SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:Ja w większości mam 68 cm...
Mniejsze dokupię jak będzie bliżej terminu...
Czy Was też czasami bolą jajniki jak przy owu? Od kilku minut odczuwam dosyć intensywne ukłucia w lewym jajniku...
Tak,ja tez mam czasem takie odczucie i wlasnie zawsze w lewymmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Gratuluje udanych wizyt...
Dzisiaj byłam u ortopedy z tą moją nieszczęsną stopą, okazało się, że prawdopodobnie ona nie jest skręcona tylko złamana, a ja się dziwię że po miesiącu nadal boli i że zmieniła kształt:(
Ja mam wizytę 02/03 i mam nadzieję, że poznam już płeć...myślę że to dziewczynka- mam silne przeczucia, nawet mówię do brzuszka "Tosia" chociaż imię się mężowi nie podoba.
I co, nie wstawili Ci nogi w gips? Leczenie zakończyło się na diagnostyce?
Moja koleżanka z pracy ma córkę Tolę (lat 4). Jak się urodziła, to wysłała męża do urzędu cywilnego. Pani w urzędzie mówi, że nie ma takiego imienia, a co mąż koleżanki, że jak to nie, przecież był Bolek, Lolek i Tola. Na co pani, że to był Bolesław, Karol i Anatola. Mąż koleżanki mówi, że żona go do domu nie wpuści, jak dziecko nie będzie się nazywało Tola. To pani chwyta za telefon i dzwoni do Warszawy.
Pani: Dzień dobry, przyszedł do nas Pan i chce nazwać dziecko Tola, a przecież nie ma takiego imienia. Czy mam waszą zgodę na odstępstwo?
Warszawa: Dzień dobry, masz zgodę, ja właśnie zgodziłam się na imię Żyraf, więc Tola brzmi całkiem normalnie.
I tak została ToląmałaMyszka, 0na88, lys, chcebycmama, euforia, kasiuleek, Cassie, mamasia, sylwucha89, Laura, gosia.b, zabka11, Maniuś, magda sz, Pati Belgia, Hermiona lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:I co, nie wstawili Ci nogi w gips? Leczenie zakończyło się na diagnostyce?
Moja koleżanka z pracy ma córkę Tolę (lat 4). Jak się urodziła, to wysłała męża do urzędu cywilnego. Pani w urzędzie mówi, że nie ma takiego imienia, a co mąż koleżanki, że jak to nie, przecież był Bolek, Lolek i Tola. Na co pani, że to był Bolesław, Karol i Anatola. Mąż koleżanki mówi, że żona go do domu nie wpuści, jak dziecko nie będzie się nazywało Tola. To pani chwyta za telefon i dzwoni do Warszawy.
Pani: Dzień dobry, przyszedł do nas Pan i chce nazwać dziecko Tola, a przecież nie ma takiego imienia. Czy mam waszą zgodę na odstępstwo?
Warszawa: Dzień dobry, masz zgodę, ja właśnie zgodziłam się na imię Żyraf, więc Tola brzmi całkiem normalnie.
I tak została Tolą
-
rybka1988 wrote:hej, dziewczyny. Ja po wizycie tzn. my:) moja dzidzia ma 14 cm, i 136g wagi:) uwaga jest kobietą
Jak wykombinuje jak wrzucić zdjęcie to pokaże jej "muszelkę" wiec Rozalka:) Ja niestety dostałam duphaston czy jakoś tak na podtrzymanie i furagin plus wit, C na częste oddawanie moczu. oprócz tego minitorujemy krew. Wiem, że będzie dobrze.
inaczej być nie może!
małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
małaMyszka wrote:Ja w większości mam 68 cm...
Mniejsze dokupię jak będzie bliżej terminu...
Czy Was też czasami bolą jajniki jak przy owu? Od kilku minut odczuwam dosyć intensywne ukłucia w lewym jajniku...małaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Paula_071 wrote:I co, nie wstawili Ci nogi w gips? Leczenie zakończyło się na diagnostyce?
I tak została Tolą
Ale się uśmiałam..hehehe.Ja raczej myślałam o Antonince w skrócie Tosia, Antosia itp..i mężowi właśnie Antonina się nie podoba:(
Jeżeli chodzi o stopę, to jutro mam usg i spr czy na pewno złamanie ( w szpitalu lekarz tweirdził że nie ma sensu robić usg bo i tak nie wykaże złamania?...- pewnie im się nie chciało) a teraz ja muszę płacićoczywiście prosiłam też w szpitalu o usztywnienie tej nogi na co lekarz, że nie usztywnią bo nie ma złamania, a skręcenia się nie usztywnia. Dzisiejszy lekarz kazał kupić stabilizator hm...kolejny koszt 200 pln ( mam nadzieję że moje ubezp. w pzu zwróci mi koszty). Jeżeli było złamanie to bardzo możliwe że kości już się zrosły ale źle bo noga zmieniła kształt i teraz uwaga...może ponownie mi ją złamią. Gorzej być nie mogło:(
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:
Po drodze do domu wymiotowałam chyba z 5-6 razy - czułam się strasznie głupio na ulicy..
Ja mam wizytę 02/03 i mam nadzieję, że poznam już płeć...myślę że to dziewczynka- mam silne przeczucia, nawet mówię do brzuszka "Tosia" chociaż imię się mężowi nie podoba.
Biedna. Współczuję bardzo. Wymiotowałam zaledwie kilka razy, a mam wrażenie, że te pierwsze miesiące były taaakie straszne i męczące. Mam nadzieję, że Ci niedługo minie.
A Tosia to bardzo ładne imięmałaMyszka, euforia lubią tę wiadomość
-
Aaaa kupiłam w Biedrze truskawki i zrobiłam koktajl na śmietanie i mleku z czego pół śmietany 18% zjadłam łyżką! Ta ciąża mnie z dnia na dzień zaskakuje
Cassie, małaMyszka, Paula_071, Pati Belgia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
nick nieaktualny
-
Dostałam go bo miałam skurcze. a, że mam mieć i tak cc to ginekolog kazała w ten spos9b podtrzymywać. Mam nadzieje, że to nie jakieś inwazyjne leki ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Rybka, duphaston, to po prostu progesteron - zaden inwazyjny lek. Ja juz wiem, ze bede lykac go do 20 tc, ze wzgledu na moj epizod z krwawieniem i pozniejszymi kilkoma dniami plamien. Doktor stwierdzil, ze nadmiar nie zaszkodzi, a jezeli jajniki zmniejszyly juz wydzielanie progesteronu, a lozysko nie jest jeszcze w 100% wydolne, to lepiej dmuchac na zimne.
Czasami lekarze daja go troszke na wyrost.
małaMyszka, niecierpliwa, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3502db06ccb2.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 16:33
mamasia, małaMyszka, Maniuś, Pati Belgia, Cassie lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama, ja wypatrywalam ubranek na 52-62, myslalam zrobic taki mix.
Po rozmowach z mlodymi mamami, wiem, ze nie ma co przesadzac z iloscia malutkich ubranek, bo pozniej polowy nawet nie zdazysz zalozyc, z tego powstala taka oto letnia lista:
Body na długi rękaw 5 szt, body na krotki rekaw 3-4 szt, Pajacyki 3 - 4 szt., Bawełniane bluzeczki (kaftaniki) 6 szt., spodenki/spiochy/polspioch 6szt., Sweterek lub bluza bez kaptura - 1 szt., Cienkie czapeczki - 2 szt., Skarpetki – 4 szt., Rękawiczki niedrapki - 2 szt., Kurteczka - 1 szt.Andzia 34, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
I tak została ToląmałaMyszka, rybka1988, euforia lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
rybka1988 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3502db06ccb2.jpg
Ja to się nie radiologa nie nadajęNawet nie wiem z której strony spojrzeć, by ujrzeć to co mężczyzna ma najcenniejsze;)
Edit: przecież to kobieta! Ale jestem zielona ultrasonograficznie:PWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 19:21
niecierpliwa, kasiuleek, rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Hahaha Paula to tak jak ja
A to moj bimbalek z dzisNie wiem czy duzy czy maly, ale oczywiscie chchalabym aby byl juz wiekszy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b68bbefc5de.jpgAga89, mamasia, kasiuleek, Maniuś, Pati Belgia, Katarka, Cassie, sylwucha89, psioszka11, 0na88, małaMyszka, euforia, gosia.b lubią tę wiadomość
-
Laura wrote:Maniusiu a Ty jak się czujesz?? dawno Cię nie widziałam
Mdlosci,mdlosci,mdlosci...dieta wegetarianska,zawroty glowy i bole kregoslupa...ale dla mojej kruszynki wszystko zniose
A jak u Ciebie?Laura, kasiuleek, małaMyszka lubią tę wiadomość