SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Tomek nie umie usiedziec w miejscu. No, chyba ze je, a tak to nie wytrzyma na nocniku dluzej niz 3 sekundy. Skoro w wozku bez ryku jest max 30 sekund.
We piatek ide do internisty po skierowanie na badania krwi profilaktycznie. Co powinnam oprocz mofrologii, cholesterolu i glukozy zrobic?Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Ciezki dzien, padam na ryj..
Szymon wszystko na nie.. no w wózku nawet siedział na spacerze, owoca nie zjadł na deser, kaszki nawet nie tknął na kolacje, dopiero dałam nurofen i wypił mleko o 21.30.. ciekawe co bedzie w nocy, spadam pod prysznic i ide spac poki spi -
Zetka wrote:Ale jestem dupa. Chyba wywaliłem recepte i skierowanie na lamblie dla Jasia. Kupiłam nowy portfel i zrobiłam porządek.. Chyba poszło na kupkę śmieci zamiast kupkę ważne
Zetka lubi tę wiadomość
-
Agasad bo myśmy w sumie to nic nie Piły hehe
Za to mężowie wznosili toasty oj tak oni to poszaleli
Dzieci miały powera niesamowitego hehe
Chociaż i tak mój Maks chodził spać prawie 2 godziny później niż w domu. Najpierw odpadł Maks z Oliwierem potem dołączył Piotruś a reszta maluchów szalała -
Mąż dziś rano załatwił duplikat recepty i skierowania
A my jutro na 2 dni na Mazury. Mam nadzieję że niczego nie zostawimy. Pt i sb jeszcze zakupy przed wyjazdem, jakiś fryzjer panowie i pewnie milion innych rzeczy jak zwykle na ostatnią chwilę. I w nocy z soboty na niedzielę wyjazd. Teraz uspilam Miska i kawkę pije. Teściowa ma dziś nas odwiedzić.
U nas nocka też do dupy. Te pierwsze godziny są ok, bo spi od około 21:30 do 1szej. Ale potem to już chce cycka non stop. Standard.
Z postępów to pijemy z bidonu!2 pierwsze próby to było gryzienia, a wczoraj już poszło. Jak myjecie te słomki? Mam tego skip hop.
Dziewczyny, czy furaginum można brać przy KP? Co prawda u mnie póki co ok, ale na urlop wolę się zabezpieczyć bo kiedyś mnie dopadło i była kicha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 08:39
AgaSad, lys lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy na mleku orkiszowym które kupujecie też jest napisane że nie nadaje się dla niemowląt? zamówiłam jakiejś innej firmy bo standardowo kupuję w Rossmanie i trochę zgłupiałam, nie pamiętam być może na tym Rossmanowskim też jest tak napisane.. w sumie nasze dzieci to już chyba nie niemowlęta ale ciekawe z jakiego powodu tak napisali..
A tak wogóle to cześć
Ja od dziś robię nocne rewolucje i postanowiłam że przez cały tydzięń nie daję cyca w nocy.. dziś nakarmiłam Patryka dopiero o 5 rano, owszem trochę popłakał ale nie było jakiejś tragedii.. dzisiaj spróbuję dać mu wodę w niekapku, chciałabym w końcu unormować mu to nocne jedzenie bo ostatnio wróciliśmy do cyca co 2 godziny i już mam dość
Mąż ma w sobotę urodziny, zamówiłam mu rower:) poszło trochę oszczędności ale nie chcę jeździć sama... za kilka miesięcy kupimy fotelik Patrykowi i mam nadzieję, że jeszcze troszkę pojeździmy w tym sezonie.. oczywiście nie mam zielonego pojęcia gdzie my upchniemy 2 rowery we Wrocławiu ale może uda się coś wymyślić, w mieszkaniu nie ma szans, na balkonie trochę szkoda ale chyba nie będzie innego wyjścia..
Zetka ja daję młodemu tylko wodę z bidonu więc normalnie przepłukuję wodą z płynem i od czasu do czasu sparzam słomkę wrzątkiem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 09:05
Zetka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
Wczoraj miałam okropny dzień, caly czas miałam ochotę się rozpłakać, wszystko szło nie tak, nawet zmywarka odmówiła posłuszeństwa i skończył mi się płyn do prania - jak na złość. Nawet obiadu nie zrobiłam, dla Miśki miałam z poprzedniego dnia, a resztę olałam. Dzisiaj zupełnie inaczej - humor odzyskałam, wszystko jest ok; nie wiem, menopauza???
Czy wasze dzieci też jak coś kombinują to udają, że was nie słyszą? Moja coś tam robi, wolam Michasia, Michalina, zostaw to, nie wolno - nawet głowy nie odwróci. Nagle mówię Michasia, masz, patrz co mamusia ma dla ciebie. Natychmiast głowa w moją stronę. A niby to takie niekumate jeszcze.. -
Aga, tak jest napisane, bo mleko roslinne nie moze zastapic ani kp ani mm. Jako dodatek moze byc:)
Apaczka, super, ze minely Ci tak bóle okresowe. Ja zazwyczaj bralam tylko 1-2 ibupromy, ale tym razem nie musialam w ogole. I zawsze przed okresem bolaly mnie piersi, a teraz w ogole. Zadnych objawow, ze bedzie okres oprocz owulacji 2 tygodnie wcześniej.
My już od godziny w parku, bo znowu zapowiada sue gorący dzien.AgaSad lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
No właśnie Paula też tak to odebrałam z tym mlekiem, jeju jak dobrze że w niedzielę już wracam do domu bo mama oczywiście stwierdziła żebym nie dawała skoro tam jest tak napisane, już nie chciałam się z nią ścierać.. fajnie mi u rodziców ale mam już dość patrzenia na ręce..
U nas dziś przełom - Patryk pierwszy raz chyba od 2 miesięcy zasnął w wózku i to na siedząco.. co prawda pospał tylko 30 min ale i tak jestem w szoku.. i wogóle jest znowu trochę grzeczniejszy w wózku, może dlatego że przebił się ten 8 ząbek..
Moje okresy też są teraz bezbolesne a wcześniej pierwszy dzień to był dramat, tylko ibuprom max pomagał.
-
Ja też się cieszę Paula bo miałam poważne obawy o swoje nerki, żołądek i watrobę przy dłuższym przyjmowaniu takich ilości NLPZ. W sumie wyliczyłam, że biorąc je od ok 14 roku życia wzięłam łącznie ok 1300-1500 tabletek przez 14 lat :0 Niestety nie zawsze bolesne miesiączkowanie przechodzi po porodzie ale mi się udało
Natalka ma dzisiaj senny dzień. Rano spała do 8.15 a później 2 h od 10.30
Paula_071 lubi tę wiadomość