SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Brzydal a powiedz mi od kiedy bierzesz Clexane? Masz refundowany? Pytam bo ja miałam zaczac brac odkąd dowiem się ze w ciazy jestem. W sootę pierwszy raz na teście mi wyszła druga kreska i zastanawiam się czy jak najszybciej mam lecieć do lekarza czy to może poczekać do piątku?
-
Miru wrote:Ja tak mam po usg po tym żelu przez 3-4 dni
A czy któraś z was czuje jakieś klucie w jajnika chwili na przemian ?
Ja też tak mam po tym żelu czy czymś na prezerwatywie od USG, zastanawiałam się czy nie mam na to uczulenia bo za każdym razem tak mam i do tego takie swędzenie i dyskomfort.
Dziś o 18 mam pierwsze USG ciążowe także trzymajcie kciuki
Jeszcze 7 godzin... jak ja się skupie w pracy
Miłego dnia ciężarówki :*Cassie lubi tę wiadomość
-
Ja dziś nie złapie mojej Pani doktor to pewne więc skoro piszesz że jak najszybciej to nie bede czekała do piatku tylko popędze do niej jutro!!!
A jeśli można wiedzieć to ile kosztują Cie te zastrzyki? bo mi powiedziała że na miesiąc to będzie ok 400 zł -
Hej Kochane, witam się z Wami po przerwie weekendowej. Wybaczcie był szalony, w biegu więc nie miałam szansy tu zajrzeć.
Madzia, tak mi szalenie przykroTrzymaj się proszę, bądź dzielna. A po Twoich postach widzę dużą siłę.
W piątek byliśmy na pierwszej wizycieGin nas uspokoiła, opowiedziała co mi wolno, a czego nie (w szczególności pod kątem jedzenia, na które zwraca dużą uwagę, mądrze bardzo). Rzeczowo, wspierająco, naprawdę OK
Pobrała mi cytologię, stwierdziła, że macica rozpulchniona. U siebie w gabinecie prywatnym ma kiepski sprzęt, dlatego umówiłyśmy się, że podjadę do niej do szpitala po Świętach na USG
Skierowała na komplet badań, kolejna wizyta na początku stycznia. Ah no i założyła kartę ciąży - przedziwne uczucie
Wczoraj miałam zjazd.. najgorszy dzień jak do tej pory. Niedobrze mi było (choć jeszcze nie wymiotowałam), ból brzucha, ogóle rozbicie i zmęczenie. Zdrzemnęłam się trochę (dziwne jak na mnie bo nigdy tego nie robię w ciągu dnia). Dziś też średnio się czuję, ale staram się skupić na pracy by nie rozmyślać o samopoczuciu.Sana, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:tak szybko? ...zazdroszcze. moja siostra, która jest lekarzem zarządziła, że nie wcześniej jak po świętach...ech
Ofka, wizytę miałam ustaloną już miesiąc temu, bo robiłam cytologię, USG piersi i dopochwowe, i mam przyjść z wynikami. Nie byłam wtedy jeszcze w ciąży jak tą wizytę umawiałam, ale oczywiście teraz się cieszę
Choć to dopiero 6 tydzień, więc nie nastawiam się, że dużo się dowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 11:31
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
To musi być uczulenie bo ja zawsze po usg mam takie objawy. Ostatnio lekarz gin mnie zapytał " ma pani jakiegoś zęba do leczenia"
Odp ze tak uszczerbila mi się plomba i coś się tam robie.
" to mamy przyczynę stanu zapalnego w ciąży od zębów bardzo szybko się robią stany zapalne w pochwie "
Dentysta musi być zaliczonyCassie lubi tę wiadomość
-
Pati Belgia wrote:Lys może od razu usg Ci zrobi? Czekam z niecierpliwością
Pati ja miałam usg w sobotę i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o długości 5mm. Nawet wrzuciłam zdjęcie do galerii na bellybest, możesz zobaczyć - 4 tydz. 4 dzień - wyświetla się opis: "Ciąża pojedyncza, tydzień 4+4d.
Opis: pęcherzyk ciążowy"
Myslę, że od soboty nic się nie zmieniło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 12:07
Cassie lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Pati ja miałam usg w sobotę i był widoczny tylko pęcherzyk ciążowy o długości 5mm. Nawet wrzuciłam zdjęcie do galerii na bellybest, możesz zobaczyć - 4 tydz. 4 dzień - wyświetla się opis: "Ciąża pojedyncza, tydzień 4+4d.
Opis: pęcherzyk ciążowy"
Myslę, że od soboty nic się nie zmieniło. -
Witam po weekendzie!!
Madzia strasznie mi przykro i pozostałe dziewczyny ściskam mocno. Nie traćcie nigdy wiary.
Mnie wczoraj cały dzień głowa pękała, ale na szczęście dzisiaj już jest ok:)
co do przeziębień to na gardło lekarka pozwoliła mi tamtum verde do psikania i do ssania, kupiłam jeszcze Prenalen (-Preparat zawiera koncentraty soków z malin i czarnych porzeczek oraz stanowi źródło naturalnych, biologicznie czynnych substancji z czosnku i witaminy C) i ostatnio kupiłam sobie herbatkę z lipy, wyczytałam że dobra jest na przeziębienie i kaszel. Pozwoliła mi jeszcze Apap , niby przeciwzapalnie czy coś takiego, ale tylko raz łyknęłam .
powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach, ja mam jutro pierwszą i już nie nie mogę doczekać