X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie domowe spa i niestety się przeraziłam...pisałam Wam o moich bólach stóp, które od 3 dni są co prawda mniejsze, ale zrobił mi się taki jakby wylew podskórny na stopie, paskudnie to wygląda- różowo-fioletowy. Nie boli, ale pod palcem da się wyczuć zgrubienie. W środę mam połówkowe, co prawda nie u swojej gin,ale pokażę tą stopę,bo jestem przerażona. Wiecie co to może być?

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam głupia i nie zablokowałam sobie możliwości dodawania postów na moją tablicę...nikt nigdy nic nie wrzucał więc nie widziałam problemu ale kuzwa jak po świętach kuzynka męża zaczęła mi wrzucać linki- jakieś sesje zdjęciowe noworodków, anegdotki ciążowe itp. to myślałam że ją zabiję... usunęłam z tablicy te posty i zablokowałam od razu możliwość umieszczania czegokolwiek. Napisałam jej- dzięki.. teraz już wszyscy wiedzą a nie chciałam tego.. przeprosiła mnie ale tak od niechcenia, że oj przesadzasz to piękne nowiny itp...:/ no i był spokój miesiąc po czym zaczęła mnie oznaczać w postach u siebie na tablicy! Ręce mi opadły i szczęka...jakby nie mogła mi na priv wysłać linków tylko kuzwa niech wszyscy wiedzą. Napisałam chamsko pod jednym z postów- Widzę że mam rzecznika prasowego...jak Ty byłaś w ciąży to ja siedziałam cicho... No i zablokowałam możliwość oznaczania postów. Codziennie dostawałam maile- Madzia czy ty jesteś w ciaży? od koleżanek których nie widziałam 5 lat.. Ciążą pochwaliłam się sama raz - że będzie córcia i więcej info nie zamierzam wrzucać. Może jakieś wspólne rodzinne zdjęcie jak już się urodzi. Żadnych kąpieli, nagości, 1 ząb, ale sraka, ipt...

małaMyszka, psioszka11, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki tez sa najbardziej aktywne wieczorami? Moj maluch rano zawsze da znac, w ciagu dnia raz cos smyrnie raz nie,a wieczorem co raz czuje te grzebanie w brzuchu;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj skarb tez najbardziej aktywny wieczorem od pol godziny mnie kopie ale nie mam nic przeciwko :-)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w ciagu dnia Julka dala o sobie znac pare razy, a teraz w ciagu godziny juz bylo z 5 kopniec ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy wasze dzieciaczki tez sa najbardziej aktywne wieczorami? Moj maluch rano zawsze da znac, w ciagu dnia raz cos smyrnie raz nie,a wieczorem co raz czuje te grzebanie w brzuchu;p
    Oj tak :-) Piotruś też najbardziej harcuje wieczorem i dziwię się,że mąż tego nie czuje,ale mały chyba tak mu na złość robi,że jak on trzyma rękę na brzuchu to mały się wycisza :-P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny ciesze sie ze trafilam na stronke belly i co za tym idzie na was:-) moge sie wyzalic, pochwalic i zawsze robi sie lepiej. To najlepsze wsparcie jakie moze oczekiwac ciezarna czyli wyrozumialosc jest wlasnie tutaj:-) dziekuje:-D. choc uslyszalam juz od meza ze jestem uzalezniona od sierpnioweczek :-D

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Piekne jest to, ze teraz do naszych babelkow mowimy po imieniu :-) moja Rozalka tez najbardziej kopie wieczorkiem:-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami aż podskoczę z zaskoczenia jak moja niunia zasadzi mi kopniaczka :) właśnie się wierci...

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak was podczytuje od pewnego czasu i jeśli nie macie nic przeciwko to tez się przyłącze. Co prawda termin mam na 30 lipca, jednak forum lipcowek hmmm.... to nie dla mnie ;-)
    To moja druga ciąża i najprawdopodobniej druga córcia :-)

Jeśli chodzi o infekcje i antybiotyki to ja też musiałam wziąć tygodniową serię i byłam w 8 tyg . ciąży. Cały tydzień walczyłam domowymi sposobami: miód, czosnek, maliny, cebula, imbir itd. Jednak jak po tygodniu lekarz przepisał antybiotyk , a ból głowy był niewyobrazalny poddalam się.
    Później dowiedziałam się że dziewczyna która mimo zalecanego antybiotyku nie wzięła lekarstwa, rozwinęła się u niej infekcja, zapalenie płuc, szpital i niestety w konsekwencji utrata ciąży.
    W dalszym ciągu się martwię, nie jestem fanką antybiotyków ale mam nadzieję że wybrałam dobrze.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :-)

mamasia, małaMyszka, magda sz, ainer85, Neyla, rybka1988, lys, niecierpliwa, sylwucha89, Y, Paula_071, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Weridiana :)

No ja jeszcze po imieniu nie moge mówic bo nie wiem czy to Pola czy Filip...ja..ta niecierpliwa jestem skazana na taka cierpliwosc ! Jejcia!

mamasia, Weridiana, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hej dziewczyny, tak was podczytuje od pewnego czasu i jeśli nie macie nic przeciwko to tez się przyłącze. Co prawda termin mam na 30 lipca, jednak forum lipcowek hmmm.... to nie dla mnie ;-)
    To moja druga ciąża i najprawdopodobniej druga córcia :-)

Jeśli chodzi o infekcje i antybiotyki to ja też musiałam wziąć tygodniową serię i byłam w 8 tyg . ciąży. Cały tydzień walczyłam domowymi sposobami: miód, czosnek, maliny, cebula, imbir itd. Jednak jak po tygodniu lekarz przepisał antybiotyk , a ból głowy był niewyobrazalny poddalam się.
    Później dowiedziałam się że dziewczyna która mimo zalecanego antybiotyku nie wzięła lekarstwa, rozwinęła się u niej infekcja, zapalenie płuc, szpital i niestety w konsekwencji utrata ciąży.
    W dalszym ciągu się martwię, nie jestem fanką antybiotyków ale mam nadzieję że wybrałam dobrze.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :-)
    Witaj Weridiana wśród sierpnioweczek :-) będzie dobrze z dzidzia,nie ma innej opcji :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe sierpnióweczki...
    My też jeszcze nie wiemy jak mówić do brzuszka.
    Idę się wykąpać i spać, bo od wczoraj mam dziwne bóle podbrzusza i zaczynam się martwić. Do tego mój kręgosłup znowu nawalił i ledwo chodzę...
    Do juterka.
    Kolorowych snów Kochane

Weridiana, ainer85, Neyla, rybka1988, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym poczuć ruchy ale jeszcze nic nie czuć. Trzeba czekać :)

małaMyszka, Neyla, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Co do imion, to moja córka ma na imię Laura. Podoba mi się również Julianna , Helena, Pola, Emilia, Julia.

małaMyszka, Neyla, Pulpecja, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ja nigdy w życiu nie brałam antybiotyków, i teraz się trochę boje tego że nawet nie wiem czy jestem na coś uczulona :/

a do brzucha od początku mówię raczej w męskiej osobie bo takie mam przeczucia :) teraz dostał imię Patryk choć nadal gdzieś się tli mała nadzieja że może jednak Patrycja się zrobi z Patryka :)

małaMyszka, Pulpecja, Weridiana, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Co do imion, to moja córka ma na imię Laura.

Też tak chciałam dać niestety mężowi się nie podoba :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to tak jak mojemu mężowi cha cha. Na początku mu się nie podobało ale po kilku miesiącach zmienił zdanie. Teraz nawet twierdzi że to był jego pomysł ;-)

małaMyszka, jesslin87, Y lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nie znamy płci więc może jednak będzie Olek ;) jutro się dowiemy :) chyba, że znowu pokaże plecy :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wczoraj padlam po 20-tej, a dzisiaj juz nie spie od 5:30.
    Aktywna od bladego switu. Jedno pranie powieszone, drugie wstawione, zelazko sie grzeje, zaraz potem prysznic, sniadanie, wyszykowac sie, powiesic pranie i o 8 wyjezdzam do lekarza. Wizyte mam przed 10-ta, ale trzeba byc wczesniej, zeby zaliczyc polozna, no i jeszcze po drodze musze skoczyc po wyniki ;) Dzisiaj juz polowkowe :o
    Pozdrawiam i zycze milego, slonecznego dnia :*

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, mamasia, rybka1988, futuremama, magda sz, ainer85, Martucha86, Neyla, Maniuś, Paula_071, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ