X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    badanie ogólne moczu

Tak, to wiem, ale nie wiem czy cos jeszcze z krwi.

Mamasia, a gdyby maz wstawal do Piotrusia?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja robilam po porodzie morfologie, tsh, mocz i chyba nic więcej o ile dobrze pamietam.

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tomek nie umie usiedziec w miejscu. No, chyba ze je, a tak to nie wytrzyma na nocniku dluzej niz 3 sekundy. Skoro w wozku bez ryku jest max 30 sekund.

We piatek ide do internisty po skierowanie na badania krwi profilaktycznie. Co powinnam oprocz mofrologii, cholesterolu i glukozy zrobic?
    internista chyba może jeszcze raz w roku TSH przepisać na nfz, można chyba też OB zrobić

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym zrobiła ewentualnie jeszcze Tsh, próby watrobowe, kreatynine i ogólny mocz.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    internista chyba może jeszcze raz w roku TSH przepisać na nfz, można chyba też OB zrobić

Ja idę do Luxmedu, tam mogę wszystko za free.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja składam reklamację na zlot, widocznie było za mało toastów bo Patryk w dalszym ciągu budzi się w nocy!!! a miało być tak pięknie.. :P

lys lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja idę do Luxmedu, tam mogę wszystko za free.
    to bierz wszystko co się da :) co się będziesz rozdrabniać :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem dupa. Chyba wywaliłem recepte i skierowanie na lamblie dla Jasia. Kupiłam nowy portfel i zrobiłam porządek.. Chyba poszło na kupkę śmieci zamiast kupkę ważne :/

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki dzien, padam na ryj..
    Szymon wszystko na nie.. no w wózku nawet siedział na spacerze, owoca nie zjadł na deser, kaszki nawet nie tknął na kolacje, dopiero dałam nurofen i wypił mleko o 21.30.. ciekawe co bedzie w nocy, spadam pod prysznic i ide spac poki spi

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ale jestem dupa. Chyba wywaliłem recepte i skierowanie na lamblie dla Jasia. Kupiłam nowy portfel i zrobiłam porządek.. Chyba poszło na kupkę śmieci zamiast kupkę ważne :/
    Ja tak wyrzuciłam paragon z wózka spacerówki, hm.. nawet mezowi nie mowiłam, po co ma sie chłopina złościc;)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak, to wiem, ale nie wiem czy cos jeszcze z krwi.

Mamasia, a gdyby maz wstawal do Piotrusia?
    Nic to nie daje, chwila spokoju (czyt. 5-10 min), a później i tak chce mnie, mąż próbował mu podawać moje mleko i mm i ten sam skutek

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    A ja składam reklamację na zlot, widocznie było za mało toastów bo Patryk w dalszym ciągu budzi się w nocy!!! a miało być tak pięknie.. :P
    Po minieciu zlotu reklamacji nie uwzględnia się :-P

bzkxskf.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad bo myśmy w sumie to nic nie Piły hehe

Za to mężowie wznosili toasty oj tak oni to poszaleli :)

Dzieci miały powera niesamowitego hehe

Chociaż i tak mój Maks chodził spać prawie 2 godziny później niż w domu. Najpierw odpadł Maks z Oliwierem potem dołączył Piotruś a reszta maluchów szalała ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe no właśnie wiedziałam, że te toasty jakieś kiwane :P

AgaSad, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś rano załatwił duplikat recepty i skierowania :)

A my jutro na 2 dni na Mazury. Mam nadzieję że niczego nie zostawimy. Pt i sb jeszcze zakupy przed wyjazdem, jakiś fryzjer panowie i pewnie milion innych rzeczy jak zwykle na ostatnią chwilę. I w nocy z soboty na niedzielę wyjazd. Teraz uspilam Miska i kawkę pije. Teściowa ma dziś nas odwiedzić.

U nas nocka też do dupy. Te pierwsze godziny są ok, bo spi od około 21:30 do 1szej. Ale potem to już chce cycka non stop. Standard.

Z postępów to pijemy z bidonu! :) 2 pierwsze próby to było gryzienia, a wczoraj już poszło. Jak myjecie te słomki? Mam tego skip hop.

Dziewczyny, czy furaginum można brać przy KP? Co prawda u mnie póki co ok, ale na urlop wolę się zabezpieczyć bo kiedyś mnie dopadło i była kicha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:39

AgaSad, lys lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na mleku orkiszowym które kupujecie też jest napisane że nie nadaje się dla niemowląt? zamówiłam jakiejś innej firmy bo standardowo kupuję w Rossmanie i trochę zgłupiałam, nie pamiętam być może na tym Rossmanowskim też jest tak napisane.. w sumie nasze dzieci to już chyba nie niemowlęta ale ciekawe z jakiego powodu tak napisali..

A tak wogóle to cześć:)
    Ja od dziś robię nocne rewolucje i postanowiłam że przez cały tydzięń nie daję cyca w nocy.. dziś nakarmiłam Patryka dopiero o 5 rano, owszem trochę popłakał ale nie było jakiejś tragedii.. dzisiaj spróbuję dać mu wodę w niekapku, chciałabym w końcu unormować mu to nocne jedzenie bo ostatnio wróciliśmy do cyca co 2 godziny i już mam dość :/
    Mąż ma w sobotę urodziny, zamówiłam mu rower:) poszło trochę oszczędności ale nie chcę jeździć sama... za kilka miesięcy kupimy fotelik Patrykowi i mam nadzieję, że jeszcze troszkę pojeździmy w tym sezonie.. oczywiście nie mam zielonego pojęcia gdzie my upchniemy 2 rowery we Wrocławiu ale może uda się coś wymyślić, w mieszkaniu nie ma szans, na balkonie trochę szkoda ale chyba nie będzie innego wyjścia..

Zetka ja daję młodemu tylko wodę z bidonu więc normalnie przepłukuję wodą z płynem i od czasu do czasu sparzam słomkę wrzątkiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:05

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :-)
    Wczoraj miałam okropny dzień, caly czas miałam ochotę się rozpłakać, wszystko szło nie tak, nawet zmywarka odmówiła posłuszeństwa i skończył mi się płyn do prania - jak na złość. Nawet obiadu nie zrobiłam, dla Miśki miałam z poprzedniego dnia, a resztę olałam. Dzisiaj zupełnie inaczej - humor odzyskałam, wszystko jest ok; nie wiem, menopauza???

Czy wasze dzieci też jak coś kombinują to udają, że was nie słyszą? Moja coś tam robi, wolam Michasia, Michalina, zostaw to, nie wolno - nawet głowy nie odwróci. Nagle mówię Michasia, masz, patrz co mamusia ma dla ciebie. Natychmiast głowa w moją stronę. A niby to takie niekumate jeszcze..

201508091565.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, tak jest napisane, bo mleko roslinne nie moze zastapic ani kp ani mm. Jako dodatek moze byc:)

Apaczka, super, ze minely Ci tak bóle okresowe. Ja zazwyczaj bralam tylko 1-2 ibupromy, ale tym razem nie musialam w ogole. I zawsze przed okresem bolaly mnie piersi, a teraz w ogole. Zadnych objawow, ze bedzie okres oprocz owulacji 2 tygodnie wcześniej.

My już od godziny w parku, bo znowu zapowiada sue gorący dzien.

AgaSad lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Paula też tak to odebrałam z tym mlekiem, jeju jak dobrze że w niedzielę już wracam do domu bo mama oczywiście stwierdziła żebym nie dawała skoro tam jest tak napisane, już nie chciałam się z nią ścierać.. fajnie mi u rodziców ale mam już dość patrzenia na ręce..
    U nas dziś przełom - Patryk pierwszy raz chyba od 2 miesięcy zasnął w wózku i to na siedząco.. co prawda pospał tylko 30 min ale i tak jestem w szoku.. i wogóle jest znowu trochę grzeczniejszy w wózku, może dlatego że przebił się ten 8 ząbek..
    Moje okresy też są teraz bezbolesne a wcześniej pierwszy dzień to był dramat, tylko ibuprom max pomagał.

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę Paula bo miałam poważne obawy o swoje nerki, żołądek i watrobę przy dłuższym przyjmowaniu takich ilości NLPZ. W sumie wyliczyłam, że biorąc je od ok 14 roku życia wzięłam łącznie ok 1300-1500 tabletek przez 14 lat :0 Niestety nie zawsze bolesne miesiączkowanie przechodzi po porodzie ale mi się udało :)

Natalka ma dzisiaj senny dzień. Rano spała do 8.15 a później 2 h od 10.30 :)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3830 3831 3832 3833 3834 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ