X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja tez chyba nie bede robic tego crp bez zalecen lekarza. Jak w styczniu pare dni mialam silne bole to od razu kazala mi robic CRP wiec tak jak magda.sz mowi jak nie ma niepokojacych objawow to chyba nie ma sensu. W styczniu crp mialam 1,6

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się objadałam obiadem (dwa razy dokładałam), że dalej mnie trzyma. Rano wymyśliłam, by na kolację zrobić domowe hod-dogi, i mąż się tak napalił, że teraz muszę robić. Nie wiem jak wcisnę je w siebie...

mamasia, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, to samo dzisiaj stwierdzilam.
    Norma norma a nawet zapalenie dziasla moze podniesc wynik CRP.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cale popoludnie ciagnie podbrzusze, nie jest to jakis mega bol a raczej dyskomfort, autentycznie czuje jakby mi sie wszystko w srodku rozciagalo, najgorzej jak leze na plecach i mam wyprostowane nogi

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa- butki śliczne, ale ja pewnie i bez brzuszka długo bym w nich nie wytrzymała:)
    Też bardzo podobają się takie wózki:) Czy jednak brak skrętnych kół nie utrudnia jakoś jazdy? Jeszcze na żywo nie miałam okazji sprawdzić:)

Laura- jak brałam luteine to nie zawsze , ale czasami też wypłynęła taka rzadka... więc myślę, że to normalne:)
    A sukienka na prawdę śliczna- jak nie ciążowa :P

Pati Belgia- też byłam dzisiaj pooglądać wózki i całkiem co innego podoba mi się w realu niż w necie. Strasznie długo musicie czekać na wózek.

Griszanka- brzusio ładniutki :)

Ja 10.10 jestem świadkową na weselu:) Termin ustalony już od 1,5 roku;P
    To będzie dopiero... Nawet sukienki nie kupię wcześniej, bo nie wiadomo na jakim rozmiarek będzie potrzebny;)
    Też chce karmić piersią. Już to widzę jak co chwile wychodzę na karmienia:)
    Na szczęście obok sali wynajeliśmy domek, w którym będzie moja mama z maleństwem ;)
    Pod koniec sierpnia mój chrześniak ma roczek i siostra 30 na dodatek w Niemczech. Ale w tym czasie pewnie będę na porodówce:)
    We wrześniu jest też kuzynki wesele, ale pójdziemy tylko do kościoła i na obiad.

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Neyla Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu :( Od 2 dni mialam skurcze macicy nad wzgorkiem lonowym i dzisiaj po telefonie do gina. i konsultacji z nim pojechalam na IP. Akurat moj gin. ma dyzur to sam mnie zbadal. Krew, mocz, USG w normie... powiedzial, ze poleze kilka dni az macica sie przestanie napinac (zastrzyki,nospa i luteina). Smutno mi strasznie...nie lubie szpitali.

Prosze o kciuki i modlitwe...

Milego wievzoru dziewuszki.

Cassie, lys, małaMyszka, sylwucha89, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla - kciuki zaciśnięte, zaraz domówię zdrowaśkę:)

Neyla, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla my również trzymamy kciuki :) Kurcze ja też miewam różne skurcze ale nospe biorę jak czuje że samo nie przejdzie. Jak Ty odczuwasz te skurcze?

Co do wózków to właśnie mam pytanie doświadczone mamuśki o prowadzenie/stabilność wózków:
    a)3 kołowe
    b)wózki z kołami przednimi skrętnymi jak a z 4 kołami nieskrętnymi

małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przez jakiś czas mnie nie będzie. Będę Was czytać i dawać znać jak po wizytach. Moją przyjaciółkę spotkała straszna tragedia:( na jakiś czas muszę zniknąć żeby wszystko sobie poukładać. Nie chce też wprowadzać smutnej atmosfery, bo najważniejsze jest pozytywne myślenie. Błagam Was tylko uważajcie na siebie, jeżeli czujecie, że coś jest nie tak nie zwlekajcie z wizytą u lekarza.
    Neyla będę się za Ciebie modlić, za wszystkie z Was się będę modlić!

małaMyszka, Neyla, psioszka11, zabka11 lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla trzymam kciuki i zdrowaśke tez odmowie.:)
    Trzymajcie się.

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia odetchnij, wycisz się i wracaj do nas :* dobrze że jest belly i wzajemnie ostrzegamy się przed różnymi nieszczęściami, niebezpiecznymi objawami itp. gorzej jak kobitki czasem zdane są same na siebie

małaMyszka, psioszka11, chcebycmama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla wrote:
    A ja w szpitalu :( Od 2 dni mialam skurcze macicy nad wzgorkiem lonowym i dzisiaj po telefonie do gina. i konsultacji z nim pojechalam na IP. Akurat moj gin. ma dyzur to sam mnie zbadal. Krew, mocz, USG w normie... powiedzial, ze poleze kilka dni az macica sie przestanie napinac (zastrzyki,nospa i luteina). Smutno mi strasznie...nie lubie szpitali.

Prosze o kciuki i modlitwe...

Milego wievzoru dziewuszki.
    Trzymaj się Kochana i wracaj szybko i ZDROWO do siebie!

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla trzymam kciuki za Was.

U Nas szaleje jelitowka. Starszy syn ciagle wymiotuje a ja juz czuje skrety jelit wiec pojde spac z wiaderkiem...

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie mojego męża sis jak dzieci mają jelitówkę to z mężem walą setę z cytryną no ale w naszym stanie nie da rady :)

Cassie, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kochane przez jakiś czas mnie nie będzie. Będę Was czytać i dawać znać jak po wizytach. Moją przyjaciółkę spotkała straszna tragedia:( na jakiś czas muszę zniknąć żeby wszystko sobie poukładać. Nie chce też wprowadzać smutnej atmosfery, bo najważniejsze jest pozytywne myślenie. Błagam Was tylko uważajcie na siebie, jeżeli czujecie, że coś jest nie tak nie zwlekajcie z wizytą u lekarza.
    Neyla będę się za Ciebie modlić, za wszystkie z Was się będę modlić!
    Zabrzmiało groźnie, 5ylwia bądź dzielna i silna, poukładaj sobie co tam potrzeba i wracaj do nas szybciutko :*

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę spać... to co miałam do zrobienia - zrobiłam
    brzuch mnie boli - chyba rośnie !
    Za tydzień wizyta jupi!!!!!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    a mnie nikt nie zaprasza na wesela nikt się nie hajta, nikt mnie nie lubi!!!!!!!!!!!!!

beksa.gif

Mnie też :) Tzn. mam w maju wesel kuzynki, ale to pierwsze i jedyne wesel od ok. 3 lat, więc się bardzo cieszę i już planuję, w co się ubrać :) W przeciwieństwie do dziewczyn tutaj - mam już sukienkę (znalazłam śmiesznie tanią sukienkę z jedwabiu w TK Maxie), ale nie mam pomysłu na buty do niej.
    Nie przejmuj się, ktoś cię w końcu zaprosi :)

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Dziewczyny tez zaczynam przygodę ze stetoskopem. Powiedzcie mi czy któraś juz usłyszała bicie serduszka?

Mój lekarz powiedział, że on nie potrafi, nawet na bardziej zaawansowanym etapie ciąży, że udało mu się kiedyś, ale nie stetoskopem, ale taką starodawną tubą.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzeba próbować kilka razy dziennie, mi się udało ze 3 razy w ciągu 2 tyg. usłyszeć przez chwilę bumbumbum tak szybciutko. Ale słychać ruchy, mnie to uspokaja, ten dzwięk także trzeba znalezć swój sposób :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:19

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ