SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie powiedzialam wam wczoraj dobranoc, to mówię dzień dobry
Oczywiscie przed szóstą pobudka. Wczoraj caly wieczór schizowalam z tymi ruchami, aż mi mąż znalazł na necie objawy obecnego tygodnia i stwierdził ze mam wszystkiea na ruchy jeszcze czas. Ja to niby wiem, ale co z tego...
co do imion to powiem wam, ze przy pierwszym dziecku nie moglismy sie zdecydować (jjeszcze z pierwszym mężem), efekt byl taki, że syn się urodzil, a my nadal nic nie wybraliśmy. Jak jechał do usc to dalam mu dwa imiona do wyboru i wybral dobrzeprzy córce już nie było problemu, jeszcze przed poczeciem imie bylo wybrane.
milego dnia wam życzęmałaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Dziewczyny, ale mialyscie w nocy wene do rozmowJa o 21 juz zaczelam odplywac, za to po pobudce na siusiu o 3 juz usnac nie umialam i cala noc snily mi sie jakies pierdoly. Bardzo stresuje sie srodowym usg polowkowym i to sie nawet na sen przeklada, a to jeszcze 2 dni!
MalaMyszka my tez ustalilismy z mezem, ze powiemy rodzince w swieta, ale jak wczoraj tesciowa zapytala to nie wytrzymalam i jej powiedzialamByla bardzo zadowolona z naszego wyboru imienia i nawet zaczela mowic, ze dziadkowie kupia wozek, takze o wozek juz sie martwic nie musimy
małaMyszka, KasiaeN., Y, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Hej brzuchatki
Nie sposob Was nadrobic
Ja w sobote sprzatalam na swieta a wczoraj ugotowalam tylko obiad, upieklam kopiec kreta I siedzialam przed tv. Maz skosil trawe w ogrodzie I przed domem I przekopal ostatnia czesc szklarnia dzis obudzilam sie z bolem gardla. Chyba wczorajsze lody mi zaszkodzily... pije herbatke z cytryna. Znacie moze jakies domowe sposoby na pozbycie sie bolu? No I zeby przypadkiem w infekcje sie nie przeobrazilo...
Mileto poniedzialkumałaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny
ale naprodukowalyscie - witam sie w 6 mc . Ktoras pisala o skojarzeniach z imieniem Dalia ( troche spolszczylam ) - ja mam staniki z tej firmy)
milego dnianiecierpliwa, małaMyszka, mamasia, lys, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc
milego dnia!
Ja jeszcze pod kolderka. Mialam mocne bole podbrzudza i prawego wiazadla. Przy okazji odprawiania syna do szkoly wzielam nospe i sobie leze. Mlodszy ma jeszcze pol godzinki
Ciesze sie ze dzieciaki od srody zaczynaja ferie wiosenne a w czwartek jedziemy do Polski
Jesli malego nie czuje i zaczynam sie martwic pije mleko od razu ruch
Z imieniem nadal mamy problem... podobnie jak z przyszlymi chrzestnymi.
Milego dnia! Wizytuje ktoras dzisiaj?małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Witam się zza chmurek niestety
Pogoda nie dopisuje jeszcze na spacery, jest strasznie zimno i ponuro, dlatego odprawiłam mojego przystojniaka do pracy, wyszłam z małą i teraz mam zamiar leżeć i pachnieć heheheehWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 08:13
Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Czesc mamusie ale pospalam z mala przerwa na siusiu 2 razy i o 6 koty domagaly sie uzupelnienia miski ale jak sie potem polozylam tak dopiero sie obudzilam nie pamietam kiedy spalam do 8
Co do glodu mnie rano zawsze ssie okropnie wieczorem nie ale maz zawsze mi jakas kanapke zrobi wiec grzecznie zjadam
My nie wytrzymalismy do swiat i odrazu tego samego dnia najblizszym powiedzielismy ze bedzie synuś. Reszta dowie sie w swieta
Nad imieniem intensywnie myslimy zostaly dwa Artur lub Kacper reszta wyeliminowana do sierpnia na ktores sie zdecydujemy
Milego dniaKasiaeN., małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Hej ho!
Zaczynamy 21 tydzień
Kolejny ciężki i pracowity tydzień przede mną, ale w piątek kończę jeden projekt więc powinno być trochę luźniejSłońce napawa pozytywnie i daje kopa do pracy :)Dziś spojrzałam na swoje włosy, wołają o pomstę do nieba, odrosty kilometrowe!Muszę umówić się na sobotę.
No i powoli dochodzimy do porozumienia w sprawie imienia dla naszej córkiZ listy 10 imion dobiliśmy tylko do dwóch
Podobają nam się zwykłe imiona. I mamy do wyboru Marta i Iga.Oba pasują do nazwiska i ładnie brzmią.Ale podobają się nam obojgu na równi więc chyba będziemy ciągnąć zapałki
Miłego tygodnia !małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, Hermiona, Maniuś, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Delmaa!! Dhalia to kwiat:)
małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry Siostry- w 6 mscu ciąży się witamy!
Wy to macie wenę i czas,żeby pisać
Mąż wstał o 6, wyszykowałam i się jeszcze położyłam, teraz z Fado otworzyliśmy oko:)
Niecierpliwa -też mam w środę połówkowe
Co do imion- u nas Leon na bank, zastanawiamy się nad drugim imieniem- ostatnio wpadło nam Gustaw
Dzień bez większych planów, poza wieczornymi zakupami. Mam 6 pralek do prasowania, nie nawiedzę tego zajęcia! Ktoś chętny do postania nad żelazkiem?
Miłego poniedziałku!mamasia, małaMyszka, 0na88, niecierpliwa, Cassie, KasiaeN., Maniuś, sylwucha89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
KasiaeN. wrote:Podobają nam się zwykłe imiona. I mamy do wyboru Marta i Iga.Oba pasują do nazwiska i ładnie brzmią.Ale podobają się nam obojgu na równi więc chyba będziemy ciągnąć zapałki
Miłego tygodnia !
Iga bardzo mi sie podoba, żeby nie to że chrześniaczka mojej bratowej ma tak na imie, sama bym tak nazwala, ale smiesznie by bylo jakby mój brat (on bedzie chrzestnym) miał chrzesnaczke Ige i jego zonamałaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość
-
Hej:)
A my wczorajsze popołudnie i wieczór spędziliśmy z dwiema uroczymi damami w wieku prawie 5 i 9 lat
Wiem, że to tylko jeden dzień i jak ma się własne to jest inaczej, ale takie niedziele mogą być.
Mąż super się z nimi dogaduje, ja wiadomo bo znam je od... olaboga zaraz będzie 7 lat (oczywiście młodsza krócej bo od jej urodzenia:) )
5 lat byłam opiekunką, potem już tak od czasu do czasu trochę towarzysko troch e żeby się nimi zająć jak rodzice chcą wyjść.
Położyłam dziewczynki, mąż rozpalił w kominku i oglądaliśmy tv czekając na ich rodziców.
Pracą się przejmuję, staram się uspokajać (mąż też jest kochany).
Martwi mnie tylko kłucie w prawej dolnej części brzucha, szczególnie jak chodzę (jak siedzę to raczej ok) wiecie jakby kolka...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Nocne Marki z Was:) Narobilyscie mi takiej ochoty na kakao ze odliczamy minuty po euthytoxie:) cora ssala mnie nad ranem aż syczalo, czuję co raz większy głód z dnia na dzień. I kolejny poniedziałek..Ale leci ten czas,nawet przed slubem tak nie leciał. U nas słonko święci ale tylko 2 stopnie więc siedzę w domu I pisze pracę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:07
małaMyszka, futuremama, lys lubią tę wiadomość
-
Dzień dobrek
co do imion, tak czytam co piszecie i zaczęłam się zastanawiac... od kiedy wiemy, że to chłopiec to postanowione jest, że ma byc Tomuś ale... tak na imię ma narzeczony kuzynki mojego męża, i chłopak drugiej kuzynki męża... co prawda kontakt mamy prawie zerowy bo jak raz w roku widzimy się na święta u teściowej to i tak jest dużo... myślicie, że to coś przeszkadza? że za dużo tych Tomków?nie myślałam o tym wcześniej w ten sposób, teraz tak mnie zastanowiło...
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry,
W kwestii imion. Dla dziewczynki bardzo mi sie podoba imie Luiza. Znam tylko jedna, starsza ode mnie i zawsze bylam nim zachwycona. Ostatnio wzielo nas na wspominki z bratem i tak mi sie przypomnialo. Moja Blanka zostalaby Luiza :p, ale, ze oczekujemy chlopca, to dalej mamy problem
Wczoraj u nas bylo buro, ale dzis wrocilo sloneczko, wiec wyskocze do ogroduW sobote zaczelam oczyszczac trawnik po zimie recznym wertykulatorem, dzisiaj cd. Jak pogoda sie utrzyma to dzionek zleci, a juz jutro przed 10-ta wizyta i usg polowkowe. Fajnie bedzie poprzygladac sie ludzikowi
Milego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 09:12
małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:Dzień dobrek
co do imion, tak czytam co piszecie i zaczęłam się zastanawiac... od kiedy wiemy, że to chłopiec to postanowione jest, że ma byc Tomuś ale... tak na imię ma narzeczony kuzynki mojego męża, i chłopak drugiej kuzynki męża... co prawda kontakt mamy prawie zerowy bo jak raz w roku widzimy się na święta u teściowej to i tak jest dużo... myślicie, że to coś przeszkadza? że za dużo tych Tomków?nie myślałam o tym wcześniej w ten sposób, teraz tak mnie zastanowiło...
Tomuś fajne imię
aaaaga, małaMyszka, gianna88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjj znam bardzo duzo Tomkow, chyba za duzo. I tych malych i tych duzych wiec nawet ze imie mi sie podoba na starcie skreslone.
Iga - bardzo ladne, malo spotykane.
Ja cos od rana kicham, oby tylko nie kolejny katar...
Mowie mezowi, wez wymysl wkoncu jakies imie dla syn a maz na to 'po USG polowkowym'. Czyli czekamy do 16.04małaMyszka, KasiaeN. lubią tę wiadomość