SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:Nie da rady tak, ślub w Urzędzie Stanu Cywilnego, a dowód w Urzędzie Miasta. Chyba że masz na myśli tą samą miejscowość, to tak, ta sama:) Wtedy nie potrzebuję, tak? Ale byłoby super.
futuremama - mój brat z bratową tak mają, a dziecko zameldowane jeszcze w innym miejscu:)
Będziesz musiała jedynie do Urzędu Stanu Cywilnego przejś się po pieczątkę do papierów na dowód ze miałaś tam ślubWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 23:01
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tak leżę i sama już nie wiem czy to normalne... Pomóżcie.
Zawsze wieczorem wypycha mi brzuch. Ale czuje że jest taki pełen mimo że nie objadam się na noc. Obojętnie co zjem więc produkty raczej nie mają na to wpływu.
Czuje się jednak jak po obfitym obiedzie. Już wypchnąć bardziej bym go nie dała rady i jest taki twardszy. Też tak macie?małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
kasiuleek wrote:Dziewczyny tak leżę i sama już nie wiem czy to normalne... Pomóżcie.
Zawsze wieczorem wypycha mi brzuch. Ale czuje że jest taki pełen mimo że nie objadam się na noc. Obojętnie co zjem więc produkty raczej nie mają na to wpływu.
Czuje się jednak jak po obfitym obiedzie. Już wypchnąć bardziej bym go nie dała rady i jest taki twardszy. Też tak macie?kasiuleek lubi tę wiadomość
-
Wg. mnie to gazy, biorę na to espumisan. Najgorzej jak przekręcam się w nocy z boku na bok i wtedy czuje caaały ciężar, przelewanie i brzuch twardnieje.
A to moje fanty dzisiejsze
i moje ulubione malutkie ciapusie
PS. to część bo trochę tego kupiłam, wiem że niektóre są stricte dla chłopca ale czuje że będzie syn więc idę za intuicją, nigdy mnie nie zawiodłabaaardzo się zdziwię jak jednak będzie córka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 00:05
małaMyszka, Laura, niecierpliwa, Aska87, kasiuleek, Paula_071, gosia.b, Katarka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Chciałam dodać na koniec i początek dnia że malowałam włosy brązową farbą którą malowałam 2 lata przed ciążą (pianka schwarzkop). W ciąży przerzuciłam się na henne ale przestała na mnie działać... no i wracając do tej farby miał być brąz a jestem ruda! odrost rudy końcówki brązowe- ta wersja ombre nie wygląda dobrze.
No to idę spać :*małaMyszka, Neyla, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
Witam się w 17 tygodniu. Poszłam siusiu i już nie mogę spać...
Mam wrażenie, że brzuch jest ogromny, ale jeszcze niewidoczny.
Magda - dlatego farbowanie w ciąży nie jest zalecane, raz ze niby amoniak szkodzi, ale są teraz farby bez amoniaku., a dwa właśnie kolor wychodzi różnie. Jedno jest pewne! Rude jak rude. Ciesz się, że nie wyszły zielone, bo tak też się zdarza.
Miłego dnia Kochane...
Laura, mamasia lubią tę wiadomość
-
Ja tez juz nie moge spac...dupke mam cala skluta
co 8h robia mi zastrzyk.
Te skurcze to takie jak na okres, na samym srodku nad wzgorkiem lonowym. Bez lekow byly praktycznie caly czas, a teraz sa jak sie troszke poruszam (do wc). Zniose klucie tych moich posladkow byleby dzidziolek byl bezpieczny...
Dzieki za slowa otuchy i modlitwe...jestescie kochanemałaMyszka, rybka1988, sylwucha89, psioszka11, ainer85, Laura, mamasia, czarnaruda lubią tę wiadomość
-
Neyla trzymaj sie! Najwazniejsze, ze z Maluszkiem ok wszystko. A co mowia lekarze, Wiedza skad te skurcze??
5ylwia jak wieczorem przeczytalam Twoj wpis to az mi sie goraco zrobiloMam nadzieje, ze pozbierasz sie i do Nas wrocisz, musimy wierzyc, ze u nas wszystko bedzie dobrze!
-
bosa wrote:
-
Hej
Ladne buty,ale tez mysle ze moze ci byc po prostu w nich ciezko..
My w tym roku mamy 2 wesela,w nastepnym tez 2 na 100% a wiadomo,jeszcze moyze dojsc. Od 7 lat nie bylo roku bez wesela,minimum 2 zawsze byly,jednego roku nawet 8 mielismy.
Mam problem z plecami,strasznie mi bola..małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Myszka ta pianka właśnie bez amoniaku, no ale kolor tragedia. Miałam odrosty do połowy głowy i taki paskudny kolor bez obrazu
"mysi". Teraz już nie wiem czym malować
Ciąża bardzo dobrze podziałała na włosy, są gęste, przestały wypadać, ale chyba tak się wzmocniły że farba nie daje rady na odrosty.
Fakt dobrze że rude nie zielone
Neyla bidulo strasznie Cie pokuli. Ale jesteś pod fachową opieką więc wytrzymaj
Jadę z mamą obejrzeć wózki: Camarelo, Tako, Castello, MiłegomałaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry!
Pospałam dziś jak dawno nie spałam! Ale to za sprawą wczorajszego dnia.
Nie pisałam nic do Was po tych wynikach, bo wpadłam w takiego doła z tym crp, do tego jestem mega masochistką i oglądnęłam film " Magda, miłość i rak" (nie polecam w naszym stanie ), nakręciłam się i w głowie miałam tylko myśli, że coś będzie nie tak, że nie urodzę, że będzie jakaś tragedia. Straszny dzień! Dlatego nie chciałam Was zasmucać. Mąż wrócił z pracy, kazał się ubrać i do auta marsz. Jeździliśmy po okolicy, gadaliśmy- powiedziałam mu,że nie umiem w ogóle cieszyć się z tej ciąży, nie kupuje ubranek,niczego,bo się boję, nie wierzę w ogóle w to,że ja na prawdę noszę kogoś pod sercem.
Zabrał mnie do ...sklepu z wózkami. Zdecydowaliśmy się na Tako, ale konkretnie jeszcze będziemy wybierać.
Magda, moje crp w porównaniu do Twojego to rzeczywiście rewelacja, ale nie chcę już o tym pisać.
Dziś mam lepszy humor myślę, że prócz tego wyniku, wpływ na to ma sytuacja, przeprowadzka, której tak bardzo już pragnę. Myślę,że jak wreszcie będziemy sami to zaczniemy się cieszyć sobą i Leonem.
Ależ się rozpisałam.
Neyla dużo zdrówka Wam życzę, obyście szybko wrócili do domu.
5ylwia- trzymaj się dzielnie i wracaj szybko!
Piątek, piąteczek, piątunioWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:10
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Przypomniało mi się coś.
Magda to Ty chyba miałaś problem ze skórą? Spróbuj krem dla dzieci ziajka, który można używać od 1 dnia życia. Ja smaruje się nim codziennie rano i wieczorem (nie używam kosmetyków w tygodniu) i zauważyłam, że skóra jest bardzo dobrze nawilżona, a w miejscu gdzie była tłusta lekko się przesuszyła. Rano jak wstaję to jeszcze czuję, że mam krem, bo skóra jest mięciutka i gładziutką.
Aaaaaaa zapach - pachnie jak mały, świeżo wykąpany dzidziulek!!! Uwielbiam ten krem!!!Laura, magda sz lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:To trzeba próbować kilka razy dziennie, mi się udało ze 3 razy w ciągu 2 tyg. usłyszeć przez chwilę bumbumbum tak szybciutko. Ale słychać ruchy, mnie to uspokaja, ten dzwięk także trzeba znalezć swój sposób
małaMyszka, psioszka11, Laura, mamasia lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Witam, poczytałam WAs, ale pierwsze co wstałam po pobiegłam do lodówki zrobić sobie śniadanie bo takaaaaaa byłam głodna
Bosa buty piekne ale ja nawet przed ciążą bym się nad nimi zastanawiała bo raczej w takich"szpilorach" nie chodze:)
Neyla trzymaj sie, zdrówka dla WAs;*
Sylwia, czasem tak jest niestety... sama miałam u znajomej taka sytuacje sprzed 2 lat, dlatego tak strasznie truchlam nad sobą pomimo tego, że staram sie normalnie funkcjonować i pewnie bedzie tak do końca ciązy
Ja dzisiaj wizytuje o 16, juz nie mogę się doczekać !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:16
małaMyszka, psioszka11, futuremama, Pati Belgia, 0na88, sylwucha89, 5ylwia, mamasia lubią tę wiadomość
-
Psioszka!!!
Ja takiego dola miałam chyba do końca I trymestru. Teraz już się nie boję kupić śpiochów czy sweterka... Z resztą nie możemy ciągle myśleć, że coś się stanie... My wózek już mamy wybrany. W lipcu pójdziemy i go kupimy. Pampersów jeszcze nie kupuję, ale jak się trafi okazja z fajną ceną to czemu nie...psioszka11 lubi tę wiadomość