SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Tomki to fajne chlopaki
narzeczony kuzynki ktorego rzadko widzisz sama odpowiedz jest w pytaniu to nie jest bliska rodzina a co jak odpukac nie zyczac nikomu sie rozstana a z tego co piszesz imie bardzo sie wam podoba bedziesz zalowala
małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
hej kochane
ja dziś kolejny dzień w domku zostałam - pracuję na lapku, krzyż mnie łupie i nie ma mowy abym dał radę wysiedzieć w pracy 8 godzin... w domu to zawsze zmienię pozycję, wyciągnę nogi, podeprę sie poduchami i jest inaczejnie mam skrupułów w stosunku do szefa, moje zdrowie i komfort najważniejsze, jestem przeciez pod telefonem i mailem, a w domu wiecej zrobię z tych archiwizacyjnych rzeczy niz w pracy, bo tam mi ciagle głowę zawracają....szef niech sie przyzyczaja, to juz 5 miesiac i mam prawo czuc sie różnie...juz od kwietnia l4 i nie zamierzam na tym l4 chodzic do pracy, co najwyzej od czasu do czasu...a tak to w domku bede jeszcze pracowac na pół gwizdka.
w czwartek wizyta o 17:00- juz sie nie mogę doczekac, mam nadzieję ze moje maleństwo sie ujawni juz w całej okazałości
moja Julcia idzie ze mną na wizytę i tez bardzo liczy na to, ze sie dowie czy bedzie siostryczka czy braciszek
jesli sie dowiemy, to sie zacznie zakupowe szaleństwo
ja cały czas was nadrabiam, wieczorami podczytuję, jestem na 570 strfuturemama, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witamy sie:)
Dzis sloneczko,dzieci w domu obaj wiec mykamy nie dlugo przed dom:) musze ogarnac troche po zimie i po psiakach.
Co do imienia znam paru Tomkow kuzynki maz super ale moj byly to wybryk natury;/
Ja mam polowkowe i 3/4 d w 23 tyg wiec mysle ze ok bedzie:)
U nas Aleksandra lub Zosia jednak jak bedzie chlopak to Milosz lub Witek:)psioszka11, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
My dziś mamy połówkowe. Szybko będę podglądać maluszka od ostatniej wizyty, ale takie były terminy też ze względu na wyjazd na konferencję mojego doktora
oby Piotruś okazał się Piotrusiem, bo w sobotę jak byłam z teściową na zakupach to trochę sobie pofolgowałyśmy i kilka ubranek już takich stricte chłopięcych zakupiłyśmy
[ postaram się później kilka sfocić]
Co do usg 3d/4d to chyba najlepiej byłoby zapytać lipcówek lub czerwcówek, które się skusiły na takie usgchoć u nas Sana wrzucała foty 3d z Julą z 22 tc, więc tak mniehj więcej widać maleństwo
magda sz, futuremama, lys, małaMyszka, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Tez chcemy isc na 3/4d ale dopiero w czerwcu i to pod koniec zeby dzidzia byla juz do siebie podobna teraz to jeszcze moim zdaniem za szybko ale to według mnie
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Widzę, że nie tylko terminem idziemy łeb w łeb, ale i też kg podobnie. To Twoja pierwsza ciąża i pierwszy wnusio/wnusia?
a ile masz lat? Ja w październiku 29 skończę
Łączy nas jeszcze jedno! Mój mąż też wczoraj oglądał ten mecz i krzyczał jak szalony!!! Musiałam się zamknąć w sypialni bo to nie na moje nerwy
I jeszcze jedno! U nas taka sama relacja tylko, że ja mówię do brzucha mała, a mąż mnie poprawia mały:)
Niech już będzie czwartek! Już wiem, że nie wytrzymam do świąt z ogloszeniem kto to będziewszyscy odliczają czas do wizyty razem ze mną
małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
witam się i ja !
co do imion to od dłuższego czasu podoba mi się męskie Tymon a dla dziewczynki ( co bardziej by mi się przydało) nie mam pojęcia. Chodzi mi po głowie Wiktoria, ale sama jeszcze nie wiem...
miałam jechać dzisiaj na glukozę, ale nażarłam się arbuza na noc, bo nie mogłam się powstrzymać i bałam się że wyjdzie wysoki cukier i jutro pojadę
słonko pięknie świeci !!
na obiad na szybkiego spaghetti i biorę się za górę prasowaniamagda sz, małaMyszka, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
U mnie w rodzinie nie ma żadnej Mai ani w bliższej ani w dalszej. Ale jakby było imię które już ktoś ma i to z dalszej rodziny to bym się nie zastanawiała. To będzie nasze własne dziecko więc mamy prawo nazwać jak chcemy i nie pytać się nikogo o zgodę
no chyba że ktoś nabył jakieś prawa autorskie i ma na wyłączność ale takie akcje to raczej nie u nas w PL
A z takich dziwnych akcji to mojego męża cioteczna siostra baaardzo zaryzykowała bo wybrała mnie na chrzestną swojego syna jeszcze nawet przed zaręczynami. Bałam się ale podobno się nie odmawia w takich przypadkach więc jestem mamą chrzestna Mateusza. Zaręczyliśmy się po jego chrzcinach, śmieje się że mąż nie miał już wyboruZastanawiam się co by zrobiła jakbyśmy się rozstali? Później te wszystkie komunie,wesela, urodziny... niezła ryzykantka z tej siostry co ?
gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
U nas tez pierwszy wnuk/wnuczka u jednych rodziców i u drugich, takze jest mega szał ;p
Dodam że mam brata 6 lat starszego (ma 30lat) jest po ślubie 1,5 roku, jego zona ma 27, nie wiem czy sie staraja i nie wychodzi czy nie chca..wrazliwy temat i jakoś ciezko mi sie przełamać zeby zapytac. Mój mąż tez ma starszego brata, ale on do zareczyn juz 2 miesiace sie przybiera ;p
Po 12 jade do mamy i bedziemy przebierać te ciuszki co wczesniej od nich mówiłam!
psioszka11, aaaaga, Martucha86, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
witamy kobietki
u nas słonecznie, ale zimno i albo mnie coś bierze, albo czas na alergologa, bo ile razy nie zmienia się pora roku, tak mnie katar łapie
w ogóle ostatnio strasznie piersi mi ciągną, brzuch mnie swędzi niemiłosiernie, i takie dziwne pobolewanie..współczuję mojemu, sama siebie mam dosyć
u nas córeczka będzie Marysia, a syn (tata w końcu zdecydował) Wiktor ^^ mam nadzieję, że jutro się dowiemy wszystkiego no i że wszystko będzie w jak najlepszym porządkudziś na obiad rosół, póki co uskuteczniamy ogórki kiszone
pozdrawiamy gorąco
małaMyszka, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Cześć
Ale naprodukowałyście!
Dzisiaj po 6 obudziła mnie córciaChyba sobie dyskotekę w brzuchu urządziła!
Wierciła się jak szalona
Tak szybko to wstaje po tatusiu, bo mamusia lubi długo pospać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:29
futuremama, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny prasowanie nie jest takie zle
Deska przed telewizor, jakis fajny film albo dobra muzyka i samo leci. Najbardziej lubie prasowac, zaraz po sciagnieciu z suszarki, bo dodatkowo sie nie wymnie, wtedy 15-20 minut i po prasowaniu :p Najgorzej jak nie mam czasu na prasowanie i skladam na kupe, wtedy ciezko sie zabrac, bo sie wydaje, ze bedzie to trwalo w nieskonczonosc... Jak juz musze sie przemoc, to prasuje z suszarki, a z kupy biore 4-5 szt i zaczyna powoli malec
A na "nielubiane" obowiazki mam sposob - zakladam, ze zajme sie tym tylko przez 10-15 minut, jak nie skoncze, to przerywam i wracam do tematu na drugi dzien na kolejne 10-15 minut. Chyba, ze sie rozkrece. Zalozenie jest o tyle pomocne, ze mam komfort psychiczny i nie ma frustracji, ze cos jest niedokonczone, bo plan minimum zostal osiagnietypsioszka11, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja. Codziennie Was czytam ale u nas ostatnio straszny tydzień w roli głównej ze straszna tragedia...
My w środę mamy prenatalne 2 trymestru i w czwartek polowkowe.
Na 3d/4d chcemy iść później aby mieć wyraźny obraz malucha.
Co do imion to wszystkie o których piszecie są piękne. U Nas w okolicy szał na Olivie Oliviery Marcele i Lenki.
My od zawsze chcieliśmy aby to był Nathaniel w skrócie Nathan.
kiedyś nam się podobało Wiktor ale powiedzieliśmy bliskim znajomym to stwierdzili ze strasznie poważnie a po 4 jak im się syn urodził to mu tak dali. Dlatego nikomu tylko moi rodzice wiedzą jakie teraz będzie miał imię.
Każdy ma prawo do wyboru ale wkurzające jest to ze jak komuś powiesz co zmierzasz i nie dość ze zostaniesz skrytykowana to jeszcze Ci ukradna pomysł
małaMyszka, Cassie, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
słonce swieci ale ciepła nie ma, mialam sie brac z aokno ale reka mnie boli po pobraniu, zawssze tak mam ;/
u mnie w rodzinie siostrzeniec ma ospe, a siostra w ciazy, wyczytałam ze jezeli ktos przechodził to nie ma niebezpieczenstwa, bo zarazic si emożna tylko półpascem(ten sam wirus) a półpasiec nie jest grozny dla płodu
Przyszła moja sukieneczka chabrowa, nie jest bardzo luzna ale jest bardzo rozciagliwa, pieknie podkresla brzuszek, bede slicznie wygladac w swieta( ahh ta moja skromnosc)lys, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Miru- tacy są ludzie.. moja znajoma wpadła po 2 miesiacach bycia z chłopakiem, mieli ciezka sytuacje finansowa i kupowała po prostu wszystko co najtańsze- oczywiscie nic do tego nie mam, kazdy kupuje to na co go stać, ale chodzi o to ze co raz mnie dopytuje czy cos kupuje,czy cos wybieram, no i powiedziałam jej na początku ze zastanawiam sie nad tako extreme (cena ok 1900zł) ona od razu ten wózek osrała, zaczeła zachwalac swoj,ze jej jest najelpszy,najcudowniejszy (to jakis taki no name, za 3w1 zapłaciła 700zł za nowy) no przemilczałam to, niech jej bedzie, ostatnio znowu zagadałą czy ogladałam wózki, no i jej powiedziałam ze podobają mi sie adamex pajero i riko nano, oczywiscie co usłyszałam ? - ale to stelaż biały,ale to to, ale to tamto. Powiedzialam jej tez ze szukam wózka z wysoko osadzoną spacerówką bo ponoć tak jest wygodniej wyciągać dziecko no i łatwiejszy dostęp do kosza,a ona zaczeła do mnie pierdzielić ze przesadza, ze wymyślam..
No wkurwia mnie takie cos..skoro mam czas,chce dobrze sie zastanowic to chyba dobrze ze sie orientuje a nie na łapu capu..no i znowu mi linki z allegro wysyłała z jej wózkiem, a ja widzialam ten jej wózek, prowadziłam-kloc.
Nie mówie ze to zle ze ma tani tylko to ze kazdemu wciska zeby kazdy miał taki jak ona,zeby nie lepszy..i tak jest ze wszystkim. Jak powiedziałam ze poikoik bedziemy robic w kolorach szary+biały+brudny róż jezeli dziewczynka/mięta jeżeli chłpczyk. To ta tez-a po co, przeciez te dziecko tego nie widzi..żeby nie kupowac drewnianego łóżeczka tylko w turystycznym najlepiej..-wtedy juz jej powiedziałam zeby też sie przeżuciła na kanadyjke..skoro uważa ze normalne drewniane łóżeczko jest zbędne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 10:45
KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość