X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja z kolei o Tosi tez myslałam :))

Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się dla dziewczynki podobają : Nina, Zuzia, Natasza,Hania, Laura, ale to może kiedyś wykorzystam:)

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wysłałam skargę do szkoły którą mam za oknami, babki często drą ryja bo tak to można nazwać do mikrofonu prowadząc zajęcia. Mam zamknięte okna i potrafi mnie obudzić wrzask nauczycielek, paranoja. Mam zamiar się stąd wyprowadzić nim Maja pójdzie do szkoły ale sam fakt, że im nie głupio tak się drzeć? zupełny brak profesjonalizmu. Sama pracowałam w szkole 2-3 dni w tyg i choć miałam megafon do wykorzystania to ani ja ani koleżanki nie korzystałyśmy z niego. Nie wiem co na to rodzice dzieci z tej szkoły ale jakbym miała słuchać jak się na moją córkę drą to bym poszła i ten mikrofon wsadziła im w dupę. A dwa nie wiem jak uśpię małe dziecko przy takich wrzaskach nawet przy zamkniętych oknach. Co to się porobiło? Jak ja chodziłam do szkoły to nauczyciele bardzo rzadko podnosili głos, jakoś budzili respekt, uwagi do dzienniczka czy coś i siedziało się cicho. Krzyk to nie jest chyba metoda wychowawcza

euforia, psioszka11, 0na88, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie z tych rad smieje ;) mam dwoje dzieci 5 i 8 lat a ludzie mi radza co i jak... ja slucham a swoje mysle ;)

Monitor oddechu - jasne - ale dla wczesniaka.

Niania z kamerka - pod warunkiem ze pokoj na 3cim pietrze w domu :p zwykla wystarczy.

Wozek w mieszkaniu - jeszcze mi nie wali...

Butelki i mleko modyfikowane - nie mam zamiaru kupowac, jak mlodszy sie urodzil nie mialam ani jednej butelki, przez poltora roku karmilam go piersia, mleka w proszku nie zna.

Podgrzewacze, sterylizatory itp. - rozumiem higiena ale bez przesady.

Kosz na pampersy... - kosz na odpady nie stoi na koncu miasta tylko za drzwiami wiec po co wywalac kase na tego typu akcesoria, wklady itp?

Wozek w ciemniejszych kolorach - mi sie podoba bialo czarny i koniec - tutaj nikt w piecach nie pali i jest czysto, jak sie zbrudzi mam pralke.

Itp, itd. dobre rady...

futuremama, Pulpecja, małaMyszka, psioszka11, mamasia, Katarka, gianna88, Neyla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za dzien! Nie bede Wam pisac jak to sie stalo, bo to zawila historia, ale dzis mialam genetyczne polowkowe i co najwazniejsze Julka ma piekna gorna i dolna warge bez rozszczepu!!!!!! :) Poza tym wszystko inne tez w porzadku!! Tancze ze szczescia! Dostalam film z badania i czekam na meza zeby obejrzec :)

0na88, futuremama, aaaaga, magda sz, Cassie, Martucha86, Pulpecja, małaMyszka, kasiuleek, ainer85, psioszka11, Aga89, KasiaeN., 5ylwia, mamasia, Katarka, Maniuś, rybka1988, lys, Paula_071, gianna88, sylwucha89, Neyla, gosia.b, Migotkaa, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

• rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja mam czarno zolty i tez krytykuja ten wybor, a dla mnie jest idealny:-)

Cassie, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - super wieści ! :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rybka1988 wrote:
    Cassie ja mam czarno zolty i tez krytykuja ten wybor, a dla mnie jest idealny:-)

Ojjj mialabys slyszec jak krytykowali moj czarno zielony ;)
    Po grzeje, po ciemny po to to tamto.
    Material byl tak idelany ze w zozku bylo chlodno mimo czarnej 'budy' w gondoli ;) i mimo upalow.
    Spacerowka kazdemu sie podobala ;)

małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, skoro ja uważam że coś jest dobre dla mnie i dla mojego osobistego dziecka, to co komu do tego. Prać będzie ten wózek, nosić to dziecko (jak przyzwyczaje do noszenia) czy co? Jak na razie moje metody sie sprawdziły, dzieciaki nie chorują, świetnie się rozwijają (a mają już 8 i 15 lat) więc zwyczajnie zamierzam postępować jak dotąd bez udziwnień. I tak uważam że wlasna intuicja jest najlepsxym doradcą.

małaMyszka, Cassie, magda sz, 0na88, lys, Migotkaa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pulpecja dokladnie i dlatego mam zamiar korzystac z wlsnego doswiadczenia a nie widzy 'doradcow'

małaMyszka, Pulpecja lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po badaniu połówkowym, synuś został synkiem :) [ bedę musiała avatka zmienić, bo ta kokardka nie przystoi chłopcu], jedyne, co to lekarzowi nie podobała się do końca ziarnistość brzuszka maluszka i zostałam skierowana na kolejne usg o rzekomo najlepszym jakościowo sprzęcie do centrum zdrowia mama i ja by zweryfikować brzuszek maleństwa. Trochę się wystraszyłam, a na necie nic o tym za bardzo znaleźć nie mogę, ale jestem dobrej myśli. Lekarz też powiedział bym się nie nakręcała (łatwo powiedzieć), że może to być też kwestia sprzętu - i tego się trzymam. Pierw nie mogłam się tam dodzwonić, ale nie dawałam za wygraną i ostatniego marca będzie badanie - jej,trochę mnie martwi ilość tych usg w ostatnim czasie, ale lepiej dmuchać na zimne. Poza tym wszystko prawidłowe i maluch ładnie rośnie i przybiera :)

magda sz, małaMyszka, psioszka11, Pulpecja, 0na88, niecierpliwa, Cassie, Katarka, Maniuś, Martucha86, rybka1988, lys, Paula_071, gianna88, kasiuleek, sylwucha89, gosia.b, witaminkab, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze, czy wynagrodzenie na L4 jest jakoś inaczej wyliczane? Bo dostaję więcej niż jak normalnie pracowałam. To znaczy ja się cieszę, ale nie wiem czemu tak jest :P
    Tak jak dziewczyny pisza - podstawa wynagrodzenia chorobowego, to wynagrodzenie brutto z ostatnich 12 miesiecy (uwzgledniajace premie, nagrody, trzynastki) - 13,71% (skladki na ubezpieczeniie spoleczne). To sie dzieli na dni. A pozniej dzienna stawka x ilosc dni kalendarzowych z uwzglednieniem swiat, sobot i niedziel - podatek i gotowe. Jak miesiac krotszy, to bedzie ciut mniej, jak dluzszy to ciut wiecej.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    My po badaniu połówkowym, synuś został synkiem :) [ bedę musiała avatka zmienić, bo ta kokardka nie przystoi chłopcu], jedyne, co to lekarzowi nie podobała się do końca ziarnistość brzuszka maluszka i zostałam skierowana na kolejne usg o rzekomo najlepszym jakościowo sprzęcie do centrum zdrowia mama i ja by zweryfikować brzuszek maleństwa. Trochę się wystraszyłam, a na necie nic o tym za bardzo znaleźć nie mogę, ale jestem dobrej myśli. Lekarz też powiedział bym się nie nakręcała (łatwo powiedzieć), że może to być też kwestia sprzętu - i tego się trzymam. Pierw nie mogłam się tam dodzwonić, ale nie dawałam za wygraną i ostatniego marca będzie badanie - jej,trochę mnie martwi ilość tych usg w ostatnim czasie, ale lepiej dmuchać na zimne. Poza tym wszystko prawidłowe i maluch ładnie rośnie i przybiera :)

Mamaasia Ty jesteś z Wrocławia?
    To centrum, o którym piszesz jest na Rajskiej?Jeśli tak,to byłam tam na genetycznych i w środę idę na połówkowe do dr Fuchsa. Mnie poleciała to moja gin, ale nie wiedziałam,że mają najlepszy sprzęt.
    Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki za Was!

małaMyszka lubi tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    w styczniu skończyłam 29 :D rocznik `89 hahahahahahahahahahahaha
    widzę, że wiele nas łączy

a nie 86 :P ?

małaMyszka, lys, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Właśnie wysłałam skargę do szkoły którą mam za oknami, babki często drą ryja bo tak to można nazwać do mikrofonu prowadząc zajęcia. Mam zamknięte okna i potrafi mnie obudzić wrzask nauczycielek, paranoja. Mam zamiar się stąd wyprowadzić nim Maja pójdzie do szkoły ale sam fakt, że im nie głupio tak się drzeć? zupełny brak profesjonalizmu. Sama pracowałam w szkole 2-3 dni w tyg i choć miałam megafon do wykorzystania to ani ja ani koleżanki nie korzystałyśmy z niego. Nie wiem co na to rodzice dzieci z tej szkoły ale jakbym miała słuchać jak się na moją córkę drą to bym poszła i ten mikrofon wsadziła im w dupę. A dwa nie wiem jak uśpię małe dziecko przy takich wrzaskach nawet przy zamkniętych oknach. Co to się porobiło? Jak ja chodziłam do szkoły to nauczyciele bardzo rzadko podnosili głos, jakoś budzili respekt, uwagi do dzienniczka czy coś i siedziało się cicho. Krzyk to nie jest chyba metoda wychowawcza

I dobrze :) widzę, ze nie dajesz sobie w kaszę dmuchać - i słusznie! a właśnie... jak sprawa z mpk? udało się wynegocjowac bilet na 3 m-ce :D?

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Mamaasia Ty jesteś z Wrocławia?
    To centrum, o którym piszesz jest na Rajskiej?Jeśli tak,to byłam tam na genetycznych i w środę idę na połówkowe do dr Fuchsa. Mnie poleciała to moja gin, ale nie wiedziałam,że mają najlepszy sprzęt.
    Na pewno będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki za Was!
    Dzięki za kciuki :) tak, jestem z Wrocławia i to te centrum :)

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    a nie 86 :P ?
    Oczywiście że 86 ... Głupia ja!!! Hehe hehe hehe

5ylwia, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - muszę to napisać :P A NIE MÓWIŁAM? :D Cieszę się, że wszystko dobrze :)

Mamasia - staraj się nie martwić, wszystko będzie w porządku :) A jak Katarka mówi, że będzie dobrze to będzie :D

Griszanka - dziękuję za wyjaśnienie, choć to trochę skomplikowane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 17:29

małaMyszka, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zmieniłam;-)

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale maly kopie jej pierwszy raz tak ze az brzuch sie "wybrzusza"

mamasia, małaMyszka, Katarka, 0na88, rybka1988, Neyla, Maniuś lubią tę wiadomość

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ