SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina ja też mam taką znajoma. My chcemy adamex pajero bo mi się podoba p r owadzilam ho i jest super. Ale to moja opinia a koleżanka " ale taki tani kup sobie chikko one są lepsze " no ok jak ja stać na 5 tys to niech kupuje. Ja wolę dać na coś innego.
Albo mówi mi ze nie ma czasu robić badań bo dużo pracy ma ( ma toxo pozytywną ) ale chwalić się ze ma ubranka z van grafa i buciki z Gino Rossi dla dziecka to tak. Jedna podkoszulki 69 zł minimum. Nasz kurde przecież jak zygnie to jej ta Firma nic nie pomoże.
Ubranko jak ubranko ...eh jak juz coś kupujesz yo nie krytykuje innychmagda sz, niecierpliwa, gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No dokładnie, kazdy kupuje to na co go stać, nie stac mnie na wózek za 5tys, ale na taki do 2000 spokojnie mogek kupic, to po co mam brać jakis za 700 który wiadomo ze bedzie gorzej sie prowadził.. no ale niektórzy nie mogą przeboleć że ktoś ma coś lepszego,a inni na siłe próbują sie chwalić. Ja sama nawet tematu z nią nie zaczynam, ona sama wszystko dopytuje to jej odpowiadam,ale nie komentuje jej paplania..
Myśle ze ją to tez boli to ze nasze dziecko jest planowane, ze nasze rodziny skaczą ze szczescia, a u niej był tylko płacz na początku..no i ona z meżem i dzieckiem, jej mama i jej brat mieszkaja w 2 pokojowym mieszkaniu w bloku, my mamy swój nowy dom-ją to tez boli bo próbowala mi wmówic że mieszkanie w domu jest złe,a w bolku jest lepiej...ja jakoś nie umiem tak dopierdzielać i po prostu jej na to napisalam kazdy woli co innego, nie wdawałam sie dalej w temat..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja w ciąży mam bliską osobe- ona dzisiaj juz zaczeła 19tc a ja zaczynam po jutrze:P Idziemy łeb w łeb
To jest siostra rodzona mojej bratowej,ale z nią fajnie mi sie rozmawia, duzo mi doradza bo to jej 3 dziecko-ale bez wymadrzania sie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie!
Również zaczynam 21 tc, ale ten czas leci...
Wyraźnie czuje ruchy Maluszka, już przez cały dzieńDziś ciąg dalszy dentysty...już 5 wizyta
Co do imion to u nas będzie Antoni Jan ( ewentualnie odwrotnie) chyba że synuś zamieni się w córechętnie bym nazwała synka Tomuś ale mąż ma tak na imię.
Pisałyscie wczoraj że jesteście rozkojarzone, ja mam inny problem od jakiś 2-3 tyg stałam się straszną niezdarą, co chwilę coś mi spada itp...
U nas jest plaga ciąż w rodzinie ( moje dwie szwagierki, dwie kuzynki i żona kuzyna)...ale to chyba dobrze, im więcej dzieci tym będzie weselejmałaMyszka, Cassie, lys lubią tę wiadomość
-
Ja nie dość ze rozkojarzona to częsciej mylam wyrazy..gadam jak potłuczona, jakies literówki robie jak coś mówie np. nasz pies nazywa sie Kluska, mówie do mężą "wypuść już może KluSZke na podwórko" albo zamiast jutro powiem wczoraj i na odwrót ...jak w sobote byli u nas znajomi to sie smieli że ze wszystkich chyba jestem najbardziej pijana bo tak plątałam ;p
Jade do mamy ! juhu !! Potem wstawie zdjęcia jak cos urokliwego tam znajde w tych ciuszkachmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
A ja znów zagłębiam się ukochane przepisy. Bo wiadomo, że po 33 dniach zaczyna płacić ZUS. I teraz pytanie: czy może to byc np. 7 dni potem znów do pracy i potem już na miesiąc na przykład? Czy musi to być ciągły okres?
-
futuremama wrote:A ja znów zagłębiam się ukochane przepisy. Bo wiadomo, że po 33 dniach zaczyna płacić ZUS. I teraz pytanie: czy może to byc np. 7 dni potem znów do pracy i potem już na miesiąc na przykład? Czy musi to być ciągły okres?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 11:58
-
witajcie dziewczyny w ten zimny poranek
u mnie ostatnio od strony męża, jego rodzeństwo ma po 1 jednym dziecku wszystkie niedawno urodzone. wiec non stop mamy pełnorad w stylu...
- to nie mozliwe byś miała mdłości mdłości są rano
- jeszcze za wczesńie byś miała zachcianki..
czyli jacy to oni są nie doświadczeni w chodzeniu w ciąży najlepsze ze te wszystkie rady są od płci męskiej.. hahahamałaMyszka, Cassie, lys lubią tę wiadomość
-
futuremama wrote:A ja znów zagłębiam się ukochane przepisy. Bo wiadomo, że po 33 dniach zaczyna płacić ZUS. I teraz pytanie: czy może to byc np. 7 dni potem znów do pracy i potem już na miesiąc na przykład? Czy musi to być ciągły okres?
Sorki, chyba źle Cię zrozumiałam, oczywiście że możesz isc najpierw na krótsze zwolnienie potem do pracy a potem na miesięczne L4.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
euforia wrote:Sorki, chyba źle Cię zrozumiałam, oczywiście że możesz isc najpierw na krótsze zwolnienie potem do pracy a potem na miesięczne L4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:03
-
liczy się 33 dni w danym roku kalendarzowym (nie ciągłość). Ja byłam na L4 od
12.01-23.01 potem 2 tygodnie ferii, więc L4 nie brałam (nie ma ciągłości), a potem kolejne od 9.02-8.03 i 9.03-8.04. ZUS mi płaci od 02.03 (czyli od 34 dnia zwolnienia). Więc jakbym teraz poszła do pracy, a już minęło 33 dni pracodawcy, to za kolejne już L4 płaci od razu ZUS.
W marcu część pensji wypłacił mi zakład pracy (dodatki), a resztę (zasadniczą pensję) ZUS. Oczywiście wszystko w ratach... tak więc dostałam tylko 260zł (ze szkoły) i 341 z ZUSu (za marzec). I weź tu opłać rachunki. Na resztę muszę czekać do kwietniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:19
-
No własnie ze względów finansowych chciałabym żeby w miarę szybko zaczął mi zus płacić, stąd pytanie czy jak nie będzie ciągłości to zus mi nie zmniejszy jakos stawki.
A kolejna rzecz taka że za dużo nerwów i kręgosłupa mnie zaczyna kosztowac ta praca, więc też chcę to jakos rozwiązać.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja od rana mialam na cos smaka i nie moglam tego ogarnac. Najpierw jogurt z platkami czekolady, pozniej banan, ananas - niby sie najadlam, ale czegos dalej ki sie chcialo. Znowu pozniej troche zaczelo mnie ssac, to znowu buszowanie po lodowce, zjadlam serek wiejski z cebula i rzodkiewka, i znowu niedosyt, w koncu zjadlam kanapke z maslem i gora cebuli. Hmmmm w koncu to bylo... Wczoraj tez skonczylo sie na kanapce z cebula :p - czyzbym z bananow miala sie przezucic na cebule? Ciekawe jak dlugo to potrwa, martwie sie, bo jak komus chuchne niechcacy, to padnie hehehe
futuremama, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość