WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    hej dziewczyny. Ja z innej beczki. Mam konto na facebooku i ostatnio zauwazyłam ze nie którzy moi znajomi lubią zwracać na siebie uwagę, jesli tak mogę to nazwać. Ja jestem osoba ogólnie taka ze nie chcę zeby 300 czy 400 osób wiedziało np. że jestem w ciąży, co bede miała, jak wyglądam z brzuchem itp. a tu zauważyłam że nie którzy to i by du...pokazali żeby być w centrum zainteresowania...strasznie mnie to irytuje i ten caly facebook coraz mniej mi sie podoba. Ale oczywiście niech te osoby robią co chcą, ale po co?Miałam ostatnio taką syt. że kol wstawiła jakieś nagranie ze niby to jest jej glos, a wszyscy o jak pięknie a jak pojawiły się słowa krytyki to już nie fajnie i cały face to czyta...masakra...a może ja jestem jakas inna.
    Właśnie z powodu takiej irytacji zachowaniem ludzi usunęłam fb, choć to była jedyna możliwość kontaktu z ludźmi ze studiów...

małaMyszka lubi tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fb i na szczescie takich ludzi ktorzy pisza o kazdym szczegole mozna przestac obserwowac nadal sa w grupie znajomych ale nie widzisz ich wpisow dopóki sama nie odwiedzisz ich profilu polecam ta opcje :-)

Cassie, ainer85, małaMyszka, Y lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, ja jestem zdania ze kazdy powinnien zachowac jakąś prywatnośc, a nie wszystko peplać na fb.

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żal. Zawsze mam ochotę napisać. No tak dzięki fb ze mam Ciebie bo niemam w domu okien ani tv.
    eh albo łaska wystawiła zdjęcie 4,5 tyg ciąży tylko Pęcherzyk. Wiadomo że zawsze coś może być nie tak. A 4 tyg później od kogoś się dowiedziałam ze ciaza od początku była zagrożona i poronilam. O tym nikomu nie powiedziała a znajomi piszą - jak brzuszek co będzie jak się czujesz. No jak ? Pewnie chuj**** bo przecież nie napisze ze straciła :/

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez facebook juz nie bawi , bedzie tak jak z nasza klasa - straci zainteresowanie . Obecnie jest to miejsce na ktorym widze gdzie ktos byl na wakacjach , jakie auto kupil itd... przejada sie pomalu .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na fejsie nikt nie wie ze jestem w ciazy bo nie pisalam. Kto chcial zapytal na priv. A mam takie kolezanki z ktorymi nie rozmawiam a wiem o nich wszystko;-) to jest brak osobistego zycia i wolanie o zainteresowanie. Proba zwrocenia na siebie uwagi i tyle. Szkoda mi takich...

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie w 100% dla mnie to zenada cala prywatnosc na widok publiczny wystawiac, a fb mam dla niezlego ubawu bo nieraz z tej ludzkiej glupoty sie smieje ;)

rybka1988, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się muszę przyznać że wstawiłam wczoraj info że będę miała córeczkę na fb ale spotkałam się z bardzo miłą reakcją :) nie spodziewałam się nawet takiej.

Mam nadzieję że mi nie odbije i nie będę codziennie wstawiać fotek- 1 ząbek, 2 ząbek itp :D

ps. oczywiście mam ustawione że tylko znajomi mogą zobaczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 18:26

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie bylo by mi zal jak ten facebook by upadł. Co do informowania wszystkich o ciazy to Miru masz racje o ciazy to informuja a jak poronia to co innym powiedziec....tak jak moja daleka znajoma najpierw poinformowala na fb chyba w 9 tyg ciazy o swojej 3 ciazy nie bedac nawef u lekarza a pare dni pozniej jaki ma termin porodu...masakra co o mnie wiedza tylko pojedyncze osoby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ja się muszę przyznać że wstawiłam wczoraj info że będę miała córeczkę na fb ale spotkałam się z bardzo miłą reakcją :) nie spodziewałam się nawet takiej.

Mam nadzieję że mi nie odbije i nie będę codziennie wstawiać fotek- 1 ząbek, 2 ząbek itp :D

ps. oczywiście mam ustawione że tylko znajomi mogą zobaczyć
    Chociaz nie jestes w 6 tyg ciazy tylko juz w pozniejszej takze w granicach rozsadku, moim zdaniem;-)

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mimo że praktycznie nikt nie wie o dziecku sila dedukcji dowiedziała się jedna ze "znajomych" i pyta" ooo a Ty w ciąży jesteś? Bo widziałam Cię u lekarza. No ale teraz to Trzeba ślub ..." przerwałam jej i mówię " nie przypominam sobie abym taki status wkleila Na fb ze spodziewam się dziecka "
    To jedna z tych co wszystko wir o innych z fb i ma najwięcej do powiedzenia. Niepotrzebne miód niej gratulacje i tak nie są szczere :)

Ale te teksty mnie rozwalaja.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru zapisalas sie do szkoly rodzenia??

• Miru Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam. Do Pani Ilony i od 23.04 idę :) udało Ci się coś dowiedzieć na temat $ p. Wiesi

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:
    Zapisałam. Do Pani Ilony i od 23.04 idę :) udało Ci się coś dowiedzieć na temat $ p. Wiesi

No to widzimy sie na zajeciach ;) Niestety nic nie wiem, 2.04 mam wizyte u dr. Rudol i moze wtedy popytam p. Andrzeja ;)

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie FB... jest jedna rzecz której nie jestem w stanie zrozumieć i zaakceptować, to upublicznianie wizerunku własnego dziecka w internecie.
    Każdy ma prawo wyboru ja jestem ogromnym przeciwnikiem :).
    Temat rzeka :).

5fo2vs9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mam ochote podpisac komentarz pod statusem " napisz jeszcze kiedy srasz..."
    Najbardziej mnie rozwalila kolezanka z LO ktora jakis rok temu wstawila status z lokalizacja ze jestbw kosciele na rozancu... kobieta wiek 30 matka i zona...

Ja wkleilam zdjecie USG i nie wudze w tym nic zlego. Z 95% ludzi mam kontakt tylko fb albo wahats app. Nie mieszkam 4 lata w PL i czasem daje znak zycia.

Znam jedna laske ktora poznalam m.in. przez OF ktora codziennie wkeleja po 10zdjec corki. Wszystkie wygladaja identycznie... i opisy na temat tego.co robi co je gdzie idzie kogo lubi kogo nie jak sie ze swoim kloci wie caly swiat ze szczegolami, ciagle zmiany statusu zwiazku... po co to?
    Fb mi sie podoba ale tez man sporo osobo ktorych albo wrzucilam na czarna liste albo nie obserwuje bo noz w kieszeni mi sie otwiera.

aaaaga, Neyla, ainer85, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja- śliczny brzuszek!

Ale jak tak piszecie o swoich to zaczęłam się martwić:(
    Myślałam, że mam jeszcze czas, ale sama nie wiem. Całe szczęście w środę wizyta...

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiuleek wrote:
    Pulpecja- śliczny brzuszek!

Ale jak tak piszecie o swoich to zaczęłam się martwić:(
    Myślałam, że mam jeszcze czas, ale sama nie wiem. Całe szczęście w środę wizyta...
    ale martwisz sie malym brzuszkiem? To zalezy jak mocne masz miesnie, jak sie dzidzia ułoży; mialam kolezanke, ktora urodziła jako nastolatka i do konca chodzila w swoich dzinsach, a urodziła śliczną zdrową dziewczynkę.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze mam mniejszy brzuszek bo mam, a raczej mialam umiesniony. Przed ciaza robilam 200 brzuszkow co drugi dzien wiec to pewnie tez ma jakis wplyw...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki macie obwod brzucha na wysokosci pepka?
    Ja mam 94.5cm

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ