X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja w większości mam 68 cm...
    Mniejsze dokupię jak będzie bliżej terminu...

Czy Was też czasami bolą jajniki jak przy owu? Od kilku minut odczuwam dosyć intensywne ukłucia w lewym jajniku...

Tak,ja tez mam czasem takie odczucie i wlasnie zawsze w lewym

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:
    Gratuluje udanych wizyt...:)

Dzisiaj byłam u ortopedy z tą moją nieszczęsną stopą, okazało się, że prawdopodobnie ona nie jest skręcona tylko złamana, a ja się dziwię że po miesiącu nadal boli i że zmieniła kształt:(

Ja mam wizytę 02/03 i mam nadzieję, że poznam już płeć...myślę że to dziewczynka- mam silne przeczucia, nawet mówię do brzuszka "Tosia" chociaż imię się mężowi nie podoba.

I co, nie wstawili Ci nogi w gips? Leczenie zakończyło się na diagnostyce?

Moja koleżanka z pracy ma córkę Tolę (lat 4). Jak się urodziła, to wysłała męża do urzędu cywilnego. Pani w urzędzie mówi, że nie ma takiego imienia, a co mąż koleżanki, że jak to nie, przecież był Bolek, Lolek i Tola. Na co pani, że to był Bolesław, Karol i Anatola. Mąż koleżanki mówi, że żona go do domu nie wpuści, jak dziecko nie będzie się nazywało Tola. To pani chwyta za telefon i dzwoni do Warszawy.
    Pani: Dzień dobry, przyszedł do nas Pan i chce nazwać dziecko Tola, a przecież nie ma takiego imienia. Czy mam waszą zgodę na odstępstwo?
    Warszawa: Dzień dobry, masz zgodę, ja właśnie zgodziłam się na imię Żyraf, więc Tola brzmi całkiem normalnie.

I tak została Tolą:)

małaMyszka, 0na88, lys, chcebycmama, euforia, kasiuleek, Cassie, mamasia, sylwucha89, Laura, gosia.b, zabka11, Maniuś, magda sz, Pati Belgia, Hermiona lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Moja koleżanka z pracy ma córkę Tolę (lat 4). Jak się urodziła, to wysłała męża do urzędu cywilnego. Pani w urzędzie mówi, że nie ma takiego imienia, a co mąż koleżanki, że jak to nie, przecież był Bolek, Lolek i Tola. Na co pani, że to był Bolesław, Karol i Anatola. Mąż koleżanki mówi, że żona go do domu nie wpuści, jak dziecko nie będzie się nazywało Tola. To pani chwyta za telefon i dzwoni do Warszawy.
    Pani: Dzień dobry, przyszedł do nas Pan i chce nazwać dziecko Tola, a przecież nie ma takiego imienia. Czy mam waszą zgodę na odstępstwo?
    Warszawa: Dzień dobry, masz zgodę, ja właśnie zgodziłam się na imię Żyraf, więc Tola brzmi całkiem normalnie.

hahahahahahahaahhahaahahahahahhah dobre!!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    hej, dziewczyny. Ja po wizycie tzn. my:) moja dzidzia ma 14 cm, i 136g wagi:) uwaga jest kobietą:) Jak wykombinuje jak wrzucić zdjęcie to pokaże jej "muszelkę" wiec Rozalka:) Ja niestety dostałam duphaston czy jakoś tak na podtrzymanie i furagin plus wit, C na częste oddawanie moczu. oprócz tego minitorujemy krew. Wiem, że będzie dobrze.
    Oczywiście, że będzie dobrze. :-) inaczej być nie może!

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja w większości mam 68 cm...
    Mniejsze dokupię jak będzie bliżej terminu...

Czy Was też czasami bolą jajniki jak przy owu? Od kilku minut odczuwam dosyć intensywne ukłucia w lewym jajniku...
    Tez czasem kuje mnie jajnik. Chyba normalne.

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Kasiuleek ja właśnie tez mam teraz 0,16...
    O kurcze :( Na szczęście nie czuje się jakoś źle, ale chyba zmniejsze sama dawkę na tydzień. Potem poradzę się ginekologa...

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ok. też mi się wydawało, że to normalne, ale wolałam się upewnić

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

:)
    Ale się uśmiałam..hehehe.Ja raczej myślałam o Antonince w skrócie Tosia, Antosia itp..i mężowi właśnie Antonina się nie podoba:(

Jeżeli chodzi o stopę, to jutro mam usg i spr czy na pewno złamanie ( w szpitalu lekarz tweirdził że nie ma sensu robić usg bo i tak nie wykaże złamania?...- pewnie im się nie chciało) a teraz ja muszę płacić:( oczywiście prosiłam też w szpitalu o usztywnienie tej nogi na co lekarz, że nie usztywnią bo nie ma złamania, a skręcenia się nie usztywnia. Dzisiejszy lekarz kazał kupić stabilizator hm...kolejny koszt 200 pln ( mam nadzieję że moje ubezp. w pzu zwróci mi koszty). Jeżeli było złamanie to bardzo możliwe że kości już się zrosły ale źle bo noga zmieniła kształt i teraz uwaga...może ponownie mi ją złamią. Gorzej być nie mogło:(

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euforia wrote:

Po drodze do domu wymiotowałam chyba z 5-6 razy - czułam się strasznie głupio na ulicy..

Ja mam wizytę 02/03 i mam nadzieję, że poznam już płeć...myślę że to dziewczynka- mam silne przeczucia, nawet mówię do brzuszka "Tosia" chociaż imię się mężowi nie podoba.

Biedna. Współczuję bardzo. Wymiotowałam zaledwie kilka razy, a mam wrażenie, że te pierwsze miesiące były taaakie straszne i męczące. Mam nadzieję, że Ci niedługo minie.
    A Tosia to bardzo ładne imię:)

małaMyszka, euforia lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa kupiłam w Biedrze truskawki i zrobiłam koktajl na śmietanie i mleku z czego pół śmietany 18% zjadłam łyżką! Ta ciąża mnie z dnia na dzień zaskakuje :)

Cassie, małaMyszka, Paula_071, Pati Belgia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czytac wiesci po usg :)
    Wiec ja ciesze sie razem z Wami :)

Historie swietne ;)

psioszka11, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam go bo miałam skurcze. a, że mam mieć i tak cc to ginekolog kazała w ten spos9b podtrzymywać. Mam nadzieje, że to nie jakieś inwazyjne leki ?

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka, duphaston, to po prostu progesteron - zaden inwazyjny lek. Ja juz wiem, ze bede lykac go do 20 tc, ze wzgledu na moj epizod z krwawieniem i pozniejszymi kilkoma dniami plamien. Doktor stwierdzil, ze nadmiar nie zaszkodzi, a jezeli jajniki zmniejszyly juz wydzielanie progesteronu, a lozysko nie jest jeszcze w 100% wydolne, to lepiej dmuchac na zimne.
    Czasami lekarze daja go troszke na wyrost.

małaMyszka, niecierpliwa, rybka1988 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3502db06ccb2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:33

mamasia, małaMyszka, Maniuś, Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
     Chcebycmama, ja wypatrywalam ubranek na 52-62, myslalam zrobic taki mix.
    Po rozmowach z mlodymi mamami, wiem, ze nie ma co przesadzac z iloscia malutkich ubranek, bo pozniej polowy nawet nie zdazysz zalozyc, z tego powstala taka oto letnia lista :) :
    Body na długi rękaw 5 szt, body na krotki rekaw 3-4 szt, Pajacyki 3 - 4 szt., Bawełniane bluzeczki (kaftaniki) 6 szt., spodenki/spiochy/polspioch 6szt., Sweterek lub bluza bez kaptura - 1 szt., Cienkie czapeczki - 2 szt., Skarpetki – 4 szt., Rękawiczki niedrapki - 2 szt., Kurteczka - 1 szt.

Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

http://www.rjp.pan.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=442:tola-&catid=76:opinie-o-imionach&Itemid=58

małaMyszka, rybka1988, euforia lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3502db06ccb2.jpg

Ja to się nie radiologa nie nadaję:P Nawet nie wiem z której strony spojrzeć, by ujrzeć to co mężczyzna ma najcenniejsze;)

Edit: przecież to kobieta! Ale jestem zielona ultrasonograficznie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:21

niecierpliwa, kasiuleek, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Paula to tak jak ja :D

A to moj bimbalek z dzis ;) Nie wiem czy duzy czy maly, ale oczywiscie chchalabym aby byl juz wiekszy :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b68bbefc5de.jpg

Aga89, mamasia, kasiuleek, Maniuś, Pati Belgia, Katarka, Cassie, sylwucha89, psioszka11, 0na88, małaMyszka, euforia, gosia.b lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Maniusiu a Ty jak się czujesz?? dawno Cię nie widziałam :)
    Ooo...jak milo ze ktos o mnie pyta :)
    Mdlosci,mdlosci,mdlosci...dieta wegetarianska,zawroty glowy i bole kregoslupa...ale dla mojej kruszynki wszystko zniose <3
    A jak u Ciebie?

Laura, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa- Mam nadzieję, że ja za tydzień już też będę taki miała. Śliczniutki jest:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ