X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie domowe spa i niestety się przeraziłam...pisałam Wam o moich bólach stóp, które od 3 dni są co prawda mniejsze, ale zrobił mi się taki jakby wylew podskórny na stopie, paskudnie to wygląda- różowo-fioletowy. Nie boli, ale pod palcem da się wyczuć zgrubienie. W środę mam połówkowe, co prawda nie u swojej gin,ale pokażę tą stopę,bo jestem przerażona. Wiecie co to może być?

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam głupia i nie zablokowałam sobie możliwości dodawania postów na moją tablicę...nikt nigdy nic nie wrzucał więc nie widziałam problemu ale kuzwa jak po świętach kuzynka męża zaczęła mi wrzucać linki- jakieś sesje zdjęciowe noworodków, anegdotki ciążowe itp. to myślałam że ją zabiję... usunęłam z tablicy te posty i zablokowałam od razu możliwość umieszczania czegokolwiek. Napisałam jej- dzięki.. teraz już wszyscy wiedzą a nie chciałam tego.. przeprosiła mnie ale tak od niechcenia, że oj przesadzasz to piękne nowiny itp...:/ no i był spokój miesiąc po czym zaczęła mnie oznaczać w postach u siebie na tablicy! Ręce mi opadły i szczęka...jakby nie mogła mi na priv wysłać linków tylko kuzwa niech wszyscy wiedzą. Napisałam chamsko pod jednym z postów- Widzę że mam rzecznika prasowego...jak Ty byłaś w ciąży to ja siedziałam cicho... No i zablokowałam możliwość oznaczania postów. Codziennie dostawałam maile- Madzia czy ty jesteś w ciaży? od koleżanek których nie widziałam 5 lat.. Ciążą pochwaliłam się sama raz - że będzie córcia i więcej info nie zamierzam wrzucać. Może jakieś wspólne rodzinne zdjęcie jak już się urodzi. Żadnych kąpieli, nagości, 1 ząb, ale sraka, ipt...

małaMyszka, psioszka11, Neyla, jesslin87 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki tez sa najbardziej aktywne wieczorami? Moj maluch rano zawsze da znac, w ciagu dnia raz cos smyrnie raz nie,a wieczorem co raz czuje te grzebanie w brzuchu;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj skarb tez najbardziej aktywny wieczorem od pol godziny mnie kopie ale nie mam nic przeciwko :-)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez w ciagu dnia Julka dala o sobie znac pare razy, a teraz w ciagu godziny juz bylo z 5 kopniec ;)

• mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Czy wasze dzieciaczki tez sa najbardziej aktywne wieczorami? Moj maluch rano zawsze da znac, w ciagu dnia raz cos smyrnie raz nie,a wieczorem co raz czuje te grzebanie w brzuchu;p
    Oj tak :-) Piotruś też najbardziej harcuje wieczorem i dziwię się,że mąż tego nie czuje,ale mały chyba tak mu na złość robi,że jak on trzyma rękę na brzuchu to mały się wycisza :-P

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny ciesze sie ze trafilam na stronke belly i co za tym idzie na was:-) moge sie wyzalic, pochwalic i zawsze robi sie lepiej. To najlepsze wsparcie jakie moze oczekiwac ciezarna czyli wyrozumialosc jest wlasnie tutaj:-) dziekuje:-D. choc uslyszalam juz od meza ze jestem uzalezniona od sierpnioweczek :-D

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • rybka1988 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Piekne jest to, ze teraz do naszych babelkow mowimy po imieniu :-) moja Rozalka tez najbardziej kopie wieczorkiem:-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

89fb222d8f99a787cb58ecdeecb7f007.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami aż podskoczę z zaskoczenia jak moja niunia zasadzi mi kopniaczka :) właśnie się wierci...

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, tak was podczytuje od pewnego czasu i jeśli nie macie nic przeciwko to tez się przyłącze. Co prawda termin mam na 30 lipca, jednak forum lipcowek hmmm.... to nie dla mnie ;-)
    To moja druga ciąża i najprawdopodobniej druga córcia :-)

Jeśli chodzi o infekcje i antybiotyki to ja też musiałam wziąć tygodniową serię i byłam w 8 tyg . ciąży. Cały tydzień walczyłam domowymi sposobami: miód, czosnek, maliny, cebula, imbir itd. Jednak jak po tygodniu lekarz przepisał antybiotyk , a ból głowy był niewyobrazalny poddalam się.
    Później dowiedziałam się że dziewczyna która mimo zalecanego antybiotyku nie wzięła lekarstwa, rozwinęła się u niej infekcja, zapalenie płuc, szpital i niestety w konsekwencji utrata ciąży.
    W dalszym ciągu się martwię, nie jestem fanką antybiotyków ale mam nadzieję że wybrałam dobrze.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :-)

mamasia, małaMyszka, magda sz, ainer85, Neyla, rybka1988, lys, niecierpliwa, sylwucha89, Y, Paula_071, gosia.b, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Weridiana :)

No ja jeszcze po imieniu nie moge mówic bo nie wiem czy to Pola czy Filip...ja..ta niecierpliwa jestem skazana na taka cierpliwosc ! Jejcia!

mamasia, Weridiana, małaMyszka, rybka1988 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Hej dziewczyny, tak was podczytuje od pewnego czasu i jeśli nie macie nic przeciwko to tez się przyłącze. Co prawda termin mam na 30 lipca, jednak forum lipcowek hmmm.... to nie dla mnie ;-)
    To moja druga ciąża i najprawdopodobniej druga córcia :-)

Jeśli chodzi o infekcje i antybiotyki to ja też musiałam wziąć tygodniową serię i byłam w 8 tyg . ciąży. Cały tydzień walczyłam domowymi sposobami: miód, czosnek, maliny, cebula, imbir itd. Jednak jak po tygodniu lekarz przepisał antybiotyk , a ból głowy był niewyobrazalny poddalam się.
    Później dowiedziałam się że dziewczyna która mimo zalecanego antybiotyku nie wzięła lekarstwa, rozwinęła się u niej infekcja, zapalenie płuc, szpital i niestety w konsekwencji utrata ciąży.
    W dalszym ciągu się martwię, nie jestem fanką antybiotyków ale mam nadzieję że wybrałam dobrze.

Pozdrawiam wszystkie forumowiczki :-)
    Witaj Weridiana wśród sierpnioweczek :-) będzie dobrze z dzidzia,nie ma innej opcji :-)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe sierpnióweczki...
    My też jeszcze nie wiemy jak mówić do brzuszka.
    Idę się wykąpać i spać, bo od wczoraj mam dziwne bóle podbrzusza i zaczynam się martwić. Do tego mój kręgosłup znowu nawalił i ledwo chodzę...
    Do juterka.
    Kolorowych snów Kochane

Weridiana, ainer85, Neyla, rybka1988, lys lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym poczuć ruchy ale jeszcze nic nie czuć. Trzeba czekać :)

małaMyszka, Neyla, Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Co do imion, to moja córka ma na imię Laura. Podoba mi się również Julianna , Helena, Pola, Emilia, Julia.

małaMyszka, Neyla, Pulpecja, jesslin87, lys lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh a ja nigdy w życiu nie brałam antybiotyków, i teraz się trochę boje tego że nawet nie wiem czy jestem na coś uczulona :/

a do brzucha od początku mówię raczej w męskiej osobie bo takie mam przeczucia :) teraz dostał imię Patryk choć nadal gdzieś się tli mała nadzieja że może jednak Patrycja się zrobi z Patryka :)

małaMyszka, Pulpecja, Weridiana, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Dziękuję dziewczyny :-)
    Co do imion, to moja córka ma na imię Laura.

Też tak chciałam dać niestety mężowi się nie podoba :(

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin to tak jak mojemu mężowi cha cha. Na początku mu się nie podobało ale po kilku miesiącach zmienił zdanie. Teraz nawet twierdzi że to był jego pomysł ;-)

małaMyszka, jesslin87, Y lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jeszcze nie znamy płci więc może jednak będzie Olek ;) jutro się dowiemy :) chyba, że znowu pokaże plecy :)

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Wczoraj padlam po 20-tej, a dzisiaj juz nie spie od 5:30.
    Aktywna od bladego switu. Jedno pranie powieszone, drugie wstawione, zelazko sie grzeje, zaraz potem prysznic, sniadanie, wyszykowac sie, powiesic pranie i o 8 wyjezdzam do lekarza. Wizyte mam przed 10-ta, ale trzeba byc wczesniej, zeby zaliczyc polozna, no i jeszcze po drodze musze skoczyc po wyniki ;) Dzisiaj juz polowkowe :o
    Pozdrawiam i zycze milego, slonecznego dnia :*

niecierpliwa, jesslin87, małaMyszka, sylwucha89, mamasia, rybka1988, futuremama, magda sz, ainer85, Martucha86, Neyla, Maniuś, Paula_071, lys, gosia.b lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ