SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wysłałam skargę do szkoły którą mam za oknami, babki często drą ryja bo tak to można nazwać do mikrofonu prowadząc zajęcia. Mam zamknięte okna i potrafi mnie obudzić wrzask nauczycielek, paranoja. Mam zamiar się stąd wyprowadzić nim Maja pójdzie do szkoły ale sam fakt, że im nie głupio tak się drzeć? zupełny brak profesjonalizmu. Sama pracowałam w szkole 2-3 dni w tyg i choć miałam megafon do wykorzystania to ani ja ani koleżanki nie korzystałyśmy z niego. Nie wiem co na to rodzice dzieci z tej szkoły ale jakbym miała słuchać jak się na moją córkę drą to bym poszła i ten mikrofon wsadziła im w dupę. A dwa nie wiem jak uśpię małe dziecko przy takich wrzaskach nawet przy zamkniętych oknach. Co to się porobiło? Jak ja chodziłam do szkoły to nauczyciele bardzo rzadko podnosili głos, jakoś budzili respekt, uwagi do dzienniczka czy coś i siedziało się cicho. Krzyk to nie jest chyba metoda wychowawcza
euforia, psioszka11, 0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez sie z tych rad smieje
mam dwoje dzieci 5 i 8 lat a ludzie mi radza co i jak... ja slucham a swoje mysle
Monitor oddechu - jasne - ale dla wczesniaka.
Niania z kamerka - pod warunkiem ze pokoj na 3cim pietrze w domu :p zwykla wystarczy.
Wozek w mieszkaniu - jeszcze mi nie wali...
Butelki i mleko modyfikowane - nie mam zamiaru kupowac, jak mlodszy sie urodzil nie mialam ani jednej butelki, przez poltora roku karmilam go piersia, mleka w proszku nie zna.
Podgrzewacze, sterylizatory itp. - rozumiem higiena ale bez przesady.
Kosz na pampersy... - kosz na odpady nie stoi na koncu miasta tylko za drzwiami wiec po co wywalac kase na tego typu akcesoria, wklady itp?
Wozek w ciemniejszych kolorach - mi sie podoba bialo czarny i koniec - tutaj nikt w piecach nie pali i jest czysto, jak sie zbrudzi mam pralke.
Itp, itd. dobre rady...futuremama, Pulpecja, małaMyszka, psioszka11, mamasia, Katarka, gianna88, Neyla lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny co za dzien! Nie bede Wam pisac jak to sie stalo, bo to zawila historia, ale dzis mialam genetyczne polowkowe i co najwazniejsze Julka ma piekna gorna i dolna warge bez rozszczepu!!!!!!
Poza tym wszystko inne tez w porzadku!! Tancze ze szczescia! Dostalam film z badania i czekam na meza zeby obejrzec
0na88, futuremama, aaaaga, magda sz, Cassie, Martucha86, Pulpecja, małaMyszka, kasiuleek, ainer85, psioszka11, Aga89, KasiaeN., 5ylwia, mamasia, Katarka, Maniuś, rybka1988, lys, Paula_071, gianna88, sylwucha89, Neyla, gosia.b, Migotkaa, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Cassie ja mam czarno zolty i tez krytykuja ten wybor, a dla mnie jest idealny:-)
Cassie, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrybka1988 wrote:Cassie ja mam czarno zolty i tez krytykuja ten wybor, a dla mnie jest idealny:-)
Ojjj mialabys slyszec jak krytykowali moj czarno zielony
Po grzeje, po ciemny po to to tamto.
Material byl tak idelany ze w zozku bylo chlodno mimo czarnej 'budy' w gondolii mimo upalow.
Spacerowka kazdemu sie podobala
małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość
-
Kurcze, skoro ja uważam że coś jest dobre dla mnie i dla mojego osobistego dziecka, to co komu do tego. Prać będzie ten wózek, nosić to dziecko (jak przyzwyczaje do noszenia) czy co? Jak na razie moje metody sie sprawdziły, dzieciaki nie chorują, świetnie się rozwijają (a mają już 8 i 15 lat) więc zwyczajnie zamierzam postępować jak dotąd bez udziwnień. I tak uważam że wlasna intuicja jest najlepsxym doradcą.
małaMyszka, Cassie, magda sz, 0na88, lys, Migotkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My po badaniu połówkowym, synuś został synkiem
[ bedę musiała avatka zmienić, bo ta kokardka nie przystoi chłopcu], jedyne, co to lekarzowi nie podobała się do końca ziarnistość brzuszka maluszka i zostałam skierowana na kolejne usg o rzekomo najlepszym jakościowo sprzęcie do centrum zdrowia mama i ja by zweryfikować brzuszek maleństwa. Trochę się wystraszyłam, a na necie nic o tym za bardzo znaleźć nie mogę, ale jestem dobrej myśli. Lekarz też powiedział bym się nie nakręcała (łatwo powiedzieć), że może to być też kwestia sprzętu - i tego się trzymam. Pierw nie mogłam się tam dodzwonić, ale nie dawałam za wygraną i ostatniego marca będzie badanie - jej,trochę mnie martwi ilość tych usg w ostatnim czasie, ale lepiej dmuchać na zimne. Poza tym wszystko prawidłowe i maluch ładnie rośnie i przybiera
magda sz, małaMyszka, psioszka11, Pulpecja, 0na88, niecierpliwa, Cassie, Katarka, Maniuś, Martucha86, rybka1988, lys, Paula_071, gianna88, kasiuleek, sylwucha89, gosia.b, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:A powiedzcie mi jeszcze, czy wynagrodzenie na L4 jest jakoś inaczej wyliczane? Bo dostaję więcej niż jak normalnie pracowałam. To znaczy ja się cieszę, ale nie wiem czemu tak jest
małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
mamasia wrote:My po badaniu połówkowym, synuś został synkiem
[ bedę musiała avatka zmienić, bo ta kokardka nie przystoi chłopcu], jedyne, co to lekarzowi nie podobała się do końca ziarnistość brzuszka maluszka i zostałam skierowana na kolejne usg o rzekomo najlepszym jakościowo sprzęcie do centrum zdrowia mama i ja by zweryfikować brzuszek maleństwa. Trochę się wystraszyłam, a na necie nic o tym za bardzo znaleźć nie mogę, ale jestem dobrej myśli. Lekarz też powiedział bym się nie nakręcała (łatwo powiedzieć), że może to być też kwestia sprzętu - i tego się trzymam. Pierw nie mogłam się tam dodzwonić, ale nie dawałam za wygraną i ostatniego marca będzie badanie - jej,trochę mnie martwi ilość tych usg w ostatnim czasie, ale lepiej dmuchać na zimne. Poza tym wszystko prawidłowe i maluch ładnie rośnie i przybiera
Mamaasia Ty jesteś z Wrocławia?
To centrum, o którym piszesz jest na Rajskiej?Jeśli tak,to byłam tam na genetycznych i w środę idę na połówkowe do dr Fuchsa. Mnie poleciała to moja gin, ale nie wiedziałam,że mają najlepszy sprzęt.
Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki za Was!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
magda sz wrote:Właśnie wysłałam skargę do szkoły którą mam za oknami, babki często drą ryja bo tak to można nazwać do mikrofonu prowadząc zajęcia. Mam zamknięte okna i potrafi mnie obudzić wrzask nauczycielek, paranoja. Mam zamiar się stąd wyprowadzić nim Maja pójdzie do szkoły ale sam fakt, że im nie głupio tak się drzeć? zupełny brak profesjonalizmu. Sama pracowałam w szkole 2-3 dni w tyg i choć miałam megafon do wykorzystania to ani ja ani koleżanki nie korzystałyśmy z niego. Nie wiem co na to rodzice dzieci z tej szkoły ale jakbym miała słuchać jak się na moją córkę drą to bym poszła i ten mikrofon wsadziła im w dupę. A dwa nie wiem jak uśpię małe dziecko przy takich wrzaskach nawet przy zamkniętych oknach. Co to się porobiło? Jak ja chodziłam do szkoły to nauczyciele bardzo rzadko podnosili głos, jakoś budzili respekt, uwagi do dzienniczka czy coś i siedziało się cicho. Krzyk to nie jest chyba metoda wychowawcza
I dobrzewidzę, ze nie dajesz sobie w kaszę dmuchać - i słusznie! a właśnie... jak sprawa z mpk? udało się wynegocjowac bilet na 3 m-ce
?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:Mamaasia Ty jesteś z Wrocławia?
To centrum, o którym piszesz jest na Rajskiej?Jeśli tak,to byłam tam na genetycznych i w środę idę na połówkowe do dr Fuchsa. Mnie poleciała to moja gin, ale nie wiedziałam,że mają najlepszy sprzęt.
Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki za Was!tak, jestem z Wrocławia i to te centrum
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa - muszę to napisać
A NIE MÓWIŁAM?
Cieszę się, że wszystko dobrze
Mamasia - staraj się nie martwić, wszystko będzie w porządkuA jak Katarka mówi, że będzie dobrze to będzie
Griszanka - dziękuję za wyjaśnienie, choć to trochę skomplikowaneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:29
małaMyszka, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny