X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMyszka - też mam te bodziaki z zielonym pieskiem :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wypisali mnie już ze szpitala i jestem w domku :) Nie wiadomo skąd wzięły się u mnie te bóle i skurcze. Najważniejsze że z moim maleństwem jest wszystko dobrze :) Dostawałam kroplówki, zastrzyki i tabletki z lekami rozkurczającym, przeciwbólowymi i hydroksyzynę (lek uspokajający). Za tydzień mam wizytę kontrolną a do tego czasu mam dużo odpoczywać i się oszczędzać :)

Na USG w szpitalu dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:31

niecierpliwa, mamasia, Laura, psioszka11, lys, 0na88, gosia.b, chcebycmama, małaMyszka, sylwucha89, Pati Belgia, Paula_071, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilam z zakupów, ide robić obiadek a pózniej zbieramy sie do lekarza, wiecie co, dziwne to wczesniej nie lubiłam chodzic do ginekologa i aż mnie skrecało, a teraz nie moge sie doczekac ! i tak z każda wizyta:)

niecierpliwa, mamasia, Laura, psioszka11, chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super, ze jestescie juz w domku! A teraz juz bole ustaly?? Masz brac jakies leki?

Aga89, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka ja też słyszałam że jak henną się maluje to pozniej zielone, ale akurat na moich odrostach takie cyrki a tam gdzie był kolor to ładnie wyszło.
    Ścięłam włosy do ramion u fryzjera z tego powodu. Głowa przestała boleć tak się lekko zrobiło. Fryzjerka mówiła że w ciąży różne kolory wychodzą i ona nie podejmie się, tym bardziej że akurat miała silne farby i nie polecała ich dla ciężarnych. No w każdym razie nigdy nie byłam zadowolona z malowania u fryzjera 200 zł a kolor bez rewelacji, prześwity itp :/ więc malowałam sama i była zadowolona.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Aga super, ze jestescie juz w domku! A teraz juz bole ustaly?? Masz brac jakies leki?

Bóle ustały są tylko te typowe związane z powiększającą się macicą są. Mam nadal brać Duphaston, Magnez+b6 (2xdziennie), w razie powrotu tych bóli no-spe forte (3xdziennie)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jgxskjohz999gbw.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Karolina wyglądasz super a Twoja mama to niezła laska ;)
    Aga cieszę się że już jesteś w domu a z dzieckiem wszystko ok :)
    My się staraliśmy 8mcy. W grudniu zaczęłam odmawiac nowenne pompejanska i sie udalo :) dziś o 16.30 mam usg genetyczne-jako ostatnia sierpieniowka. Bardzo Was proszę trzymajcie mocno za nas kciuki. Odezwę się z dobrymi wiadomosciami wieczorkiem ;)

Aga89, Laura, niecierpliwa, psioszka11, mamasia, gosia.b, chcebycmama, 0na88, małaMyszka, Katarka, sylwucha89, kasiuleek, Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Bóle ustały są tylko te typowe związane z powiększającą się macicą są. Mam nadal brać Duphaston, Magnez+b6 (2xdziennie), w razie powrotu tych bóli no-spe forte (3xdziennie)

Kurde a skad ja mam wiedziec, ktore bole sa typowe, a ktore nie :(???

• magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raport z wózków
    Teraz już nie wiem czego chcę..
    Oczopląsu dostałam. W każdym razie tak były marki: Maxi Cosi,Tako,Quinny, Neo, Bebetto, Camarelo, Coletto Marcelo, i kilka takich powyżej 3 tysi więc nawet nie patrzyłam.

Bebetto, Xlandery to chińszczyzna tyle się dowiedziałam, ceny niskie bo 1200 można kupić 3w1

Maxi Cosi 3w1- ok. 2200 zł ten nowy model, bardzo sprytny wózek, systemy klik klik, prowadzi się super, waży 12kg. Dla mnie minus to płytka gondolka no i kształt mi się nie podoba. Wykonanie przezajebiste- materiały rewelacja w porownaniu do reszty.

Cotletto i Camarelo to ta sama półka, Coletto Marcelo jest super sprytny, system odwracania ma zarąbisty, bardzo ładne gondolki, design- wada Coletto waży 18 kg niby. Camarelo bardzo podobne tylko nie ma tego systemu odwracania. Bardzo sprytnie się składają. Amortyzacja ok

Były takie retro bez skrętnych kół, wagowo tak samo, lepsza amortyzacja i na przeszkody lepsze bo i koła większe, ale manewruje się gorzej. Cena do przejedzenia ok. 1800 zł 2w1

Quinny super ale drogie, 3 kołowe też fajnie wyglądały i prowadziły się superowo i lżejsze ale 3 tysie trzeba dać

Kolorów do wyboru masa, no ciężko dziewczyny jak się na żywo stoi obok tych wózków to każdy taki sam się wydaje :)

psioszka11, Laura, mamasia, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lece do babci i na drogę krzyżową za dziadzia, pózniej napiszę resztę :*

psioszka11, Laura, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Niecierpliwa, ja była msc temu w szpitalu na kontroli (ból w pachwinie)- dr na IP powiedziała mi tak (to samo mam na wypisie)- krwawienie, plamienie, ból pośrodku brzucha- na cito do lekarza. Wszelkie bóle poboczne są możliwe, oczywiście, kiedy ból po nospie i kilku godzinach nie przejdzie- przyjeżdżać, ale te 3 w/w oznaki są niebezpieczne.

niecierpliwa, Aga89, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie powinnam sie martwic ;)

Ja dzis dzwonilam do najwiekszego sklepu dzieciecego u mnie i pan ponad 10 minut opowiadal mi o wozkach :D Pytalam tylko o Camarelo Sevilla i Carrera 3w1, cena to 1400 zl, pan powiedzial, ze na sklepie maja tylko szare bo najlepiej schodza, a na zamowiony kolor czeka sie 2 tygodnie. Dowiedzialam'sie takze, ze sa to bardzo chodliwe modele ze wzgledu na duza gondole, wage i design ;) I jest malo reklamacji na nie. Oczywiscie musze go zobaczyc na zywo, ale ciesze sie, ze sa dostepne. No i pan mi jeszcze powiedzial, ze moge dostac oczoplasu bo maja cale pietro samych wozkow ;) Co mi raczej nie ulatwi wyboru :P

lys, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za komplementy w imieniu mamy :)

Magda - bebetto takie słabe są ? kurcze..mi sie bardzo podoba bebetto silvia w kolorze 195. 2 koleżanki mają bebetto tylko ze nico, nie silvie i są bardzo zadowolone (uzywają ich juz rok i ponad rok) hm..

Wczesniej bylam za tako extreme, ale juz sama nie wiem.. Byłam na spacerze z koleżanką i mijałysmy znajomą z wózkiem tako city move, wyglada fajnie,ale ta spacerówka jest strasznie mała ! 8 miesieczne dziecko w nim jechało i mysle ze ciezko mu by bylo się przekrecic.. no i wlasnie kolezanka powiedziala ze taka nasza znajoma tez ma tako ale jakis inny, ale spacerówka w wózkach tako jest zawsze taka sama no i strasznie narzeka bo jej dziecko tez nie ma jeszcze roku i ma ciasno w tej spacerówce..siedzi jak w foteliku samochodowym, na sztywno no i ma kupowac nowy wózek! :O

A własnie bebetto silvia tą spacerówke ma dosyc obszerną,musze go zobaczyc na zywo.

Camarelo ma fajne gnodolki ale spacerówka mi sie strasznie nie podoba, nie wiem czemu, cos mi w nich nie pasuje..

Boze! Myslałam ze wybór wózka nie bedzie taki trudny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:10

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Tak jak napisała Ci psioszka- plamenia, krwawienia, skurcze i bóle pośrodku brzucha - takie skurcze miesiączkowe to odrazu do lekarza albo szpitala. Dodatkowo trzeba się zdać na swoją intuicję. Jeżeli naprawde czujesz że coś jest nie tak lepiej jest pojechać na izbę. Ja teraz jak byłam to przez niektórych byłam traktowana jak intruz. Jedna pielegniarka to próbowała mi wmówić że mam pewnie zapalenie pęcherza i niepotrzebnie panikuje (diagnoze postawiła mi po minucie od przyjscia na IP). Nie dałam się zbyć i do szpitala na oddział przyjeli mnie z rozpoznaniem poronienia zagrażającego. Dodatko powiem Wam że diagnoza Pani pielęgniarki z IP się nie potwierdziła bo wyniki moczy są ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:14

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3jgxskjohz999gbw.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:

Cotletto i Camarelo :)
    Chyba ktoś był głody pisząc to :P a tak serio to dzięki za tak precyzyjny opis :D

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.youtube.com/watch?v=qG-HgC4QWOE

Ta prezentacja przekonuje mnie, ze to bedzie dobry wybor za rozsadne pieniadze :)

mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tylko na minutke.
    Nie dam rady Was nadrobic.
    Dopadla mnie jelitowka, cala noc wymioty i biegunka. Nie mam sily wstac z lozka :(

Odezwe sie jak mi sie poprawi.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Hej ja tylko na minutke.
    Nie dam rady Was nadrobic.
    Dopadla mnie jelitowka, cala noc wymioty i biegunka. Nie mam sily wstac z lozka :(

Odezwe sie jak mi sie poprawi.
    Oby szybko nastąpiła poprawa!

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - zdrowia życzę :)

lb17w98.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie:-)
    Cassie zdrowka!
    Miru toz to gratuluje chlopczyka:-)
    To ile mamy dziewczyn a ile chlopcow???

Badania zrobione i wyniki odebrane. Morfologia super! Glukoza 89 a tsh e normie.
    Dostalam PIT z ZUS-u wiec sie po malu rozliczamy...

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ