X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze byc tez wersja bez szpinaku, mozna dodac szynke np:)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    wiecie co? mój ojciec ma dzisiaj 60 urodziny, cały czas siedzę i myślę, czy zadzwonić i powiedzieć, że będzie miał wnuka... co prawda trzeciego już, ale trudno... biję się z myślami...
    esa z życzeniami jak zawsze wysłałam... i taki oto kontakt z rodzicami kuźwa...

Moze to jest dobry powod by przelamac lody??? Pomysl nad tym ;)
    Ja mimo marnych ukladow z matka, w zasadzie to nie potrafimy ze soba szczerze rozmawiac, ale jak powiedzialam jej, ze bedzie miec wnuczke to jakies ocieplenie stosunkow nastapilo, wczoraj nawet dostalam dla Malej recznik kapielowy z kapturkiem, normalnie bylam w szoku ;)

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o sprzątanie to w tyg.jak codziennie chodzilam do pracy to tylko ogarnialam tak ogólnie mieszkanie. Odkurzanie i mycie podłóg jest w weekend plus łazienki. Jak jeszcze dochodzi prasiwanie , to juz w niedzielę.
    Okien nie myję chrzanie to :)

Znowu miakam posiedzenie zczopkiem glicerynowym bo zaparcia masakryczne ostatnio. ...

Jeszcze 3godz do wizyty :)

0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ponieważ razem z mezem pracujemy -wiec w tygodniu razem ogarniamy tylko z wierzchu , w sensie naczynia do zmywarki , wstawienia prania... a w sobote zabieramy sie za porzadki , czyli on łazienke , ubikacje , salon ja : nasz pokoj , kuchnie.
    Mycie okien od wielkiego dzwonu - czyli tylko na święta.

Myszka decyzja nalezy do Ciebie - ja bym chyba dała znać , ciekawa bylabym jego reakcji.

P.S niecierpie sprzatać !.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wg. mnie taki spadek hemoglobiny to żaden spadek w ciąży. Trzeba obserwować żeby nie spadało. A jak hematokryt?

Myszka właśnie może to przełamie lody, nie masz nic do stracenia a może coś zyskasz :) przemyśl to jeszcze :) Imię dla syneczka już masz? Czy będzie dziś burza mózgów w domu?

Lys, a jak u Ciebie wiadomo już coś?

małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Moze to jest dobry powod by przelamac lody??? Pomysl nad tym ;)
    Ja mimo marnych ukladow z matka, w zasadzie to nie potrafimy ze soba szczerze rozmawiac, ale jak powiedzialam jej, ze bedzie miec wnuczke to jakies ocieplenie stosunkow nastapilo, wczoraj nawet dostalam dla Malej recznik kapielowy z kapturkiem, normalnie bylam w szoku ;)
    tylko ja chyba nie chcę przełamywać lodów... jest mi cholernie przykro, że jest jak jest, ale jakoś mi z tym dobrze... nie słucham narzekania, gderania, żądania pieniędzy za wszystko, moja matka to by się zesrała jakby miała kupić ręczniczek, czy paczkę pieluch...
    idę na pocztę jak wrócę to napiszę Ci co zrobiła z moimi siostrami... nie wiem czy już o tym wspominałam, ale napiszę, jaka jest chytra...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda, hematokryt 37,1 norma 36-46
    jutro ide do lekarza, mam nadzieje ze bedzie ok;)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez bym chciala tak sobie posprzatac,tzn miec tak posprzatane, bo ja ogolnie sprzątania nie cierpię. Śmieci wynosi syn i raz w tygodniu odkurza. Pranie zbieraja i wieszaja we dwojke, maz zazwyczaj ogarnia kuchnie, młoda sciera kurze. Ja mam szafy, bo oni nie wiedza co gdzie i jak ma byc :-) a ze wszyscy jesteśmy totalnymi balaganiarzami, to mieszkanie wyglada zazwyczaj jak po przejściu huraganu...

0na88, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a ja w tym roku nie sprzątam na święta :) w sobote kupiliśmy wreszcie meblościanke w IKEi 50 pudeł :) a że mąż raczej nie bardzo się bierze do składania, kilka szafek złożonych, pudła itp leżą wszędzie po mieszkaniu i się chodzi jak po labiryncie więc nie ma szans żeby cokolwiek posprzątać i się do czegoś dostać... jak już złoży (może za do porodu się mu uda) to za kare że tak długo on będzie sprzątał a co... jakieś przywileje w ciąży się należą

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierzcie mi lub nie, ale po tygodniu miesnych obiadow kalafior z zasmazka i ziemniaczki tluczone smakowaly jak krolewskie danie :D

0na88, małaMyszka, Aga89 lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że Wam się chce dziś gotować, czuje że ciśnienie spadło, nawet mi się skarpet z podłogi nie chce podnieść, roleta spadła z okna jak wywieszałam pranie na balkonie i tak leży od rana. Wyjadam z lodówki co jest na gotowe bo aż mi słabo jak myśle że miałabym przy garach stać.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wybralam tak nieskomplikowany obiad :P

Uwielbiam wyplate na l4 zawsze jest dla mnie wielka niewiadoma dzis dostalam 200 zl wiecej :D

maaadzik1207, małaMyszka lubią tę wiadomość

• kasiuleek Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Odebrałam wyniki morfologii i hematokryt 34 przy normie 37-47 i MCHC 35,5 przy normie 31-35. Reszta w normie.
    Co sądzicie jest ok?
    No i oczywiście wciąż nadczynność, chociaż podeszło troszkę, bo do 0,234 ;/

Musze napisać esej i wypożyczyłam 11 książek;/ Weekend spędzam na uczelni, więc zabiorę się za to od poniedziałku. Jak patrze na ten stos książek to już mi się nie chce;/

Ale przy okazji weszłam do lumpka i kupiłam pierwsze body i śpiochy :)!
    Taki drobiazg a jak cieszy!:)

My mieszkamy z moją mama. Teraz miała tydzień wolnego, więc wysprzątałyśmy wspólnie mieszkanie. :)
    Mąż rzadko coś zrobi w domu, zawsze coś znajdzie sobie na podwórku. Mam nadzieję, że przy małym będzie bardziej aktywny:)
    Jak mieszkaliśmy sami za granicą to w domu robił więcej niż ja (robił zakupy, prał, sprzątaliśmy i gotowaliśmy razem :)), za to ja dłużej musiałam siedzieć w pracy. Więc wiem, że jak chce to potrafi;p

Z goleniem nie mam problemu, bo brzuszek jest mały. Ale co to będzie latem?:P

2nn39n73yer8iupj.png
    07jyqdc.png

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :).
    Byłam podciac włoski a teraz czekam na koleżankę :)...wypijemy kawke i poplotkujemy :).
    Wczorajszy deser tak mi zasmakowal ze dziś robie kolejny tym razem w roli głównej banan i kiwi :).
    Ja uwielbiam sprzątać mam na tym punkcie jobla...myślę że przy dziecku mi przejdzie...juz teraz mocno przystopowalam. Zmieniły mi się priorytety :).
    Natomiast mój Kochany ma powiedzonko które uwielbiam "Martus wiem, że trzeba to zrobić nie musisz mi co pół roku przypominać..."
    Myszka gratuluję Syna :).

małaMyszka, niecierpliwa, amysia lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z moimi siostrami to taka śmieszna sytuacja: szwagier wrócił z trasy, wspólnie zrobili imprezę, no i obydwie zaciążyły (siostry są bliźniaczkami), jedna urodziła 10 maja a druga 12 maja... termin miały w sumie ten sam, tylko jedna SN a druga CC. No i mój tata postanowił, że kupi wnukom wózki, a że wydatek niemały, to wybrali wózki w dwóch kolorach, a siostry chętnie wzięły.
    Po kilku latach, jedna mówi, że musi to cholerstwo sprzedać (wózek dosyć spory, ciężki - no ale prezent), mówi,że dała za niego matce 400 czy 500 zł, bo podobno to niby był prezent, ale koszt po połowie...
    Na co ja jej mówię, że to tata kupił, dlaczego ona zapłaciła połowę???
    A ona, że matka jej kazała oddać połowę za wózek, bo przecież to oczywiste, że nie kupili dwóch wózków jako prezent, tylko mają się dołożyć...
    Co się okazało, druga też matce oddała...

A że ojciec był za granicą w pracy, to żadna nie mogła go zapytać. Okazało się, że ojciec nic o tym nie wie, matka zgarnęła kasę i do dzisiaj nie wiadomo co z nią zrobiła...

To tak w dużym skrócie...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • euforia Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ciężaroweczki!!

Gratuluje udanych wizyt!!!
    Myszka jednak miałaś racje co do płci :)
    Ja dzisiaj robię dla męża żeberka w kapuście :( a dla mnie kasza zapiekana z warzywami :)
    Byłam na spotkaniu z kolezankami z byłej pracy, mówiły że nie widac, że to ost tydzień 5 miesiąca, a ja mam 7 kg na plusie :/ chyba chciały byc miłe.
    Co do wózka to chyba zdecyduje sie na bebetto chyba holand, tylko muszę zobaczyc jeszcze na żywo.
    Czekam na dalsze relacje z wizyt...

niecierpliwa, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

Synek Mamusi :)
    f2w33e3kum1d34qa.png

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda nie sprzyja caly dzień pada ja mam łatwy obiad kupne w Lidlu Gnocchi i do tego zielone pesto wiec ide na latwizne i tak pol dnia przespalam chyba ze 3 drzemki mialam my caly czas poszukujemy wozka wiec wasze podpowiedzi sa mile widziane zapisuje sobie wasze modele i potem wspolnie ogladamy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratuluję synka :)
    ja jeszcze godzina zaraz zwariuje!
    Spotkanie z przyjaciółka uważam za udane.. Nie powiedziała nic na temat mojego brzucha, nie spytała jak się czuję ale nie mam jej tego za złe.. Wczoraj minął miesiąc więc nie będę wymagać cudów.. Ważne, że się spotkałysmy...

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jednak synek? gratulacje, sprawdziły sie przeczucia, ja od samego poczatku czułam ze synus:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Myszka gratuluję synka :)
    ja jeszcze godzina zaraz zwariuje!
    Spotkanie z przyjaciółka uważam za udane.. Nie powiedziała nic na temat mojego brzucha, nie spytała jak się czuję ale nie mam jej tego za złe.. Wczoraj minął miesiąc więc nie będę wymagać cudów.. Ważne, że się spotkałysmy...
    Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!

Przeczucie to jednak dobre jest

0na88, 5ylwia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ