toastów bo Patryk w dalszym ciągu budzi się w nocy!!! a miało być tak pięknie.. :P

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja idę do Luxmedu, tam mogę wszystko za free.
    to bierz wszystko co się da :) co się będziesz rozdrabniać :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dupa. Chyba wywaliłem recepte i skierowanie na lamblie dla Jasia. Kupiłam nowy portfel i zrobiłam porządek.. Chyba poszło na kupkę śmieci zamiast kupkę ważne :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki dzien, padam na ryj..
    Szymon wszystko na nie.. no w wózku nawet siedział na spacerze, owoca nie zjadł na deser, kaszki nawet nie tknął na kolacje, dopiero dałam nurofen i wypił mleko o 21.30.. ciekawe co bedzie w nocy, spadam pod prysznic i ide spac poki spi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ale jestem dupa. Chyba wywaliłem recepte i skierowanie na lamblie dla Jasia. Kupiłam nowy portfel i zrobiłam porządek.. Chyba poszło na kupkę śmieci zamiast kupkę ważne :/
    Ja tak wyrzuciłam paragon z wózka spacerówki, hm.. nawet mezowi nie mowiłam, po co ma sie chłopina złościc;)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, to wiem, ale nie wiem czy cos jeszcze z krwi.

Mamasia, a gdyby maz wstawal do Piotrusia?
    Nic to nie daje, chwila spokoju (czyt. 5-10 min), a później i tak chce mnie, mąż próbował mu podawać moje mleko i mm i ten sam skutek

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A ja składam reklamację na zlot, widocznie było za mało toastów bo Patryk w dalszym ciągu budzi się w nocy!!! a miało być tak pięknie.. :P
    Po minieciu zlotu reklamacji nie uwzględnia się :-P

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad bo myśmy w sumie to nic nie Piły hehe

Za to mężowie wznosili toasty oj tak oni to poszaleli :)

Dzieci miały powera niesamowitego hehe

Chociaż i tak mój Maks chodził spać prawie 2 godziny później niż w domu. Najpierw odpadł Maks z Oliwierem potem dołączył Piotruś a reszta maluchów szalała ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no właśnie wiedziałam, że te toasty jakieś kiwane :P

AgaSad, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś rano załatwił duplikat recepty i skierowania :)

A my jutro na 2 dni na Mazury. Mam nadzieję że niczego nie zostawimy. Pt i sb jeszcze zakupy przed wyjazdem, jakiś fryzjer panowie i pewnie milion innych rzeczy jak zwykle na ostatnią chwilę. I w nocy z soboty na niedzielę wyjazd. Teraz uspilam Miska i kawkę pije. Teściowa ma dziś nas odwiedzić.

U nas nocka też do dupy. Te pierwsze godziny są ok, bo spi od około 21:30 do 1szej. Ale potem to już chce cycka non stop. Standard.

Z postępów to pijemy z bidonu! :) 2 pierwsze próby to było gryzienia, a wczoraj już poszło. Jak myjecie te słomki? Mam tego skip hop.

Dziewczyny, czy furaginum można brać przy KP? Co prawda u mnie póki co ok, ale na urlop wolę się zabezpieczyć bo kiedyś mnie dopadło i była kicha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:39

AgaSad, lys lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na mleku orkiszowym które kupujecie też jest napisane że nie nadaje się dla niemowląt? zamówiłam jakiejś innej firmy bo standardowo kupuję w Rossmanie i trochę zgłupiałam, nie pamiętam być może na tym Rossmanowskim też jest tak napisane.. w sumie nasze dzieci to już chyba nie niemowlęta ale ciekawe z jakiego powodu tak napisali..

A tak wogóle to cześć:)
    Ja od dziś robię nocne rewolucje i postanowiłam że przez cały tydzięń nie daję cyca w nocy.. dziś nakarmiłam Patryka dopiero o 5 rano, owszem trochę popłakał ale nie było jakiejś tragedii.. dzisiaj spróbuję dać mu wodę w niekapku, chciałabym w końcu unormować mu to nocne jedzenie bo ostatnio wróciliśmy do cyca co 2 godziny i już mam dość :/
    Mąż ma w sobotę urodziny, zamówiłam mu rower:) poszło trochę oszczędności ale nie chcę jeździć sama... za kilka miesięcy kupimy fotelik Patrykowi i mam nadzieję, że jeszcze troszkę pojeździmy w tym sezonie.. oczywiście nie mam zielonego pojęcia gdzie my upchniemy 2 rowery we Wrocławiu ale może uda się coś wymyślić, w mieszkaniu nie ma szans, na balkonie trochę szkoda ale chyba nie będzie innego wyjścia..

Zetka ja daję młodemu tylko wodę z bidonu więc normalnie przepłukuję wodą z płynem i od czasu do czasu sparzam słomkę wrzątkiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:05

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Wczoraj miałam okropny dzień, caly czas miałam ochotę się rozpłakać, wszystko szło nie tak, nawet zmywarka odmówiła posłuszeństwa i skończył mi się płyn do prania - jak na złość. Nawet obiadu nie zrobiłam, dla Miśki miałam z poprzedniego dnia, a resztę olałam. Dzisiaj zupełnie inaczej - humor odzyskałam, wszystko jest ok; nie wiem, menopauza???

Czy wasze dzieci też jak coś kombinują to udają, że was nie słyszą? Moja coś tam robi, wolam Michasia, Michalina, zostaw to, nie wolno - nawet głowy nie odwróci. Nagle mówię Michasia, masz, patrz co mamusia ma dla ciebie. Natychmiast głowa w moją stronę. A niby to takie niekumate jeszcze..

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak jest napisane, bo mleko roslinne nie moze zastapic ani kp ani mm. Jako dodatek moze byc:)

Apaczka, super, ze minely Ci tak bóle okresowe. Ja zazwyczaj bralam tylko 1-2 ibupromy, ale tym razem nie musialam w ogole. I zawsze przed okresem bolaly mnie piersi, a teraz w ogole. Zadnych objawow, ze bedzie okres oprocz owulacji 2 tygodnie wcześniej.

My już od godziny w parku, bo znowu zapowiada sue gorący dzien.

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Paula też tak to odebrałam z tym mlekiem, jeju jak dobrze że w niedzielę już wracam do domu bo mama oczywiście stwierdziła żebym nie dawała skoro tam jest tak napisane, już nie chciałam się z nią ścierać.. fajnie mi u rodziców ale mam już dość patrzenia na ręce..
    U nas dziś przełom - Patryk pierwszy raz chyba od 2 miesięcy zasnął w wózku i to na siedząco.. co prawda pospał tylko 30 min ale i tak jestem w szoku.. i wogóle jest znowu trochę grzeczniejszy w wózku, może dlatego że przebił się ten 8 ząbek..
    Moje okresy też są teraz bezbolesne a wcześniej pierwszy dzień to był dramat, tylko ibuprom max pomagał.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę Paula bo miałam poważne obawy o swoje nerki, żołądek i watrobę przy dłuższym przyjmowaniu takich ilości NLPZ. W sumie wyliczyłam, że biorąc je od ok 14 roku życia wzięłam łącznie ok 1300-1500 tabletek przez 14 lat :0 Niestety nie zawsze bolesne miesiączkowanie przechodzi po porodzie ale mi się udało :)

Natalka ma dzisiaj senny dzień. Rano spała do 8.15 a później 2 h od 10.30 :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ ‹ 3830 3831 3832 3833 3834 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ