SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane wypisali mnie już ze szpitala i jestem w domku
Nie wiadomo skąd wzięły się u mnie te bóle i skurcze. Najważniejsze że z moim maleństwem jest wszystko dobrze
Dostawałam kroplówki, zastrzyki i tabletki z lekami rozkurczającym, przeciwbólowymi i hydroksyzynę (lek uspokajający). Za tydzień mam wizytę kontrolną a do tego czasu mam dużo odpoczywać i się oszczędzać
Na USG w szpitalu dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:31
niecierpliwa, mamasia, Laura, psioszka11, lys, 0na88, gosia.b, chcebycmama, małaMyszka, sylwucha89, Pati Belgia, Paula_071, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
ja wrocilam z zakupów, ide robić obiadek a pózniej zbieramy sie do lekarza, wiecie co, dziwne to wczesniej nie lubiłam chodzic do ginekologa i aż mnie skrecało, a teraz nie moge sie doczekac ! i tak z każda wizyta:)
niecierpliwa, mamasia, Laura, psioszka11, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Griszanka ja też słyszałam że jak henną się maluje to pozniej zielone, ale akurat na moich odrostach takie cyrki a tam gdzie był kolor to ładnie wyszło.
Ścięłam włosy do ramion u fryzjera z tego powodu. Głowa przestała boleć tak się lekko zrobiło. Fryzjerka mówiła że w ciąży różne kolory wychodzą i ona nie podejmie się, tym bardziej że akurat miała silne farby i nie polecała ich dla ciężarnych. No w każdym razie nigdy nie byłam zadowolona z malowania u fryzjera 200 zł a kolor bez rewelacji, prześwity itpwięc malowałam sama i była zadowolona.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Aga super, ze jestescie juz w domku! A teraz juz bole ustaly?? Masz brac jakies leki?
Bóle ustały są tylko te typowe związane z powiększającą się macicą są. Mam nadal brać Duphaston, Magnez+b6 (2xdziennie), w razie powrotu tych bóli no-spe forte (3xdziennie)magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Karolina wyglądasz super a Twoja mama to niezła laska
Aga cieszę się że już jesteś w domu a z dzieckiem wszystko ok
My się staraliśmy 8mcy. W grudniu zaczęłam odmawiac nowenne pompejanska i sie udalodziś o 16.30 mam usg genetyczne-jako ostatnia sierpieniowka. Bardzo Was proszę trzymajcie mocno za nas kciuki. Odezwę się z dobrymi wiadomosciami wieczorkiem
Aga89, Laura, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, gosia.b, chcebycmama, 0na88, małaMyszka, Katarka, sylwucha89, kasiuleek, Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Aga89 wrote:Bóle ustały są tylko te typowe związane z powiększającą się macicą są. Mam nadal brać Duphaston, Magnez+b6 (2xdziennie), w razie powrotu tych bóli no-spe forte (3xdziennie)
Kurde a skad ja mam wiedziec, ktore bole sa typowe, a ktore nie???
-
Raport z wózków
Teraz już nie wiem czego chcę..
Oczopląsu dostałam. W każdym razie tak były marki: Maxi Cosi,Tako,Quinny, Neo, Bebetto, Camarelo, Coletto Marcelo, i kilka takich powyżej 3 tysi więc nawet nie patrzyłam.
Bebetto, Xlandery to chińszczyzna tyle się dowiedziałam, ceny niskie bo 1200 można kupić 3w1
Maxi Cosi 3w1- ok. 2200 zł ten nowy model, bardzo sprytny wózek, systemy klik klik, prowadzi się super, waży 12kg. Dla mnie minus to płytka gondolka no i kształt mi się nie podoba. Wykonanie przezajebiste- materiały rewelacja w porownaniu do reszty.
Cotletto i Camarelo to ta sama półka, Coletto Marcelo jest super sprytny, system odwracania ma zarąbisty, bardzo ładne gondolki, design- wada Coletto waży 18 kg niby. Camarelo bardzo podobne tylko nie ma tego systemu odwracania. Bardzo sprytnie się składają. Amortyzacja ok
Były takie retro bez skrętnych kół, wagowo tak samo, lepsza amortyzacja i na przeszkody lepsze bo i koła większe, ale manewruje się gorzej. Cena do przejedzenia ok. 1800 zł 2w1
Quinny super ale drogie, 3 kołowe też fajnie wyglądały i prowadziły się superowo i lżejsze ale 3 tysie trzeba dać
Kolorów do wyboru masa, no ciężko dziewczyny jak się na żywo stoi obok tych wózków to każdy taki sam się wydajepsioszka11, Laura, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Kurde a skad ja mam wiedziec, ktore bole sa typowe, a ktore nie
???
Niecierpliwa, ja była msc temu w szpitalu na kontroli (ból w pachwinie)- dr na IP powiedziała mi tak (to samo mam na wypisie)- krwawienie, plamienie, ból pośrodku brzucha- na cito do lekarza. Wszelkie bóle poboczne są możliwe, oczywiście, kiedy ból po nospie i kilku godzinach nie przejdzie- przyjeżdżać, ale te 3 w/w oznaki są niebezpieczne.niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Czyli nie powinnam sie martwic
Ja dzis dzwonilam do najwiekszego sklepu dzieciecego u mnie i pan ponad 10 minut opowiadal mi o wozkachPytalam tylko o Camarelo Sevilla i Carrera 3w1, cena to 1400 zl, pan powiedzial, ze na sklepie maja tylko szare bo najlepiej schodza, a na zamowiony kolor czeka sie 2 tygodnie. Dowiedzialam'sie takze, ze sa to bardzo chodliwe modele ze wzgledu na duza gondole, wage i design
I jest malo reklamacji na nie. Oczywiscie musze go zobaczyc na zywo, ale ciesze sie, ze sa dostepne. No i pan mi jeszcze powiedzial, ze moge dostac oczoplasu bo maja cale pietro samych wozkow
Co mi raczej nie ulatwi wyboru
lys, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za komplementy w imieniu mamy
Magda - bebetto takie słabe są ? kurcze..mi sie bardzo podoba bebetto silvia w kolorze 195. 2 koleżanki mają bebetto tylko ze nico, nie silvie i są bardzo zadowolone (uzywają ich juz rok i ponad rok) hm..
Wczesniej bylam za tako extreme, ale juz sama nie wiem.. Byłam na spacerze z koleżanką i mijałysmy znajomą z wózkiem tako city move, wyglada fajnie,ale ta spacerówka jest strasznie mała ! 8 miesieczne dziecko w nim jechało i mysle ze ciezko mu by bylo się przekrecic.. no i wlasnie kolezanka powiedziala ze taka nasza znajoma tez ma tako ale jakis inny, ale spacerówka w wózkach tako jest zawsze taka sama no i strasznie narzeka bo jej dziecko tez nie ma jeszcze roku i ma ciasno w tej spacerówce..siedzi jak w foteliku samochodowym, na sztywno no i ma kupowac nowy wózek!
A własnie bebetto silvia tą spacerówke ma dosyc obszerną,musze go zobaczyc na zywo.
Camarelo ma fajne gnodolki ale spacerówka mi sie strasznie nie podoba, nie wiem czemu, cos mi w nich nie pasuje..
Boze! Myslałam ze wybór wózka nie bedzie taki trudny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:10
-
niecierpliwa wrote:Kurde a skad ja mam wiedziec, ktore bole sa typowe, a ktore nie
???
Tak jak napisała Ci psioszka- plamenia, krwawienia, skurcze i bóle pośrodku brzucha - takie skurcze miesiączkowe to odrazu do lekarza albo szpitala. Dodatkowo trzeba się zdać na swoją intuicję. Jeżeli naprawde czujesz że coś jest nie tak lepiej jest pojechać na izbę. Ja teraz jak byłam to przez niektórych byłam traktowana jak intruz. Jedna pielegniarka to próbowała mi wmówić że mam pewnie zapalenie pęcherza i niepotrzebnie panikuje (diagnoze postawiła mi po minucie od przyjscia na IP). Nie dałam się zbyć i do szpitala na oddział przyjeli mnie z rozpoznaniem poronienia zagrażającego. Dodatko powiem Wam że diagnoza Pani pielęgniarki z IP się nie potwierdziła bo wyniki moczy są okWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:14
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witamy sie:-)
Cassie zdrowka!
Miru toz to gratuluje chlopczyka:-)
To ile mamy dziewczyn a ile chlopcow???
Badania zrobione i wyniki odebrane. Morfologia super! Glukoza 89 a tsh e normie.
Dostalam PIT z ZUS-u wiec sie po malu rozliczamy...