X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Pulpecja mam taki sam:) lubię go, choć dziś zapominałam że mam duży brzuch i jak się schyliłam na siedząco pod ławę po pilota to myślałam że urodzę..Maja momentalnie zaczęła kopać, przepraszałam ją z pół godziny.
    no wlasnie juz teraz jest niewygodnie, a to nawet nie polowa :-)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj caly dzien w lozku cos mi kiepsko dzisiaj co chwile drzemki lapie przelezany dzien mam nawet obiadu nie robie slubny ma cos po drodze kupic sliczne tw wasze brzuchy i ubranka :-)

małaMyszka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a Ty kiedy wizytujesz?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wiazanie butow to koszmar.
    Nie moge sie doczekac przesiadki na baleriny i klapki.

małaMyszka, KasiaeN., Neyla lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Myszka a Ty kiedy wizytujesz?
    26 marca o godz. 12:00 i 9 kwietnia o godz. 12:00.

Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chwila, zleci szybko :)
    Ja mam 7 kwietnia połówkowe w 23 tyg. ciekawe czy siusiak nie wyrośnie :D heheh

Kochaniutkie wpisujcie się do listy na pierwszej stronie, mi się kalendarz chiński nie sprawdził, ale za to obrączka się sprawdziła.
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1iUMb5l8IIRgUoQ2Vjkh8C4NgT8A82-kRO1rbuEv32UU/edit?pli=1#gid=0

Sny- to na początku dziewczynka pozniej chłopak i tak na zmianę- czyli co liczy się pierwszy sen ? :D

Dieta-słodko-kwaśna

Wygląd ciała- poprawa cery, włosów, paznokci

Może zrobimy takie statystyki? Choć zakładam że w ciąży i na wojnie nie ma żadnych reguł :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraczka pokazuje ze cora,wygladam inaczej niz przed ciaza,kalendarz chinski pokazuje core,maz ma przeczucia na core jak i moj syn,na pierwszej wizycie byla corka potem nie wiadomo kto bo nie wiedzial czy pepowina czy siusiak wiec zglupialam licze na core!:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 16:30

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dieta to roznie ale po slodkim mam zgage:-(

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myslicie ze jak miałam 11 marca USg połowkowe a teraz ide 19 marca na wizyte do swojej ginekolozki to zrobienie kolejnego USG to przesada ? :/ i tak bede musiała zapłacic 100 zł nie zaleznie czy mam USG czy nie... i troche sie waham , robic?

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dziewczyny myslicie ze jak miałam 11 marca USg połowkowe a teraz ide 19 marca na wizyte do swojej ginekolozki to zrobienie kolejnego USG to przesada ? :/ i tak bede musiała zapłacic 100 zł nie zaleznie czy mam USG czy nie... i troche sie waham , robic?

Ja mam 20.03 wizyte na nfz, 25.03 polowkowe w klinice, a 2.04 u mojej lekarki i ja to obmyslilam tak, ze na wizycie za tydzien na nfz robie usg, bo ma fajny sprzet i fajnie widac wszystko, na polowkowym bez usg sie raczej nie obejdzie :P a na wizycie 2.04 u mojej usg sobie podaruje i 50 zl bedzie w kieszeni, bo u mnie wizyta 100zl, a z usg 150

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok , więc robie :). Czytalam nawet jakis artykuł ze podobno USG nie szkodzi dziecku i często jest mylone z badaniem rentgenowskim którego promieniowanie jest szkodliwe itd...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ok , więc robie :). Czytalam nawet jakis artykuł ze podobno USG nie szkodzi dziecku i często jest mylone z badaniem rentgenowskim którego promieniowanie jest szkodliwe itd...

Ja mam taka opinie od kilku lekarzy ;)

maaadzik1207, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona nie szkodzi usg dziecku i mozesz robic na kazdej wizycie:-)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja z innej beczki. Mam konto na facebooku i ostatnio zauwazyłam ze nie którzy moi znajomi lubią zwracać na siebie uwagę, jesli tak mogę to nazwać. Ja jestem osoba ogólnie taka ze nie chcę zeby 300 czy 400 osób wiedziało np. że jestem w ciąży, co bede miała, jak wyglądam z brzuchem itp. a tu zauważyłam że nie którzy to i by du...pokazali żeby być w centrum zainteresowania...strasznie mnie to irytuje i ten caly facebook coraz mniej mi sie podoba. Ale oczywiście niech te osoby robią co chcą, ale po co?Miałam ostatnio taką syt. że kol wstawiła jakieś nagranie ze niby to jest jej glos, a wszyscy o jak pięknie a jak pojawiły się słowa krytyki to już nie fajnie i cały face to czyta...masakra...a może ja jestem jakas inna.

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka zawsze się tacy znajdą, ja usunęłam ze znajomych tych którzy codziennie wstawiali sweetfocie z lustra z dziubkiem albo mina ala srający kot, już nie mogłam na to patrzeć.

Maniuś, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie moge, nie wiem moze to hormony szaleją, ale teraz to mega wkurzające.Zdjecia domów, zdjęcia z przed lusterka itp albo robie się stara albo przestalo mnie to bawić, bo na początku bawiło.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie tez to denerwuje..albo zdjecia jedzenia!! Moja kolezanka co tylko zrobi to fotografuje i wstawie na fb..
    Jedna znajoma ma corke i caly facebook wie kiedy KINIA zabkuje,kiedy nie spala w nocy,kied jest chora..codziennie po 3 zdjecia malej wstawia..to jest chore!

Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia zdjęciami. Wstaje rano włączam fb czy ktoś nie napisał w sprawie sesji i czytam." Znowu snieg" " snueg" "oo zimna wricila"
    Albo górnik wygrał. Górnik królem 2:0 i wiele innych czekam tylko na wpis "ooo moja kupa dziś ważyła 3 kg" przesada :/

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha miru dokladnie! Tak samo bylo jak polska wygrala w siatke,nic innego na fb nie bylo tylko informacje ze polska wygrala. Jedna znajomantez wstawila zdjecie testu ciazowego..
    moj facebook nie wie ze jestem w ciazy i juz pare razy ktos mnie zapytal czemu nie wstawiam zdjecia zeby pokazac brzuszek.

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tylko na chwilę bo jestem spóźniona z obiadem a mąż za 30 min będzie w domu.
    Byłam znowu u dentysty, chciałam za jednym znieczuleniem zrobić dwa zęby, ale okazało się że będę miała kanałówkę więc nawet jednego do końca nie zrobiła :/

Co do facebooka to wielu moich znajomych wszystko piszą na face wszystko nawet co zrobiło na obiad, gdzie teraz jest itp... i to nie tylko osoby 20-letnie.
    Moim zdaniem takie osoby mają bardzo nudne życie i po prostu muszą się wszystkim chwalić. Niestety nie zdają sobie sprawy z konsekwencji, wielu złodziei, firm windykacyjnych, komorników korzysta z portali społecznościowych wiadomo w jakim celu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 17:37

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ