SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny
maaaaadzik mamy identyczne sytuacje z lekarzami widze . Ja tez chodze do lekarki od poczatku ciazy która nie pracuje juz w szpitalu - ale zajmuje sie mna wzorowo , jest ciepła , zleca duzo badań i czuje sie z nia bardzo dobrze - jednak ja chce cesarke , wiec zapisalam sie na kwiecien do ordynatora w szpitalu w ktorym chcialabym rodzic i ktory by miał ta cesarke przeprowadzac i żal mi tej mojej lekarki , a pieniedzy nie mam na tyle zeby chodzic i tu i tu.
P.S Ide dzis podgladnac moje córe czy nadal jest corkamagda sz, małaMyszka, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość
-
A ja zaczynam 21tc!
Co do lekarza chodze prywatnie, ale chcę znaleźć takiego który pracuje w szpitalu - tylko jeszcze nie zdecydowałam sie w którym
U mnie mąż nie czuje wciąż ruchów, ale za to wczoraj mały tak sie ułożył (do spania niestety a nie wierzgania) tak że mi śmiesznie ściągało jakby brzuch na jedną stronę i było wypuklenie - ewidentnie można było wyczuć że głównie tam jestmałaMyszka, niecierpliwa, Maniuś, Martucha86, Cassie lubią tę wiadomość
-
Cześć mamuśki,
Ledwo Was nadrobiłam, aż herbata mi wystygła
Kasiulek gratulacje
Dziś dowiemy się co się skrywa w brzuchu drugiej Kasi
Madzik1207- ja bym bez wahania brała ordynatora, nawet jak go nie będzie to reszta będzie wiedziała z kim ma do czynienia:) Z resztą i tak położne odwalają 95% roboty na porodzie a myślę że na fakt że jesteś pacjentką ordynatora to będą skakały wokół Was.
Griszanka- Używam tego kremu Atoderm jest ok ale aż tak nie nawilża jak- Clobaza(jest mega tłusty i na noc się sprawdza, chyba się nie wychodzisz w dzień do po domu, ja robię jeszcze pelling kawą raz-dwa w tygodniu, twarz myję kremem do mycia nivea różowa i powiem Ci ze bardzo mi się poprawiła cera. Wyprysków nie mam w ogóle od początku ciąży ale skóra płatami mi schodziła. Teraz czasem trochę skórek na nosie ale to 20% tego co było.
Martucha właśnie podobno wpadka do dziewczyna a planowane synek, my planowaliśmy i co dziewczynkanie ma reguły, a słodkie to jem kilogramami dziennie.
Mayka zaraz odszukam fotkę i się przyjrzęmałaMyszka, kasiuleek, KasiaeN., futuremama, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Witam się słonecznie!
Dzisiaj od rana koleżanki do mnie piszą, już się z jedną umówiłam na spacer do parku, bo przecież codziennie chodzę, więc może się przyłączyć...
Oczywiście wiem, że to konspira, bo wczoraj odezwał się nasz wspólny kolega, więc pewnie dostała dyspozycję, żeby sprawdzić czy u nas jest rzeczywiście wszystko ok.
Znowu pół nocy się budziłam. Za cholerę nie mogę się ułożyć. Zauważyłam, że coraz częściej budzę się na plecach - a to teraz niewskazana pozycja... jak poleżę chwilę na prawym boku, to brzuch boli, a na lewym wszystko boli i drętwieje... masakra!
Jeszcze w łóżeczku leżymy...mamasia lubi tę wiadomość
-
witamy:)
Pogoda piękna, słońce swieci jak oszalałe;)
Dzis pospałam jak nigdy, tylko jedno siku po 1 i spałam do rana jak zabita:)
My wizytujemy 27, wzoraj w końcu dzidzia siostry pokazała kim jest, jest w 27 tyg:) I mamy pierwszą dziewczynkę w rodzinie wśród szkrabów, bo póki co sami chłopcy, ktoś zapyta czy zazdroszcze, ale absolutnie nie, życzyłam jej z całego serca bo wiem jak bardzo chciała i od poczatku ciązy była nstawiona, a mojego syncia w brzuszku kocham najbardziej na świecie:)
I mam dylemat, wczorja zakupiłąm tester koloru do pokokoju gdzie bedziemy urzadzac sypialnie, wzielam szary bo taka mam wizje, szare sciany, biała szafa łożko i ma tam sie zmiescic łozeczko szkraba jeszcze:)
Wczorja wygladał inaczej, dzis juz inaczej, wczoraj wieczorem stwierdzilismy ze trzeba kupić jeszcze jeden tester jaśniejszy szary ale dzis wstałam i bardzo mi sie on podoba te moje gryzmoły na ścianie i badz tu madry haha
W korytarzu mam szary ale on wpada pod błekit fiolet, do sypialni chce czegos innego zupełnie, kolor mi sie ogólnie podoba tlyko mysle jak by to w całosci wygladało, bo pokoj jest długi a waski hmm..małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Hej ja chodze do gin tej samej na nfz i prywatnie ale ona nigdzie w szpitalu juz nie pracuje trzeba miec lekarza który pracuje w szpitalu w ktorym chce sie rodzic ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aaa wczoraj obrabowałam sklep z zabawkami
tzn byłam u siostry męża. Aż zrobie zdjęcie jak wygląda teraz salon...
Zabawki, pościel do łóżeczka, ochraniacze, kuuupa ubranek (większość po chłopcu ale bardzo dużo neutralnych) buciki, czapeczki, laktator, podgrzewacz.... itp
Kupiliśmy też w tesco jedno opakowanie pampersów 2- 148 szt. za 72 zł. Co miesiąc taką pakę będziemy kupować żeby pozniej było lżej. Liczyłam że jak pi razy drzwi 10 pampersów dziennie to -300 miesięcznie (ładna sumka) czyli 2 takie paki pampersów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2015, 09:22
futuremama, mamasia, aaaaga, 0na88, kasiuleek, Maniuś, małaMyszka, Aga89, KasiaeN., Martucha86, Cassie lubią tę wiadomość
-
Aga nie trzeba mieć lekarza w szpitalu ale jakoś bym chciała, że jestem pacjentką dr x i już wszystkie położne wiedzą w razie czego przed kim odpowiadają
Z tym czy będzie on przy porodzie czy nie różnie to bywa - urlopy i wypadki losowe.
A co do spania... Niby na plecach nie wskazane, ale ja mam straszny problem ze zgaga i jak sie kładę na bok to mi życ nie daje, jak się położę płasko też średnio - a jak mam poduszkę - mój kręgosłup nie przepada (zazwyczaj spałam na malutkiej). Ale mimo wszystko łatwiej mi zasnąć na plecach (jak nigdy).
Im wiekszy brzuszek tym więcej problemów z zaśnięciem:Daaaaga, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Witamy się i my w 19 tygodniu!
Dzisiaj czuje się już lepiej. W nocy obudziłam się tylko 3 razy, więc duża poprawa i głowa nie boli:) gorączki nie mam, więc leki odstawiam:)
Wczoraj jak byłam u lekarza rodzinnego to zapytał który to tydzień. Mówię, że 18. A on na to:" yyy to wtedy... 3 miesiąc?''.
Mówię'' koniec 18 tyg to..'', lekarz przerwał i ''aha aha początek 4 miesiąca. To dobrze, bo można już leki brać''
Szkoda słów!
Miłego dnia, udanych wizyt i żeby maluchy pokazały się w całej swej okazałości!małaMyszka, magda sz, mamasia, Maniuś, Martucha86, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ok dzięki mamuśki ja zawsze zasypiam na prawym boku w pozycji na supermena tzn prawa noga prosto lewa zgieta troche na bruchu z reka pod poduszka druga prosta czyli jak superman lecacy po niebie heheh i nie umiem inaczej teraz staram sie jak najwiecej lezec na lewym boku ale i tak jak zasypiam to przekrecam sie na prawy jedynie poducha blokuje mi calkowity przekręt na brzuch
futuremama, małaMyszka, Maniuś, niecierpliwa, witaminkab, Cassie lubią tę wiadomość
-
aaaaga wrote:Ok dzięki mamuśki ja zawsze zasypiam na prawym boku w pozycji na supermena tzn prawa noga prosto lewa zgieta troche na bruchu z reka pod poduszka druga prosta czyli jak superman lecacy po niebie heheh i nie umiem inaczej teraz staram sie jak najwiecej lezec na lewym boku ale i tak jak zasypiam to przekrecam sie na prawy jedynie poducha blokuje mi calkowity przekręt na brzuch
A teraz niestety, maluszek już w brzuszku zmienia mamie nawykiaaaaga, małaMyszka, Neyla lubią tę wiadomość
-
Magda.Sz moim zdaniem nie nalezy tak szalec z tymi pampersami, bo moze sie okazac, ze akurat te dziecku nie podpasuja...
Agaa jasne, ze nie trzeba, ale ja Ci szczerze powiem, ze nie zdecydowalabym sie na taki uklad i od poczatku szukalam lekarza, ktory pracuje w szpitalu gdzie chce rodzic i gdyby nie to to chodzilabym tylko do lekarki na nfz to mam fajna, ale pracuje w innym szpitaluSwoja droga jutra mam u niej wizyte i musze zapytac dlaczego mi powiedziala, ze tsh dla kobiet w ciazy nie jest badaniem refundowanym - a jest!
Obiadek gotowy - dzis zalewajka i nalesniki. Ciekawa jestem czy ktoras z Was wie co to takiego zalewajka??
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Cześć kobietki
Mało się ostatnio udzielam, ale was czytam
Dzisiaj pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, jutro z rana wizyta
A wczoraj zrobiłam zakupy dla Małej
Udało mi się znaleźć fajne rzeczy
niecierpliwa, futuremama, małaMyszka, Cassie, Maniuś lubią tę wiadomość