X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra czas spać chyba ...
    zaczyna się kolejny dzionek :D w czwartek wizyta :D :D :D :D :D

lys lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc małamyszko! Słodkich snów ciężarówki!

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc lys...

Kolorowych snów

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiedzialam wam wczoraj dobranoc, to mówię dzień dobry :-)
    Oczywiscie przed szóstą pobudka. Wczoraj caly wieczór schizowalam z tymi ruchami, aż mi mąż znalazł na necie objawy obecnego tygodnia i stwierdził ze mam wszystkie :-) a na ruchy jeszcze czas. Ja to niby wiem, ale co z tego...
    co do imion to powiem wam, ze przy pierwszym dziecku nie moglismy sie zdecydować (jjeszcze z pierwszym mężem), efekt byl taki, że syn się urodzil, a my nadal nic nie wybraliśmy. Jak jechał do usc to dalam mu dwa imiona do wyboru i wybral dobrze :-) przy córce już nie było problemu, jeszcze przed poczeciem imie bylo wybrane.
    milego dnia wam życzę :-)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Dziewczyny, ale mialyscie w nocy wene do rozmow :P Ja o 21 juz zaczelam odplywac, za to po pobudce na siusiu o 3 juz usnac nie umialam i cala noc snily mi sie jakies pierdoly. Bardzo stresuje sie srodowym usg polowkowym i to sie nawet na sen przeklada, a to jeszcze 2 dni!

MalaMyszka my tez ustalilismy z mezem, ze powiemy rodzince w swieta, ale jak wczoraj tesciowa zapytala to nie wytrzymalam i jej powiedzialam :) Byla bardzo zadowolona z naszego wyboru imienia i nawet zaczela mowic, ze dziadkowie kupia wozek, takze o wozek juz sie martwic nie musimy ;)

małaMyszka, KasiaeN., Y, Martucha86 lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :-)
    Nie sposob Was nadrobic ;-)
    Ja w sobote sprzatalam na swieta a wczoraj ugotowalam tylko obiad, upieklam kopiec kreta I siedzialam przed tv. Maz skosil trawe w ogrodzie I przed domem I przekopal ostatnia czesc szklarni :-) a dzis obudzilam sie z bolem gardla. Chyba wczorajsze lody mi zaszkodzily... pije herbatke z cytryna. Znacie moze jakies domowe sposoby na pozbycie sie bolu? No I zeby przypadkiem w infekcje sie nie przeobrazilo...

Mileto poniedzialku :-)

małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)
    ale naprodukowalyscie - witam sie w 6 mc . Ktoras pisala o skojarzeniach z imieniem Dalia ( troche spolszczylam ) - ja mam staniki z tej firmy :))

milego dnia :)

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, lys, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) milego dnia!
    Ja jeszcze pod kolderka. Mialam mocne bole podbrzudza i prawego wiazadla. Przy okazji odprawiania syna do szkoly wzielam nospe i sobie leze. Mlodszy ma jeszcze pol godzinki ;)
    Ciesze sie ze dzieciaki od srody zaczynaja ferie wiosenne a w czwartek jedziemy do Polski :)

Jesli malego nie czuje i zaczynam sie martwic pije mleko od razu ruch ;)

Z imieniem nadal mamy problem... podobnie jak z przyszlymi chrzestnymi.

Milego dnia! Wizytuje ktoras dzisiaj?

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zza chmurek niestety :(
    Pogoda nie dopisuje jeszcze na spacery, jest strasznie zimno i ponuro, dlatego odprawiłam mojego przystojniaka do pracy, wyszłam z małą i teraz mam zamiar leżeć i pachnieć heheheeh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 08:13

Martucha86 lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie ale pospalam z mala przerwa na siusiu 2 razy i o 6 koty domagaly sie uzupelnienia miski ale jak sie potem polozylam tak dopiero sie obudzilam nie pamietam kiedy spalam do 8
    Co do glodu mnie rano zawsze ssie okropnie wieczorem nie ale maz zawsze mi jakas kanapke zrobi wiec grzecznie zjadam
    My nie wytrzymalismy do swiat i odrazu tego samego dnia najblizszym powiedzielismy ze bedzie synuś. Reszta dowie sie w swieta
    Nad imieniem intensywnie myslimy zostaly dwa Artur lub Kacper reszta wyeliminowana do sierpnia na ktores sie zdecydujemy
    Milego dnia

KasiaeN., małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho! :)

Zaczynamy 21 tydzień :D
    Kolejny ciężki i pracowity tydzień przede mną, ale w piątek kończę jeden projekt więc powinno być trochę luźniej :) Słońce napawa pozytywnie i daje kopa do pracy :)Dziś spojrzałam na swoje włosy, wołają o pomstę do nieba, odrosty kilometrowe!Muszę umówić się na sobotę.

No i powoli dochodzimy do porozumienia w sprawie imienia dla naszej córki :) Z listy 10 imion dobiliśmy tylko do dwóch :D Podobają nam się zwykłe imiona. I mamy do wyboru Marta i Iga.Oba pasują do nazwiska i ładnie brzmią.Ale podobają się nam obojgu na równi więc chyba będziemy ciągnąć zapałki ;)

Miłego tygodnia ! :)

małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, Hermiona, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Delmaa!! Dhalia to kwiat:)
    I pies mojej sasiadki w dodatku przez cale lato zalatwial sie na jej balkonie! Ale wygralam

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry- w 6 mscu ciąży się witamy!
    Wy to macie wenę i czas,żeby pisać :)
    Mąż wstał o 6, wyszykowałam i się jeszcze położyłam, teraz z Fado otworzyliśmy oko:)
    Niecierpliwa -też mam w środę połówkowe :)
    Co do imion- u nas Leon na bank, zastanawiamy się nad drugim imieniem- ostatnio wpadło nam Gustaw :)
    Dzień bez większych planów, poza wieczornymi zakupami. Mam 6 pralek do prasowania, nie nawiedzę tego zajęcia! Ktoś chętny do postania nad żelazkiem?:)
    Miłego poniedziałku!

mamasia, małaMyszka, 0na88, niecierpliwa, Cassie, KasiaeN., Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaeN. wrote:
    Podobają nam się zwykłe imiona. I mamy do wyboru Marta i Iga.Oba pasują do nazwiska i ładnie brzmią.Ale podobają się nam obojgu na równi więc chyba będziemy ciągnąć zapałki ;)

Miłego tygodnia ! :)

Iga bardzo mi sie podoba, żeby nie to że chrześniaczka mojej bratowej ma tak na imie, sama bym tak nazwala, ale smiesznie by bylo jakby mój brat (on bedzie chrzestnym) miał chrzesnaczke Ige i jego zona :D

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    A my wczorajsze popołudnie i wieczór spędziliśmy z dwiema uroczymi damami w wieku prawie 5 i 9 lat :)
    Wiem, że to tylko jeden dzień i jak ma się własne to jest inaczej, ale takie niedziele mogą być.
    Mąż super się z nimi dogaduje, ja wiadomo bo znam je od... olaboga zaraz będzie 7 lat (oczywiście młodsza krócej bo od jej urodzenia:) )
    5 lat byłam opiekunką, potem już tak od czasu do czasu trochę towarzysko troch e żeby się nimi zająć jak rodzice chcą wyjść.
    Położyłam dziewczynki, mąż rozpalił w kominku i oglądaliśmy tv czekając na ich rodziców.
    Pracą się przejmuję, staram się uspokajać (mąż też jest kochany).
    Martwi mnie tylko kłucie w prawej dolnej części brzucha, szczególnie jak chodzę (jak siedzę to raczej ok) wiecie jakby kolka...

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocne Marki z Was:) Narobilyscie mi takiej ochoty na kakao ze odliczamy minuty po euthytoxie:) cora ssala mnie nad ranem aż syczalo, czuję co raz większy głód z dnia na dzień. I kolejny poniedziałek..Ale leci ten czas,nawet przed slubem tak nie leciał. U nas słonko święci ale tylko 2 stopnie więc siedzę w domu I pisze pracę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:07

małaMyszka, futuremama, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobrek ;)

co do imion, tak czytam co piszecie i zaczęłam się zastanawiac... od kiedy wiemy, że to chłopiec to postanowione jest, że ma byc Tomuś ale... tak na imię ma narzeczony kuzynki mojego męża, i chłopak drugiej kuzynki męża... co prawda kontakt mamy prawie zerowy bo jak raz w roku widzimy się na święta u teściowej to i tak jest dużo... myślicie, że to coś przeszkadza? że za dużo tych Tomków? :/ nie myślałam o tym wcześniej w ten sposób, teraz tak mnie zastanowiło...

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,
    W kwestii imion. Dla dziewczynki bardzo mi sie podoba imie Luiza. Znam tylko jedna, starsza ode mnie i zawsze bylam nim zachwycona. Ostatnio wzielo nas na wspominki z bratem i tak mi sie przypomnialo. Moja Blanka zostalaby Luiza :p, ale, ze oczekujemy chlopca, to dalej mamy problem ;)
    Wczoraj u nas bylo buro, ale dzis wrocilo sloneczko, wiec wyskocze do ogrodu :) W sobote zaczelam oczyszczac trawnik po zimie recznym wertykulatorem, dzisiaj cd. Jak pogoda sie utrzyma to dzionek zleci, a juz jutro przed 10-ta wizyta i usg polowkowe. Fajnie bedzie poprzygladac sie ludzikowi :D
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:12

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    Dzień dobrek ;)

co do imion, tak czytam co piszecie i zaczęłam się zastanawiac... od kiedy wiemy, że to chłopiec to postanowione jest, że ma byc Tomuś ale... tak na imię ma narzeczony kuzynki mojego męża, i chłopak drugiej kuzynki męża... co prawda kontakt mamy prawie zerowy bo jak raz w roku widzimy się na święta u teściowej to i tak jest dużo... myślicie, że to coś przeszkadza? że za dużo tych Tomków? :/ nie myślałam o tym wcześniej w ten sposób, teraz tak mnie zastanowiło...
    Jeśli tak rzadko się widzicie i to nie jest najbliższa rodzina to bym się tym nie przejmowała :D Tomuś fajne imię :)

aaaaga, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj znam bardzo duzo Tomkow, chyba za duzo. I tych malych i tych duzych wiec nawet ze imie mi sie podoba na starcie skreslone.

Iga - bardzo ladne, malo spotykane.

Ja cos od rana kicham, oby tylko nie kolejny katar...

Mowie mezowi, wez wymysl wkoncu jakies imie dla syn a maz na to 'po USG polowkowym'. Czyli czekamy do 16.04 ;)

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ