X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja mam 8 sierpnia wesele, termin mam 14 ale cesarki robi się dwa tygodnie wcześniej przed terminem wiec około 02.08.2015 r. we wrześniu tez mam jedno...moze sie na to wrzesniowe zalapie chociaz na obiad...

Ja mam jedno w pierwszy weekend października, ale odpuszczam, bo co zrobię z dzieckiem, które je co 3 godziny? Mam zamiar karmić piersią, więc nie chce oddawać je komuś, kto będzie wtykał w nie mleko w proszku, a nie wezmę go ze sobą, bo nie miałabym sumienia trzymać dziecka przy takiej głośnej muzyce. Zresztą co to za zabawa z takim małym brzdącem przy stoliku.

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura śliczna ta sukienka, Bosa - buty przepiękne :)

Ja też mam wesele mojej przyjaciółki w połowie lipca, więc wypada się tam dokulać :P
    Tylko myślę że na lato jakaś bardziej zwiewna sukienka się przyda i w moim przypadku jedynie balerinki :P
    Niestety butów na takim obcasie to ja nie nosiłam nawet nie będąc w ciąży :P

Jeśli chodzi o wózki to fajny ten Quinny tylko nie jestem przekonana do jednego kółka z przodu, no i w moim przypadku koła muszą być pompowane :) Myślę nad firmą Tako, tylko nie wiem jaki model :)

Laura, bosa, małaMyszka, Pati Belgia, psioszka11 lubią tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja tez mam wesele 5 kwietnia, ale nie wiem czy pójdę z powodu tych bóli podbrzusza :/
    Ale szukałam już sukienki i taką znalazłam :)

http://pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-kerstin-11037.html

Bardzo ładna :)

Laura, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Ja tez mam wesele 5 kwietnia, ale nie wiem czy pójdę z powodu tych bóli podbrzusza :/
    Ale szukałam już sukienki i taką znalazłam :)

http://pieknamama.pl/sukienka-ciazowa-kerstin-11037.html

Bardzo ładna! Nie będąc nawet w ciąży bym się skusiła:) Ale widzę, że modelka ma długie nogi, więc ja bym w niej wyglądała jak "ciotka" z sukienką do połowy łydki z moimi 163cm.

Laura, bosa, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a mnie nikt nie zaprasza na wesela nikt się nie hajta, nikt mnie nie lubi!!!!!!!!!!!!!

beksa.gif
    Przynajmniej problem stoju masz z głowy :P

My jesteśmy zaproszeni na 29.08, chcemy jechać [już z dzieckiem], ale że jest to jeszcze trochę czasu i wesele ponad 100km od Wro to zobaczymy czy damy radę

bosa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez zaczynam przygodę ze stetoskopem. Powiedzcie mi czy któraś juz usłyszała bicie serduszka?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • bosa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam :D A co tam , raz się żyje, 70zł to nie majątek :)Jak w sierpniu nie założę to może we wrześniu się uda ;) W poniedziałek pewnie przyjdą to Wam napiszę czy w realu też są takie boskie jak na obrazku ;)

Ainer Twoje też są fajne, mam podobne :P

Gosia.b ja mam tako ballila i jestem zadowolona :)

http://dino.sklep.pl/nowy/tako-ballila-slim-2014-spacerowka-gondola-fotelik-tako-kurier-gratis-p-18786.html

Laura, Cassie, małaMyszka, mamasia, gosia.b lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Belgia wrote:
    Hej kochane... ale produkujecie stron:-)

Bylam dzis w sklepie z mezem I wybieralismy wozek. Na poczatu jak przegladalam internet to podobal mi sie Quinny Moodd 3 I ten chcialam kupic alw bedac w sklepie I widzac wozki na zywo, zakochalam sie w Chicco Urban 2015 I ten wybiore... super lekki, zwrotny I swietnie sie sklada. Ja duzo samochodem sama jezdze wiec to najlepsza dla mnie opcja. Tym bardziej, ze jak malenstwo bedzie mialo 2 tygodnie to Marcel zacznie akurat juz szkole.. wiec bede musial go wozic z malenstwem... maz jeszcze dal mi weekend na przemyslenie, ktory wozek chce I w poniedzialek jedziemy zamawiac. U nas musze czekac od 12 do 15 tygodni...

ojeja... ciekawe ile wcześniej trzeba u nas zamawiać :) owocnych przemyśleń i wyboru :)

małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)

Booosa ale wariatka jesteś :) Ja bym się teraz nie odważyła założyć takich butków. Myślę że ciąża to nie czas na takie buty a w 9 miesiącu możemy chodzić w klapkach Kuboty bo jak spuchniemy bo tylko w to się zmieścimy :D zostaw sobie takie dodatki bliżej terminu :)

My mamy wesele na początek sierpnia i w czerwcu ale daruje sobie, z takim ciężarem to żadna przyjemność, fakt że może gdyby to ktoś bliski z rodziny brał ślub to inaczej bym myślała ale to znajomi więc mam nadzieje że wybaczą :)

Odpicowałam się dziś, fryzjer, manicure hybrydowy, zaraz dermatolog :)
    Kupiłam też piękne rzeczy dla maleństwa :) Później prześle fotki.

PS. Moja sunia chyba z wrażenia dostała 1 cieczki w życiu a ma 2 lata już myślałam że jest bezpłodna. Wyje pod bramą :D Wczoraj w parku bardzo interesował się nią spanielek.. już miałam myśli ale by piękne dzieci były ona taka ruda lisica i spanielek..Ale dziecko i szczeniaki to chyba za dużo na raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 18:20

Laura, małaMyszka, mamasia, Paula_071, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a mnie nikt nie zaprasza na wesela nikt się nie hajta, nikt mnie nie lubi!!!!!!!!!!!!!

beksa.gif
    Malamyszko, to poryczmy sobie razem - u mnie to samo :(Te wszystkie moje kuzynki jakies takie niezdecydowane, maja juz po 26-29 lat, to juz moglby sie rozwiazac worek z weselami, a tu cicho sza..., wsrod znajomych tez slabiutko :(

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie chwalicie swoimi brzuszkami, to i ja sie pochwale.
    Oto ja z moim brzuszkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:18

Laura, niecierpliwa, mamasia, Paula_071, ainer85, małaMyszka, gosia.b, kasiuleek, 0na88, psioszka11, czarnaruda, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesele u bliskich znajomych szykuje sie dopiero wczesna zima wiec luzik ;) schudne i bede sexi :D

Laura, mamasia, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiły się na forum listopadowki

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bicia serduszka, to mi się wydaje, że słyszę takie ciche echo, ale dźwięk jak bicie serduszka, szybki i regularne...

A to moje dzisiejsze zakupy...

b0a078ada20229f5gen.jpg

3bcd135f421d0585gen.jpg

chcebycmama, niecierpliwa, mamasia, Laura, ainer85, gosia.b, Cassie, kasiuleek, Katarka lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ja mam jedno w pierwszy weekend października, ale odpuszczam, bo co zrobię z dzieckiem, które je co 3 godziny? Mam zamiar karmić piersią, więc nie chce oddawać je komuś, kto będzie wtykał w nie mleko w proszku, a nie wezmę go ze sobą, bo nie miałabym sumienia trzymać dziecka przy takiej głośnej muzyce. Zresztą co to za zabawa z takim małym brzdącem przy stoliku.
    My jeśli będziemy jechać to zabierzemy teściów ze sobą i będę też musiała trochę pokarmu ściągnąć i oni mu podadzą butelką, ale jeszcze nie wiem jak to rozplanujemy by takiego 'awaryjnego" karmienia było jak najmniej :)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny tez zaczynam przygodę ze stetoskopem. Powiedzcie mi czy któraś juz usłyszała bicie serduszka?
    ja nie słyszałam, tylko swoje serce słyszę :P

bzkxskf.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pati Belgia , oba wizualnie bardzo mi sie podobają - w moim stylu

choc cena Quinny Moodd 3 nie do przejścia dla mnie :)
    Ona88 u mnie zawazylo na decyzji to, ze chicco latwiejsze w demontazu, montazu, skladaniu, rozkladaniu I waga... pani ze sklepu tez powoedziala, ze jesli sama jezdze samochodem to latwiej mi bedzie z chicco:-) to wszystko przesadzilo:-)

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam CRP 16,2 dzwoniłam do lekarza, powiedział że ciąża sama w sobie podwyższa normę. Mam się nie przejmować bo najważniejsze są objawy kliniczne.
    Może to np. oznaczać że do dentysty się wybrać ale nie jest niepokojący wynik.
    No i żeby na zapas nie robić, jakby było coś nie tak to ciało dałoby znać.
    Może mi zlecić cały pakiet badań i zawsze się coś znajdzie, jeżeli dobrze się czuje, nie mam żadnych niepokojących objawów to nie martwić się. badania badaniami, są różne odczynniki.

małaMyszka, mamasia, Paula_071, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    ja nie słyszałam, tylko swoje serce słyszę :P
    hahahaah ani ja ani mój mąż nie słyszy mojego serca...

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz też tak pomyślałam, że nie będę robić niczego ponad to, co zleci mi gin. Po co mi stres i nerwy... czuję się w miarę dobrze, więc nie będę sprawdzać co chwilę, czy badania są ok.

mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ