X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie da rady tak, ślub w Urzędzie Stanu Cywilnego, a dowód w Urzędzie Miasta. Chyba że masz na myśli tą samą miejscowość, to tak, ta sama:) Wtedy nie potrzebuję, tak? Ale byłoby super.

futuremama - mój brat z bratową tak mają, a dziecko zameldowane jeszcze w innym miejscu:)

Będziesz musiała jedynie do Urzędu Stanu Cywilnego przejś się po pieczątkę do papierów na dowód ze miałaś tam ślub

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 23:01

małaMyszka lubi tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak leżę i sama już nie wiem czy to normalne... Pomóżcie.
    Zawsze wieczorem wypycha mi brzuch. Ale czuje że jest taki pełen mimo że nie objadam się na noc. Obojętnie co zjem więc produkty raczej nie mają na to wpływu.
    Czuje się jednak jak po obfitym obiedzie. Już wypchnąć bardziej bym go nie dała rady i jest taki twardszy. Też tak macie?

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Dziewczyny tak leżę i sama już nie wiem czy to normalne... Pomóżcie.
    Zawsze wieczorem wypycha mi brzuch. Ale czuje że jest taki pełen mimo że nie objadam się na noc. Obojętnie co zjem więc produkty raczej nie mają na to wpływu.
    Czuje się jednak jak po obfitym obiedzie. Już wypchnąć bardziej bym go nie dała rady i jest taki twardszy. Też tak macie?
    Ja się od dwóch dni zmagam z takimi dolegliwościami... Teraz leżę i nic mnie nie boli, ale jak tylko wstanę to bębenek mam wywalony i dosyć twardy. Rano jak wstaję to jest miękki i mniejszy. Może to gazy?

kasiuleek lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę sama nie wiem. Rano jest już dobrze. A mam tak od ponad tygodnia już na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 23:12

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. mnie to gazy, biorę na to espumisan. Najgorzej jak przekręcam się w nocy z boku na bok i wtedy czuje caaały ciężar, przelewanie i brzuch twardnieje.

A to moje fanty dzisiejsze

d36eec35fc729e42m.jpg

ca36411ae642545fm.jpg

52b0f6c02d993dd1m.jpg

30cbc3e73ff2c74em.jpg

8c86d38d3ff59af5m.jpg

i moje ulubione malutkie ciapusie :)
    2f168bbbcce057f2m.jpg

PS. to część bo trochę tego kupiłam, wiem że niektóre są stricte dla chłopca ale czuje że będzie syn więc idę za intuicją, nigdy mnie nie zawiodła :D baaardzo się zdziwię jak jednak będzie córka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 00:05

małaMyszka, Laura, niecierpliwa, Aska87, kasiuleek, Paula_071, gosia.b, Katarka, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dodać na koniec i początek dnia że malowałam włosy brązową farbą którą malowałam 2 lata przed ciążą (pianka schwarzkop). W ciąży przerzuciłam się na henne ale przestała na mnie działać... no i wracając do tej farby miał być brąz a jestem ruda! odrost rudy końcówki brązowe- ta wersja ombre nie wygląda dobrze.
    No to idę spać :*

małaMyszka, Neyla, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu. Poszłam siusiu i już nie mogę spać...
    Mam wrażenie, że brzuch jest ogromny, ale jeszcze niewidoczny.

Magda - dlatego farbowanie w ciąży nie jest zalecane, raz ze niby amoniak szkodzi, ale są teraz farby bez amoniaku., a dwa właśnie kolor wychodzi różnie. Jedno jest pewne! Rude jak rude. Ciesz się, że nie wyszły zielone, bo tak też się zdarza.

Miłego dnia Kochane...

Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz nie moge spac...dupke mam cala skluta :( co 8h robia mi zastrzyk.
    Te skurcze to takie jak na okres, na samym srodku nad wzgorkiem lonowym. Bez lekow byly praktycznie caly czas, a teraz sa jak sie troszke poruszam (do wc). Zniose klucie tych moich posladkow byleby dzidziolek byl bezpieczny...

Dzieki za slowa otuchy i modlitwe...jestescie kochane :)

małaMyszka, rybka1988, sylwucha89, psioszka11, ainer85, Laura, mamasia, czarnaruda lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla trzymaj sie! Najwazniejsze, ze z Maluszkiem ok wszystko. A co mowia lekarze, Wiedza skad te skurcze??

5ylwia jak wieczorem przeczytalam Twoj wpis to az mi sie goraco zrobilo :( Mam nadzieje, ze pozbierasz sie i do Nas wrocisz, musimy wierzyc, ze u nas wszystko bedzie dobrze!

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Myszko boskie śniadanie, aż zrobiłam się głodna ;)

Już Wam pisałam,że na początku sierpnia mam 2 weselicha a we wrzesniu 1, oczywiście muszę je sobie odpuścić- tp 31.08 ale wybieram się do kościoła. Dziś znalazłam super buty, oczywiście w promocji. Myślicie,że się w nich nie zabiję w 9 mcu?

e12dd57bc979548am.jpg
    Kochana buty sliczne ale w 9miesiacu mozesz byc juz opuchnieta i nabrzmiala. moze tak byc ze po prostu stopy nie wlozysz :/

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ladne buty,ale tez mysle ze moze ci byc po prostu w nich ciezko..

My w tym roku mamy 2 wesela,w nastepnym tez 2 na 100% a wiadomo,jeszcze moyze dojsc. Od 7 lat nie bylo roku bez wesela,minimum 2 zawsze byly,jednego roku nawet 8 mielismy.

Mam problem z plecami,strasznie mi bola..

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ta pianka właśnie bez amoniaku, no ale kolor tragedia. Miałam odrosty do połowy głowy i taki paskudny kolor bez obrazu :) "mysi". Teraz już nie wiem czym malować :/ Ciąża bardzo dobrze podziałała na włosy, są gęste, przestały wypadać, ale chyba tak się wzmocniły że farba nie daje rady na odrosty.

Fakt dobrze że rude nie zielone :D

Neyla bidulo strasznie Cie pokuli. Ale jesteś pod fachową opieką więc wytrzymaj :)

Jadę z mamą obejrzeć wózki: Camarelo, Tako, Castello, Miłego :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Neyla trzymaj sie! Najwazniejsze, ze z Maluszkiem ok wszystko. A co mowia lekarze, Wiedza skad te skurcze??

Nie wiadomo skad :( ale maja nadzieje ze przejda.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.sz daj znac jak wrazenia odnosnie Camarelo, bo ja sie zastanawiam nad 2 modelami tej firmy

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    Nie wiadomo skad :( ale maja nadzieje ze przejda.

A moze to normalne bole na tym etapie?? W koncu wszystko tam sie rozrasta??

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Pospałam dziś jak dawno nie spałam! Ale to za sprawą wczorajszego dnia.
    Nie pisałam nic do Was po tych wynikach, bo wpadłam w takiego doła z tym crp, do tego jestem mega masochistką i oglądnęłam film " Magda, miłość i rak" (nie polecam w naszym stanie ), nakręciłam się i w głowie miałam tylko myśli, że coś będzie nie tak, że nie urodzę, że będzie jakaś tragedia. Straszny dzień! Dlatego nie chciałam Was zasmucać. Mąż wrócił z pracy, kazał się ubrać i do auta marsz. Jeździliśmy po okolicy, gadaliśmy- powiedziałam mu,że nie umiem w ogóle cieszyć się z tej ciąży, nie kupuje ubranek,niczego,bo się boję, nie wierzę w ogóle w to,że ja na prawdę noszę kogoś pod sercem.
    Zabrał mnie do ...sklepu z wózkami. Zdecydowaliśmy się na Tako, ale konkretnie jeszcze będziemy wybierać.
    Magda, moje crp w porównaniu do Twojego to rzeczywiście rewelacja, ale nie chcę już o tym pisać.
    Dziś mam lepszy humor myślę, że prócz tego wyniku, wpływ na to ma sytuacja, przeprowadzka, której tak bardzo już pragnę. Myślę,że jak wreszcie będziemy sami to zaczniemy się cieszyć sobą i Leonem.
    Ależ się rozpisałam.
    Neyla dużo zdrówka Wam życzę, obyście szybko wrócili do domu.
    5ylwia- trzymaj się dzielnie i wracaj szybko!
    Piątek, piąteczek, piątunio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:10

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się coś.
    Magda to Ty chyba miałaś problem ze skórą? Spróbuj krem dla dzieci ziajka, który można używać od 1 dnia życia. Ja smaruje się nim codziennie rano i wieczorem (nie używam kosmetyków w tygodniu) i zauważyłam, że skóra jest bardzo dobrze nawilżona, a w miejscu gdzie była tłusta lekko się przesuszyła. Rano jak wstaję to jeszcze czuję, że mam krem, bo skóra jest mięciutka i gładziutką.
    Aaaaaaa zapach - pachnie jak mały, świeżo wykąpany dzidziulek!!! Uwielbiam ten krem!!!

Laura, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    To trzeba próbować kilka razy dziennie, mi się udało ze 3 razy w ciągu 2 tyg. usłyszeć przez chwilę bumbumbum tak szybciutko. Ale słychać ruchy, mnie to uspokaja, ten dzwięk także trzeba znalezć swój sposób :)
    No ruchy na prawdę słyszałam razem z moja MAMA! :-)

małaMyszka, psioszka11, Laura, mamasia lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, poczytałam WAs, ale pierwsze co wstałam po pobiegłam do lodówki zrobić sobie śniadanie bo takaaaaaa byłam głodna :D

Bosa buty piekne ale ja nawet przed ciążą bym się nad nimi zastanawiała bo raczej w takich"szpilorach" nie chodze:)

Neyla trzymaj sie, zdrówka dla WAs;*:)

Sylwia, czasem tak jest niestety... sama miałam u znajomej taka sytuacje sprzed 2 lat, dlatego tak strasznie truchlam nad sobą pomimo tego, że staram sie normalnie funkcjonować i pewnie bedzie tak do końca ciązy

Ja dzisiaj wizytuje o 16, juz nie mogę się doczekać !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 09:16

małaMyszka, psioszka11, futuremama, Pati Belgia, 0na88, sylwucha89, 5ylwia, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka!!!
    Ja takiego dola miałam chyba do końca I trymestru. Teraz już się nie boję kupić śpiochów czy sweterka... Z resztą nie możemy ciągle myśleć, że coś się stanie... My wózek już mamy wybrany. W lipcu pójdziemy i go kupimy. Pampersów jeszcze nie kupuję, ale jak się trafi okazja z fajną ceną to czemu nie...

psioszka11 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ